- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Hobby rádiós topik, téma összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1000 üzenetére
Na azok milyen teljesítménnyel nyomhatták már? A kérdés persze költői, de biztosan nem egy UV5R-el beszéltek.
Most hallgattam végig egy beszélgetést itt Szolnok mellett az egyik pmr csatornán,
A: - basszad oda neki a kimenőt,le kell szarni,ki van fizetve a villany.
B. - jóvan komám csak nem mondom,hogy mennyire állítom mert ha megint hallgatózik valaki akkor majd mondják hogy 50 wattal vagyok pmr-en.
A:- szard le,majd csak mi rádiózunk a többinek meg esélye sem lesz..Na kérem és ebből az egyik fél vizsgázott amatőr volt, kérdem én akkor,mit lehet elvárni attól aki nem akar vizsgázni,hogy tartsa be az 500mW korlátot.
költői volt a kérdés természetesen.Intruder2k5: 1000
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Intruder2k5 #1000 üzenetére
Neked van az autón külső antenna? Kíváncsi lennék, hogy az ilyen külső megoldásoknál, hol viszik be az autóba a vezetéket házi barkács esetén. Az ajtónál a gumit nem rongálja?
"Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #997 üzenetére
És a rajznál ott neked fejből le kell rajzolnod egy komplett rádió kapcsolási rajzát vagy adva van egy rajz és megkérdezik "ez" mi rajta?
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1001 üzenetére
Igen, sajnos vannak ilyenek ilyenek, csak ez már nagyon a ló túloldala. Ugyebár az 500mW-ot én se nagyon szoktam betartani, noha az UV5R-t még nem próbáltam csak házon belül (előző hétvégén biztonsági kamerát szereltem fel a házra, és amikor a kábeleket tologattuk a padlásról a lakásba, akkor fiammal közben PMR-en egyeztettünk, hogy ne kelljen átordítani a plafont), ahol 1W-ra volt állítva, de amire nekem kell, az a 4-5W amit tud, mindig is több mint elég lesz. Többnyire az 1W is. Korábban a Midland G7 is át volt állítva 3W-ra, bár szerintem 1.2V-os akkukkal jó ha 2-2.2W kijött abból is. Viszont én mindig is ügyeltem arra, hogy ezzel ne zavarjak másokat, igyekeztem kulturáltan használni a rádiót, és ez a kis teljesítmény túllépés nálam még az a kategória, mint amikor valaki a WiFi-jét 500 meg 1000mW-al járatja (ugyancsak másokat nem zavarva persze), vagy épp 90 helyett 100-al megy lakott területen kívül, ha ezzel senkit nem veszélyeztet. Na de az 50Watt, meg a 130-150km/h ahol a 90 a megengedett...
szerk.:
Azt hittem 1000Watt a válaszod a költői kérdésemre, aztán leesett.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1002 üzenetére
mágnestalpas antenna talp van rg-58 kábellel, eddig nem vettem észre,hogy megrongálta volna,sem a csomagtér ajtónál, sem pedig egyik ajtónál sem,mondjuk én ilyenkor gumiápolózom a szigeteléseket.
lehet befúrt is de ugye mint nálam is az nem opció,egyrészt mert ugrik a gari a karosszériára egyből.#1003 : természetesen ezt fejből kell tudni, kb 10 rajz van ami szóba jöhet a cept novice fokozatnál.
[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Beniii06 #1002 üzenetére
Nincs. Karácsony előtt vettem egy Uniden scannert, arra tettem egy Diamond HC100-as antennát, és jelenleg ezzel szoktam hallgatózni. Beteszem a kocsiban a mobiltartóba, és ott elvan...
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
na egy kis rádiós adalék
pont most sikerült vennem egy gyári dobozos gyári állapotú karcmentes Stalker IX cb rádiót..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Beniii06
addikt
válasz Intruder2k5 #1006 üzenetére
Ha ezzel a felállással kocsin belül olyan tiszta volt a vétel, akkor ott tényleg mismásolás volt az adásteljesítménnyel.
NMHH ezt nem szokta nézni vagy a PMR spektrummal nem foglalkoznak, mert az nekik nem pénz?"Got any other secret weapons?"
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
Beniii06
addikt
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Kicsirics77 #1008 üzenetére
Eladta másnak,attól függetlenül,hogy házhozszállítással kértem az egyik apróhirdetési portálon,kicsit morcos vagyok,mert annyit nem válaszolt,hogy bocs.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1013 üzenetére
Ejj, kár érte! Pedig olyan állapotban az nagy dolog.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #997 üzenetére
"Apró infó, ha elmész és a vizsgán kapásból nem tudod a 3 rajzot lerajzolni akkor ne is kűzdj tovább a műszakival mert az kapásból bukta."
Ilyen rajzos dolgok a novice-ban (A) is vannak, vagy ott nincsenek?
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1013 üzenetére
Licitálós volt vagy "vedd meg most" típusú hirdetés?
HA-n azért jól jön a "jegelés"-i lehetőség vagy 1 darabos áru esetén legalább kiírhatná címbe."Got any other secret weapons?"
-
Kicsirics77
Topikgazda
Felejtsük már el ezt az A meg B vizsgát ha lehet,van a kezdő vagy beginner ami 16 alatt meg 60 fölött van,meg van a cept novice meg a sima cept(harec),egyedül a beginner ami valami könnyített pont a fiatalok miatt,a másik kettő teljes értékű,felelet választós és rajzos.régen volt urh a meg urh b azokat akkreditálták cept novice meg harec fokozattá egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1017 üzenetére
-
Kicsirics77
Topikgazda
Még talán a wiki oldal amit linkeltél de már ott sem helyes az A meg a B mert mint írtam abból lett ugye a novice meg a harec,plussz az is 2012-ben került ki amikor még nhh volt az nmhh,sok helyen így szerepel,a tankönyves meg idejétmúlt,az összefoglalóban lévő tananyag ami most elfogadott,bár ajánlás erre sincs,mrasz elnök úr szóban mondta mikor vizsgáztam,hogy az a jó,van még a puskás féle tananyag de az csak egy rövidített talán 100 oldal ha van.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1020 üzenetére
Onnan is jöhet a félreértés, hogy az nmhh rendelet mellékletében az egyes vizsgákhoz tartozó tárgyköröket rövidítés céljából A és B vizsgának jelölnek (A=alap, B=harec). [link]
Az egyes tárgykörök ismerete a vizsga fokozatától függően kötelező, amit az alábbi táblázatokban X jelöl. A táblázatok fejlécében a vizsgafokozatokra alkalmazott jelölések:
A = Alap fokozat
B = HAREC fokozatA követelményeknél ezt írja:
A tárgykörök ismeretének megkívánt mélysége az egyes vizsgafokozatoknál:
Kezdő: alapfokú elméleti tájékozottság, elemi ismeretek az elektromosság és a rádiótechnika területén. Az amatőrállomás berendezéseinek beállításának, ellenőrzésének készség szintű ismerete.
Alap: az alapfokú elméleti tájékozottságon kívül az eszközök gyakorlati ismerete. Ismerni kell az amatőr állomás fő részeit, azok rendeltetését és felépítését tömbvázlat szinten.
HAREC: az alap fokozatnál megkívánt mélységen felül az áramkörök felismerő, elemző ismerete, műszaki jellemzőik meghatározása és összekapcsolása, a működés ismertetése. Az amatőrállomás fő részeinek ismerete kapcsolási rajz szinten.Úgy látom akkor hogy tömbvázlat és kapcsolási rajz a különbség az alap és a harec között.
-
Kicsirics77
Topikgazda
Igen abban is úgy van jelölve,na mindegy nem ebből lesz lelkiismereti kérdés azt hiszem
a novice és harec közt ez a különbség vizsgában,tananyagban meg vagy jó 150 oldal plussz ahol a különböző erősítőkről van szó meg milyen osztályú az erősítő,azt nemtudom hogy az elektron csövekre a vizsga kitér-e de a felkészülési anyagban benne van..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
Topikgazda
Holnap elméletileg megjön a yaesu ft-60 meg elméletileg a 2 db motorola tlkr t50 ha lesz egy kis időm akkor dobok össze mindkét készülékről egy kis szösszenetet majd az összefoglalóba.
lugosi : esetleg használtan az is megérne neked,olyan 30k körül lehet kifogni igaz a 6,25 step nem megy rajta de am-fm airban ld vételben teljesen jó,nekem annó volt ilyen rádióm maximálisan megvoltam elégedve vele mind kézi üzemmódban mind pedig mobilban antennával..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1023 üzenetére
Jó kis rádiónak néz ki, és az ára sem vészes. Erre a Yaesu FT60-ra mondod, hogy tudja vételben a repsávot?
Nekem meg megérkezett ma az UV5R-re az antenna, de sajnos a programozó kábelre még várni kell.
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1022 üzenetére
ahol a különböző erősítőkről van szó
Ha csak az osztályokat kérdezik(A,B,AB, C,D) az nem sok(kivezérelhetőség), amit viszont tananyagban pluszban el tudok képzelni, az a kapcsolásuk. Azért annyira abból sincs sok, hogy számszerűsítjük, van 6(3+3) alapkapcsolás tranzisztoros erősítőnél(itt inkább a kapcsolási rajz), de ebből csak 4-et használnak gyakorlati szinten + van pár speciális kapcsolás(Darlington stb.), de ezeket nem hinném, hogy kérdeznék. Elektron csöves erősítőket már rég nem alkalmaznak, esetleg pár audiofil azon hallgat zenét(nem is olcsó mulatság vagy 1-2 millió készen beszerezni, építeni persze töredékből meg lehet), máshol gyakorlati haszna nincs/nem használják, az az 1-2 kósza elektron félvezetőknél nem szokott számítani.Az már volt írva, hogy a harec sáv és adásteljesítményben "többet tud", de azért azt kicsit furcsálom, hogy nincs sávmegkötés, azért a légiforgalmi vagy 'mindig tv' sávban csak nem adhat az illető, nem?
Hívójelet már a cept novice ad vagy a beginner is? Az "Alap" a Cept novice? Harechez jó a tananyag amit, a topiktárs linkelt? Ami az összefoglalóban van az Cept Novice-hoz van nem?
-
Beniii06
addikt
válasz Intruder2k5 #1024 üzenetére
Honnan rendelted, ha szabad kérdezni(antenna)? Mostanában már ezeket is hamisítják és sok olyan van a piacon, amiből ki van spórolva az anyag, ami külsőleg nem látszik, csak ha a csatlakozásnál megbontod a vastagabbik részénél.
-
anadroid
senior tag
1980 körüli URH-A vizsga konvertálható-e a mostani rendszerbe? Az engedély rég lejárt.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
MODERÁTOR
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz anadroid #1027 üzenetére
Nmhh-nál keresd Kiss Nándit az oldalon van elérhetőség is,szerintem ha az akkori bizonyítvány vagy vizsga igazolás megvan akkor simán,akár a régi hívójelet is vissza lehet kapni ha nincs kiosztva senkinek.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1025 üzenetére
Hívójelet ad már a beginner is,sávbeli megkötés ugyanúgy van a harecnak is nem rádiózhat mindenhol
Gyakorlatilag a beginner adhat a legkevesebb helyen meg a legkisebb teljesítménnyel a novice az adhat olyan 8-9 sávon a harec meg mindeggyik amatőrsávon annyi különbség még,hogy a novice-nak teljesítménybeli megkötés van a harecnek ez sincs,van valahol egy nagyon jó kis táblázat amiben amatőrsávonként megvan hogy melyik fokozat forgalmazhat és mekkora teljesítménnyel,csak még nem találtam meg..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Chal
addikt
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha itt akad valaki IT-sként szembe jött egy olyan feladat, hogy egy airband rádió (aka. "reprádió") audio kimenetére kellene készíteni egy digitális hangrögzítőt. A dolog hw/sw része nem gond, megvan már a terv, sőt, csináltam is már ilyet régebben. Ami jelenleg extra feature, az az, hogy kaptam egy olyan infót a rádió kapcsán, hogy rendelkezik egy vezérlőkimenettel, amin a zajzár állapotát lehet figyelni. Ezt az állapotot fel szeretném használni az általam fejlesztett rögzítőszoftverben. Olyan formában, hogy ez alapján darabolnám fel az egyes file-okat (adásokat), a helyett, hogy szoftveresen próbálnám meg detektálni a hangkártyán, hogy éppen aktív forgalmazás folyik e - és rögzíteni kell - vagy sem.
Ez utóbbi se egy óriási kihívás, de sokkal robusztusabbnak érzem a squelch kimenet figyelését erre a célra, illetve így egy hibalehetőséggel kevesebb is lenne, hiszen a kész rendszerről ki lehetne jelenti, hogy normál működés esetén mindent rögzít amit a rádió mellett ülő személy amúgy hallana, és semmit amit nem.
Tippem szerint ez a vezérlőkimenet nem egyedi dolog, gondolom sok rádión megtalálható. A kérdés az, hogy van e valamilyen bevett szabvány vagy ipari standard arra nézve, hogy milyen jel/jelszint van rajta pontosan? A rádiót nem láttam még, hétvégén lesz alkalmam megnézni közelebbről, addig is jó lenne tervezni annak kapcsán, hogy kell e (és ha igen akkor milyen) szintillesztő mondjuk egy Raspberry PI gpio portjához.
A rádió egyébként egy öreg Rohde und Schwarz XU251, ami több szempontból is furcsa. Egyrészt pontosan ilyen termékre nulla találat van, tehát megeshet, hogy elírta, akitől kaptam az infót (persze ezt hétvégén tudom tisztázni), a másik, hogy az R&S hw gyártókat is megszégyenítő politikát követve zéró információt ad a régi termékeikről. Nincsenek fent manualok, de még adatlapok se nagyon, vagy csak hézagosan, szóval specit akkor se találnék a squelch kimenetről, ha meglenne a pontos típus.
-
Beniii06
addikt
válasz Intruder2k5 #1028 üzenetére
És nem is igazán állt szándékomban egy 6-7 ezer forintos rádióra 5-10k-ért antennát venni.
Persze, ez természetes, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e már bevált megbízható hely, ahonnan be elehet szerezni, pl közvetlenül a gyártótól(ebay,ali), de akkor ezek szerint nincs ilyen boltjuk. Hazai kereskedésben én sem vennék 10000-ért antennát, az hazai online piactereken is, a filléres ebay-est árulják, csak többszörös áron.
Néztem videókat, az USA-ban, most az abbree-nek van ilyen kihajthatós "tactical" antennája(140cm), amit le is teszteltek és a mérési/városi környezetben tesztelve bevált, ott most az a divat. A baj, hogy csak az US amazon árulja, ami ide nem szállít, de ott is 15 USD. Kínából eddig amit láttam egyenlőre, azok mind csak hamisítványok voltak."Got any other secret weapons?"
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Beniii06 #1032 üzenetére
Én is az Amazon USA-ról rendeltem Nagoya antennát, valami hivatalos viszonteladótól, kicsit sajnáltam rá a postaköltséget is, de épp a múlt héten mondták rá hozzáértők, hogy valószínűleg eredeti, úgyhogy megnyugodtam.
Egyébként a gyári antennához képest érzésre olyan 15-20% plusz érzékenységet jelent szerintem, tehát kicsivel tisztább a vétel, kicsit messzebbre lehet adni. -
Kicsirics77
Topikgazda
http://ha3hj.hu/letolt_elemei/Frekvenciakiosztas.pdf
Na itt van amit kerestem,holnap megy is az összefoglalóba.
Most telefonról vagyok már csak..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
Topikgazda
Szia,hát erre itt lehet nem fogsz választ kapni,lehet az index rádiós fórumon Xanti nevű felhasználó tud valamit mondani,mivel vagy 40 évig szervizelt mindenféle készüléket a cb-től a rádióig,ha ő nem tudja akkor szerintem senki.
-
Beniii06
addikt
Amit írtam ABBREE-t azt pont a Nagoya-val hasonlították össze és ott is szinte legalább annyi különbség volt, mint amit írtál.
Azt viszont jól tetted, hogy az Amazon-ról rendelted(ott azért odafigyelnek a termék eredetére), ugyanis az ebay és a magyar online piacterek is tele vannak utánzatokkal, a csatlakozásnál, ott a logó kék betűkkel + számok, de a belseje mégsem ugyanaz."Got any other secret weapons?"
-
Chal
addikt
válasz Kicsirics77 #1035 üzenetére
Köszi a tippet, átnézek akkor oda
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1030 üzenetére
Erre esetleg:
Az "Alap" a Cept novice? Harechez jó a tananyag amit, a topiktárs linkelt? Ami az összefoglalóban van az Cept Novice-hoz van nem?
Harec-hez van valami modernizált tananyag?"Got any other secret weapons?"
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1039 üzenetére
Bocs erre nem válaszoltam,ami az összefoglalóban van az jó mindkettőhöz, többi rajtad múlik mit nézel meg hozzá,hivatalos egyébként sincs sehol,de ezt legalább a hivatal is elismeri mint kvázi tananyagot.
-
MODERÁTOR
válasz Beniii06 #1032 üzenetére
Az az igazság, hogy rádiószkennerem volt már korábban is, néhány éve, csak tartottam egy kis szünetet ezen a területen, és akkor eladtam mindent. Lényeg a lényeg, az akkori Uniden UBC30XLT szkennerre is ugyanilyen Diamond HC100-as antennám volt, és akkor is maximálisan elégedett voltam vele. Itt nálunk (Budapesttől kb. 20km-re légvonalban, Ferihegytől talán ~35km lehet), a kis Uniden a gyári antennával már nem sok mindent hallott, de a Diamond-al egész jó volt a hatásfoka, a különbség szignifikáns volt. Bár ennek az új szkennernek már nagyobb és jobb is az antennája, meg nyilván a szerkezet is érzékenyebb, így műszer nélkül "pusztán hallásra" ritkábban alakulnak ki olyan szituk, amikor egyértelműen ráver a Diamond a gyári antennára, de én azért hiszek benne, hogy jobb is, másrészt meg tetszetősebb, és rugalmasabb is mint a gyári, szóval mobilitás szempontjából praktikusabb, és vele kevésbé van kitéve sérülésveszélynek a rádió. Egy szó mint száz, ott rááldoztam azt az ~5000Ft-ot az eredeti Diamond antennára, meg aztán a szkenner ~30k HUF árához viszonyítva is arányosabb. Egyébként nézegettem ezt is eBay-en, ezt nem nagyon találtam "utángyártottat", és még érdekes, hogy az eredetit meg 8-10k HUF körül árulják, majd kétszer annyiért mint itthon a DND. A Nagoya hamis példányaival viszont telis-tele az eBay, de az eredeti példányok abból is 5-6000Ft körül mennek.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1035 üzenetére
XANTI, tényleg. Párszor voltam nála én is, egyszer CB-t javított nekem, meg bizniszeltünk is ezt-azt néha.
-
Beniii06
addikt
válasz Kicsirics77 #1040 üzenetére
Értem, köszi.
Akkor csak a műszaki ismeretekben tér el részletesebben a Novice-tól, jó lenne már átismételni ezeket, úgyhogy lehet benevezek ebben az évben később egy alkalomra. Ha nem sikerül, legalább ismétlésnek jó, mert szakmán belül sem használjuk mindet.Amúgy elnézve a hsz.-ek számát ma termeltünk vagy 50-et. GJ
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1042 üzenetére
Jaja,valamikor tavaly vagy tavalyelőtt hagyta abba,de amott osztja az észt rendesen,mondjuk neki van miből az biztos.
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Beniii06 #1043 üzenetére
Ha elsőre nem is sikerül akkor sincs semmi,a következőre csak egy tárgykörből kell készülni meg egy évig lehet pótvizsgázni abból az egyből amit hozzátesznek a sikertelenhez és akkor bentebb is vagy egy vizsgával.
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1036 üzenetére
"Mert nagyobb a nyeresége mint a gyárinak,ugye ez kapásból adódik is a hosszából."
Ezen már én is elgondolkodtam párszor. Na de, akkor itt mi van? [link]Diamond HC-100B - 134-174 MHz - 19cm - 2,15dBi
Diamond HC-100S - 134-174 MHz - 40cm - 2,15dBi -
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1046 üzenetére
A 40 cm az kb negyed hullám a másik meg sztem valami hosszabító tekercses negyed hullámú lesz,azért lehet a nyereség egyforma. De ez csak tipp.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Kicsirics77 #1047 üzenetére
Ennek nem sok értelme lenne. Ráadásul volt nem régen HC-100S antennám, de mivel SMA csatis és most nem vettem hasznát semmire, azt is eladtam. Szóval a lényeg, hogy anyagában nekem az teljes hosszában egyformának tűnt, ahogy a sima 100-as is. Szóval nem hiszem, hogy ez lenne a trükk. Persze tudom, routereken sokszor láttam már én is ilyet, hogy egy fikarcnyi drótdarab a tényleges antennája, aztán arra ráhúznak egy 20 centis üres műanyag csövet.szerkesztésre:
Igen, valami ilyen lehet a háttérben.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #1048 üzenetére
Lehet az egyik feltekercselt spirálisan a másik meg csak sima egyenes antenna,sok ilyen van.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest