-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lin3Lord
tag
Igyekeztem keresni, de nem találtam még erre vonatkozó hozzászólást (ha mégis lerágott csont, akkor elnézést), de tapasztalt valaki olyat, hogy a Wifi oké, LTE oké, de a 3G/HSPA az borzasztóan lassú vagy timeoutol? Nincs sebesség korlát az adatforgalmon. Hiába csatlakozik fel a 3g hálózatra, mintha a 0kbps felé konvergálna a sebesség. Speedtest 6-ból 4-szer timeoutol, a böngészés több frissítés után tölt be, az alkalmazások szintén connection parát mondanak, de mint említettem ha átmegyek LTE-re, akkor tökéletes és a WiFi is jól működik. Budapest nagy részén tapasztaltam már ezt a gondot, tehát nem csak itt nincs kraft az éterben. Sokszor órákig jó és aztán kezdi ezt. Néha egy telefon újraindítással lehet csak ezen segíteni.
akkountvadasz
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani kijelző védő üveget, a nillkinen kívül? kipróbálok egy olcsóbbat, ha bejön majd lehet lesz nillkin is.Tisztelet a Gépésznek!
-
I2oli
tag
válasz VMatteo #15153 üzenetére
Nekem tegnap hozta meg a DHL amit itt említettem, egész pofás és így végre kivehettem az átlátszó szilikontokból a telefont mert a hátulja se fog karcolódni.
Igaz nem olcsó, átszámítva kb 5k huf, de elöl hátul üveg cuccot adott, ám mivel 1 napja van meg, nem tudom biztosra mondani, hogy tényleg karcálló stb.
-
Kiss_R
tag
válasz VMatteo #15155 üzenetére
Nem olyan drága a Nillkin, hogy érdemes legyen rajta spórolni, a kijelzőcsere sokkal drágább, és a Nillkin már bizonyított, hogy bírja a strapát (igaz nem nálam). Felrakni sem nagy kunszt, nekem elsőre sikerült hibátlanul, a hátlapvédő fóliával többet szenvedtem, cserébe nem is lett tökéletes
Tényleg nagy előnye, hogy ha zsebre teszem a telót, és újra előveszem, patyolattisztára törlődik az üveg. Nehezen lesz ujjnyomos, de az könnyen le is törlődik róla. Szerintem egy ilyen kaliberű telefon mellé ez már alapból jár. -
VMatteo
őstag
válasz Kiss_R #15158 üzenetére
nem a zsír miatt kell, hanem esés miatt. Idáig nem zuhant még a telefon, de kitudja mikor fog. Nem tudom a nilkin milyen edzett üveget gyárt, meg milyen réteg kezeléseket tesz rá, de most akkor is 2,5€-ért veszek, és itt lesz kari előtt. Ez ugye compact-ra való? mert a leírásban ottvan hogy compact, viszont a címben csak Z1 van
[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
VMatteo
őstag
ha a közelség érzékelőnél nincs kivágva az üveg, az okozhat galibát?
Tisztelet a Gépésznek!
-
forestia
tag
A hétvégén kiderült, már nem vízálló a telefonom. Nem az ajtóknál folyt be a víz, hanem az előlapi illesztésnél valahol.(gondolom én) Szabályosan végig folyt a kijelző alatt, az előlapi kamera bepárásodott, és kapott egy kis extra fényerőt a képernyő jobb egyharmada.
Már csak minimális foltok maradtak (fehér háttérnél zavaró), de kap még a hajszárítóból...Mod: eddig kétszer ejtettem le. Először a bal alsó sarkára, másodszor full pofára. Persze nem szándékosan dobáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
Egyèbként ezt egyszerűen nem értem, hogy miért csak fehér indikàtorral garizzák. Legtöbbször nagyjából a már nem jól tömítő ajtókon ázik be, nem? Miért kell azt feltételezni, hogy nyitva volt az ajtó, vagy azokra miért nincs garancia?
www.flickr.com/csari
-
BaLee
addikt
válasz trobi28 #15172 üzenetére
Műxik is egészen pár hétig-hónapig amíg az apró karcok és koszolódás el nem kezdik zavarni az érzékelőszenzort. Tapasztalatból beszélek.
Majd ha előjön az a kellemetlen hibajelenség, hogy véletlenül felhívsz valakit és nem tudod kinyomni mert a teló elsötétül mert nem érzékel a szenzor a kosz és/vagy karcok miatt és nagyokat anyázol mint én anno akkor majd gondolj erre.
Ráadásul egyik közeli ismerősöm egyik szolgáltató mobilboltjában dolgozik és mondja, hogy napi minimum 2 alkalommal visznek vissza telefont a fenti "hibajelenséggel", amit úgy oldanak meg a boltban, hogy szépen leszedik nekik a fóliát a telefonról.
-
Roxbury
őstag
Gondoltam, hogy váltok G2-re Z1C-ről. Vélemények? Nyomogattam az MM-ben és megtetszett. Van valakinek hosszabb távon tapasztalata vele?
-
trobi28
addikt
Ezzel az erővel a gyári fólia, ami.rá van vasalva, az is okozhatja, az sincs kivágva
De legyen igazadRoxbury: Nekem volt G2, Sony jobban bejön
Nem volt rossz az sem, de túl nagy volt, és a kamera is csalódás volt.[ Szerkesztve ]
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
VMatteo
őstag
őt rendeltem meg
Tisztelet a Gépésznek!
-
kelly416
veterán
válasz VMatteo #15170 üzenetére
Nekem volt olyanom, ameddig el nem tört esés következtében, nem okozott gondot, amikor eltört, akkor meg azonnal ment a levesbe.
BaLee:
Szerintem trobi28 nagyon elkapta a lényeget, ilyen politikával lehúzhatják majd a gyári fóliámat is egy "jobb" szaküzletben.Gratula az egyéni arcképedhez, jó lett nagyon.
-
gps76
őstag
válasz trobi28 #15177 üzenetére
Nekem is volt G2,de fullHD miatt akadósabb volt mint ez,ráadásul pocsékolta a memóriát,simán bezárogatott dolgokat,meg utáltam hogy memóriakártyát nem lehetett rakni bele.Meg az hátlapi gombok,E.T.-nek való,használhatlan a tojás,csúszós burkolattal együtt.A kijelzősárgulás,tüzesedés csak plusz...
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz VMatteo #15178 üzenetére
Már tegnap akartam képet csinálni csak otthon nem volt jó fényképező vagy telefon kéznél, de most megoldottam.
Mindkét üveglapot ujjlenyomat mentesre töröltem.
Szerintem látszik a Nillkin és "noname" üveglap között:Nillkin üveg előlap (9 hónapja a telefonon):
"noname" üveg hátlap (2 hónapja a telefonon):
Sajnálom, hogy a Nillkin nem csinál hátlapot Z1 Compacthoz, pedig Z3 Compacthoz már gyártanak.
(#15179) kelly416: jogos lehet, nem tudom a gyári fólia mennyire karcolódik én rátettem az üveget már az elején, de azért minőségibb lehet ez a vasalt megoldás mint a GSM boltban feltett olcsó tucatfólia amit az emberek többsége vásárlás után rárakat a telójára.
Amúgy köszi, nekem is nagyon tetszik az új arcképem.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Esetleg lehet olyan fóliát is kapni, amin ott van a Sony felirat? Sajnos a telefonom előző gazdája leszedte a gyári fóliát, így most olyan üres az előlap.
-
BaLee
addikt
Kiegészíteném még annyival, hogy a sok noname gyártó által kínált üveg szerintem sok esetben nem is "tempered" magyarul nem is edzett üveg csak ráírják, mert míg a Nillkin üveget simán fel tudtam emelni ha alá ment valami kosz addig a hátlap üveget mikor megpróbáltam felemelni elrepedt és ezután amikor le akartam szedni akkor körbe repedt amerre alányúltam. Illetve ha zsebemben kicsid odaütöttem valaminek akkor mindig megrepedt a széle. Most ez az új nem repedezett még meg, de ez meg tiszta hajszálkarc lett. Szerintem ez minden csak nem edzett üveg.
Na most képzeljétek el mit okoz a közelségérzékelő előtt egy olyan hajszálkarc halmaz mint ami az én hátlapomon látszódik.
Én itt most nem a Nillkint istenítem elsősorban mert van több minőségi gyártó (Brando stb.) de azoknál árban is meg lehet látni és általában a Nillkinnél is jóval drágábbak a termékeik.
-
terrel
csendes tag
Sziasztok!
A holnapi nap lejár a hűságidőm a T-Mobile-nál és újabbat kötnék méghozzá egy Z1 Compact telefon vásárlásával egybekötve, a jelenlegi csomagom megtartásával 72k + ajándék füllhallgatóba kerülne.
A kérdésem az lenne akinek ilyen telója van ki menyire van megelégedve? Mennyire éri meg jelenlegi árát?
Pro vs Kontra.
Igazából én egy teszt oldalt elolvastam róla ott nagyon dicsérték, sajnos ezt a fórum topicot még nem tudtam időhiány miatt visszaolvasni.
Aki tud az kérem szépen segítsen, este szeretnék telefont rendelni, már csak a kérdés, hogy ő lesz-e a befutó. (Idáig ő áll nálam az élen ebben az árkategóriában) -
-
terrel
csendes tag
válasz Jaffa75 #15187 üzenetére
Egy kerek 2 éve vásárolt Samsung galaxy S Advance-ról váltok!
Amikor megvettem 2 éve nagyon szerettem, de már nagyon eljárt felette az idő.
Nagyon sűrűn befagy akadozik sok a gondja.
Compact össze sem hasonlítható régi telefonommal, de mivel nem ismerem ezt a modellt ezért fordulok hozzátok vélemények tapasztalatokért. -
Joezyka
senior tag
válasz terrel #15188 üzenetére
annál fényévekkel lesz jobb. kb mint ha egy trabanból egy Volvóba ülnél át. ég és föld a kettő. Én kb lovaskocsiról váltottam erre a telefonra és a legfurcsább az volt, hogy semmi baja és működik.
a lényeg: jelenleg ez a piacon az egyik legjobb telefon ebben az árkategóriában. 2 évet lazán el leszel vele, és nem jár el felette az idő.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Surci1
tag
Én 7 és fél évet használtam egy Samsung D600-as telót. Ezt cseréltem le idén májusban egy okos telóra, mert ugye haladni kell a korral. Mindig halogattam a lecserélést, mert attól féltem, hogy a sok okos teló közül nem fogok jót választani, nem fogok jól dönteni. Hál istennek sikerült még így is hogy fingom sincs az okostelókhoz. Ez a Z1C az első okostelóm, de nem is akarom egyhamar lecserélni. Ha kibír 7 és fél évet mint a másik akkor az egy csoda lesz, de reménykedem.
[ Szerkesztve ]
-
Kiss_R
tag
válasz terrel #15185 üzenetére
Én SE Ray-ről ("SE Arc Compact" ) váltottam 2,5 év után a Z1 Compactra. Ég és föld a kettő közt a különbség, nagyon jó készülék ez (is). Pont jó a mérete, a kijelző gyönyörű képet ad, a hardver meg bitang erős. Röccenés nélkül teszi azt, amire utasítom. Persze nem tökéletes telefon (olyan talán nincs is), vannak hibái, nálam pl a műanyag hátlap felszerelése nem makulátlan, hajlamos nyekeregni Ettől függetlenül nagyon megéri az árát, csak ajánlani tudom.
[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
Egy érdekes dologba futottam bele. Hívás közben (bluetooth fülessel vagy kihangosítva) nem lehet használni a billentyűzetet. Nem jön elő semmilyen appba, és a vissza gomb sem műkodik hívás alatt.
Valaki kipróbálná, hogy ez csak nálam van, vagy ez ilyen, amit kétlek.Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
őstag
Üdv
Került a családba egy ilyen teló és az lenne a kérdésem hogy büntetlenül lehet mókolni? Tehát ha szükséges akkor mindenféle nyom nélkül visszalehet állítani a gyári állapotba?
"Bootloader unlock allowed: Yes Tehát ha jól tudom azt teszek rá amit akarokWe exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
Kiss_R
tag
válasz Piloss #15195 üzenetére
Azt jelenti, hogy nyithatod a bootloadert, tehát ezután mehet rá bármilyen főzött rom. Sok mindent lehet csinálni pusztán root-tal is, és ha kell, lehet unrootolni is, illetve újraflashelni, akkor a root is elvész. Én csak rootoltam, utána pedig kigyomláltam a sok felesleges gyári appot, amit soha az életben nem nyitnék meg. Ezen kívül van fent pár alkalmazás, amihez szükséges a root, ennél mélyebbre nem ástam, de van még tovább.
[ Szerkesztve ]
-
kormányka
csendes tag
válasz terrel #15185 üzenetére
Én két hónapja váltottam egy Alcatel OT995-ről. Gondolom nem kell mondanom, ég és föld a kettő. Ha egy kézzel kezelhető méretben keresel telefont, ez a legjobb választás. Prémium ház, gyors rendszer, a kijelző gyönyörű, és még vízálló is. Az akg füles meg istenkirály.
Sony Xperia Z1 Compact
-
őstag
válasz Kiss_R #15196 üzenetére
Értem, köszi
Samsung telókkal foglalkoztam eddig és ott a KNOX miatt sajnos néha eléggé meg volt kötve a kezem, az érdekeld hogy esetleg a Sony is használ e valami hasonló megoldást, de akkor ez jó hír mert ezek szerint nem
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest