- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalee
aktív tag
Galaxy Ace-ról váltottam, de van két hasonló problémám, mint az Ace-n volt.
1. Névjegyzékben a neveket keresztnév, vezetéknév sorrendben mutatja, hiába van beállítva a vezetéknév, keresztnév sorrend.
2. Egy hét elteltével a Ram fullon van és elkezdtek akadozni az appok.Van ötletetek a megoldásokra?
-
spider80
őstag
Valahogy nekem a szabad memória mindig 600-800 között van,bármit is csinálok. Úgy rémlett hogy jó pár napha nem indítottam újra szegényt. Megnéztem,273 órája fut tökéletesen. Nem lassult semmi. Neked az alkalmazások,futó alatt mennyi szabad ramot ír?
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Dalee
aktív tag
válasz spider80 #7709 üzenetére
Most épp 600 -700 MB között ingadozik, az Desktopra kirakott "Intelligens kezelő" kezelő 87-90%, de a mai nap már gyakran felment 90% felé.
90% felett kezdenek akadozni az appok és érdekes módon akkor (többnyire) az ujjlenyomatos belépés sem megy, nem is érzékeli ,hogy be szeretnék lépni.[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
Kipróbáltam,az nekem is 90% telítettséget mutat. De szereintem ebben ilyen gyorsítótárazás is van. Androidnál elvileg a szabad RAM mennyisége nem nagyon kellene hogy befolyásolja a sebességet, ha kell neki hely,úgyis kilövi a régebben használt dolgokat. Ha tényleg akadozik,akkor nem fér bele egy fél perces újraindítás?
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Dalee
aktív tag
Igazad van,
Fordítva írta be a nevet, mivel a Egybe írtam be a Név mezőbe és ő angol formátum szerint értelmezte.
Most, hogy megcseréltem és a keresztnevet írtam előre a lenti screenshot-nak megfelelően már jó. Csak egy kicsit furcsa, hogy a magyar képernyőn angol szintaktikának megfelelően kell a nevet beírni.
[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
Beállítások -az eszköz névjegye-állapot. Itt meg tudod nézni.
-
sgeza
veterán
Én ezért szoktam a vezetéknév mezőbe írni a teljes nevet. Akkor soha nincs vele gond (kihangosító, stb. is normálisan fogja megjeleníteni). Még mindig nem jöttek rá a külföldi fejlsztők, hogy értelmes nyelveknél (pl.: magyar, japán, stb...) normálisan, vagyis vezetéknév keresztnév sorrendben írjuk a neveket, és erre nem figyelnek oda a megjelenítéskor. Ugyanis ha a mezőknek megfelelően írod be a neveket, és magyar sorrendre állítod, akkor így fog megjelenni a név: Vezetéknév, Keresztnév. Vagyis a kettő közé tesz egy vesszőt. Ez elég béna, úgyhogy én a fenti megoldás szerint írom be az összes névjegyet.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Akit érdekel az Android memóriakezelése, vagy épp megállás nélkül a "szabad" memóriára pörög (ne vegye senki rossznéven), netán task killer programot használ, az olvasson utána a neten, vagy nézze meg az alábbi linkeket:
Miért ne használjunk task killer programokat
Minden alkalmazáshoz tartozik egy futás prioritás érték. Ez minél kisebb, annál nagyobb prioritással fut az alkalmazás, tehát annál később lövi ki a rendszer, ha szüksége van több memóriára. Elsőként tehát az alacsonyabb prioritással futó, vagyis a gyorsitótárazott alkalmazásokat lövi ki. Ideális esetben nem is kellene, hogy legyen szabad memória, mivel a szabad helyre előre betölthet gyakran használt alkalmazásokat. Ez persze csak elméleti, mindig marad valamennyi valóban szabad memória.
A kétféle szabad memória érték, amit az intelligens kezelő és az alkalmazáskezelő futás lapja mutat azért térnek el egymástól, mert előbbi beleveszi a gyorsítótárazott alkalmazásokat is, utóbbi alapból nem. Hacsaknem koppintunk a jobb felső sarokban látható Egyéb menüben megjelenő Gyorsítótárazott folyamatok lehetőségre. Így már egyezni fog a kettő.
A különböző prioritási értékek szerint egyébként 6 csoportba sorolandók még az alkalmazások, melyekhez vannak rendelve "szabad" memóriaértékek, így ahogy az kezd elfogyni, mert több/nagyobb programok kerülnek megnyitásra, úgy dobálja ki a rendszer az alkalmazásokat. Ehhez a hat szinthez tartozó memóriaértékek az OOM (Out of memory) értékek.
Normál halandó felhasználó egyébként még ezt a hat kategóriát sem látja, hanem pusztán "futó" és "gyorsítótárazott" alkalmazásokra felosztva mutatja a rendszer a beállítások - alkalmazáskezelő futás lapján, a két nézet között pedig az említett jobb felső sarokban látható egyéb menüben válthatunk.
Remélem most már nem fogjátok folyamatosan a szabad memóriát kémlelni...tök lényegtelen.
A multitasking gyengesége két dologból fakadhat: túl sokat foglal a rendszer, mert nincs optimalizálva megfelelően, valamint nincsenek megfelelően belőve az OOM értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"A multitasking gyengesége két dologból fakadhat: túl sokat foglal a rendszer, mert nincs optimalizálva megfelelően, valamint nincsenek megfelelően belőve az OOM értékek."
Az 5.0.2-re sajnos mindkettő igaz. Különösen az OOM értékek beállítása rossz.(#7723) Littlecar: A baj az, hogy az 5.0.2 a saját szolgáltatásait és az a saját appk-it helyezi előnybe a felhasználó által telepítettekkel szemben. Ezért tűnik kevésnek a RAM, ezért tölti sokszor újra az appk-kat.
Szerintem meglehet csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. Csak egy tanulhatóvá kell tenni a rendszert, figyelje a felhasználó szokásait és a gyakran használt applikációknak, szolgáltatásoknak nagyobb prioritást adjon.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
sgeza
veterán
válasz #67656192 #7723 üzenetére
Alapvetően igen, ezért kell beállítani általánosan megfelelő értékekre. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem annyira felhasználófüggő, elvileg annál jobb, minél alacsonyabb, amíg még nem omlik össze a rendszer. Szerintem inkább az eszköztől, illetve az azon futó rendszertől függ. Tehát belőhetné a gyártó nagyjából értelmes értékekre. Egyébként lehet, hogy az S6-on be is van (nem tudom, nem néztem, meg nincs az, aki megmondja, hogy mi a jó), inkább szerintem a rendszer foglal túl sokat. Bár szerintem lehetnének alacsonyabbak az értékek. Hiszen mindenki panaszkodik, hogy nem megfelelő a multitasking. Aki nem panaszkodik, az csak szimplán elfogadja, hogy így jó, de attól még a hardver alapján lehetőség van még jobbra!
(#7724) Kékes525: hát ja. Tanulhatná, hogy miket használunk, és aszerint módosulhatnának a prioritások is. Szerintem indokolatlanul sokat használ a rendszer. Én az előző telefonomnál (Xperia SP) sokat pöcsöltem ezzel, és sikerült egy egészen stabil, jól működő renszert csinálnom a gyári romból, ami nem lassult be hosszú idő után sem. Pedig azt nagyon elcseszte a Sony. Nem is kellett sosem újraindítanom.
[ Szerkesztve ]
-
kbadam83
senior tag
Gyerekek én nem értem , eddig állandóan az volt, hogy az akku fogyasztás első helyén az e-mail volt. Javaslatra átállítottam automatára 15 perc szinkronizálási időről.
Az megoldotta a problémát, most viszont friss 5.1 telepítés után automatán megint a legnagyobb fogyasztó ;-(
Ötlet ? -
törölt tag
Az egész az én eccerű józan eszemből úgy pattanna ki, hogy a szoftver tanuljon az általam választott alkalmazások gyakoriságából és azt priorítsa feljebb. Készítsen statisztikát mint sok más alakalmazás és tanuljon belőle.
Ennek kéne a megoldásnak lennie, nem pedig az általános mindenkire szabott oom-nek.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz #67656192 #7729 üzenetére
Értem mire gondolsz, igazad van, tanulhatna, hogy melyiknek mekkora prioritást adjon. De az nem egyenlő az oom értékekkel. Azokat attól még be lehetne lőni normálisan, és ez utóbbi kevésbé felhasználófüggő szerintem. Ezek az értékek azt mondják meg, hogy mekkora szabad memória alá csökkenés esetén lőjje ki a rendszer az adott értékhez tartozó besorolásba eső alkalmazásokat. Tehát az oom érték, hogy mikor, a prioritás pedig, hogy melyik alkalmazást lőjje ki. A mikor határozza meg, hogy mennyi alkalmazást tartson a memóriában, a melyik pedig, hogy melyeket inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Pzoe
újonc
Sziasztok!
Ha Amerikából kapok egy független S6 Activeot akkor tudom azt itt Magyarországon használni?Köszi a válaszokat előre is!
-
pohár
félisten
válasz BuricsJ #7693 üzenetére
hú, én ilyet nem is láttam, azért mertem ilyen bátran ajánlani... jópáran innen vették, de azt mondjuk már nem írták ide be, hogy van-e UPC-s előfizetésük, azt hittem, hogy mindenkinek ennyibe kerül a telefon, a UPC-seknek meg lejön valamicske pénz a kedvezmény végett
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz devil-k #7735 üzenetére
nono, lehet az van, mint az S6-nál, hogy az európai forgalmazásúba csak európai SIM-et tehetsz, lehet ugyanez van az USA-ban is (csak amerikai SIM)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
spider80
őstag
válasz ntomi0730 #7741 üzenetére
Van.
-
ujvszabi
csendes tag
Sziasztok! Nem ide az s6-hoz tartozik a dolog csak nagyon kicsi részben az androidhoz, ezért ezer bocs, de megköszönném ha megnéznétek ezt a topikot és , ha tudtok valamit a témában leírnátok? Köszönöm szépen!
http://mobilarena.hu/tema/android_data_recocery_problem/friss.html -
pohár
félisten
válasz devil-k #7745 üzenetére
hát mert belerakhatod más szolgáltató kártyáját, de nem árt, ha egy földrészről származik a tieddel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Borderlands 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest