- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz Dinomano #3200 üzenetére
szia.
A linkelt antennát nem ismerem - de tudok ajánlani másikat... nekem van és megvagyok elégedve az MLA30+- antennával. már szoba antennaként is megteszi, de ha kikerül ablakon kívülre, párkányra akkor mutatja meg, hogy mennyivel jobb mint egy beépített teleszkóp antenna...8lnu
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #3201 üzenetére
Az alap igazság ismét, hogy a legjobb erősítő egy jó antenna :)
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
w.miki
veterán
válasz doberman #3188 üzenetére
CHIRP-ről kérdezhetek még?
Hogy van ez a lementés, visszatöltés?
Az lehet, hogy azért nem hallják, amit mondok, mert aki feltöltötte nekem a Pofung UV6R-re a frekvencia.csv fájlt, rossz (UV5R, ami neki van) interfészt választott a programban, és ezért az megzavarodott?
Ilyenkor én hogyan tudnám visszacsinálni?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Dinomano #3206 üzenetére
szia.
először is mit szeretne hallgatni???
ha sima műsorszórót(kereskedelmi) akkor én valami tunert néznék de ez 5000ft-ból nemigen jön ki.
Videoton RT6303S , van amikor ki lehet fogni használtan patika állapotút.
5k-ból kapsz valami műanyag vackot 1 év garival.
Tényleg érdekelne mire szeretné használni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
modflow
veterán
Gyerekeknek szeretnék venni walkie-talkiet.
Tudnátok ajánlani valami oldat, ami jól is működik? -
MODERÁTOR
Hmm, eMAG oldalát böngészve találtam Midland CT590S rádiót 23415Ft-ért, nagyjából 10000Ft-al olcsóbban mind a DND-ben árulják most. Ezt csak így itt hagyom...
-
doberman
senior tag
szia.
a chirp-et elindítva felül menüsor -> rádió -> letöltés rádióról/feltöltés rádióra.
(természetesen adatkábel és megfelelő eszközmeghajtó program legyen telepítve, no és persze jó ha tudod, hogy melyik COM portra telepedett a kábel)ja: bár a program figyelmeztet de adat fel/le töltéskor max hangerőre kell csavarni a rádiót...
hmmm semmit nem hallasz... mentsd le a rádiót csv-be, majd reset. ezután egy üres rádióra beállítanék 1 frekit ami van a másik rádión, majd felküld a rádióra.. próba..
tehát elsőre egy frekin működjön normálisan, ha ezt elérted akkor jöhet a többi frekvencia átemelése a lementett csv-ből. kb így csinálnám...
uv-5r...uv-6r baofeng..pofung. a franc se tudja mi van belül.. még ha ua hw, az sw-ben még lehetnek különbségek..8lnu
-
doberman
senior tag
válasz Hauptmann #3213 üzenetére
Mérés nélkül..minden relatív.. - mihez képest..
Több gyártó van, többféle erősítővel... ( a "felső" dobozka, az alsó a bias-tee -tápfeladó) az erősítő kialakítása, az alkalmazott erősítő elem nagyban befolyásolja a szélessávú erősítő
működését.
Azt hiszem amatőrök játszva készítenek jobbat mint a gyári. Persze az is megér egy misét, hogy a hurok anyaga tömör acél...( ) és nagyon vékony... (előnyösebb réz cső alkalmazása vastagabb formában... ) sok remek fórum tárgyalja a házi Magnetic loop antennákat.
Van egy klón Malachit vevőm. Ha nem működik az erősítő átlagos vételjellemzőkkel, ha az erősítő megy akkor úgy mondanám, hogy egész jó - a 20 MHz feletti tartományokban is.[ Szerkesztve ]
8lnu
-
modflow
veterán
válasz Kicsirics77 #3210 üzenetére
A hatótáv milyen?
-
MODERÁTOR
válasz modflow #3215 üzenetére
Ez nagyban függ a környezettől, ahol használni szeretnéd. Mivel a PMR rádiók azonos szabvány szerint készülnek, közelítőleg azonos az ilyen irányú tudásuk is. A hivatalos kimenő teljesítményük 0.5W, ez nagyvárosi környezetben vagy sűrű erdőben legfeljebb néhány száz méterre elég, de ahogy tisztul a két végpont közti terep és az éter, illetve van egymásra közvetlen rálátás, akár 20-25 km-t is át lehet beszélni vele. Átlagosan azt mondanám, hogy 1-2 km körül számolj, de ez sosem szentírás.
-
modflow
veterán
Értem, köszi nektek.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #3211 üzenetére
hát igen a dnd nem a legolcsóbb...
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Dinomano
senior tag
válasz Kicsirics77 #3207 üzenetére
Szia! Sima kereskedelmi adásokat hallgatna. Szerintem a szempont az, hogy viszonylag sok mindent be lehessen fogni vele. (Gondolom, ezért gondolkodott az AM antenna booster-ben.) Olyan, hogy hordozható, olcsó és nagy hatótáv, gondolom nincs, és ez a három kritérium "kilövi" egymást.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Dinomano #3220 üzenetére
Magyarországon AM sugárzásban csak kevés adó van(Kossuth)
legfőképpen FM műsorszórás van már csak,létezik rá antenna,kül és beltéri is, de amit írsz olyan nem létezik..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Dinomano #3220 üzenetére
Ez az ami szerintem neked megfelelne, de már nem kapható. ~3000 Ft-ot bőven megért anno. Szinte minden kontinensről hallottam már vele kereskedelmi rádiót.Kicsit nagyobb, de góliát elem+beépített akkuról működtethető rádióval csak ezzel van tapasztalatom, ami jó, de ez jóval drágább és nagyobb is: [link]
Ha külföldi rendelés és kockázatvállalás sem kizárt, akkor a Tecsun rádiókat is dicsérik, de azt is hamisítják már és nincs tapasztalatom vele. Abból a drágább fajta tudomásom szerint tud SSB-t is, így alkalmas CB adások vételére is, persze azért már szép összeget elkérnek.Gyors keresés után a legolcsóbb Tecsun is 7-9 ezernél kezdődik és a ~22 ezres(PL-380) + 3 ezerért külső antennásra mondanám, hogy az már komoly szett AM hallgatásra is. Persze a szállítási díj + áfa ezekre még rájön.
Ezek persze mind többe kerülnek, mint 5000 Ft, szóval én inkább gyűjtenék hozzá és később vennék egy Tecsun-t vagy bármi komolyabbat.
"Got any other secret weapons?"
-
Dinomano
senior tag
válasz Beniii06 #3222 üzenetére
Köszönöm az infókat. SAL RPR 6-ot, SAL RPR7-et találtam neten. Ezekről tud valaki infót? Érdemes valamilyen világvevő rádiót vennem esetleg? Az, hogy digitális világvevő rádió, pontosan mit jelent? (Egy LCD kijelzős készüléknél láttam. Csak a kijelző miatt vonatkozik rá a "digitális" jelző?
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Dinomano #3224 üzenetére
SAL RPR7
ebben van BT kártyaolvasó, ha ez nem fontos akkor SAL RPR6 legyen, ha tényleg csak rádiót akar hallgatni.
De hogy mennyire lesz dobozhangja azt senki ember fia meg nem tudja neked mondani..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Dinomano
senior tag
válasz Kicsirics77 #3225 üzenetére
Akkor a SAL RPR 6 lesz a befutó. Viszont azt nézem, hogy nem adnak hozzá hálózati adaptert, kábelt.
/(^_^)____7=--- - - >|
-
-
t72killer
titán
Érdekesség: Decathlon "Forclaz WT900" vízálló pmr walkie talkie készlet
(először a brit decathlonnál találtam, de látom nálatok is van . Olcsóbb, mint a Cobra AM1035 és a a Motorola T92, amik ebben a kategóriában játszanak.A 16 csatorna külön szimpatikus, mivel a "zöm" csak 8at tud. (a Natgeo párosra várok még mindíg, beragadt az itteni postássztrájkba )
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz t72killer #3229 üzenetére
Floureon FC200 óccóság tesztje, erdőben 1mérföldet simán hozott, mezőn 2+mérföld is jött.
-
t72killer
titán
válasz Kicsirics77 #3231 üzenetére
. 1-2 év múlva lehet használtban felveszek egy párost. Ahhoz képest, h noname, valóban drága.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #3231 üzenetére
Először be akartam írni, de aztán mégse írtam be, hogy bár vannak a topikban kínai alsópolcos megoldások (baofeng és társai), de ennyire toy cuccok azért nem szoktak lenni.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz t72killer #3232 üzenetére
Akkor inkább vegyél most használtan valami motorola tlkr sorozatot, mindenképpen jobban jársz.
Nekem Forclaz-ból csak egy tölthető fejlámpám van, mondjuk az pont minőségi és a fényereje is kiváló..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Dinomano
senior tag
válasz Beniii06 #3228 üzenetére
Nem adnak hozzá kábelt, de DC csatlakozó van. Ami nem egyértelmű, az az, hogy kell-e üzemi táp, vagy elég a kábel?
Ezt találtam közben:
"Működtethető a tetején található DC aljzathoz csatlakoztatott 4,5 V egyenfeszültségű adapter, napelem stb. tápforrás csatlakoztatásával is. Ez esetben az elemeket el kell távolítani."/(^_^)____7=--- - - >|
-
Beniii06
addikt
válasz Dinomano #3236 üzenetére
Ha valóban van rajta dc csatlakozó, akkor ilyen adapterre gondoltak a leírásban: link
Majdnem drágább mint a rádió és nem tudjuk mekkora teljesítményű kell hozzá, én biztosan elemmel kezdenék, azután meglátnám hogy milyen gyakran kell benne cserélni használattól függően. Ráadásul az adapter a hálózati zajokat is átviszi a rádióra. Szerintem az elem jobb megoldás.
"Got any other secret weapons?"
-
t72killer
titán
válasz Kicsirics77 #3235 üzenetére
majdnem vettem ma egy cobra am1035-öt ebayen, ritka kivételesen emberi áron kínálták mert "csak" az övcsatija volt letörve az egyiknek. Lemaradtam végül az aukcióról, de így utólag nem bánom: ha a kis natgeo cucc nem jön meg, akkor valami 16csatornásat keresek. A játékok 99%-a az 1-8-at tudja csak, így marad némi magánélet - ha már nem lehet teljesen privát a beszéd.
A t92 ha jól látom, valahol (Oroszo.) csak 8 csatornás, azt lehet tudni, mely országokban 16?
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
t72killer
titán
válasz Kicsirics77 #3240 üzenetére
UK detto. Vegyes érzelmeket táplálok eziránt, mert ugye addig jó, amíg mások kezében csak 8 csati van, de magamnak meg szeretnék 16osat .
-
t72killer
titán
válasz t72killer #3241 üzenetére
lejárt a szerk idő: A decathlonos "kacat" amit linkeltem korábban, garantáltan tudja - csak jó lenne, ha a bolti review-k mellett látnék még róla tesztet. Lehet +nézem milyen az itteni Decathlon return policyje és leteszteljük
-
t72killer
titán
apropó csatornák. Hogymi ?
"Midland XT60, a dual band walkie-talkie that guarantees communications up to 10 km over 69 LPD and 24 PMR446 channels" [link]
Én eddig 16ról tudtam...[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz t72killer #3243 üzenetére
Minden országban mások a pmr szabványok,a helyi hírközlési hatóság osztja ki a sávot,itthon ez szűk 200kHz lett 6,25 lépéssel,a motorola ezt megduplázta a dpmr szabvánnyal ami csak komolyabb készülékeken érhető el ott a 200kHz sávszélességbe belepaszírozott 32 csatornát digitálisan.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
t72killer
titán
ON: olyan készüléket ismertek, ami olcsóbb a Midlandeknél (70+£, 30k+Ft) és ismeri az LPD sávokat + civilizáltan, 10mW-ot ad le rajtuk minimál akksihasználattal? Lehet kínai is
kieg: tud valaki adóteljesítmény kontra erdei/kisvárosi"hatótáv tesztről? Kíváncsi lennék, az ilyen mértékű energiaspórolás mellett hány métert-kilométert kell feladni, illetve a kínai 1-2-5(!)W-os illegál adók elérnek-e bármit az ordibálásukkal egy minőségi pmr készülékhez képest. Laikus hasonlat, de ha egy nagyon sűrű bozótos lefogja a zseblámpám fényét, akkor autóreflektorral se fogok sokra menni
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
válasz t72killer #3247 üzenetére
Engem is erdekel ilyen teszt, annak idejen apammal kezi cb radioval egesz jo hatotavot ertunk el az erdobol (5-10km, dombok), de az mas frekvencia, mas terjedes.
Talatam egy ilyet: CB + PMR RADIO (
meg nem neztem meg) - megneztem az elejet, es a cb savot csak veszi.Talan hordozhato CB radioban gondolkodnek, ha nagyobb tavolsag kellene. 2022-es modellek
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
t72killer
titán
Gondolkodtam, de nagyon kevés modell van és a hosszabb hullámhossz miatti nagy antenna+ 4W adóteljesítmény akksiigénye igencsak bumszli készülékeket eredményez. Kétségtelen, a 10-11méteres hullám terjedési tulajdonságai jobbak, mint a 70centisé - csak pöppet másképp néz ki a kettőhöz azonos paraméterekkel méretezett antenna
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest