- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunyadyt
csendes tag
válasz barcaforca #82050 üzenetére
Azt magyarázza meg valaki, hogy ut50-en(erik365), és gt60-on(M-AND-MS) továbbra is megy, viszont vt60-okon (Lemmy9, Heffi és az enyém), továbbá balisz gt60-ján nem.
[ Szerkesztve ]
-
hunyadyt
csendes tag
-
hunyadyt
csendes tag
-
hunyadyt
csendes tag
válasz lemmy9 #82058 üzenetére
Malfunction. Köszi a pontosítást. Akkor ismét összegezve: Valószínű csak a 60-as széria érintett. Itt is van egy kakukktojás:cszn, aki st60-al versenyez. Bár lehet, hogy ő is mobilról, vagy tabletről lép be, nem közvetlen a tv appról. Persze nálad mobilról sem megy. Úgy tűnik nem fedezhető fel szignifikáns összefüggés. Lényeg, hogy továbbra sem megy.
[ Szerkesztve ]
-
hunyadyt
csendes tag
válasz lemmy9 #82060 üzenetére
Ja boccs. Üzemzavar, nálam hibás működés. Tudom, hogy ez nem hiba (többeknek), viszont kényelmetlen(nekem). Úgy tűnik már nem várható, hogy magától megjavul, le kell mondanunk a más eszköz nélküli youtobozás lehetőségéről a 60-as panákon. Kár.
Itt van egy megoldás régebbről. Amennyit értek belőle kell hozzá egy másik app ami a YT-ről dolgozik, és azon keresztül lehet a YT-re tudnak visszalépni. Sajnos a magyar alkalmazások között nincs pl. BBC iPlayer vagy más hasonló alkalmazás ami így működne.
https://www.avforums.com/threads/panasonic-tx-p55vt65b-you-tube-app.2026153/[ Szerkesztve ]
-
fefe65
csendes tag
Most beszéltem a Panasonic ügyfélszolgálattal a youtube problémával kapcsolatbon. Tudnak róla, nem kaptak információt, hogy miért nem működik. Rajta vannak a megoldáson.
-
Gigi01
őstag
Bekrepált a tv-m tápkábele.Bóvlit nem akarok venni,a Pana az eredetit ajánlotta.
Egy linket adtak,oda írtam már,hogy mennyiért tudnak szerezni,még nem jött válasz.
Ti mit ajánlanátok?Ha érdemes,jöhet drágább,de ne olyan,hogy egy évi fizetésembe kerüljön. -
Kernel
nagyúr
válasz Gigi01 #82063 üzenetére
Bármelyik PC-kábel megfelel (teljesítmény azonos nagyságrendű).
Ferritgyűrű hatását nem lehet észrevenni a gyakorlatban, ritka speciális esetekben lehet jelentősége.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Möhe
addikt
Üdv.
Pana GT60-hoz van olyan fw amivel már lejátszható az mkv?
-
00roli00
aktív tag
Sziasztok!
Nálam se megy yt, VT60 van.
-
hunyadyt
csendes tag
Gondoltam, hogy ez lehet. Jó hír viszont, hogy nálad működik közvetlenül is. Tehát nem általános letiltásról van szó a 60-as sorozaton. Szintén pozitív hír, amit fefe65 kiderített. Ha dolgoznak rajta a Panánál, lehet visszaáll egy idő után a normál állapot. Reméljük a legjobbakat.
-
hunyadyt
csendes tag
Újra működik a YT vt60-on is. Csak kiböjtöltük. Hurá! Bár mintha a felbontással gondok lennének. Ránézésre lehet vagy 320p. Remélem még dolgoznak a javításon és nem ez lesz a végleges változat.
[ Szerkesztve ]
-
-
lemmy9
őstag
Működik újra a Youtube, FullHD-n.
Szerintem!
-
hunyadyt
csendes tag
válasz Chrys_ #82078 üzenetére
Én csak böngészni szoktam a YT tv kliensen, nem szoktam bejelentkezni (nem is tudom ezen,hogy lehet.) De a CC ennél sokkal több mindenre jó. Viszont ez itt már teljesen off, még meg.... nak minket, ha erről itt értekezünk. Viszont van egy jó kis topik házon belül, lehet hogy ismered is.
http://prohardver.hu/tema/google_chromecast_eletre_keltes/friss.html -
BaLee
addikt
válasz hunyadyt #82077 üzenetére
Én imádom a beépített Youtube klienst. Azt is lehet mobilról is irányítani, ha bejelentkezel feldobja a kedvenceidet, többet használom mint amennyit tv-t nézek. Esténként ha van időm megnézek pár új videót, beállítom hogy kapcsoljon ki a tv ha elalszom...
Meg is ijedtem pár napja mikor nem működött, szerencsére már jó.
Nekem mondjuk pont az nem lenne jó ha kellene hozzá gép vagy mobil, mert én este a telót felteszem töltőre és pont azt élvezem, hogy nem kell hozzá semmi más, a tv távirányítóról teljesen jól lehet irányítani.
Remélem még nagyon sokáig működni fog, sokat veszítene a tv az értékéből nálam ha ez nem működne.
Ezt az egyetlen applikációt használom amúgy, meg a képernyő tükrözést használtam még párszor. -
balu-32
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung ps51e490-es TV-nknek túl rövid a tápkábele, nem tudjuk rendesen elvezetni, EZZEL tudnám helyettesíteni?
-
Kernel
nagyúr
válasz balu-32 #82082 üzenetére
10 A bőven elég egy TV-nek (2300 W). Ferritgyűrűt esetleg át lehet rakni (ha levehető), de mint említettem, a gyakorlatban általában észrevehetetlen a hatása.
A tápegység önmagában is el van látva többszörös zavarszűrőkörrel, a ferritgyűrű már csak egy kis plusz, ami a vezeték zavarsugárzását csökkentheti. Vagy elvileg a hálózatból érkező zavarokat is, de az kisebb súllyal esik latba (nem érzékeny rá a TV, legfeljebb szobaantennás vétel esetén lehet érdekes).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
janos666
nagyúr
Próbáltál esetleg rajtuk játszani? Ha abszolút nem érdekel, tesztnek akkor is kiváló! (Nehéz másképp teljesen zajmentes és tű éles 60fps mozgóképhez jutni.)
Nemrég találtam meg a régi kedvenc játékos tesztvideóimat, amik gyönyörűen előcsalják a Panasonic és Samsung plazmák gyengéit is, pl.:
HL2-EP2 vagy Dreamfall
OLED-en még nem volt alkalmam megnézni ilyet (mikor mentem valahova OLED-hez, akkor vagy nem volt idő ilyesmikre, vagy nem volt kéznél, mert ezt is elvesztettem már egyszer egy HDD-vel együtt, csak most megtaláltam a neten
A Pioneer 9G-n majdnem olyan jól mutatnak, mint az impulzus módba rakott 2013 körüli Sony LCD-ken (csak itt kontraszt is van és nincs homogenitáshiba se). Itt sincs semmi más hiba a képen, csak némi kis foszforlag, de nagyon picit az impulzus módú LCD is csóváz ennyit néha, abszolút "tökéletes" nincs - és ahogy írod, igazából nem is kell, bár azért van egy széles tartomány a két véglet közt, ami nem mindegy és a mostani LG OLED nem az imént említett kategória.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
cszn
őstag
válasz janos666 #82084 üzenetére
Nem, nem próbáltam. Na igen, a játékok számára még fontosabb a jó mozgásmegjelenítés és amennyiben játszanék is a TV-n, nem is gondolkodnék azon, hogy mikor tudok venni OLED-et. De mivel csak filmeket nézek rajta...
Csekkolom a vidiket! Addig meg hozd át a Kurot és megnézem, hogy igaz e amit mondasz! -
janos666
nagyúr
Mostanában tényleg komolyan gondolkodtam rajta, hogy össze kéne hozni valahol egy hasonló "retro plazma tesztet" (szűk kis zárt körű formában, ahol mindenki hozza a saját kis kedvencét).
Épp az lenne a lényege, hogy mivel már egyiket sem forgalmazzák, így talán még elfogulatlanabbul lehetne véleményt alkotni és mondani, hogy így a jövőből visszatekintve a múltra végül is ki "nyerte" a technológián belül a "koronát". (OLED-et direkt nem is szívesen tennék melléjük, mert akkor megint elkezdene óhatatlanul kereskedői marketinggé válni a dolog, hisz az LG OLED ma boltokban is kapható...)
De én csak 9G Kuro-t tudok vinni. Kéne még utolsó generációs, felső kategóriás Pana és Samsung. Ezekből a márkákból nekem itthon csak régi (G30) vagy belépő (F5500) modellek vannak, de nyilván hasonló kaliberek kellenének. Az szerintem már szerintem nem annyira fontos, hogy mindegyikből az abszolút csúcs szerepeljen, mert azokból úgyis lehetetlen egyforma méretűeket párosítani (márpedig nagyon nehéz elvonatkoztatni a mérettől, több okból is), miközben közel-csúcs modellekből már lehetséges találkozni 50"-nál.
Még így egyénileg is szívesen elvinném neked, ha tényleg érdekel, csak hát nem kockázatmentes a szállítás és abszolút semmit nem nyerek rajta, mivel nem vagyok kereskedő (és magánszemélyként sem eladó egyik TV-m sem, esetleg azon gondolkodnék el, ha kis ráfizetéssel KRP-500M-re tudnám cserélni az LX5090H-t ).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Joci73
csendes tag
Sziasztok!
Képminőség terén VT30 vagy ST50 a jobb?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Joci73 #82088 üzenetére
Attól függ, miben. A VT30 ugyebár csúcsfényerőben erősen visszafogott (elátkozott 30-as széria ugye), ezáltal a kontrasztaránya is nyilván kisebb. Ugyanakkor az akkori (2011-es) csúcsmodellről van szó, szóval felszereltségben, szolgáltatásban, anyaghasználatban, kiegészítőkben egész biztosan nyerőbb, mint az ST50. Más kérdés, hogy jópár szolgáltatást (pl. Youtube) már letiltottak rajta.
Az ST50 ezzel szemben fényerőben és feketeszintben is jobb, ergo a kontrasztaránya is jobb, ditherelésben is előrébb van, mint a VT30, ellenben igen nagy esély van arra, hogy sávosodó példányt fogsz ki, ugyanis ez a jellegű hiba pont az ST50-eket érintette leginkább.Szóval mindkettővel kapcsolatban vannak pro- és kontra érvek is, nem egyértelmű a választás.
Get Moded!
-
Tizedes1
aktív tag
Ma szembesültem asz alábbi problémával:
tx-p50g20e a leírás szerint tudja a dvb-s2 és CI+-t.
Igen, UPC-vel múködik,kábeles megoldással, azzal tökéletes.
De a Diginél hiába teszem be aCI+kártyát, nem múködik, mert nincs kölün műholdas, F csatis tuner csati a tévén, így az üfsz szerint csak mediabox-szal fog működni, az viszont a halálomígy most vagy médiabox, vagy eladósorba kerül a tévém, tökéletes, bekalibrált képpel, pixelhiba és beégésmentes képpel.... de ha jól gondolom, 150E körül tudnám eladni, annyiért inkább
-
Gigi01
őstag
Na lehet előjönnek a GT60-ok?Lehet bevállalnék egyet.Igaz egyelőre egy 42-es van hirdetve,ami nekem kicsi.
Ha valakit érdekel nézzen körül. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz Tizedes1 #82094 üzenetére
A magyar piacra szánt G20 egész biztosan nem tudja a DVB-S2-t (sőt, semmilyen DVB-S-t sem, mivel csak DVB-C, DVB-T és analóg tuner van benne), ezt egész biztosra mondom, mivel a szüleimnél még mai napig megvan a korábbi 50G20-am. Ahogy M_AND_Ms kolléga is utalt rá, csak a brit piacra szánt G20B volt az, amelyikben benne volt a DVB-S tuner is.
Más: érdekes dolog történt. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kábelszolgáltatóm valamit variált, mert egyes csatornák (köztük pl. összes közszolgálati is) elkezdtek nem működni, értsd: akadozott a kép, szétesett darabokra. Cseréltem koax-kábelt, ugyanaz a történet. Újrahangoltam a csatornákat, ugyanaz a történet. Más csatornákkal semmi gond, 1080i50Hz, tökéletes, penge képpel. Nem értettem a dolgot, felhívtam hát a szolgáltatót. Elmondta az ügyfélszolgálatos punetti, hogy a kedves szolgáltató áthelyezett egyes csatornákat más frekcenciára, amelynek következtében az átlagos minőségű koax-kábelekkel gond van, ezért gyenge a jelminőség (amit egyébként én is észleltem, mert gyakran leesett 20% alá a TV szerint). Javasolta, hogy vegyek háromszoros árnyékolású kábelt, amiért egyébként hozzájuk is be lehet fáradni. Na, nekem se kellett több, bementem ehelyett a MM-ba és vettem egy sokcsillagos 90 dB-es Hama drótot, ami belül árnyékolt, azon van egy ezüst fonat is, kívül pedig még egy átlátszó műanyagköpeny. Láss csodát: minden csatorna újra tökéletes. Pedig nem voltak szar minőségűek az előző kábeleim sem, illetve 10 éve gond nélkül működtek. Szóval jó fej volt a szolgáltató.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját