- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
válasz Hauptmann #3601 üzenetére
Sajnos konkrétumokat nem tudok, Antonino Russo (fejlesztő) az alábbiakat írta nekem:
1- akkumulátor ellenőrzés - feszültség - töltöttségi százalék - töltöttségi állapot;
2- kijelző fényerejének szabályozása;
3- automatikus váltás FM antenna és AM antenna között;
4- Dekóder CW-hez - RTTY (ez a módosítás a jövőbeli V 4.15 Air verzióra vonatkozik... még nem adták ki... de hamarosan megjelenik...). Az ATS25x1 - x2 - Max változatok csak az első két módosítást tartalmazzák, ezért az utolsó két módosításra is szükség van.
utána olvastam -nem egy ördöngős dolgokról van szó, átlagos amatőr el tudja végezni a mod-ot. van itt egy két kép:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]az utolsó képen a saját szerkentyűm van, látható hogy az esp32 -n ott van az antenna kivezetés tehát egy wifi antenna kivitelezése 1xű, de a többi is inkább "apró munka"...
8lnu
-
doberman
senior tag
válasz doberman #3602 üzenetére
Ezekből adódóan:
ATS25 -alap hw verzió
ATS25X1 - akkumulátor töltés áramkör és kijelző fényerő mod
ATS25X2 - wifi mod (ki lett vezetve a wifi antenna)
következő upgrade (ATS25...?) automatikus AM/FM átkapcsolás...kb ennyit tudtam kideríteni.
ja az "okos" firm-et a harduino.ru oldalon lehet beszerezni... 8,5 juro...paypal.8lnu
-
herion
tag
Köszönöm szépen az ajánlásokat
A srác osztálytársának az apja volt az aki "megfertőzte" a rádiózással. Szóval majd az apuka folyamatosan kitanítja mi merre hány méter. Én csak a készüléket adnám neki ajándékba, és nem is szándékozom jobban belemerülni a témába A szülőkkel is kellett egyeztettem, mert először nem fogadták túl jól a dolgot, azért is húzódott el ez a válaszom. De végül belementek. Amit Intruder2k5 #3593 ajánlott készülék az ideális lenne neki arra, hogy megtanulja a különféle alapokat? Nekem az hogy SDR, URH, RH, VHF az égegyadtavilágon semmit nem mond Mondom full laikus vagyok, és abszolút hülye ehhez a témához. Az a lényeg, hogy a srác a barátjával tudjon majd dumálni. Pest megyeiek, légvonalban kb. 5km-re vannak egymástól. Ha a linkelt 33 ezer forintos készülék erre alkalmas, akkor már rendelem is megfeleWho Let The Dogs Out?
-
Beniii06
addikt
Az új információ, hogy adni is akar vele és nem csak venni/tanulgatni. Erre nem alkalmas a linkelt eszköz, mert az csak vételhez van kitalálva. SDR-ből van, ami tud adni is, de az jóval drágább. 5 km, szabályos körülmények között, engedély nélkül nehezen fog összejönni, főleg városi környezetben, közte dombos részekkel vagy épületekkel.
Esetleg ha valaki üzemeltet a környéken PMR papagáj átjátszó állomást, azon keresztül el tudnák érni egymást ha az köztük van. A címet csak te tudod, van egy nem hivatalos térkép, itt nézd meg, hogy látsz-e ilyet a térképen. Sajnos nem igazán szokták frissíteni az adatokat és gyakran elavult vagy nem működik, ami ott szerepel: [link]"Got any other secret weapons?"
-
herion
tag
válasz Beniii06 #3606 üzenetére
Köszi! Asszem akkor az lesz a legjobb, ha a héten felveszem a kapcsolatot az apukával. Nem gondoltam, hogy ennyire mélyvízre evezek ezzel az - adjunk egy rádiós készüléket a gyereknek ballagásra - projekttel
Köszönöm mindenkinek Sokat segítettetek már csak azzal is, hogy rávilágítottatok arra, hogy korántsem olyan egyszerű a dolog ahogy én azt elképzeltemWho Let The Dogs Out?
-
w.miki
veterán
CPS-ben elmentett radio data file sorait hogyan lehetne egyszerűen szerkeszteni?
CPS se másolni, se sorokat átírni egyszerre nem enged, csak egyesével.
Ki lehetne valahogy importálni, és mondjuk CHIRP-be szerkeszteni?
Vagy EXCEL-ben valahogy? Aztán visszaexportálni?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
wdarty
tag
Egy kis segítség kellene, mert nulla tudással rendelkezem a témában.
Munkahelyre (raktárba) kellene 2-3 db kézi (walkie-talkie) legális .
400m kellene tudnia, kb 1 betonfal + 1 alutetőt kell "átlőni".
Jó lenne, ha:
- valami féle kódolást tudna, nem akarok beleszólni se belehallgatni senkinek a beszélgetésébe
- idővel lehessen egy 4. eszközzel párosítani
Ne legyen drága, inkább lemondok pár elvárásról. -
-
t72killer
titán
válasz Kicsirics77 #3611 üzenetére
Hozzátenném a kolléga kedvéért, mit jelent a ctcss: te csak a kiválasztott partnert hallod, viszont téged mindenki hall. Szval csak a más csevejébe nem belehallgatás rész áll meg.
1 fal+400méter+erdő nekünk is megvolt (Bresser Natgeo játékszer)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
TBoY406HDI
csendes tag
válasz t72killer #3612 üzenetére
Az én értelmezésem szerint a kolléga az analóg titkosításra gondolhatott amikor azt írta, hogy nem akar se belehallgatni se beleszólni senkinek a beszélgetésébe (jó lenne ha valamiféle kódolást tudna).
Manapság egyáltalán lehet venni olyan rádiót, ami ezt tudja és nem kerül egy vagyonba (az ipari pmr446-on kívül)?
-
MODERÁTOR
válasz TBoY406HDI #3613 üzenetére
Teljesen mindegy, mert azt is írta, hogy legyen legális, márpedig itthon legálisan nem forgalmazhat kódolt üzemmódban.
-
TBoY406HDI
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3614 üzenetére
Az NMHH jelenleg hatályos jogszabályi rendszerében én semelyik pontjában nem találtam olyan bejegyzést, amely kitérne arra, hogy PMR446-on bármiféle formában tilos lenne az analóg vagy akár digitális formában történő titkosítás.
Ebben a 2020-as cikkben például le is írják, hogy nincs megkötés , hogy milyen titkosítással mehet az adás. Lehet, hogy ez év előtt tilos volt.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz TBoY406HDI #3615 üzenetére
megnyugtatlak, hogy semmilyen formában nem megengedett a titkosítás használata, legyen az amatör sáv vagy a szabadon használható CB vagy PMR
A forgalmazást közérthető nyelven kell lebonyolítani. Közérthetőnek minősül minden beszélt
nyelv, a rádióamatőrök által ill. nemzetközileg használt kódok és rövidítések. Amatőr forgalomban
csak magával az összeköttetéssel, a rádióamatőrködéssel, kísérletezéssel, továbbképzéssel
kapcsolatos üzenetváltás folytatható. Tilos pl. ipari, gazdasági, kereskedelmi adatok közlése, műsor
sugárzása, hamis vagy megtévesztő jelek adása, az adás rejtjelezése, modulálatlan vivő 2 percen túli,
vagy azonosítatlan jel sugárzása..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fatpingvin
addikt
válasz TBoY406HDI #3615 üzenetére
titkosítást csak olyan sávon lehet használni ahol ez explicite megengedett, eklatáns példa a 2.4GHz-en a WPA{|2|3}.
a rádióamatőr és a szabad sávok nem ilyenek ahogy Kicsirics is megírta. a morze az egyetlen ami mehet rajta és az is azért mert az nem titkosítás hanem csak encoding és a rádióamatőr sávok dedikált céljához és fuinkciójához illeszkedik. pl serial (UART) digitális adatfolyamot már nem küldhetsz ki, hiába az is csak encoded és nem encrypted, senkinek nem fogod bemesélni hogy ez elfér a RA sávok dedikált szerepkörében.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
TBoY406HDI
csendes tag
válasz Kicsirics77 #3616 üzenetére
"az amatőrködésre vonatkozó jogszabályok rádióamatőröknek, rádióamatőr sávokon" ezeknek egy részét tudtam eddig is.
Ezen jogszabály sem tér ki sehol arra, mi a helyzet a szabad CB és PMR446-on (rádiós rejtjelezés, analóg titkosítás).Nyilván a józan paraszti ész esetleg azt is diktálhatná, hogy ezen szabályok érvényesek lehetnek PMR-re és CB-re is, de írásban ez mégsincs bejegyezve sehol, ismétlem SEHOL, viszont így jogilag simán bele lehet kötni, ha valaki kekeckedne.
Nyilván mégsem arról van szó, hogy azt és úgy forgalmazok rajta, ahogy akarok, némileg a lényegét értem, de tegyük fel egy laikus néha rádiózó állampolgár titkosítással rádiózik és véletlenül személyesen összetalálkozik egy olyan emberrel, aki megfelelő jogkörrel rendelkezik ezen a téren és azt állítja, amit ti jelenleg. Laikusunk azt mondja, amit én írok, mutasson olyan szabályrendszert, ahol ez a tiltás le van írva a szabadon használható CB és PMR sávokon... emberünk csendben van... Ennyi, viszonlátás...
Viszont ha állítólag ennyire tilos, bizonyos magyar rádiókészülék forgalmazók mégis megadják a módját (PMR446 és dPMR446) titkosítás lehetőségére, nem írják oda, hogy jogszabályba ütközik.
Én a témát kiveséztem, több hozzászólás nem fog érkezni ezzel kapcsolatban.
Minden jót a továbbiakban! -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz TBoY406HDI #3618 üzenetére
ne keverd a ctcss dcs kódolást, az csak szelektív zajzár.
a dpmr meg a motorola tier 1-2 szabványt használja.
az hogy a kínai vackokba belepakolják, attól még itthon akkor sem lehet titkosítást használni sehol sem.egyébként meg a 15/2013 NMHH rendelet 15 paragrafus 6. pont tartalmazza egyértelmüen
(6) A forgalmazás során tilos:
a) ipari, gazdasági, kereskedelmi jellegű adat és tájékoztatás közlése;
b) a nem amatőrszolgálat célját szolgáló elektronikus hírközlő hálózat igénybevételének helyettesítése;
c) műsor sugárzása;
d) hamis vagy megtévesztő jel adása;
e) információrejtő módszer alkalmazása;
f) azonosítás nélküli jel adása;
g) moduláció nélküli vivőfrekvencia 2 percen túli sugárzása, kivéve a rádióamatőr jeladó állomás esetét;
h) egyéni, vagy közösségi rádióamatőr állomás más elektronikus hírközlő hálózattal való összekapcsolása;
i) különleges rádióamatőr állomás más elektronikus hírközlő hálózattal való összekapcsolása oly módon, hogy a létrejövő elektronikus hírközlő hálózat:
ia) részben, vagy teljesen a nyilvános elektronikus hírközlő hálózatok kiváltását, vagy
ib) nem a hullámterjedés vagy műszaki kísérletek céljait
szolgálja.Szerintem ez elég konkrét módon leírja, és mindegy milyen sávon, mert konkrétan a forgalmazás során a lényeg
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fatpingvin
addikt
válasz TBoY406HDI #3618 üzenetére
explicite nincs így leírva ahogy te szeretnéd olvasni (ugyanis a jogalkotás nem úgy működik hogy minden egyéni esetre írnak valamit, akkor is ha az egybites jobbantudók csak ezt képesek értelmezni) viszont a vonatkozó, releváns jogszabályok értelmezéséből a formális logika szabályai szerint (jogi szöveg létére meglepő módon) elég egyértelműen következik.
ha nekünk nem hiszel kérdezz meg egy jogászt róla, de igazából teljesen felesleges köröket futsz ezzel hogy megpróbálod addig csavarni az értelmezést amíg valahogy rá nem tudod erőltetni amit hallani szeretnél.
viszont most már böki a csőröm, meg is kérdezek egy szakembert hogy ne csak laikusként nyekeregjünk ezen. amint kapok normatív választ meg is írom ide mert időről időre visszajön a kérdés, csak linkelni kelljen.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz fatpingvin #3620 üzenetére
nem kell senkit kérdezni a 15/2013 NMHH rendeletben le van írva világosan és egyértelmüen
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fatpingvin
addikt
válasz Kicsirics77 #3621 üzenetére
szerintem is, ezen nem fogunk összeveszni
viszont én meg még mindig biológus vagyok, nem jogász, szval inkább megkérdeztem egy cimborát, legfeljebb felesleges kör volt mert megerősít az egyértelműbenA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
BalanceR
addikt
Van valakinek tippje, hol érdemes most RTL2832 usb dongle-venni? Pár éve alin valami 2,5K-ért vettem, de meghalt, és most 4-6K alatt van ugyan az ...
Magyarországon esetleg emberi áron nem futott bele valaki?[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
fatpingvin
addikt
válasz BalanceR #3623 üzenetére
tudom hogy könnyebb más izéjével verni a csalánt, de hacsak nem vagy tényleg otthon a RF elektrotechnikában akkor érdemes a RTL-SDR kicsit drágább stickjét venni. igen, többe kerül viszont főleg magasabb frekvenciákon elég látványos a különbség a tényleg univerzális célhardver és a bilikék DVB-T vevők között.
amúgy meg ja, ez is megdrágult rendesen.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Beniii06
addikt
válasz fatpingvin #3624 üzenetére
"érdemes a RTL-SDR kicsit drágább stickjét venni."
Igen, szerintem is ár/érték arányban jobban megéri az rtl-blogos változat legalább.
"Got any other secret weapons?"
-
BalanceR
addikt
válasz fatpingvin #3624 üzenetére
Köszi, de két célra kell csak, amit a filléres cucc is lefed:
Néha belehallgatni a légi - torony kommunikációba 120-130 MHz-en, és Flightradar24 Ads-B radarnak.[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
fatpingvin
addikt
válasz BalanceR #3626 üzenetére
az ADS-B vétel máris indokolja a komolyabb modellt.
a p*csába hogy ebbe mindig belefutunk, mostmár tényleg adós vagyok azzal a nyomorult összehasonlítással
lényegalényeg: gigahertz feletti tartományban már igen határozott különbségek vannak, és vastagon a rtl-sdr blogos modell javára.arról nem beszélve hogy ha megunod arra mindig találni vevőt.
-
doberman
senior tag
válasz BalanceR #3626 üzenetére
Nálam 2 ilyen ketyeg 7/24 -ben: [RTL-SDR v3 RTL2832U DVB-T Tuner] nagyon bevált. elismerem drágább mint a többi de messze jobb mint a többi vacak... sokan hamisítják érdemes a gyártótól venni (van alis shopja is..)
8lnu
-
wdarty
tag
Köszi a segítséget mindenkinek!
Megnézem ezeket a Motorola TLKR-eket.
Rabbit hole: ON
Jó vétel lehet még egy BaoFeng UV-5R ? 8-14e körül találni itt-ott? Teljesen hobbi, laikus érdeklődési céllal. Tetszik a sok leírás és videó tutorial róla. (és mellé vennék a cégbe 2 db Motorolát vagy BF 777s/ 888s-t ) -
Beniii06
addikt
Ha már veszel és fontos a kompatibilitás, akkor 3 db egyformát javaslok, mint vegyesen(motorola vagy baofeng). Hogy melyiket, azt neked kell eldönteni. 1db UV-5R-ért valós az ár kb. amit írtál, tartozékokkal együtt. Érdemes kínai boltot nézni eu-s raktárral(pl banggood), onnan futár 1 hét alatt meghozza.
"Got any other secret weapons?"
-
MODERÁTOR
Új Aliexpress regisztrációval 6,539.49 HUF a Baofeng UV-5R. Hallgatózni ez elég jó vétel.
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Még anno a bolhapiacon a kezembe került egy Kenwood TK-278-as masinéria ami a mai napig inkább díszként a szekrényben pihent.
Ha jól tudom akkor VHF sáv (136-174MHz) között működik.
Szereztem hozzá töltőt, életre is tudtam kelteni csipkerózsika álmából.
Keresgéltem leírást hozzá, és egész odáig jutottam, hogy meg kéne adni neki frekiket amit tudna figyelni.Szerencsére lehet kézileg is állítgatni, mert program kábelem sincsen.
Na és itt vok kopaszként bajba, lövésem sincs milyen frekiket adjak neki meg, hogy halljam a forgalmazásokat.
Kezdetnek ezt szeretném használni fülelésre.
Tudnátok freki listákat privibe elküldeni, annak nagyon örülnék.
Ami az összefoglalóban van, azok közül kipróbáltam párat, és csak a csend honolt.Esetleg aki ismeri ezt a rádiót és tudna abban segíteni, hogy scannelésre is lehet elvileg használni, de arra még nem jöttem rá.
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #3633 üzenetére
A tapasztalatom szerint az analóg csatornákon, analóg átjátszókon szinte megszűnt az amatőr forgalom.
-
Ateszpapa
addikt
válasz Intruder2k5 #3633 üzenetére
Rendben, köszi.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Ateszpapa #3635 üzenetére
Szia, még annyi,hogy a neten fellelhetők hajózási és egyéb máv-hév frekvenciák,de azokon se számíts nagy forgalomra, gyakorlatilag az elmúlt pár évben az unatkozó nyugger nyomkodósok miatt nincs forgalmazás analóg átjátszón.
Ha pesti vagy akkor esetleg este olyan 7-8 körül nézzd meg a 145,425MHz frekit,ott szokott lenni forgalmazás..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Ateszpapa
addikt
válasz Kicsirics77 #3636 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor érdemes lenne kezdetnek venni egy fentebb említett Baofeng UV-5R-t?
Vagy van mostanában valami újabb típus, ami hasonló árban van? kb max 20 ezerre gondoltam kezdetnek amíg kitapasztalom a dolgokat.
Azzal gondolom többre mennék.
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #3638 üzenetére
Ahh, Ali-n van mostanában 8-9 körül is. De a minap láttam 11k körül 8W-ost, 3800-as akkuval francia raktárból.
-
Ateszpapa
addikt
Köszi a tippet.
Esetleg egy linket tudnál adni?
Amiket néztem azok CN raktárasok, nem találom az EU raktárast. -
MODERÁTOR
válasz Ateszpapa #3640 üzenetére
Hát igen, sajnos ahogy nézem az már csak a minap volt, azóta mennek felfelé az árak, a 6500Ft-os Baofeng is 8100Ft már, és ez sem EU raktáras, és így nincs már 11-ért se a nagyobb kivitel.
Amit találtam, az itt a Baofeng UV-5R III nagy akkuval 12350Ft-ért, ami ugyan 5W-os, de frekiben elvileg többet tud, és kiegészítőkkel (programozó kábel, nagyobb antenna), is alig egy ezressel több az ára, és ez francia raktáras, 620Ft szállítási díjjal.
Aztán itt van hasonló összeállításokban 8W-os, ez kb. 2000Ft-al kerül többe, illetve itt van sima alap kivitelű 1800-as akkus 5W-os is, 10700Ft-ért, szintén francia raktárból.
Hirtelen ennyi...
Úgy tudsz keresni EU raktárra, hogy célországnak add meg Csehországot, ár legyen HUF, és akkor tudsz választani Cseh, Lengyel, Francia, stb. EU raktárakat a keresőben.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #3639 üzenetére
Nemnagyon követem az ali meg sebay árakat,ebben le vagyok maradva sajnos,mert nincs időm figyelgetni.
-
Ateszpapa
addikt
válasz Intruder2k5 #3641 üzenetére
Köszi szépen.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Ateszpapa #3643 üzenetére
Szívesen!
Ez az egyik opció, a Baofeng UV-5R, ez bejáratott modell, nagyon nem foghatsz mellé vele. Illetve lehetőség még 20k-ig, hogy vannak kevésbé ismert típusok, amikben van repsáv vételére is lehetőség, de ezekben azért ott a kockázat, hogy nem ismerjük, nincs vele tapasztalat, ki tudja milyen, lehet nagyon gagyi minőség. Ilyen Radtel, ABBREE, Quansheng és társaik.
Én nem kockáztatnám meg, nem is ajánlom, csak mondom, hogy ez is egy lehetőség.
-
Hauptmann
addikt
válasz Intruder2k5 #3644 üzenetére
468.805?
-
MODERÁTOR
-
Ateszpapa
addikt
válasz Intruder2k5 #3645 üzenetére
Megrendeltem ezt: [link] Baofeng UV-5R 8W
Új regisztrációval 10.089 forint volt.Program kábel, headset, és egy plusz antennával.
Kivi vagyok, már várom.
Rendeltem a gyerkőcnek egy motorola pmr t62-őt, de lehet azt visszaküldöm Alzáéknak és veszek majd még egy ilyet.
Csak majd be kell programozni PMR sávra, ha jól sejtem.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest