-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #64263 üzenetére
Nem, bocsánat, lehet félreérthető voltam - leelőlegezte a vevő - majd lemondta.
A TV sosem volt kiszállítva, sosem volt kibontva/bekapcsolva - frissen, üdén várja első gazdáját.
Mo-i 2 év teljes-körű gari - 220.000 forint az ára BP-i kiszállítással együttesen.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
StLui
veterán
válasz kleinguru #64353 üzenetére
Ahogy a válasz gomb is elő van írva
"Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat."
tehát a főszabály: Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj,
alternatív lehetőség: Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat
Próbáld nem egyenlő a Kötelező-vel
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Z_A_P
addikt
5870, tehat akkor a 24Hz a jo beallitas, ezek szerint jol allitottam be.
MPC-HC hasznalok, a TV a masodik monitor, HDMI-vel osszekotve (koztuk egy onkyo), kiterjesztett desktop.
Hat......nekem nezhetetlen volt, olyan volt mintha ki-ki maradozna par kocka, mintha neha ugralna a film, darabosan. Ezert gondolom hogy talan mas hiba lehetett, lehet a vinyo epp dolgozott amirol a film jott be, teszek egy ujabb probat. Monduk 60Hz-en nem csinalta utana, de lehet addigra mar osszeszedte magat a vinyo.[ Szerkesztve ]
OK
-
Z_A_P
addikt
Na kiprobaltam ujfent, most mar tuti minden rendben volt a forrassal, es nem, igy ahogy nalam van 24Hz-en ez nem jo. Mar amikor a DreamWorks logojo bejon, a fiu pecazik a holdrol, es a felhok mennek jobbrol balra, na 24Hz-en nem mennek, hanem ugralnak, par masodperc utan fej a szemem tole Lehet teszek majd egy probat az xmbc-vel.
Igazabol en semmi problemat nem latok a 60Hz-ben, de itt mindenki tanacsolja hogy 24-en kell nezni, es majd rajovok miert jobb az ha lattam. Van egy medialejatszom is, de az sem tudja a 24-et (AC Ryan) , bar ugysem hasznalom sosem, mindig geprol nezek filmet.OK
-
Gyulus76
aktív tag
Egy kis adalék a "plazmának magas a fogyasztása" teóriához:
A háztartásunk átlagos áramfogyasztása havi 170 kWh volt. Éppen egy éve az izzók javát a lakásban LED-re cseréltem, ezáltal a fogyasztás leesett átlag 144 kWh-ra. Most, hogy nagyobbra és Full HD-re cseréltem a korábbi HD Ready plazmát, és bő másfél hónap alatt, elég aktív használattal, napi átlag 6 órával beletoltam 225 órát, a havi fogyasztás az elmúlt 8 hónap legalacsonyabbja lett, mindössze 133 kWh.
-
Cha-b
senior tag
válasz Gyulus76 #64366 üzenetére
Attól, hogy kevesebb lett a fogyasztásod, attól az tény marad, hogy többet fogyaszt a plazma mint egy hasonló LCD, de közel sem annyival, mint amennyire az emberek gondolják... Ez csak arra ad választ, hogy a régi plazmád még k..va sokat fogyasztott, és sokat fejlődött ebben a plazma az utóbbi 4-5 évben.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
BBéci
legenda
A 2007-2008-as plazmák irdatlan sok áramot zabáltak. Egy 42 colos teljesítményfelvétele elérhette a 300 wattot. Míg egy 50 colos GT60, sötét szobához kalibrálva, megelégszik kb. 160 wattal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Megerősítettem, saját tapasztalataimra alapozva. A 2006-os PV60-tól kezdve, végigpróbáltam az összes évjáratot, kivéve a 2012-es, 50-es modelleket.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cha-b
senior tag
Ezek szerint akkor az 5-6 évet nem kellett volna átírnom, azért lett szerkesztett a fenti hszem, nem emlékeztem pontosan. + akkor én még LCDztem. Bár szerencsére ebből kinőttem, most már azt az elvet vallom, hogy LCD-t csak gyerekszobába, vagy szülőknek, esetleg hagymavágáshoz a hagyma alá, ha nincs kéznél vágódeszka.
CSAKAKISPEST!!!!
-
BBéci
legenda
Érdekes, hogy Dorian és Te is beleestetek az LCD csapdába. Legalább öt ismerősöm, haverom vett a tanácsomra 2006-os Pana plazmát.
Az akkori LCD-k képe valami brutálisan ocsmány volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Gyulus76
aktív tag
Nyilván, hiszen egy optikai lemeznek kisebb az áramfelvétele, mint egy merevlemeznek.
Cha-b: Azt nem is állítottam, hogy lenyomtam az LCD-ket.
BBéci: Azért a PV70 fogyasztását sem nevezném brutálisan soknak. Lehet, hogy most a GT60 kicsit kevesebbel is beéri (ami persze a méretet és a felbontást tekintve nem kis dolog), de az előző tévémnél is produkáltam hasonlóan jó fogyasztási adatokat.
Dorian: Én is ezt tapasztaltam meg most, és örülök is neki.
BBéci: Nem is volt nehéz 2007-ben számomra a döntés, hogy melyik technológiát válasszam.
ui.:
BBéci: Remélem, most már elégedett vagy! -
Cha-b
senior tag
válasz Gyulus76 #64376 üzenetére
Igazság szerint ezért is tettem off-ba azt a hszt, mert csakugyan nem mondtad, hogy kevesebbet fogyasztana az LCD-nél. Ha sokat fogsz itt fórumozni olvasgatni, akkor majd látod, hogy az LCD fanok erre a kb. 40-50%-os fogyasztáskülönbségre (LCD vs Plazma) még mindig tartják ezt a "plazmának magas a fogyasztása" beidegződést amiből kiindult a mondandód.
CSAKAKISPEST!!!!
-
BBéci
legenda
Azért ne hagyjuk figyelmen kívül a tényeket! 55 colos Samsung F8000 teljesítményfelvétele 100 W alatti, egy ugyanakkora VT60 legalább 180-at igényel.
-
Cha-b
senior tag
Fogalmam sincs, hogy mennyit fogyasztanak az LCD-k, csak tippeltem a különbséget.
Mindenesetre azt azért nem gondoltam volna, hogy 100W alatt van egy 55ös (bár gondolom ez nem mindegyikre igaz), de számomra lényegtelen is, mert ha 5-ször annyit fogyasztana a plazma akkor is az lenne nekem.CSAKAKISPEST!!!!
-
Dracula
őstag
Ma voltam az egyik Pana boltban. Hát plazma terén már sajnos siralmas a helyzet.
Ami volt:
42GT60
VT-k voltak még és talán egy nagyobb ST és kész, ennyi...Ami kicsit szánalmas volt számomra hogy a saját LCD-s tv-k mellett volt ott még több Samsung és egy Sharp tv is...
Nem tudják feltölteni az LCD választékból a boltot?
Megállapítottam, hogy színben a GT60 (a 6-800e-res VT-t nem nézem) a legjobb. Bár nem volt rossz a after plazma után tervezett 47ET60 sem.
Üdv!
-
nrb263
tag
Sziasztok, 42gt60 hoz szeretnék médialejátszót, mit ajánlotok?
-
őstag
válasz nrb263 #64382 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt a fórumot kellene olvasgatnod egy kicsit. Ha kell 3D, akkor Med600X3D a te készüléked.
Viszont ha a kérdésedben nem fejted ki az igényeidet,/kritériumokat (3D; merevlemez beépíthetősége; wifi; rászánt összeg; stb), akkor nehéz lesz ott is a legmegfelelőbbet ajánlani. -
NoOne1976
őstag
Ugye azt jól tudom, hogy a Panasonic ST60 szériája sehogy sem tud felvenni? Sem külső vinyóra, sem SD kártyára?
-
Gabor970
addikt
Nehéz megállni, hogy ne vegyen az ember fia tévét :-) Még szerencse, hogy ellenérzésem van a számomra feleleges vásárlásokkal kapcsolatosan. Itt a falon a ps50c430, nekem mai napig nagyon tetszik akár filmet nézünk a belső lejátszóval, akár HD adás -UPC mediacard- ...Mégis itt motoszkál a kisördög. Még szerencse, hogy a samsung nem áll most meg, nekem egy olcsó 60-asra fáj a fogam.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Gyulus76 #64376 üzenetére
Szép állatorvosi ló!
Jó példa arra,hogy ebből a hozzászólásból nem derül ki, hogy mikre szólnak a válaszok.
Én továbbra is (egy-két esettől eltekintve) külön-külön a Válasz funkcióval fogok válaszolni még akkor is, ha mindez öt percen belül történik.
Mindig ostorozzuk a kérdésfeltevőket, hogy miért nem olvasnak vissza. Ennek alapfeltétele a tagolt fórum, ahol utólag is végigkövethető egy felvetődött téma beszélgetésének fonala. Ehhez meg kellenek azok a linkek, amik összekötik a hozzászólásokat.
Hozzáteszem, a mobilos verzióban nem is lehet topikon belül keresni.
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Gyulus76
aktív tag
-
nagyúr
válasz Gabor970 #64385 üzenetére
Én is pontosan így vagyok. Teljesen meg vagyok elégedve (ami nem azt jelenti, hogy nem látom a hibáit) a 65ST50-el, de az Istennek nem tudtam kiverni a fejemből a 65VT60-at. Anyagilag sem állok úgy jelenleg, hogy gond nélkül megvehetném, de már átfutott egy párszor az egérnyilam a Megrendel gombon. Ha méretet is ugranék, tehát 50-55"-os tévém lenne, már simán megvettem volna. Viszont egyre inkább úgy érzem, méret-ugrás nélkül nem lenne annyi nyereségem, hogy ekkora anyagi áldozatot megérjen számomra.
Neked viszont egy 50-es HD Ready-ről egy 60-as Full HD-ra, mondjuk 60F5000-re váltani, nagyon nagy ugrás lenne, pentile ide vagy oda! -
nagyúr
válasz Longue63 #64389 üzenetére
"Az enyém 200 alatt szinte sohase jár, inkább 250-350 között. Szocsiban 400 fölött is siklott..."
Nézegetted a digit fogyasztásmérődet mi? Köszönőviszonyban sincs az átlagfogyasztás ezekkel a pillanatnyi értékekkel. Üzemóra és össz. elfogyasztott kWh alapján mérünk átlagfogyasztást plazmán, a pillanatnyi értékek vizslatásának semmi értelme nincs. Csinálj egy szakszerű fogyasztásmérést, meg fogsz lepődni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #64386 üzenetére
"Én továbbra is (egy-két esettől eltekintve) külön-külön a Válasz funkcióval fogok válaszolni még akkor is, ha mindez öt percen belül történik."
Én is utálom a több választ egy hozzászólásban, ezért legtöbbször megvárom, hogy leteljen az 5 perc és akkor küldöm el. Mint például most.
Amit még annál is jobban utálok, az a visszafelé szerkesztés, mert az már végképp átláthatatlanná teszi a hozzászólások menetét.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
válasz liszi70 #64390 üzenetére
Én 55cm-es crt-ről váltottam 51F5000-re.Eddig nagyon ritkán kapcsoltam be a tv-t,főleg a gyerekek néztek rajta mesét,jellemzően dvd-ről.Amióta megvan a samsung,azóta meglepően gyakran ülök a tv elé,szerencsére a digi-nél majdnem 20 hd csatorna van,amik tényleg nagyon jól néznek ki.Se smart,se 3d,de a lányaimat nem igazán érdekli ezek hiánya,mivel az összes mesét muszáj beszereznem (kikölcsönöznöm) jobb minőségben,mert az eredeti dvd-k már nem az igaziak.Nekem/nekünk a belső lejátszó is bőven megfelel,eddig mindent szépen lejátszott és az izgága lányaimat odaszögezi a kanapéra mesenézés közben.
Idővel veszek majd egy media playert és bejelentkezek Jánosnál egy kalibrálásra is.Köszönöm mindenkinek,aki tanácsot adott és véleményt mondott mielőtt megvettem.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Longue63
tag
válasz liszi70 #64391 üzenetére
Biztos igazad van, de ha állandóan 250-300 között megy (normál képanyaggal, nem Szocsi..) és kimondottan sötét képanyagnál megy 195 W körülre, akkor az átlag sem lesz alacsony. DE nézni fogok egy átlagot. Megjegyzem, abszolút nem zavar a fogyasztás, ilyen képminőség mellett, csak a rend kedvéért írtam le a tapasztaltakat.
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz Gaben01 #64393 üzenetére
Az én gyerekeimnek nagyon bejön a 3D is, és kuriózumként én is szívesen megnézek időnként egy-egy térhatású mozit. Tegnap épp a Dredd volt műsoron. A tévé smart része engem se hoz lázba, bár a mobilról tévére küldött YouTube tetszik. Ezt mondjuk a BD lejátszó is tudja, tehát ha nem lenne benne a tévében, akkor is használhatnám.
A gyári mese DVD-kkel kapcsolatban viszont azt tapasztaltam, hogy a többségük bizony meglepően jól fest nagy képernyőn is. Ennek ellenére sokat megvettem BD-n is, de sok esetben nem feltétlenül kiált csere után a DVD minősége.
Off: A világért sem akarlak megbántani, de jó lenne, ha az írásjelek után szóközt hagynál, mert nagyon zavaróan néz így ki a hozzászólásod.
-
törölt tag
Ne a driverben vagy az asztalon állíts frekvenciát, ezzel feleslegesen bonyolítod az életed! Valóban a 23Hz opció felel meg 23,976Hz-nek, azonban ennek beállítását a lejátszóra bízd, hogy az asztal lag és egyéb anomáliáktól mentesen 60Hz-en működjön. Az 1080p23Hz nem asztali szabvány, csak lejátszáskor van értelme, a program tudni fogja mire váltson driveren belül. Tehát MPC-HC, XBMC stb csak teljes képernyőn álljon a filmnek megfelelő frekvenciára, mikor bezárod, automatikusan visszaáll 60Hz-re. A Fullscreen autochange megtalálható az MPC beállításain belül, tól-ig fps kitöltése értelemszerű:
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p (AMD esetén 23Hz)
23.982 To 24.499 -> [24] @ 1920x1080p
24.500 To 25.499 -> [50] @ 1920x1080p
29.500 To 29.981 -> [59] @ 1920x1080p
29.982 To 30.499 -> [60] @ 1920x1080p
stb.Ennyit sem kell tenned, ha madVR-t használsz, a renderer beállítási között található egy display modes opció, az ott található list all display modes MadVR may switch szövegmezőbe megadod az általad használt filmes formátumokat, mint pl: 1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p60, így ebben az elválasztott formában, és ennek megfelelően frekit vált teljes képernyőn.
Egyszer tapasztald meg normális megjelenítőn a 24p-s lejátszás élményét, utána rémálomként gondolsz a belső vagy egyéb lejátszók által nyújtott 60-ra.
-
nagyúr
válasz Longue63 #64394 üzenetére
Egyébként milyen tévéről és milyen beállításokról van szó? Oszd meg velünk.
Csinálj szakszerű mérést, legalább 40-50 órásat, ha tényleg érdekel. Ismétlem, semmi értelme nincs a pillanatnyi fogyasztás nézegetésének az átlagfogyasztás szempontjából, akkor sem (és most fogózkodj meg ), ha úgy látod a digit mérőd nézegetése alapján, hogy "250-300 és 195W" között van állandóan!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest