- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz ChillDown #2849 üzenetére
Szia.
Van olyan eset mikor a harec vizsga könnyebb mint a cept novice,nem mondom hogy mindíg így van de előfordul, több ismerősöm is volt mostanában aki nem műszaki beállítottságú és sikerült a vizsgája mint a harec mint a cept novice..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
ChillDown
csendes tag
válasz Kicsirics77 #2851 üzenetére
Köszi a válaszokat. Igazából nem nagyon tudom elképzelni mi lehet a különbség vizsga szempontjából esetleg több feleletválasztós vagy több rajz nem tudom. A tájékoztató linken azt írják van forgalmazási része is a vizsgának. Ezt hogy kell elképzelni?
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz ChillDown #2852 üzenetére
A forgalmazás része arról szól, hogy kapsz egy rádiót és le kell nyomni egy szabályos qso-t
a vizsga között nincs különbség mind a kettőben ugyanannyi a kérdések száma, a nehézségi fokban lehet eltérés..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Kicsirics77 #2832 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat. Azt nem tudom, hogy a nyitott mit jelent, vagy hogy olyan-e.
Szerinted hol lenne érdemes árulni? Van esetleg valami rádiós fórum vagy hely, ahol célközönség van?
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz J0shu4M1ll3r #2854 üzenetére
Fészen van pár rádiós csoport,de sajnos a hiénák egyből betalálnak,az index rádiós-adok veszeket nem ajánlom, marketplacere próbáld.
Legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni hogy nyitott-e hogy megy adásban 27,405 MHz vagy 446,00625
Ha nem sürgős eladni nekem dobj egy pár képet légyszives mindenről mert még akár érdekelhet is pár cucc..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz Kicsirics77 #2855 üzenetére
Köszi. Írok!
"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
cog777
senior tag
Megerkezett az rtl sdr v3 vevo, antenna kittel. Tobbet nem akartam raszanni most.
A programokat tanulom, sdr++ es a Gqrx-et probaltam, az elso kicsit bugos, neha a hangot igazitani kell. Musorszoro csatornak szepen bejonnek. HF-en a kapott dipole antennakkal csak este, neha szlav-orosz, neha angol nyelvu adas. Olvastam, talan extra szuro kellene ide.VHF-en 144.8MHz-en talaltam egy packet-et, Gqrx-el tudtam dekodolni. Kiderult hogy egy radios klub repeater-je.
Ritkan elcsipek 1-1 amator forgalmazast, latszik hogy ez kiveszoben. Most probalok repuloket fogni, a muholdakhoz speci antenna kellene - majd kesobb.
Tele van a 10X MHZ feletti resz tuskekkel, rahangolva sipolas. Vagy zavar valahonnan, vagy vivo freki es valamilyen dekodolo kellene.
Probalom felhekkelni SDRSharp-ot az Ubuntumra.Kivancsi vagyok HF-re egy hosszu vezetek antenna segit-e. Tovabba a helyi - daniai - frekvenciakat gyujtogetem.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Kicsirics77
Topikgazda
VHF-en 144.8MHz-en talaltam egy packet-et, Gqrx-el tudtam dekodolni. Kiderult hogy egy radios klub repeater-je.
ha magyarországon vagy akkor az az aprs jeladó frekvenciája
aprs.fi
a többihez sok sikert..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
cog777
senior tag
válasz Kicsirics77 #2858 üzenetére
Aprs.fi
KosziHP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
lugosi
MODERÁTOR
Régebben mindig mikor felkeltem reggel, kapcsoltam is be a rádiót a helyi két amatőr átjátszóra, bár ugyanazok az emberek voltak és egy kicsit monoton volt, de mindig volt valami. Azt hiszem 7-től körkapcsolás volt, mindenki elmondta mi van vele, volt élet. Most nem tudom mi van, több mint egy éve egyetlen forgalmazás se volt. Vagy abbahagyták az emberek vagy átállt mindenki digitálisra.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Egy időben a dmr ment nagyon,kiskőháton megvan a reggeli kör meg sátoraljaújhelyen is,plussz 8-tól rh sávon is van reggeli kör.
Amúgy mindenki a POC rádiót hajtja most,forgalmazás elvétve van, pesten is van valami kör 9-kor csak nemtudom melyik átjátszón..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #2861 üzenetére
Köszi, erről a pocról még nem is hallottam.
-
cog777
senior tag
Ja, en sem, kimaradt vagy 20 ev a radiozasbol.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Hát őszinte leszek,semmit nem vesztettetek vele, olyan mint egy dmr rádió csak sim kártya van benne és adatkapcsolaton megy a beszelgetés.
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #2864 üzenetére
És ugye előfizetéses is ha jól tudom, akkor már inkább ott a GSM. Ezt kb. annyira tartom rádiózásnak, mint a Zello-t, csak még fizetni is kell érte.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #2865 üzenetére
Ez fizetős? Komoly? Amit olvastam róla hogy kell szerver. A szerver használatáért kell fizetni? Ehhez gondolom rádiós vizsga se kell, mert nincs rádiós frekihasználat.
-
MODERÁTOR
Hát nagyon én sem ismerem, sőt mondhatni egyáltalán nem, csak nem régiben véletlenül a DND oldalán böngészve futottam bele a "POC rádió" kifejezésbe, és ott több helyen is írják, hogy '1 éves előfizetéssel", vagy "2 éves előfizetéssel", stb. És igen, azt is írják, hogy nem engedélyköteles. Szóval nekem ez emiatt nem hobby rádió, hanem egy sima szolgáltatás, amit bárki igénybe vehet, mint egy mobilszolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
DAB radiok szepen bejonnek, viszont a DVB-T csatornak egyaltalan nem. w_scan-t hasznalom, ami nem talal semmit.
Valoszinuleg a dipole antenna nem jo hozza, tudtok ajanlani antennat?
Ilyesmiket talalok: [link][ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #2864 üzenetére
Itt nem a rádiós rész a kihívás, hanem hogy open source cuccokból magadnak rakod össze a szervert és a klienst. Ha valaki megveszi a szolgáltatást az akkor kb annyira rádiózás mint a gsm használat.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #2867 üzenetére
Köszi, a bruttó 3-400 ezres darabonkénti eszközár mellett mindegy is hogy mit tud a technológia.
-
MODERÁTOR
Azt sikerült belinkelni, de ha gyártót váltasz az oldalon, akkor találsz ott 60-70 ezer forintos sávban is készüléket előfizetéssel. Csak én továbbra is azt mondom, ez nem rádiózás.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #2872 üzenetére
Szerintem se az ebben a formában.
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
SierraFox
tag
Svábhegyi átjátszón szokott lenni reggel 9-től VHF-en. 145.6 a lejövő.
-
-
whbear
senior tag
válasz Kicsirics77 #2874 üzenetére
Azért van köze hozzá, csak van benne RF egység :) Az amatőr rádiózáshoz természetesen semmi köze. De jó játék ez is.
-
MODERÁTOR
-
whbear
senior tag
válasz Intruder2k5 #2879 üzenetére
Adó is az. A lokál oszcillátor biztosan kifúj benne, így kellene adó engedély is hozzá!
-
cog777
senior tag
Van valakinek otlete a DVB-t adas fogasahoz? azt hiszem 586MHz-en jon az adas de total nem tudom fogni a dipole antennakkal.
-
MODERÁTOR
Hát ez elég változó, ugye függ az adó teljesítményétől és távolságától is. A Dán viszonyokat nem ismerem, de itthon pl. a fővárosban és környékén elég hozzá egy szobaantenna, távolabb viszont kellhet tetőantenna is, akár egy lepke, akár egy Yagi. Vidéken ugyanez a szitu, az adótornyok közelében egyszerű a dolog, távolodva pedig egyre nagyobb antenna szükséges.
-
cog777
senior tag
válasz Kicsirics77 #2883 üzenetére
Koszi mindkettotoknek, kiprobalom majd yagival.
-
SierraFox
tag
Jön valaki április 21.-én rádióamatőr vizsgára? Jelentkeztem még március közepén de semmi levelet nem kaptam.
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
SierraFox
tag
válasz Kicsirics77 #2886 üzenetére
Köszönöm!
-
SierraFox
tag
-
cog777
senior tag
Sikerult a repulok jeladoit fogni 1090MHz-n csupan a teleszkop antennakkal.
Ezzel a programmal kilistazza a kornyeken levoket, meg radart is rajzol.
Sajnos egy kis programozas ismeret szukseges, mert le kell forditani.
Flightradar:
Kis egyszeru teleszkopos antennaval max 62km-rol veszi a repulok jeladoit.
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
Beniii06
addikt
válasz SierraFox #2889 üzenetére
Igaz, több mint 2 éves információ, de hátha segít neked vagy rokonod meg tudja erősíteni:
#997Azt mondjuk elfelejtettem akkor megkérdezni, hogy kapcsolási rajzot vagy vázlatos, funkció blokk rajzot kérnek.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
SierraFox
tag
válasz Beniii06 #2895 üzenetére
Köszi!
Ma (Kicsirics tanácsára ) felhívtam az NMHH-t, hogy mi a helyzet, tudok-e menni csütörtökön. Hát kiderült, hogy az áprilisi vizsgára már nem fértem be, de a júniusin ott vagyok a listán. Március közepén jelentkeztem. Durva, hogy ennyire sokan akarnak menni. 30 ember a limit vizsgánként.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz SierraFox #2897 üzenetére
Elkésve nem voltál a telefonálással,egyébként nemértem miért nem lehet szólni,hogy ember ne várd mert nem vagy benne,mindegy is,így legalább ha van még kérdésed ami em tiszta,utána tudsz nézni vagy itt kérdezni esetleg.
Addig jó felkészülést..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
SierraFox
tag
válasz Kicsirics77 #2898 üzenetére
Azt én sem értem, pláne azért mert nekem is van munkám, és szabadságot kell kivegyek a vizsga miatt, amit már jóelőre jeleztem a cégnél. Szerencsére tudtam törölni...
Mondjuk a jelentkezési lapon nem lehet időpontra jelentkezni, tehát csak a megjegyzésbe tudtam beírni, hogy melyik vizsgaidőpontra mennék. Az NMHH-nál már márciusban tudták, hogy nem fogok beférni, egy e-mailt küldhettek volna... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs