- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
legaka
csendes tag
Sziasztok. Kérdésem lenne a defy használok felé,hogy milyen a telefon térereje? Sony Ericssont használtam eddig,de váltani szeretnék,más márkára,mert az új lakásomon az SE C905-ös telefonom sokszor elveszti a jelet,vagyis annyira csökken,hogy én még hallom a partnert,de az már nem hall engem.Vettem egy SE ELM-t is,de ugyanez a jelenség.A feleségem LG-vel viszont simán beszélhetünk.Ha azt írjátok,hogy eddig nem jelzet ilyen problémát,senki a defy fórumán,akkor valószínűleg erre a telefonra esik a választásom. Köszönöm segítségetek.
-
addikt
Kezdek kicsit dühös lenni, még nem döntöttem el, hogy a defy-re, vagy a TP-link wifi routerre. G módban kb percenként kifagy a net és újra kell indítani a wifit a telefonon. B módban ritkábban, de csinálja. Irtó dühítő, mert így tök esetleges, hogy le tudok-e szedni egy 300mb-os játékot, vagy nem... Esetleg valaki talát már rá megoldást, akinek ezt csinálja? Átállítottam a wifi csatornát, de az sem segített, b módban meg nem akarom hagyni, mert úgy nem használja ki a 20 mbites netet.
My name is Bond, James... Dean.
-
balojazz
aktív tag
válasz zsirfecske #11841 üzenetére
"szóval ha megnézitek a wareznek több hátránya van mintsem hogy ne kerüljem el, főleg hogy 2-3000 forintból megvan az összes szükséges app. egy 90k-s telefonnál azért ennek bele kéne férnie. (megjegyzem idehaza jellemző hozzáállás, hogy egy 200k-s pc mellé már nem veszik meg az emberek a 25k-s oem oprendszert mert azon spórolnak."
A 200k-s PC-hez azért nemcsak a 25k-s oprendszer kell, ami 40k ha win7 ulti, hanem az office (40-70k), a total commander stb. meg a jó ég tudja, mik még, oszt könnyen ott vagy, hogy 200k-s gép 400k-ra hízott legálisan. Plusz fizeted az áramot és a netet (a gép rezsije), ami havonta 5-10k. Jelentősen leegyszerűsödik a helyzet, ha azzal kalkulálsz, hogy 120-200k-s gép igény szerint, fullextrás ingyenszoftver-csomaggal, havi 5-10k-s rezsivel. Tiszta sor, nem? A lényeg, hogy mindenki eldönthesse maga, mi a jó neki. Aki akar, költsön, aki nem, az ne.
Példabeszéd. Az egyik játék rajongói fórumán egyszercsak eltűnt a magyarítás a játékhoz. Jöttek a szentfazék prédikátorok, hogy ez miért meg az azért, meg erkölcs meg morál. Picit fölszívtam magam, és föltoltam torrentre a full magyarított verziót 50 megabit/sec-mal. Csak hogy szabadság legyen, meg dönthessenek a szegény megnyomorított bitszegények, az önérzetesek, a pénzszegények, a sóherek meg aki akarja. Nekem ez a morális, és ugyanolyan jól indokolható, mint a másik oldal. Ha egyensúly van, akkor minden rendben, akkor van döntési szabadság. A sithek nélkül nincsenek jedi-ok sem. Ha sok a jedi, én sith akarok lenni, és vice versa. UffSoha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
Slew
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől.
Már utána olvastam a dolgoknak és meg is csináltam őket, de még mindig nem megy.
Szóval le akartam törölni a s.froyo fin II-es romot. D nem sikerült és egyfolytában újraindult a telefon. Ezért rds-lite-tal feltettem a gyári 2.51.1 deblur-t. De amikor a folyamat elért a finish-ig, akkor azt írta ki, h pass és kikapcsolt a telefon. Azóta nem tudom bekapcsolni.
mi lehet ilyenkor a megoldás?
Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném! -
Slew
csendes tag
válasz DeadMeat #11855 üzenetére
Hát ez jó, pedig csak azért tettem fel, mert abban a hitben voltam, hogy a gyári romot vissza lehet tenni egy főzöttre.
Egyáltalán nem kapcsol be. A logóig sem jut el. Olvastam, h az aksi teljesen lemerülhetett. De ha bedugom tölteni, akkor nem tölt. Legalább is nem világít a fehér led. Viszont, ha nem dugom be teljesen a töltőt, hanem trükközök a kábellel. Akkor világít a fehér led. Hátha így tölt az aksi. -
Slew
csendes tag
Most az a változás van, hogy ha rendesen dugom be a töltőt, akkor nem világít a fehér led. Ha usb-be dugom be a számítógépen, akkor világít. Ennyit sikerült elérni.
-
tzl
senior tag
válasz balojazz #11853 üzenetére
Jaja, kocsit is úgy vesz az ember, hogy rádió nélkül kéri, aztán éjjel a parkolóban okosít egyet mástól.
Nem kell venni oprendszert és programokat, van más megoldás is, de az nem a warez. Van kismillió ingyenes oprendszer, fájlkezelő, Office csomag. Ha viszont neked épp a Microsoft termékei kellenek, azok pénzbe kerülnek. Ha nincs pénzed prágai sonkára, akkor nem ellopod, hanem párizsit veszel helyette.
[ Szerkesztve ]
-
Slew
csendes tag
És az én esetemben melyik a megfelelő bootonly?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=966537Gondolom ez hülye kérdés volt.
Ez tűnik a legnyílvánvalóbbnak:Android 2.1 - 2.51 bootonly DOWNLOAD
Már csak egy kérdésem van. Szerintetek, ha a számítógépes usb-be dugom be, mert csak ott világít a fehér led, akkor az töltést jelent és csak várnom kell, hogy be tudjam kapcsolni a telefon?
[ Szerkesztve ]
-
facianegra
csendes tag
Sziasztok!
Végig böngésztem a DEFY-s topicot, de nem találtam hozzászólást arról, hogyan lehet ROM-ot flashelni Linux alól. Esetleg van valakinek tapasztalata ilyennel?
-FaciA- -
cabal
tag
válasz rothadt #11788 üzenetére
Mobilról mentem fel a gameloft.com-ra és felkínálta 260 HUF-ért a dungeon huntert megvételre. Még 8 órán keresztül. Akit érdekel, siessen és megveheti.
''A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.'' /Hofi/
-
nagyúr
válasz legaka #11851 üzenetére
Ezt elég nehéz megmondani, függ a helytől és a szolgáltatótól. Én vodás vagyok és a gimiben ha alagsori terembe mentünk akkor pl. már elvesztette a jelet, de ez évekkel ezelőtt volt és Sony Ericsson teloval. Defy-vel még nem volt térerő problémám, igaz, azóta nem is mentem alagsorba.
Szerintem a mai lefedettségnél egyik szolgáltatónál sem veszíthetné el a jelet, max. extrém helyzetben, ha olyan a lakás fala vagy pincében laksz. Lehet az a SE telód már hibás volt.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
Slew
csendes tag
Ha már nem tud, vagy nem akar válaszolni senki.
Arra azért tudnátok mondani valamit, hogy ilyen rom cserékkel teljesen tönkre lehet tenni egy telefont, vagy azért meg lehet még csinálni? -
szkajt
csendes tag
válasz facianegra #11862 üzenetére
Szia!
Én nem mertem wine-olni, úgyhogy virtualbox-ban telepített win7-el csináltam, ugyanúgy felteszed a moto usb drivereket meg RSD Lite 4.9-et és teszed amit tenned kellzsírfecske és még akiknek van Android figurájuk..
ez jópofa lehet, hajrá csak ügyesen![ Szerkesztve ]
-
szajoco
csendes tag
válasz feketepeti #11848 üzenetére
rothadt: sajna van gmail fiókom, ezért is nem tudom, mi a bánata
feketepeti: ahhoz, amit mondasz, root kell? Az én telóm teljesen gyári, leszámítva 8 programot, amit pluszban telepítettem...
Esetleg van olyan oldal, ahonnan le lehet tölteni Marketes progikat (free), de nem kell hozzá barcode scanner (mert az sincs nekem, vagy az gyárilag van Defy-ben?), mert az is jó lenne. Persze hiányzik a gmail is, mutathatná, ha jött levelem...
Köszönöm, hogy segítettetek.
Még 1 kérdés? Ha factory reset, hard reset lenne a vége, akkor tudok valami mentést csinálni, hogy legalább a neveket ne kelljen újra átszenvedni a telóra...?
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
-
DaDa
senior tag
válasz Hakkuuuh #11867 üzenetére
Én pont fordítva tudom -persze lehet, hogy rosszul- de ma már csak a garancia kell a blokk/számla nem. Én mind a vodához, mind a nokiához közvetlen csak a garanciával mentem gond nélkül...a számla önmagában már semmit nem ér... hiszen azt kölcsönkérheted a szomszédtól (ha neki is van defyje), de a garancián rajta van az IMEI, ami azonosítja a készüléket. Ez egyébként minden termékre igaz, nem csak telefonra.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
tzl
senior tag
válasz facianegra #11862 üzenetére
Van progi Linuxra is. Sbf Linux keress rá. Természetesen cli, gui nincs, de egy ./sbf rom neve művelethez nem is nagyon hiányzik. Mondjuk még nem próbáltam, mert a roothoz úgyis Win kell.
Elvileg vissza lehet menni 2.2-ről 2.51-re, de személyes tapasztalatom nincs, nem akartam még visszamenni
-
n@p@lm
őstag
kérdés:
ki lehet-e kapcsolni a képernyő kikapcsolódását (hehe, jól megfogalmaztam )
1. telefonálás közben
2. böngészés közben
az első esetben csinál olyat a telefon hogy takarékosság miatt ugye lekapcsolja a kijelzőt, de nekem időnként kifagy és nem jön vissza a kép (ha elveszem a fülemtől), beszélni tudok a telefonnal, de a menüt természetesen nem látom.
addig nem kapom vissza az "irányítást" amíg az ellenfél le nem teszi. nyomkodhatok bármit, semmi reakció.
második esetben ha hosszabb ideig elidőzök egy cikken akkor meg kikapcsol a kijelző ugye.
észhez térítésre a bekapcs gomb, de nemár.... -
szkajt
csendes tag
válasz facianegra #11875 üzenetére
íme egy becsületes ember, ritka mint a fehér holló
nekem sincs licenszem.. de ezt még talán megbocsájták az "égiek" ha dolgod végeztével azonnal letörlöd.. de nem buzdítalak semmi rosszra
keress akkor egy ismerőst win-es géppel és kérdezd meg hogy összemaszatolhatod-e a gépét pár progival
én is jobban örülnék ha meg lehetne oldani linyón de ez még várat magára. -
canniball
nagyúr
válasz szajoco #11872 üzenetére
"Ha factory reset, hard reset lenne a vége, akkor tudok valami mentést csinálni, hogy legalább a neveket ne kelljen újra átszenvedni a telóra...?"
A Phone Portal-lal meg tudod oldani.(#11878) szkajt!
Nem kell "maszatolni": mentés-> "maszatolás"-> visszaállítás és mintha mise történt volna.(#11875) facianegra!
Windows 7 Enterprise 90-day Trial[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DaDa
senior tag
válasz n@p@lm #11877 üzenetére
Ha előre tudod, hogy ki szeretnéd kapcsolni a kikapcsolódást, arra van több app is a marketen. Keress rá a "keep screen" vagy "screen on" kifejezésre. De olyan progi is van, ahol be tudod állítani, hogy melyik alkalmazásoknál tartsa a screen on-t. (ennek nem jut eszembe a neve). Én mondjuk jobb szeretem widgetnek kirakni és magam ki be kapcsolni.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
szabof1
őstag
válasz n@p@lm #11877 üzenetére
Szia!
Ezzel (Keep Screen) be tudod állítani, hogy melyik program alatt ne kapcsoljon le a képernyő -
balojazz
aktív tag
"Jaja, kocsit is úgy vesz az ember, hogy rádió nélkül kéri, aztán éjjel a parkolóban okosít egyet mástól.
Nem kell venni oprendszert és programokat, van más megoldás is, de az nem a warez. Van kismillió ingyenes oprendszer, fájlkezelő, Office csomag. Ha viszont neked épp a Microsoft termékei kellenek, azok pénzbe kerülnek. Ha nincs pénzed prágai sonkára, akkor nem ellopod, hanem párizsit veszel helyette."Hibás, ezért érvénytelen párhuzam. A prágai sonka a 876-os számú CBA-ban kapható, Kovács József termelte, a Sonka Kft. szállítja. A kocsi, amit feltöretsz velem, Volkswagen Péteré, aki a Harap utca 3-ban lakik, és a rendszáma XYZ 123. ELLENBEN a szoftverek esetében egy klónt töltök le, ami egy eredeti duplikátuma (vagyis a világban már +1 db van belőle), és amely már senkihez sem tartozik, sőt akihez tartozott, az másolta le. Egy jobb példád lehetett volna a lopott pénztárca versus talált tízezer forintos esete (ugye?), de még ez sem jó, mert a HELYES példa így szól: a talált pénz az eredeti pontos másolata, így a tulajdonos még csak el sem vesztette.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
bwoay
nagyúr
válasz gagavectra21 #11822 üzenetére
4-ik alkalommal van szervizben a milestone-om, gyári garis, szolgáltatói darab (vodafone). az első két szervizelés mindegyik 1-1 hónapig tartott, ekkor még alkatrészcserét is írtak a szervizlapra, rövidebb idő (2 hét) alatt csak akkor végeztek, amikor a még mindig fenálló hibát már csak sw frissítéssel akarták letudni. Szóval a 4 hét nem kiriívó eset gyári garancia esetén, ráadásul nem tudom, mit mondana erre (vagy bármire) a fogyasztóvédelem, hiszen nincs előírva, mennyi időn belül kell elvégezni a javítást. 15 napra kell törekedniük, de ez (lássuk be) hogyan kérhető számon...
balojazz:
a sw szellemi termék, nem az adathordozóért fizetsz, hanem azért, mert valaki megalkotta a programot, és akik használnák, azoktól kéri a munkabérét. itt vérzik el az érvelésed. warezzal kapcsolatos morális önfeloldozásra pedig semmi szükség a fórumban.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
n@p@lm
őstag
uraim, köszönöm.
a böngészés közbeni kikapcsolódást sikerült kiiktatni, de a hívás közbeni továbbra is fennáll.
nem tudom mit kellene beállítani neki az applicationok között, minden "dial"-ra utalót beállítottam. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz balojazz #11883 üzenetére
Bocs, de az eredeti penz klonja hamis penz, amit epp ugy buncselekmeny eloallitani, hasznalni es birtokolni, mint egy lopott termeket.
Az ervelesed meg ott bukik meg, hogy a penz nem egy polgari szemely tulajdona, hanem az allame, ezert mindegy, hogy lopod vagy hamisitod ugyan ugy anyagi kart okozol. Ugyan ez igaz a szoftverekre is, ahol nem a szoftvert vasarolod meg, csupan a hasznalatahoz szukseges licencet. A szoftver igazi tulajdonosanak (ertsd: fejlesztojenek vagy kiadojanak) ezzel epp ugy anyagi kart okozol, mert epp a szoftver araval egyenlo osszeg esik ki a bevetelukbol azzal, hogy te a vasarlas helyett a lopott/klonozott/hamisitott peldanyt hasznalod.
-
szabof1
őstag
válasz n@p@lm #11885 üzenetére
Én csak miattad beállítottam (Galaxy 3-on, mert itt csak megfigyelő vagyok) a "Telefon"-t és a "Tárcsázó"-t és szépen működik, tehát nem kapcsol le.
Mondjuk a programok beállítása után kértem tőle egy "Start/Stop Service"-t.
Ha látszik a felső sorban a KeepScreen ikonja, akkor működik. Most néztem, hogy gyakran kell neki 15-20 mp is, amig bejön az ikon, tehát érdemes legalább fél, de inkább 1 percre venni a képernyő lekapcsolási idejét. -
laleeee
őstag
nézzétek már meg hogy ez a kép defyn nézhető e ?
az ujjatokat a képernyőn tartva lehet körbe és le-fel forgatni [link]http://www.360bilder.de/html/vr_skydiving1.htm
-
lmisi
senior tag
válasz szajoco #11872 üzenetére
Asszem amikor jelszót változtattam gmail fiókon, no akkor idétlenkedett ilyenkor.
Nem emlékszem a pontos megoldásra. Talán regisztráltam a youtube ra új gmail + új pw-vel.
Vagy asszem ez működött:
settings
- applications
- manage applications
- gmail
- clear the cache
- turn the phone off
- turn the phone back on
És fent a notification bar on-ott volt a figyelmeztetés új jelszókérésre. -
szabof1
őstag
válasz n@p@lm #11894 üzenetére
De amikor a füledhez teszed, akkor le kell kapcsolnia! Nehogy a füleddel elindíts valamit a tudtodon kívül. És amikor újra elveszed a füledtől, akkor meg újra megjelenik.
No de most kipróbáltam és nálam nem vette le a képernyőt, amikor a fülemhez emeltem. :S
Pedig le kellett volna tiltsa. -
n@p@lm
őstag
válasz szabof1 #11898 üzenetére
na majd meglátjuk.
most elkezdem használni ezt, aztán ha megszűnik a fagyogatás akkor tökély!
köszi!más kérdés:
NDrive-ot használ valaki?
leszedtem a próba verziót, feltelepedett, de amikor kiválasztanám a közép-európát akkor már meg akarja velem vetetni magát, holott úgy tudom hogy 7 napig ingyen használható.
akkor ez most hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?