- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz t72killer #50499 üzenetére
mindenféle versenyjogi és egyéb szabályok vannak itt a #hanyatlónyugaton is
Az egyik ilyen szabály, hogy az eladási árat az szabja meg, hogy a vevő mennyit hajlandó fizetni egy termékért.
elő van írva a transzparencia
Jelen esetben ugye vásárláskor pontosan látod, mielőtt megerősíted a vásárlást, hogy mennyit fogsz érte fizetni. (Nekem ez transzparensnek tűnik, de én nyilván nem értek hozzá.)
Ennek tudatában mindenki szabadon dönthet úgy, hogykösz, nekem ennyiért sok!
és nem veszi meg. Ha sokan döntenek így, a Revolut majd jól megijed és csökkenti a spread-et.
Láthatóan azonban nem így történik, tehát a Revolut oda emeli a spread-et, ahová neki tetszik.
Sőt, tovább megyek: a legtöbb felhasználó nem is így használja a Revolut kártyáját, hanem mint például én, amikor a nyáron Londonban voltunk, nem váltottam előre a számlán, mert nem volt akkora árfolyammozgás, és nem is hétvégén mentünk (a hétvégi felárat is transzparens módon évek óta lehet tudni ), szóval on-the-fly váltott a rendszer, amikor vásároltam vele.
Lehetett volna olcsóbb? Igen. Elköltöttem így kb. 100e Ft-ot. Mennyit spórolhattam volna a 0.7% spread nélkül, 700Ft-ot? Még így is kisebb volt a felár, mint a legolcsóbb városi pénzváltó spread-je plusz az állami illeték, ami összesen kb. 1.2% százalékot tett ki, amikor készpénzt váltottam, plusz ugyanez visszafelé, amikor visszaváltottam a megmaradt készpénzt. -
Kbali
nagyúr
Pontosan erről van szó, ezt nem érti a két kolléga, pedig képernyő printekkel igazolja éppen, hogy feketén-fehéren ott van minden költség, árfolyam, mielőtt beküldöd a megbízást.
Bankokhoz hasonlítjuk: a bankok is saját árfolyamot használnak, annyiszor változtatva és olyan mértékben, ahogy tetszik, semmi nem ír elő kötelező spread-et (szerencsére) - persze valaki bevállalhatja, de az emlegetett Wise sem azt mondja, hogy fix 0,33, hanem azt, hogy "-tól" és ő is csak az átváltó képernyőn teszi oda a keresztárfolyamot tájékoztatásul (semmiben nem lenne kötelező). -
Oliverda
félisten
válasz gyalu 1 #50500 üzenetére
Ez egy erősen fanboy nézőpont. Ha egy cég a szabályozást áthágva, vagy minimum feszegetve működik, akkor minden ügyfél érdeke, hogy a hatóságok nyomására változtasson a gyakorlatán. És ezek a cégek/bankok ezt rendszeresen művelik, elég csak a magyar bankok rendszeres bírságolásait megnézni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
t72killer
titán
Hol és mit látsz, amikor Madridban előveszed a kártyát és fizetnél?
#50504: azt nem képes "1-2 kolléga" felfogni, hogy nem a vadnyugaton vagyunk 1813ban, és vannak bizonyos NORMÁK, sőt, SZABÁLYOK.
Hihetetlen, hogy egy banknak vérremenő fanboytábora van, focicsapatot, vga-karit, politikust még megértem, de hogy egy bankot ilyen vakon kelljen mindenáron védeni, nem felfogva azt, hogy nagyjából milyen évszázadot írunk...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Oliverda
félisten
"Jelen esetben ugye vásárláskor pontosan látod, mielőtt megerősíted a vásárlást, hogy mennyit fogsz érte fizetni. (Nekem ez transzparensnek tűnik, de én nyilván nem értek hozzá.)"
Azt viszont nem mutatják, hogy ez pontosan menyiben tér el az aktuális középárfolyamtól, amit az EU-s szabályos értelmében mutatniuk kellene:
(10) Az összehasonlíthatóság megvalósulása érdekében valamennyi kártyaalapú fizetés esetében a pénznemek közötti átváltási díjakat azonos módon, nevezetesen az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamokhoz képest számított százalékos árrések formájában kell közölni. Az eurótól eltérő két pénznem közötti átváltás esetén az árrés alapulhat az EKB két különböző árfolyamából származó valamely árfolyamon is.
Nyilván azért csinálják így, hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy mostanra mennyire megnőtt a spread.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
nagyúr
válasz t72killer #50506 üzenetére
Épp ez az, a többi fintech szolgáltatónál, banknál hol látod?
Pár éve még azt sem lehetett tudni (egyszerű magyar banktól kapott bankkártyával fizetéskor), hogy a ma beterhelt összeget hány nappal később, milyen árfolyamon fogja majd véglegesíteni, és miért éppen akkor és annyiért. Most itt fizetés után jön az értesítés, hogy mennyit fizettem és az forintban mennyi volt (tudom, ez utána van, nem előtte).
Dehogy vagyok én fanboy 🤣 csak nem értem ezeket a problémákat. De nyitott vagyok és szívesen megérteném, csak eddig nem jött olyan érv, ami meggyőzött volna.Ez nekem olyan, hogy van crypto kereskedés is a revolutnál, miért kerül olyan sokba, miért nem tudom kiutalni tárcára stb. amikor van ennél jobb lehetőség (tőzsde), mégis van, aki ott vesz crypto-t és boldog vele.
Vagy a sajtreszelővel m*szturbálás. Lehet, hogy valakinek bejön, de van rá jobb módszer... 🤭 -
nagyúr
válasz Oliverda #50507 üzenetére
Azt viszont nem mutatják, hogy ez pontosan menyiben tér el az aktuális középárfolyamtól
Mégis mi a fenének kellene ezt tudnom?
Én ha veszek valamit a boltban, azt nézem, hogy mennyibe kerül éppen akkor, megéri-e nekem azon az áron. Az, hogy a kereskedő mennyiért szerzii be és mennyi rajta a haszna, az kit érdekel?[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
Imádom, hogy valaki annak tapsol, hogy lehúzzák, átverik. Elhitette magáról, a Revo, hogy mekkora király váltani vele. Aztán amikor ez elkezdett romlani az valahogy nem volt fontos közölniük. Azért kíváncsi vagyok aki szerint ez transzparens működés az mondjuk Bécsben mielőtt vásárolna a kártyával belép az appba, megnézni az árfolyamot, majd kikeresi a saját bankjuk árfolyamát, összehasonlítja, megnézni, hogy van a bankjuknak valami opciója a jobb váltásra, mérlegel, majd vásárol. Ugye ezt ajánlottátok fentebb.
Természetesen még éppenhogy de megéri a Revo-t használni, de hogy én sem ajánlom már családtagoknak, ismerősöknek az biztos.
Tök, jó ez a fintech mert beindította a versenyt, van lehetőség most már máshol is jobb feltételekkel devizát váltani. -
HoTDoG
tag
"Az, hogy a kereskedő mennyiért szerzii be és mennyi rajta a haszna, az kit érdekel?"
Te honnan szerzed be az EURHUF kilóját? Nagykeres vagy kézműves USDHUF-ra esküszöl? Esetleg kapirgálós vagy legeltetős EURUSD?
Szóljatok már légyszi honnan lehet még devizákat beszerezni. Ja, hogy abból csak központi van? -
t72killer
titán
Én se értem ezt a lelkületet. Itt UK-ben az egyik magyar csoportban van egy pasi és egy női profil (valós arc és tartalom nélkül persze), akik iiimádják kiosztani a népet, hogy a wrexit miilyen jó dolog. És ha vki kérdezni mer, élvezettel b.sszák le, hogy büdös k-európai ide ne gyere. Mi lehet mögötte? Vagy simán random politikai csoport által bérelt trollok, vagy (ami itt releváns): beleöltek fejenként 2k fontot a brit állampolgárságba, tudat alatt érzik, mekkora baromság volt, és most igazolni próbálják a döntésüket. Az emberek nem kis %-a, lehet egyenesen többsége képtelen a saját döntéseivel szembenézni és irracionáisan védi azokat.
Én egész idáig meggyőződéssel-lelkesen ajánlottam a revo-t, hogy iigen, váltsd itt át az egész házra való 200e fontodat ha országot váltasz - ezt ráébredve, hogy marhára nem biztos hogy jó tanácsot adok, instant abba is fejeztem.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Friczy
senior tag
A banknál a kondíciós listában megadják, hogy milyen árfolyamon váltják a kártyás vásárlásokat (jellemzően deviza-eladási árfolyam szokott lenni), az pedig szintén szerepel, hogy az mennyivel tér el az MNB középtől. A milyen árfolyamon és miért akkor kérdésre pedig az a válasz, hogy amikor a tényleges terhelés beérkezik, az aznapi devizaárfolyam számít. A tényleges beérkezés napja pedig sok mindentől függ.
-
nagyúr
Megpróbálom lebontani akkor ezt a kérdést egészen egyszerű szintre...
Első példa:
Van két fintech cég, az egyikről tudom, hogy 0.33% spread mellett 395Ft-ért ad egy eurót. A másik nem mondja meg, hogy mekkora a spread, de 398Ft-ért ad egy eurót.Második példa:
Megnézem ugyanezt egy másik napon. A második cég akkor is drágábban vált. Konstatálom, hogy a második cég mindig drágább, mint az első.A.) Melyikkel fogok ezután pénz váltani?
B.) Számít-e, hogy nem tudom, mekkora a spread a másik cégnél, ha tudom, hogy valamennyivel mindig drágább?Ennél világosabban nem tudom elmondani, hogy mi a bajom ezzel a
problémával.
Ha tudom, hogy a MOL kúton mindig 20Ft-tal többe kerül a benzin, mint mondjuk az Auchan kúton, számít az, ha kiírják, mekkora árréssel dolgoznak?
Hol fogok inkább tankolni?
Hol fogok tankolni, ha MOL üzemanyagkártyám van?[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Pár éve még azt sem lehetett tudni (egyszerű magyar banktól kapott bankkártyával fizetéskor), hogy a ma beterhelt összeget hány nappal később, milyen árfolyamon fogja majd véglegesíteni, és miért éppen akkor és annyiért.
Ma sem lehet. 3 napja fizettem Euróban magyar Rafi kártyával. Akkor azt írta az app, hogy 397 a várható valtasi ráta (394.5 volt talán a közép arfolyam). Gondoltam nem baj, rossz kártyát használtam de nem vészes.
Ma veglegesedett a vásárlás, 406 ft-tal váltott.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
“Mégis mi a fenének kellene ezt tudnom?”
Talán azért, hogy könnyen el tudd dönteni, melyik bank szolgáltatását vedd igénybe, melyik a kedvezőbb számodra. Vásárolni is úgy szoktál, hogy találomra bemész egy boltba és megveszed ott a terméket, legyen rajta bármilyen nagy az árrés?
[ Szerkesztve ]
-
kendepepi
csendes tag
Sziasztok! Az elmúlt időszakban nagyobb összegeket töltöttem fel a Revolut-számlámra egy magyar bank által kiadott kártyával. És azt vettem észre, hogy egyszer csak nem tudtam többet feltölteni. A Revolut-appban a hibakód 05 volt, ami azt jelenti, hogy a magyar bank valami miatt nem adta ki a pénzt. Nem a kártyalimit blokkolta a tranzakciót, azt elegendően nagyra állítottam. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, akik természetesen a Revolut-ra próbálták hárítani a dolgot, de a Revolut-számlámra más kártyával tudtam feltölteni, csak a szóban forgóval nem, úgyhogy kötöttem az ebet a karóhoz. Nagyon nehézkesen, több ügyintézővel való egyeztetés után az egyik végre kibökte, amivel a többinek is tisztában kellett volna lennie: az a gond, hogy a magyar kártyát kibocsátó kártyatársaságnak is vannak limitjeit, és azok függetlenek a bankomnál beállított saját kártyalimitjeimtől. Konkrétan a Mastercard-nál naponta 20k USD (-nek megfelelő HUF), hetente 50k, havonta 100k a limit, ezek fölé akkor se lehet menni, ha amúgy a banki kártyalimit megengedné. Ezek nem kis összegek, de annyira azért nem is vészesen nagyok. Ha belegondoltok, ez azt jelenti, hogy az ember még csak egy új autót se tud venni kártyával (gyakorlatilag semmilyet). Akkor minek van a kártya? Ezeknek a limiteknek nyilván az a célja, hogy a fizetős átutalás felé tereljék az embert az ingyenes kártyás vásárlás helyett. A mai világban szinte minden okádék, miért pont ez a dolog lenne kivétel, nem igaz? De a legfelháborítóbb mégis az az egészben, hogy ez a Mastercard-os global limit teljesen dokumentálatlan (se a bank nem tesz róla említést a hirdetményekben, se a Google nem ad rá találatot).
A kérdéseim: vajon ez a limit merchant-onként külön-külön értelmezendő, vagy összesített lehet? Tehát ha pl. Revolut-feltöltésre ellövök mondjuk 5 millát, akkor utána aznap el tudok költeni újabb 5-öt máshol? Napi 20k USD a limit, ami kb. 7 millió HUF. Nem mintha ilyen összegekkel dobálóznék, csak az algoritmus érdekelne. A Mastercard meg kapja be, az ilyen agyrémektől ugyan semmi nem lesz biztonságosabb, idegesítőbb viszont annál inkább. -
Oliverda
félisten
válasz kendepepi #50519 üzenetére
Nos, ez valószínűleg elég kevés embert érint, az üzleti kártyáknak pedig úgy tudom, alapból magasabb a limitje. Talán még a magasabb kategóriás, Gold, World Elite kártyáknak is magasabb, de ebben nem vagyok biztos. Ha rendszeresen napi 20k USD fölött csinálsz tranzakciókat, talán belefér egy második kártya éves díja is a keretbe, és akkor máris 40k-s napi kereted lesz.
-
pictigjis
senior tag
ebbe most én is belefutottam: mivel valamiért töröltem a walletból korábban, frissen bedigitalizáltam az erstés hitelkártyámat. megpróbáltam vele 700 ezret feltölteni apple payjel a revolutra, rögtön jött is az elutasítás. az sms késett pár percet a zárolási tájékoztatóval, de már számítottam rá
tőlem is kérdezgetett a csaj ezt-azt, de rákérdeztem, hogy miért kellett most telefonálnom. állítólag digitalizálás után legalább 2-3 órát várni kell(ene), ebben az időszakban sokkal érzékenyebb a risk engine. azt mondta, várhatóan több problémám nem lesz, de most már pihentetem holnapig a dolgot, mert nincs kedvem még egyszer telefonálni. de holnap kíméletlenül rápróbálok újra
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok. Volt egy téves vásárlásom alin. Töröltem és visszatérítést kértem, de akkor jutott eszembe hogy Revolut egyszer használatos kártyával fizettem. Ha jól emlékszem akkor is visszaér az összeg ugye? A konverzió hogyan lesz ilyenkor? Dollárban fizettem, a revolut forintban vonta le a számlámról.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz UberMutant #50528 üzenetére
Nem, kb 70e. Ha visszajön az egyszer használatosra akkor oké. Köszönöm!
-
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #50530 üzenetére
mondjuk kicsit tovabbgondoltam, de tesztelni most mar nem tudom: az erste feloldotta a fizikai kartyaszam ideiglenes zarolasat, de a digitalizalt kartyaszamet, ami kivaltotta az intezkedest, azt viszont nem. ez magyarazna azt is, hogy a walletban meg se jelent a mai probalkozas. vagyis a kartyat szinte biztosan torolnom kell es be kell tennem ujra a walletba, es x orat varva elvileg jonak kene lennie
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #50531 üzenetére
aha... az ujradigitalizalas apple pay alatt nem segit, mert nem generalodik uj digitalizalt kartyaszam, mindig a regit kapja vissza a user. csinaltam egy 1 forintos tesztvasarlast a kincstarban apple payjel, az se mukodik, szoval a digitalizalt kartyaszam zarolasat elfelejti feloldani az erste. szuper, megis telefonalnom kell ujra
-
moma
őstag
Észrevettem, hogy a plushoz van egy olyan, hogy Biztosítás a mindennapokra. Ezt értitek pontosan, hogy használható? Lehet ez ugyanaz, mint a Védelem a mindennapokban, de ezt sem pontosan értem. Pedig látom, hogy van:
Purchase protection
Refund protection
Ticket cancellation protectionde nem annyira látom, hogy mik a tipikus használati esetek. Segítsetek
we all deserve a bit of luck.
-
kerxy
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki üzleti Revolut számlát nonprofit szervezet számára?
Gondolkodom, hogy ez mennyire megoldható, pl a NAV mit szól hozzá.
Köszi előre is!
-
Az utalás a szervezet felé nem belföldi utalás lesz, ami így lassú és drága lesz. Biztos, hogy ezt akarod?
mod: amúgy nem lehet jótékonysági szervezetnek Business accountja a Revolutnál, a saját szabályzatuk szerint: [link]
mod2: ebben a listában meg kereken írja, hogy semmilyen non profit szervezetnek sem lehet Business accountja: [link][ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
t420s
aktív tag
üdv
most a revolut free usereknek van magyar számlaszámuk vagy nem?
-
t420s
aktív tag
Jönnek a Revolut újításai, amikre sokan vártak Magyarországon | Fintech.hu
Léder Tamás, a Revolut magyarországi vezetője volt a Portfolio vendége, aki sok érdekességet és fontos dolgot árult el a neobank terveiről. A magyar ügyfeleknek az interjú talán legfontosabb eleme, hogy megerősítést nyert a hír, miszerint a Revolut fióktelepet nyit Magyarországon. Ennek köszönhetően számos olyan szolgáltatást tudnak helyben bevezetni, ami lehetővé teszi, hogy elsődleges bankká váljanak.
A fióktelep révén magyar bankszámlaszámot tudnak majd nyújtani, és a jogszabályoknak megfelelően csatlakoznak a helyi fizetési rendszerhez. -
HoTDoG
tag
Az elmúlt 6 évben megszoktam, hogy x a spread, szinte elhanyagolható. Néha szúrópróbaszerűen csekkoltam és konstatáltam, hogy de jó, milyen olcsón váltok, mennyire megéri ez nekem.
Aztán az elmúlt hetekben, hónapokban is váltogattam. Kiírta a Revolut, hogy mennyiért váltja, igen. De nem ellenőrizgettem. Aztán feltűnt, hogy mintha nem is 391 lenne az EURHUF, mert épp az egyik híroldalon láttam, hogy 395. Aztán elkezdtem összenézni és lám, fű alatt árat emeltek, nem is keveset, csak erről elfelejtettek szólni. Azt pedig nem reklámozzák, hogy épp mennyi a bankközi árfolyam.
Miután már észrevettem, hogy többe kerül nekem - amiről nem szóltak - persze átmehetek másikhoz, ahol olcsóbb, esetleg transzparensen tájékoztatnak is ha árat emelnek menet közben, ne csak úgy magamtól vegyem észre, hogy drágul. Pláne ha már egy Metál szintű csomag előfizetője is az ügyfél.Erről szól a mondandónk lényege, remélem így már megérted, hogy a példáid miért nem állják meg a helyüket.
-
Kbali
nagyúr
válasz HoTDoG #50545 üzenetére
Soha nem publikálta a Revolut, hogy milyen árfolyamhoz képest állapítja meg a sajátját, ez mindig is csak a felhasználók "látomása" volt. Nincs arra semmilyen szabály, hogy meg KELL mutatniuk a bankközi devizaközéphez viszonyított spread-jüket, az pontosan elég, hogy váltáskor pontosan megmutatják, mennyibe fog neked kerülni. Az, hogy a Wise megteszi ezt, ez lehet versenyelőny, lehet őket is választani, szerencsére van választási lehetőség.
-
Oliverda
félisten
De van:
(10) Az összehasonlíthatóság megvalósulása érdekében valamennyi kártyaalapú fizetés esetében a pénznemek közötti átváltási díjakat azonos módon, nevezetesen az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamokhoz képest számított százalékos árrések formájában kell közölni. Az eurótól eltérő két pénznem közötti átváltás esetén az árrés alapulhat az EKB két különböző árfolyamából származó valamely árfolyamon is. [link]
Miért véded annyira vehemensen ezt az ügyfelek számára nyilvánvalóan negatív változást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest