Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz Williamgrant #1871 üzenetére

    A gyártók rákényszerültek, hogy jobban megtervezzék a beszívott levegő áramlatait, a motorokat jobb hatékonyságra bírják - kisebb a belső súrlódása, illetve az új porszívófejek! kialakítása sokkal nagyobb vákumot hoz létre a szőnyegen.

    Egy 650W-os Miele és egy régebbi, olcsóbb 2000W-os samsung porszívó közül egyértelműen a 650W-os Miele fog jobb eredményt elérni takarítási hatékonyság szempontjából. A szívóerő egy része csak a porszívó hatékonyságának. Fontos része, de önmagában semmit nem jelent. Ha egy porszívó tisztességes fejjel van ellátva, rendesen meg vannak terveze az áramlási utak, akkor semmi értelme 1600, meg 2000W-os motort beletenni, mert a 650W-os gép fejét sem lehet megmozdítani a szőnyegen.

    (Nyilván ez azoknak lesz kellmetlen akik nem tudnak 40-50k körül porszívóra szánni. Mert ezeket a fejlesztéseket meg kell fizetnie a vásárlónak. Eddig az olcsó gépekben a hiányosságokat kompenzálták egy brutál, 2kW-os villanymotorral. Most, hogy életbe lépett az uniós szabályozás 2. fázisa, ennek vége. Aki most szeretne normálisabb porszívót venni, annak zsebbnyúlós a történet.)

    Egyébként én is ezt mondtam amit te, amíg porzsáknélküli gépet használtam. Kardoskodtam mellettük. Utána mikor vettem egy tisztességes!! porzsákos gépet (Miele) megnyílt egy új világ. S rájössz, hogy amit eddig jó konstrukciónak hittél, valójában tervezési zsákutca.

    Nem csak a portartály kiürítéséről van szó. (És a hajszálak kapargatásáról, meg a szűrök mosogatásáról, amit száríthatsz 24h-ig, s addig nincs porszívózás), hanem arról, hogy nagyon rosszul szűrnek ezek a gépek. Nézz meg egy zsáknélküli gép belsejét 2 év múlva, illetve a hepa mögötti részt. Vastagon áll a por. Ellenben, tessék itt a porzsákos porszívóm belseje. Most volt 3 éves, mit együnk belőle? ;)

    A zséknélküli gép felépítéséből adódóan rosszul szűr és tömít. Hiába a hepa, ha mellette 15 helyen nyomja vissza a lakásba a szűretlen, poros levegőt. A hepát a tökéletlen szűrés pedig fél év alatt hazavágja. Mosni hepát pedig maximum RO vízben lehet. A csapvíz vízkővei frankón beleülnek a hepa mikronnyi szűrőnyílásaiba, így megfojtva a hepa szűrését és lényegét.

    A zsáknélküli gépekből a multiciklon rendszer ami életképes. Ez az orgonasípos elrendezés, amit a Dyson használ, illetve néhány méregdrága Samsung. De ezek bőven 100k körül mozognak.

    Sajnos a sima tartályos gépek soha nem fogják utolérni a zsákosokat semmilyen tekintetben. Egyedül a marketing tolja őket. Mindezt havi 200Ft megtakarításáért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák