- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balisz
senior tag
válasz ati888 #82699 üzenetére
Ahogy előttem is írták, 50"-os méretben a GT60 az ideális "csúcs" választás, viszont elég irreális árakat kérnek el értük. Nem tudom mennyi a a maximális keret és a maximális méret ami belefér neked, de szerény véleményem szerint egy 65"-os ST50 ár-érték arányban jobban megérné. Jelenleg vannak is eladók és alig kéne érte többet fizetni mint az 50GT60-ért. A G20-ról váltva az is nagy előrelépés lenne, mind képminőségben, mind pedig méretben. Persze ha nem fér be, vagy nem akarsz 65"-osat, akkor ez nem opció, de arra készülj, hogy egy GT vagy VT60-ért (vagy akár 50VT50-ért) irreálisan mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod, tekintve a korukat és méretüket, és természetesen azt hogy használtak.
De ha nincs 350-400 ezred a projektre, akkor 50ST50-re érdemes szerintem vadászni, volt ami 150-ért ment el. Tekintve hogy milyen képminőséget nyújt, az szinte ingyen van.[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #82704 üzenetére
Ha esetleg emiatt koptatjátok sokat ezt a gombot, akkor a Hotel menüben be lehet állítani, hogy mindig valamelyik tetszőleges HDMI bemenet legyen aktív ki/be kapcsolás után. (Ha jól rémlik, akkor nem kell engedélyezni hozzá a Hotel Mode-ot, csak ezt az egyet átbökni. Annak idején használtam.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
A Hotel mód nem jó automata váltásra, az esetleg CEC-en működhet (az erősítő távirányítja a TV-t HDMI adatcsatornán át), vagy talán még megőrizte hagyományból a Panasonic a 60-as szérián is, hogy valamelyik HDMI-re mindig átkapcsol automatikusan, mikor frissen bekapcsol az az eszköz (ez szerintem beállítástól független, vagy a felhasználói menüben lehet állítani, de sohasem használtam, azt sem tudom 1-es vagy 2-es HDMI ment így).
Hotel Mode a régi készülékeken:
[ Vol - ] gomb nyomva tartva a TV oldalán (kezdj HDMI bemenetről, akkor általában nem kell P gombot matatni és ki/be lépni a hangerő menüből) és a távirányítón AV gombot nyomkodva jön elő (mint a szervizmenü, csak nem 0 vagy piros gomb, hanem AV).
Itt pedig fel-le nyilakkal kijelölve Initial Input, majd jobb-bal nyilakkal léptetve HDMI1 (vagy amit szeretnél).
Nem emlékszem, hogy be kell-e kapcsolni előbb a Hotel Mode-ot (On/Off), vagy sem, hogy állítható legyen az almenü és arra sem, hogy bekapcsolva kell-e hagyni, hogy érvényben legyen a beállítás, de mellékhatások nélkül működött (nem volt olyan, mint pl. az áruházi mód, de ez látszik is, hogy külön-külön engedélyezhetőek az egyes hotel funkciók, nem csak egyszerre).Az újakon talán más gombot kell nyomkodni a távirányítón. Csak az OK és Menu gombokat ne próbálgasd, mert az biztos mást csinál (önteszt és teszt+reset), esetleg nézd meg AV helyett TV-vel.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
tobias40
veterán
Miért nem vesztek pl. Harmony távirányítót és minden gond megoldva.
6 éve használok egy 600-ast és minden rendben ,a gombokkal is és az irányítással is.A gyári táv meg pihen a fiókban..
-
BBéci
legenda
válasz Kernel #82690 üzenetére
Konkrétan a GT60 távirányítóját kellene szétszedni, mert bő fél éve rálöttyent némi sör és azt érezni egyes gombok megnyomásakor. Nem az illatát, hanem azt, hogy picit beragadnak.
Ránézésre fogalmam sincs, hogyan fogjak hozzá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kernel
nagyúr
Egy hasonló van itt nekem (N2QAYB 000829), amin meg tudom mutatni, hogy milyen irányban kell beakasztani, a korábban linkelt eszközt. Az alsó résznél kezdve, mivel itt enged a legjobban:
Utána már lehet tovább húzva, sorra kiakasztani. Nem árt vigyázni, mert el is pattanhat némelyik rögzítő, de legalább a csavarok összefogják utána.
Minden más, fémes eszköz látható nyomot hagy, roncsol, más műanyagoknak pedig nincs ilyen jó éle, hogy behatoljon a vékony résbe. Csavarokat természetesen ki kell venni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tobias40 #82717 üzenetére
Még egy szavazat a Harmony 600-ra. 5 éve használom, a VT60 távirányítóját már újorában elpakoltam a fiókba, gyakorlatilag alig nyomtam meg párszor. Minden eszközömhöz a Harmony-t használom, így ez az egyetlen táv van kint az asztalon, meg a VT60 kis taperolós kiegészítő távirányítója. Ez a kombó mindenre elég. Harmony-kat még mai napig találni újonnan is, vagy használtan is jó áron, bár már szűkösebb a paletta, mint anno.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Kernel #82719 üzenetére
Kétszer szedtem szét ilyen távot lejárt bankkártyával (egyszer a ceruzaelem élvezett bele, egyszer kintről fröccsent rá valami - apámnál, én havonta egyszer veszem kézbe a távokat). A távirányítóváz mindkétszer egyben maradt, de a kártyákat dobhattam el a végén, mert roncsolódott a sarkuk, így nehezebben ment volna be a következő helyre (így körbefogattam és megnyúztam egy-egy ponton egy-egy sarkot).
Nyomni és emelni kell egyszerre, de nem törni, illetve nem szabad elfelejteni az elemtartó alatti csavart (ha van, talán nem mindegyiknél).
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az állítható-e 50ST60 on hogy amikor egy film "behangosodik" akkor ne még erősítsen a hangon, hanem inkább visszavegyen ha nagyon halk akkor pedig inkább erősítsen? Vagy ez film, esetleg lejátszó függő? Dune hd tv 101F.K.T.
-
BBéci
legenda
Köszi a válaszokat, valamikor nekiállok és szétszedem a távirányítót, van régről pár tucat telefonkártyám, azokat lehet koptatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aktív tag
Sziasztok,
Ma egyik pillanatról a másikra meghalt az ST60-asom.
Olyan, mintha nem kapna áramot, nem világít a visszajelző és nem reagál semmire. De szerintem kap áramot, mert ha csatlakoztatom, hallatszik egy kattanás, és a soundbar is bekapcsol magától a digital audio kábelen át.
Biztos van ötletetek, hogy mi lehet ez, és kinek érdemes szólni. Segítetek?Shit happens. Size matters. Time flies.
-
lemmy9
őstag
-
aktív tag
-
Karkarosz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung ps42c62hx/xec típusú plazmám. A gondom az, hogy korábban a hdmi port működött normálisan, ahogy össze lett dugva a laptoppal szépen át is váltotta a kijelzőt és lehetett nézni filmet, stb.
Azóta azonban a laptop win7ese le lett cserélve egy win10re, ezáltal pedig meg is halta magát a hdmi. Ha össze dugom a géppel, akkor elsötétül a laptop kijelzője a TV pedig nem vált át.
Próbáltam a gépen fn+f8 meg fn+f4 meg start+p meg mindent nyomkodni, de semmi változás nem történt.
A lappin a legújabb szoftverek fenn vannak, illetőleg más tv-vel kompatibilis, a kábel is jó, viszont a plazma más (win10-es) laptoppal se nyekken meg.
Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne életre kelteni a képet (azon kívül, hogy win7re degradelem a laptopot)?Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz Karkarosz #82728 üzenetére
Áram alatti dugdosás miatt szokott meghibásodni a HDMI-bemenet. Az ne tévesszen meg, hogy részlegesen reagál, ebben az esetben például a DDC-érpáron kommunikál. De van még négy fontos érpár, amin a stream halad.
Olyan is előfordul, hogy négy közül az egyik halott, de csökkentett felbontásban még van kép. Például boot-képernyő. Vagy UPC-box, rendesen lehet látni a menüt, EPG, csak épp sötét mögötte a képernyő. Sokan nem hinnék, hogy egy sérült HDMI-bemenet ilyet tud produkálni, de megtörtént.
Valamilyen set top boxszal is érdemes még tesztelni, a biztonság kedvéért, ha úgy sem jó, akkor hibás a bemenet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Karkarosz
csendes tag
válasz MasterMark #82730 üzenetére
Nincsen win7-el szerelt laptop amivel le tudnánk tesztelni
Igazából nem hinném, hogy a bemenet halt meg, mert azzal egyidejűleg szállt el a téma, hogy win7-ről win10-re lett uppolva a laptop.
-
Karkarosz
csendes tag
Bocsánat, nem win10-es, hanem win8.1
-
Karkarosz
csendes tag
Esetleg olvasd el rendesen azt, amit valaki fel ír a fórumba. Tekintetbe véve, hogy a laptop tökéletesen működik másik tévével és másik laptop sem működik ezzel a tévével, ezért gyanús, hogy nem a laptoppal van gond. De nagyon köszönöm a hozzászólásodat, viszont a jövőben inkább ne pazarold az idődet az én kérdésemre, amennyiben nem tudsz kulturált hangnemben nyilatkozni és/vagy normálisan elolvasni a kérdést és az eddig feltárt jelenségek listáját.
Köszönöm szépen. -
Karkarosz
csendes tag
válasz MasterMark #82738 üzenetére
Nem hiszem, hanem tudom, hogy egyszerre történt a kettő.
Set Top Box-al összekötve megy rendesen a HDMI, van kép és hang is, csatornák is jönnek, minden okés.
-
Karkarosz
csendes tag
válasz MasterMark #82740 üzenetére
Igen, a kábel ugyan az (stb kihúz, laptop bedug), de volt tesztelve másik hdmi-vel is, olyannal ami tutira jó.
Másik gépet megpróbálunk a hétvégén szerezni, win7el, hogy úgy meg mozgatja-e, vagy se.. -
arcitec
addikt
válasz DM-Fan #82720 üzenetére
Szia
A Harmony 650 az kezelné az alábbiakat? GT60,A400,Z900, PIO dvd lejátszó .Illetve gondolom a gombok elrendezése az más,értem , hogy már fizikailag mozdul (reflex) az újj adott funkcióhoz. Ezt mennyire lehet programozni , hogy úgy mondjam "közelire". Illetve, mennyire macera, az átváltás adott készülékre?
Köszönve ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz arcitec #82742 üzenetére
A Harmony nem úgy gondolkodik, hogy váltogatod épp, mit akarsz irányítani és ezért váltogatsz. (Bár ezt is tudja)
A Harmony-val tevékenységeket (activity) alakítasz ki és azok között váltasz.
Pl
Tévézés: bekapcsolja a tévét és azt irányítja.
Filmnézés: bekapcsolja a tévét, a dvd-t és a házimozit és azokat irányítja. A lejátszás gomb a dvd-t, a hangerő a házimozot, stb.
Mindezt teljes körűen személyre szabhatod.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
arcitec
addikt
válasz M_AND_Ms #82744 üzenetére
Jól hangzik,de pl. ha a TV egyéb menüt akarom működtetni,illetve az erősítő menüjét(bármelyik menüt) az hogy megy ,egyelőre arról nincs elképzelésem ,mert ha minden gond nélkül 1 távirányító félrerakatná a többit, az vonzónak tűnik. Az lenne a jó, ha valahol ki lehetne próbálni, még is hogy van ez a gyakorlatban ..
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Kernel
nagyúr
válasz arcitec #82745 üzenetére
Nagyon régóta csak univerzális / tanítható távszabályzót használok mindenhez. Régebbi típusokat most nem sorolva, sokáig kedvencem volt ez a Philips, illetve máig megvan, kissé megkopva.
Pár éve kerestem alternatívát, hogy kíméljem a Philipset, de a talált olcsó alternatív olyan jól bevált és minőségi darab, hogy már 3 éve rászoktam.
Bár semmi baja, de (vagy épp ezért) akartam belőle ismét rendelni tartaléknak, csak már nem gyártják. Úgyhogy megrendeltem egy újabb változatát, bár ez nem biztos, hogy olyan jó lesz, az egybeolvasztott gombok miatt: [link] Úton van jelenleg, majd kiderül.
A gombok egyenként is taníthatók természetesen, nálam ez fontos szempont, mivel a számítógépes lejátszást is ezzel vezérlem, egyedi beállításokkal, amit egy PC-s távról másolok át.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-X
őstag
válasz M_AND_Ms #82747 üzenetére
Jo, hogy elojott ez a tema, nemreg vettem at a Harmony Touch-t es maximalisan meg vagyok vele elegedve. Par ora volt csak a beallitas es teljeskoruen tudom vele ianyitani az egesz hazimozim, es az asszony is bekapcsolja a Baby TV-t a sracaimnak Ha kell, akkor filmeket is a Popirol
A játék az nem játék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest