-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
Lepcsot mennyire szereti? Azaz tudja elkerulni
A leesest? Emeleti galerianal a korlat alatt sztem atfer, a
Lepcsonel van kiskapu ab gyerkocok miatt, de sztem Ott is atfer. -
syler123
veterán
-
Roli5
tag
Sziasztok.
Most jött két darab Haier XShuai kamerás robotporszívó. Egy éves garival, amit Németországban lehet érvényesíteni, oda kell küldeni, ha gond lenne vele. Főkeféje van közepén. Távoli eléréssel vezérelhető és kamerája nézhető illetve oda-vissza hangkommunikáció lehetséges. Kibontottuk, anyumnak nem jön be. Önköltségi áron odaadom, harminchat nagyorrú mátyásért. Komplett dobozában, dokkoló állomással,tartalék oldalkefével, HEPA szűrővel. Valami felmosószerű is van hozzá. Privátban nagyon szívesen küldök képet.Ilyen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
totog
tag
Ma megérkezett hozzánk is a gen2 xiaomi, alias roborock. (Gearbestről, G-W-4, péntek éjjel rendeltem, hétfőn elindult és csütörtökön ideért.) Robi a Robot azóta már felfedezte a lakást.
Volt némi gond a setuppal, mainland china-val tudott csak csatlakozni, de hiába kértem angol hangot, a telefon feliratai kínaiak maradtak, az app nyelvét még külön angolra kellett állítanom (Európai régióban, majd vissza Mainland China-ra).
Eddig úgy tűnt nem lesz gondja a lakásban, egyedül a radiátorokkal gyűlt meg a baja. Pont akkora alatta a hely, hogy a robot befér, de a tetején a lézeres érzékelő már nem. Kicsit megszeppent/visszahőkölt amikor először majdnem beragadt, azóta tisztes távolságból kerüli. Egyelőre még szerencsére a gyerek is békén hagyja, mert fél tőle... A magyar nyelvi csomaggal majd később én is megpróbálkozok.Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock
-
Mosqu!to
addikt
válasz syler123 #2252 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet, amikor rádőlt egy deszka és más irányba ütötte a robotot.
Ezzel megzavarta a pozicióérzékelését, és utána úgy vette hogy minden el van kcisit fordulva. A következő takarításnál már jó volt és azóta is jó.A lényeg hogy ha elkezd takarítani, ne emeljétek fel és forgassátok el manuálisan, mert attól meghülyül az adott körben.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
syler123
veterán
válasz Mosqu!to #2262 üzenetére
Köszi!
Lehet egy papucs rádőlt vagy nem tudom, mert azokat egymásra hajigáltam mielőtt elmentem Azóta kétszer takarítottam vele, de nem volt gond, nem volt hiba.
Azt tudom hogy a függöny is meghülyíti, volt hogy láttam, hogy szinte végtelen ciklusba került, kicsit megtolta, majd megfordult, megint megtolta picit és csak így tovább. Ilyen térelválasztó függöny, amit ugyan elhúzok, de oda tud menni és tologatja.[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz Williamgrant #2173 üzenetére
Köszi a kódokat.
Rendeltem egyet én is, még a gen1-ből. Sokat gondolkodtam rajta, de kezdésre szerintem ez is elég lesz. Úgyis akkor megy, amikor nem vagyunk otthon, a hangja kb mindegy, a másik verzió azért lényegesen drágább. Kíváncsi vagyok nagyon már milyen lesz
MZ/X
-
Headless
őstag
válasz DopeBob #2264 üzenetére
Nem fogsz csalódni szerintem nálunk dec 26 óta teljesít szolgálatot. Eddig hiba mentesen. Habár egy két tárgynak magasabb lábat kellett csinálnom, pl ruhaszárító. Akarva/akaratlanul, de nagyobb rend van mióta itt a porszívó
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Most, hogy már 100e alatt is több típusú porszívót lehet kapni, elgondolkodtam a robotporszívó vásárláson. Különböző teszteket olvasva az alább 2 típust találtam érdekesnek, odaírtam az (általam ítélt) pro/kontra érveket:
- XIAOMI 1gen porszívó: Jelenleg 250 USD-ért is kapható kuponnal, viszont garancia szempontból kérdéses. Illetve a fórumos kollégák leírása alapján a Rumba szebben takarít, bár nem tudom melyik típus. Viszont pozitív, hogy telefonon nyomn lehet követni a ténykedését, és az akksija is elég nagy. Bár azt nem találtam meg, hogy Litium vagy NiMh fajta.
- Roomba 605: Ezt is be lehet szerezni kb. a fenti áron, viszont itt van garancia. Ha jól látom, itt nincs telefonos app, ahol nyomon lehetne követni a takarítás státuszát,
Ti a fenti két típus közöl melyiket ajánlanátok? Egy 80m2-es lakásról lenne szó, ahol minimálisan van csak szőnyeg... Illetve amit még láttam, hogy a magasságuk kb. 9,5 cm. Ez azt jelenti, hogy pl. egy 10cm magas kanapé alá már be tudnak menni?
Azért lenne sürgős választanom, mert első esetben ha ki akarom használni a kupont, akkor cselekednem kell! :-)
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Azt kell eldöntened, hogy szisztematikus robotot akarsz vagy sem. Ha a 80-es lakás teljes mértékben átjárható max1-1,5 cm küszöb akkor szisztematikus jobb választás vagyis a xiaomi vagy a roomba 980 vagy más csak ez utóbbi teljesen más árkategória.[link]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Mosqu!to
addikt
Szia!
Melyik kuponnal jön 250-ért?
Amúgy személy szerint a Xiaomi mellé tenném a voksom. A Roomba-t be kell tenni minden helyiségbe, a Xiaomi végigtalál az egész lakáson. Ha a robot a kerék alsó pontjától a felső szenzor tetejéig 9,5cm, akkor természetesen bemegy a 10cm-es kanapé alá. Az akksija amúgy Li-ion. Ha valami meghibásodna (elég kevés példa van erre), akkor az utolsó csavarig tudsz hozzá rendelni alkatrészt, és nem túl drága (leszámítva a lézeres szenzort).
Hozzátenném, a roombát nem ismerem, de amilyen tisztaságot a Xiaomi csinál,annál több szerintem nem kell (max a felmosás), viszont az extra funkciók miatt én rá voksolok.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
Gabesz87
veterán
A köv. problémám/kérdésem lenne. Valószínű elfelejtettem kikapcsolni az automatikus plugin frissítést, mert ma vettem észre, hogy visszaállt kínaira a porszívó appja. A magyar hang szerencsére megmaradt. Ezt most hogy tudom ilyenkor orvosolni? Ill. láttam, hogy van új MiHome is (5.1.3). Ezt hogy lehet frissíteni? Le kell törölni a régit, és mindent újra beállítani (plugin+magyar hang)? Vagy frissíthető törlés nélkül is? Simán telepítem az apk-ból és kész?
-
ultio
aktív tag
Illetve a fórumos kollégák leírása alapján a Rumba szebben takarít
Mivel össze-vissza megy, simán átmegy egy helyen többször is, ezért takarít szebben.Azonban mivel a robotporszívót célszerű akkor üzemeltetni, mikor nincs senki a lakásában, a Xiaomit el lehet indítani kétszer, háromszor stb. és még így is esélyes, hogy hamarabb végez, mint egy olyan gép, amelyik nem szisztematikusan takarít.
A garanciáról meg annyit, hogy az első robotporszívónk LG volt, de egy hibás terméket kaptunk. Az árát kértük inkább vissza, tény, hogy szó nélkül visszautalták, de mire megjött a pénzt, addigra Kínából is megjött volna bármilyen alkatrész. És többször kellett személyesen is bemenni, mert mindig volt akadályozó tényező.
És erre meg azt mondom, persze, hogy volt, mert ha másnak is hibás volt a 150 ezres LG robotporszívója, akkor 4-5 géppel számolva már meg is érheti visszatartani hónapokig a pénzt ilyen-olyan okokra hivatkozva.rasti rusti
-
Mosqu!to
addikt
válasz tomazin #2270 üzenetére
"App is olyan minden adatot vinne ha nem tudnam szabalyozni mihez fer hozza."
Mihez fér hozzá, és mivel korlátozod?
Nekem nem rémlik, hogy angyon magas jogosultságokat kért volna, de már rég telepítettem.
A lakás alaprajza miatt meg nem izgulok, mi a jóégre tudnák felhasználni algoritmus javításon kívül?
-
Stehe
aktív tag
válasz Mosqu!to #2268 üzenetére
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Most már egyértelmű, Xiaomi lesz a befutó, mert ahogy látom szisztematikus működés csak jóval drágább kategóriában elérhető...
Ahogy már más is írta, Geekbuyingon lehet kapni 250 USD-ért, viszont azt nem láttam, hogy az EU Express megoldás +70 USD lenne.
Akkor mindennel egybevéve most legolcsóbban a Gearbesten lehet megvenni? Ahogy néztem a honlapot, most 420 USD-ért találtam meg...
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
menj át gb topicba és kérj rá kupont.
-
m4rk.89
aktív tag
ILife A6 Invisible wall-t és filtereket hol érdemes venni?
-
Mosqu!to
addikt
Egy korábbi postban voltak az alábbi kódok említve:
$276.99 kód: XIAOMIVAC
$276.99 kód: XMROBOTAS
$276.99 kód: OFERCHINASXMV
$276.99 kód: MIROBOT
$276.99 kód: XIAOMIVAMTEzeket érdemes végigpróbálni CN raktáron, valamelyik általában dob 27x árat, az eu express meg 2 usd vagy valami hasonló.
UPDATE: utolsó 3 kód műküdik, EU express 2,44 USD, szóval 280-on belül megvagy (+ biztosítás ha kell).
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
megkérdtem egy fórumtársat, hogy nézze meg milyen kupont tud most szerválni a robotra.
Akik írták, hogy szeretnének ír majd nekik privátot.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz tomazin #2285 üzenetére
A kuponra én is igényt tartanék, és a 2-es robotra is jöhet valami jó ha van. 1-es kéne a szomszédnak, a kettesből meg vennék én
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Elhatároztam magam a Xiaomi mellett, viszont felmerült egy fontos kérdés: Riasztórendszer bekapcsol a robotporszívóra? Beszéltem a szakemberrel, aki bekötötte a riasztót, ő említette, hogyha kisállatérzékelős a mozgásérzékelő, akor biztos nem, egyéb esetben nem tudja garantálni, hogy nem szólal meg a riasztó... Nálam mivel nincs a házban kisállat, így nem azt a verziós mozgásérzékelőt változtattam, az összeset lecserélni meg drága lenne...
Aki próbálta / használja a robotporszívót riasztóval, írja már meg, hogy mik a tapasztalatok! Előre is köszönöm!
-
retesz147
addikt
-
-
RegElek
csendes tag
Kinek, hogy áll a január elején rendelt porszívó szállítása?
8-án rendelt, 9-én elindított csomagom 01.30-án " Customs clearance processing complete.", azóta megint semmi.Hazánk postája pedig sokadszorra bizonyítja, hogy nincsenek a helyzet magaslatán. Két Ali-s csomagomról jött értesítő, hogy beért az országba (01.30 és 02.01), de a posta csomagkövető rendszere még nem látja, csak a feladás dátumát, mindezt úgy, hogy azóta eltelt ~1 hét.....
https://regelek.hu/
-
Acheron
őstag
válasz tomazin #2294 üzenetére
Azért egy mozgásérzékelőt tesztelni nem ennyire egyszerű, hacsak nem ultrahangos A legtöbb érzékelő passzív infra, nem a mozgást, hanem a mozgás által létrehozott hőváltozást érzékelik (egyfajta hőképet látnak a figyelt helyiségről.) Ha a környezet hőmérsékletével egyező hőmérsékletű palackot gurigázol, egy egyenletes hőmérsékletű szobában, arra az infra nem riaszt be. A kisállat "érzéketlen" megoldások is csak arról szólnak, hogy vagy nem érzékel egy bizonyos hőkibocsájtás alatt (egy macska kevesebb hőt bocsájt ki, mint egy ember), vagy az egyszerűbbeknél egyszerűen kimaszkolják pl az egy méter alatti teret (ez mondjuk nem túl biztonságos, de láttam már ilyet)
Van rá esély, hogy a porszívót ne vegye észre, de mivel az elektromos motor vélhetően bocsájt ki hőt működés közben, arra nagyobb, hogy észreveszi. Ki kell próbálni. A fentebb említett zóna kikapcsolás biztosan megoldás erre (ha jól van tervezve a rendszer, akár szobánként ki lehet kapcsolni a figyelt területet.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...