- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Egyrészt nincs elmúlt 10 év, most nyáron volt 9 éves a Revolut.
Az ilyen vállalkozásoknál (nevezzük fintech startupnak) az első évek azért jelentenek baromi nagy mínuszt, mert 0-ról kell felépíteni az infrastruktúrát, majd ha ez már megvan, akkor utána kell elérni azt, hogy legyen annyi felhasználó, amikortól már kitermeli magát, majd termel.
Ugyanez igaz akkor, ha te most kitalálod, hogy szeretnél bútorasztalos lenni. Hiába van sok megrendelésed a 0. naptól, az első lépés az, hogy egy nagy adag pénzt elégetsz arra, hogy legyen hol, mivel dolgoznod. Az, mire ténylegesen pozitívba száll a mérleged, ugyanúgy hosszú idő. Ez van a Revolutnál is, csak jelentősen nagyobb mértékben.
A tavalyi évi beszámoló szerint brutális nyereséget tettek zsebre.
Az, hogy a korábbi "veszteségeket" nem hozta be még (azaz hogy 7 év terjeszkedés árát nem termelte meg 2 év alatt), alapvetően nem a te, mint ügyfél problémája, hanem esetleg a befektetőké, akik betették a pénzt, amiből ezt létrehozta a Revolut. De valószínűleg ők nem is 1-2 év alatt megtérülő befektetés reményében raktak be pénzt.[ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Oliverda
félisten
válasz bigdady #50156 üzenetére
Az ügyfélszolgálatosok jellemzően 3-400ezer nettót kapnak, ami éves szinten kb. 8 milliós kiadást jelent a munkaadónak. Ezzel számolva még 50 millióba sem kerülne évente az a hat ember.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
z0d1AK
nagyúr
válasz bigdady #50155 üzenetére
Lehet fenntartásod, nyilván legyen is, bármivel szemben érdemes kritikusnak lenni.
Az érdekes egyébként, hogy amikor a linkelt téma körbement a neten nagy dirrel-durral, utána kb. el is tűnt, azóta sem lehetett érdemben újdonságot hallani róla. Azóta meg van két pozitív év is, egyiket sem csesztették, hogy nem olyan biztos az - pedig sokkal keményebb számok kerültek bele.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Oliverda
félisten
Azért kell az elavult hazai bankokhoz a 100 fő, mert néhánynál még egy nyavalyás limit módosítás miatt is telefonhívás kell. A digitalizációs zászlóvivők kb. idén jutottak el oda, hogy az appban meg lehet nézni a PIN kódot.
Ha tényleg csak olyan esetekhez rendelsz emberi erőforrást amiket máshogy nem lehet megoldani, akkor felesleges 100
fő, pláne chaten ahol nem kell tartani a telefont."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Kbali
nagyúr
válasz Oliverda #50161 üzenetére
Gondolom soha nem láttál még belülről bankot? Nem elavultság kérdése - nézd meg azt is, hogy egy hazai kereskedelmi bank hányféle szolgáltatást nyújt és hányféle szolgáltatást nyújt a Revolut. Honnan indultak (azt gondolom, hogy a jelenlegi technológiai feltételek mentén könnyebb nulláról felépíteni egy "bankot", mint egy meglévőt modernizálni). Voltak próbálkozások zöldmezős digitális bankot indítani itthon is, de nem igazán jött be, be is zárták (kivéve Gránit - de ott sem úszták meg az ügyfélszolgálatot).
Szóval nem fekete/fehér a történet és nem egyszerű. -
Oliverda
félisten
Rosszul gondolod. Az alapján pedig amit láttam, szvsz a túlhierarchizált és túlbürokratizált, sok szempontból régen elavult felépítésnek elég nagy szerepe van abban, hogy hol tartanak ma. Még egy kisebb fejlesztéshez is 15 menedzser/igazgató jóváhagyása, illetve minimum 45 meeting kell, és akkor a fejlesztés, vagyis az érdemi munka még el sem kezdődött.
Amit pedig leírtál, az igaz, csak épp az ügyfeleket nem igazán érdekli. Bizonyos tekintetben előnyös helyzetből indult a Revolut, hisz az alapoktól építhettek fel egy a kor technikai adottságai kihasználó szolgáltatást, de azt se felejtsük el, hogy nem sokkal korábban milyen szépen és ügyesen kartelleztek a kedves és ügyfélbarát magyar bankok.Végeredményben pedig mindig a piac dönt. Én speciel nem sajnálnám még néhány bank kihullását, így is túl sok van/volt belőlük erre a kis piacra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
"Nemigazán értem a linkelt cikk miben érinti a témát."
Akkor kezdjük inkább az alapoknál:"A kartell konkurens (versenytárs) vállalatok írásbeli vagy szóbeli megállapodása az egymás közti verseny korlátozására. Célja, hogy a részt vevő cégek magasabb árakat és profitot érhessenek el, miközben nem jár társadalmi előnyökkel."
A verseny hiánya bizonyos (költséges) fejlesztések elmaradását eredményezte, így több maradhatott a zsebekben. Majd amikor egyszer csak kvázi a semmiből megjelent egy több szempontból versenyképesebb szereplő, akkor jött a kapkodás meg a fejvakarás, hogy be kéne hozni egy cirka két évtizedes lemaradást, ami a verseny hiányából, vagyis a kartellezésből eredt. Végeredményben visszanyalt a fagyi."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
revneiq
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha nagyon hülye kérdéssel fordulok hozzátok. Nem igazán vagyok otthon ezekben a dolgokban.
Most hogy működik itt az átváltás? Volt némi forint a számlámon aztán nyaralás miatt átváltottam euróba. Mielőtt ezt megtettem volna megnéztem, hogy mikor lenne érdemes. Aztán láttam, hogy olyan 393 Ft volt, akkor gondoltam miért ne. De mégis 395 Ft-al számolta. Nem mintha annyira zavarna a dolog, csak nem értem a dolgot. Úgyhogy márcsak érdeklődés képpen is kíváncsi lennék a válaszokra.
[kép] [kép]A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
I don't want to live on this planet anymore.
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Androidon be lehet lépni valahogy az applikációba arcfelismeréssel? Csak az ujjlenyomatot engedi, de úgy rémlik, hogy régebben működött arcalapú feloldással is.
-
z67
őstag
válasz FrankMonzano #50171 üzenetére
Régebben nem működött, legalábbis nálam. Most igen. Magic5 Pro.
-
z67
őstag
válasz FrankMonzano #50174 üzenetére
Gőzöm nincs, magától jelent meg. Gyanítom inkább android megfelelőség kell hozzá.
Tulajdonképpen ez is biometrikus, semmit nem kell pluszban kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Egy remek példa az ügyfélszolgálat felesleges leterhelésére a Volte és VoWifi funkciók bekapcsolása:
Telekomnál elég egy díjmentes sms-t küldeni, míg a Vodafone-nál csak és kizárólag személyesen vagy telefonon lehet bekapcsoltatni!(^)(>.<)(^)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz zsola400 #50173 üzenetére
Az alkalmazás belépés jelkóddal, vagy biometrikus azonosítással, illetve a Vagyonvédelem szelfi funkciója teljesen más.
Az app belépésnél a jelkód az elsődleges belépési azonosítási forma, ezt lehet másodlagos hitelesítéssel kiváltani, telefontípustól is függő, hogy ujjlenyomattal, vagy arcalapú feloldással. Fontos, hogy ezen esetekben ha nem jelkóddal lépsz be, akkor a telefonban tárolt biometrikus azonosítót használja az app a beléptetéshez, azaz ekkor sem az ujjlenyomatod, sem az arcod nem kerül a Revoluthoz külön.
A Vagyonvédelem funkciója azonban egy szelfis azonosítás, itt nem a telefonban lévő biometrikus adatokat használja a Revolut, hanem a saját rendszerében készít fotót a felhasználóról és az alapján azonosítja.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
viktorhu
veterán
válasz Oliverda #50168 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy a technológiai újdonságok iránt fogékony közönség használja, vagy az egész lakosság rászabadul sárga csekket lóbálva meg mindent ügyfélszolgálaton akarva elintézni (lásd még a telekomos topicok hozzászólásai). Szóval egy magyar fióktelep magyar nyelvű ügyfélszolgálattal egész más típusú ügyfélkört (és ügyfélszolgálati forgalmat) hozhat.
-
nagyúr
válasz viktorhu #50180 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy a technológiai újdonságok iránt fogékony közönség használja, vagy az egész lakosság rászabadul sárga csekket lóbálva meg mindent ügyfélszolgálaton akarva elintézni
Nem jár alanyi jogon a Revolut regisztráció! Aki a regisztrációhoz szükséges IQ szintet meg tudja ugrani, az valószínűleg nem fogja elárasztani az ügyfélszolgálatot sem a hülyeségével.
-
emeritus
tag
válasz FrankMonzano #50171 üzenetére
Régebben a 2D arcfelismerés is elfogadott volt, ma már általános a 3D megkövetelése. (A Magic5 3D arcfelismerést használ: talán ez a magyarázat.)
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
Oliverda
félisten
válasz FrankMonzano #50184 üzenetére
Ha 2D-s, akkor legfeljebb készülékcserével.
-
Bigiboy77
tag
Sziasztok! Tényleg igaz hogy október 31 től a Basic csomag havi díja 3800 Ft lesz mindenkinek ? Vagyis megszünik az ingyenes csomag
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz teptep #50189 üzenetére
Jó, ez a cikk full clickbait.
Ez a változás kizárólag az üzleti felhasználókat érinti, akik a Revolut Business-ben nyitottak számlát.
A Revolut felhasználóit nem érinti, a lakossági ügyfeleknek szánt Standard csomag megmarad.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Rohir
tag
Haliho
Kaptam ilyen szigetes revolut kártyát, van hozzá 20 euro cashback első tranzakció után, majd írja, hogy minimum 0.01 euro-t kell költeni hozzá a kártyával. Pénzt tettem már rá. Ma jár le ez a dolog.
Elég bemennem egy boltba aztán venni vele valami pár forintos valamit?
-
oszy
veterán
"75.000 HUF vehető fel ATM-ből díjmentesen"
Ez azt jelenti, hogy én egy Magyarországon lévő ATM-ből díjmentesen felvehetem ezt az összeget? Nálunk OTP-s automata van és csak alap revolut számlám. Ez olyan, mint az itthoninál alkalmazott havi 150.000 Ft-os limit?Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Noxy
veterán
Most őszintén, hogy lehet ezt másképp értelmezni?
Amúgy meg ha nem hiszed, vegyél csak ki csak pár e ft-t, oszt nem ér akkora veszteség ha nem így lenne.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest