Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Kernel #82746 üzenetére

    Közben megérkezett a tartalékba rendelt távszabályzó. Ergonómiailag ugyanolyan kiváló, mint a korábbi típus, viszont ezen már az összes gomb "pattanó membrános", tehát lényegében a mobiltelefonokhoz hasonló felépítésű, de gumigombokkal (képen jobbra).

    A régin (balra) csak a környilak és OK volt ilyen, a többi hagyományos.

    Másik érdekesség, hogy az újat már csak tanítani lehet, de egyszerűsített módon, gyorsan veszi a parancsokat. Előprogramozott adatbázisa egyáltalán nincs. Van egy teljes eszközmásolási funkció, de az csak önmagával kompatibilis (ha többet vásárolunk belőle és klónozni szeretnénk).

    Számomra előny az egyszerű és roncsolásmentes szétszedés, tisztíthatóság. A baloldali használt, gyöngyözve szivárgott a belsejében a szilikonolaj, ami a gumiból vált ki (nem volt erős nyomkodásnak kitéve). Átmostam az egészet.

    Egyébként én a numerikus gombokat is felhasználom a lejátszóprogram vezérléséhez, ezért nem gond az extra gombok hiánya. Makróképes távszabályzóm is van, régebben ki is használtam, de már nem szükséges. Ennek van mozgásérzékeny háttérvilágítása is, de túl gyorsan merítette az elemet, ezért azt általában ki is kapcsoltam rajta.

    Régi - új:

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák