- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Gyulus76 #64247 üzenetére
"Látom, valaki azt is megértette, amit közölni szerettem volna: vadiúj megjelenésű gyári BD-nél is látok időnként poszterizációt."
Hát, ha te ezt "szeretted volna" közölni a vitaindító mondatoddal, akkor szerintem sokat hiányozhattál fogalmazás órán.
"Elnézést, nem akartam én megbántani senkit."
Tudjuk, hogy nem akartál senkit megbántani, csak egy kicsit csipkelődtél. Nincs ezzel semmi baj, kaptál rá csipkelődő választ. Ennyi a történet.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #64248 üzenetére
Egyáltalán nem érzem körülményesnek a lemezezést, sőt, áttekinthetőbb, mutatósabb így a gyűjtemény, arról nem beszélve, hogy egy-egy szép digibook-ot lapozgatni, steelbook-ot kézbevenni már önmagában is esztétikai élmény. Helyet nem külösebben foglal, nálam ugyanúgy falon vannak lebegőpolcon a lemezek, ahogy a TV is, oda meg úgysem tennék mást.
A DVD-korszakból ismert "ne lopj" kampányfilmek sosem voltak BD-ken, az esetleges ajánlók pedig BD-ken ugorhatók egyetlen gombnyomással (már ha vannak egyáltalán, mert egyre gyakoribb, hogy egyből a menüt látod a forgalmazó logója után) és még buherált lejátszó firmware sem kell hozzá. Ráadásul így az extrákról sem kell lemondanom és a minőség terén sem kell kompromisszumot kötni. A legtöbb BD-t akcióban veszem, 3 eFt körüli áron.
BBéci: vigyázz, mert a TV-d is veszélyes hulladék, ahogy a vetítőd és a hangsugárzóid is. Ne mondd, hogy anno Te pl. nem vettél vinyl-t. A filmeket ma jogszerűen BD-n forgalmazzák Magyarországon. Attól pedig, hogy valaki rühelli az optikai adathordozókat, még ugyanúgy kelendő és igen népszerű termékek, mint ahogy a 100 eFt alatti HDMI kábelek is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz Gyulus76 #64256 üzenetére
"Aki akarta, megértette."
Az "értette meg", aki hasonlóan gondolkozik a letöltés-kérdésben, mint te.
A letöltőkkel csipkelődés nem lenne baj, ahogy írtam is. Az nem fér a fejembe, hogy miért magyarázkodsz, hogy te bizony a poszterizációról beszéltél! Mindenki láthatja, fehéren-feketén, hogy nem az volt a célod, hanem elmondani, hogy te bizony nem warezolsz, ami egyébként tényleg dícséretes és követendő.
De jól túlbeszéltük ezt a jelentéktelen témát is! Moderátor-szagot érzek!
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz DM-Fan #64255 üzenetére
Egyáltalán nem érzem körülményesnek a lemezezést, sőt, áttekinthetőbb, mutatósabb így a gyűjtemény, arról nem beszélve, hogy egy-egy szép digibook-ot lapozgatni, steelbook-ot kézbevenni már önmagában is esztétikai élmény.
Biztosan így van, nekem személy szerint jobban bejön, hogy bekapcsolom a lejátszót és lapozgatók a jukeboxban (igaz nekem a kézzel foghatóság nem nyújt plusz élményt).
Bár egy időben úgy gondoltam, hogy DVD gyűjteményt fogok csinálni, aztán közben jött a BD, meg a "kölcsönzés", szóval ez abbamaradt, azóta is a fiókban hevernek.
(#64259) liszi70
Moderátor-szagot érzek!
De jó orrod van
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
hunspikey
őstag
Bocsánat, tudom, hogy nem ide kellene leírnom - nem érdekel valakit egy totál eredeti - bontatlan - sosem futott - vásárlástól elállt ügyfél miatt visszamaradt 42GT60-as?
Sorry
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Ispy
veterán
Eddig WD-m volt, mindig netről cibáltam le hozzá manuálisan a borítókat, de a med ezt kulturáltan megoldja, nagyon gyorsan meg lehet szokni.
Amit még nagyon szeretek, az a felíratok leszedése a filmből, de ez már itt nagyon off (igaz a plazma lassan kifut, mi meg jól itt maradunk téma nélkül, vagy lehet átfáradni az lcd topikba )
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
Hát, nem tudom, én már csak ilyen maradi, analóg, fogdosós pali vagyok. A Dune vagy a Popcorn jukebox-felületét meg mindennek nevezném, csak jónak, szépnek, szofisztikáltnak nem, pedig még a Yamj-jal is kísérleteztem a gyáriak helyett egyedileg, mégsem voltam elégedett azzal sem. Dehát nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Gyulus76
aktív tag
Még egy apró adalék a becsületességhez, ha már szóba került.
Filmeket nem csak 6-7eFt-ért lehet vásárolni BD-n. Sokat meg lehet venni 500-2000 Ft között is. És nem csak vackokat. Persze nem a legfrissebb sikerfilmet 3D-ben, ez vitathatatlan. Én is sokat vásárolok akcióban, a filmjeim átlag ára 4eFt körül van.
A legolcsóbb vételem kerek 0 Ft volt.
Az egyik Tescóban futottam bele egy kívánságlistámon lévő filmbe. Két áron is kint volt, én az olcsóbbat hoztam el. Ellenőriztem az árát a vonalkód olvasóval, de persze a magasabb árat hozta. Sebaj, tudatos vásárló vagyok, majd visszakérem a különbözetet! Fontos tudni, hogy a termékre írt ár a saferen belül volt. A pénztárnál addig bénáztak a safer kinyitásával (ami átment vagy három pénztáros kezén), hogy végül valahogy mínuszos tételként is sikerült blokkolni a filmet. Fizetés után láttam, mi a helyzet, és rövid tipródás után visszamentem a vevőszolgálatra. Közöltem, mi a helyzet, és hogy szeretném kifizetni a filmet, természetesen az azon feltüntetett alacsonyabb áron. Azt mondták, ők hibáztak, fizetnem nem kell, jó szórakozást a filmhez.
Nincs is szemernyi lelkiismeretfurdalásom se. Ennél jobb vételem nemigen lesz soha.
Mielőtt bárki félreértené: nem példabeszédnek szántam, csak ez egy érdekes történet, ami most eszembe jutott.
-
nagyúr
válasz #35104512 #64269 üzenetére
"nem mellesleg Te vagy az egyetlen aki nem érti"
Nem a nem értésről van szó, mert ezen nincs mit érteni vagy nem érteni. Indiferens helyen, teljesen másról beszélt, mint amit most magyaráz. Belekeverte a warez kérdést, teljesen öncélúan, ami nem baj, de a magyarázkodása viszont az.
De egyébként köszönjük, hogy önszorgalomból tartottál egy közvélemény kutatást, miszerint kiderült, hogy csak nekem nem stimmel a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Gyulus76
aktív tag
válasz liszi70 #64271 üzenetére
Nem én hoztam szóba a warezt. Nekem eszembe se jutott volna.
Ellenben erdoke hozzászólásában a csúcsminőséget a BD remux képviselte, ergo neki meg az nem jutott eszébe, hogy lehetne gyári lemezről is mozizni. És valljuk be, ez szomorú, különösen annak fényében, hogy van 400 lemeze.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #64271 üzenetére
nem közvélemény kutatás volt, csak láthatóan senki másnak nem bántja a kis lelki világát a dolog, csak Neked
be is fejeztem a témát, már azt is bánom, hogy beleugattam, majd holnap este visszanézek hátha más lesz a témarészemről még annyit zárszóként (csak Neked), hogy az én tv -m is csak eredeti anyagokat eszik
-
nagyúr
válasz #35104512 #64273 üzenetére
"láthatóan senki másnak nem bántja a kis lelki világát a dolog, csak Neked"
Látod-látod, milyen figyelmetlenül olvasod a topicot!
"részemről még annyit zárszóként (csak Neked), hogy az én tv -m is csak eredeti anyagokat eszik"
Mégsem jöttél ide ezzel kérkedni egy tök más téma kapcsán, mint ahogy Gyulus tette. Itt, most, frappáns volt.
-
Cha-b
senior tag
Nekemis csak útba lennének a BD-k, DVD-k nekem nem adna semmi pluszt a fizikai létük.
Mondjuk én ígyvagyok a Jukebox-xal is nem használom popin, nekem a könyvtárszerkezet a legjobb, nem boritókat akarok nézegetni, hanem filmet/sorozatot. Ha nézegetni/olvasni szeretnék vmit a filmről, akkor azt neten teszem, ezért semmi értelmét nem látom a jukeboxnak.CSAKAKISPEST!!!!
-
DM-Fan
Topikgazda
A gyűjtőszenvedély egy személyiségtípus sajátossága, aki nem ilyen típus, annak nincs rá igénye, fölöslegesnek tartja, adott esetben nem is érti. Nekem egyrészt a személyiségemből is fakad, másrészt a film volt mindig is az egyik legfőbb érdeklődési területem, hobbim, nekem ergo többet jelent annál egy (jó) film, hogy egyszer megnézzem és elfelejtsem. Ennek része az is, hogy fizikai hordozón, szép kiadásban is szeretem magaménak tudni azt a filmet, ami igazán megfogott, kellemes élményt nyújtott, amely kiadásokat aztán rendszerezem műfaj, kronológia és egyéb szempontok alapján. A kultúrtörténet, filmfejlődés egy szép metszetét lehet így összeakni, amit önmagában böngészni, a filmek megnézése nélkül is élmény, különösen az olyan kiadványokét, amelyek mondjuk digibook-ként jönnek, vagy vastag booklet jár hozzájuk, mert szerencsére jópár ilyen is akad. És akkor még nem beszéltem az extra-tartalmakról, amelyek manapság már szintén HD-ben kerülnek a lemezekre, nem ritkán több órásak és igencsak informatívak, nagyon sok háttérismeretet szolgáltatnak a filmek témájáról és magáról az írásról/forgatásról is. Ezekről nem mondanék le, ha nem muszáj és ezt semmilyen jukebox sem tudja pótolni. Utóbbit ugyanolyan fölöslegesnek gondolom magam is, mint a TV-k smart-funkcióit, magam is fájlrendszer hívő vagyok.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz liszi70 #64268 üzenetére
Jó, a te kedvedért átfogalmazom szájbarágósabbra:
"Az én tévém csak gyári lemezről látott filmet, de a poszterizáció ezeknél is tetten érhető. Warez ügyben nem tudok nyilatkozni, de biztosan igazad van, és azoknál jobban előjön."
Így már jobban témába vág a "fölényeskedésem"?
-
Cha-b
senior tag
válasz DM-Fan #64277 üzenetére
Persze, természetesen mindenkinek más a "flúgja". Csak azért szóltam hozzá a dologhoz, hogy látható legyen, hogy mások vagyunk, és mindenkinek más a fontos.
Mondjuk az extrák rajta vannak pont acsúnya gonosz warez tartalmakonis, ha olyat szerzel be. Bár nekem az sem plusz. Ilyen téren én igénytelen vagyok filmek tekintetében, mindent 1szer nézek meg azt annyi.
A jó sorozatokat sokkal többre becsülöm, jobban szeretem őket.CSAKAKISPEST!!!!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #64255 üzenetére
Attól én még körülményesnek érzem. Emellett örülök, ha magát a filmet van időm megnézni, extrát nagyon ritkán indítok el, doboz nézegetés, betét papír lapozgatás irdatlan luxusnak tűnik.
BD-n is van néha fél tucat előzetes, kis stúdió önreklám, és ezek közül nem lehet mindet léptetni, illetve a 6-8 léptetés már kényelmetlenség a film indításhoz képest. Nem vagyunk egyformák.
Ami az árat illeti, én azt szeretném megvenni, ami legjobban érdekel, nem pedig azt, ami akciós... Rengeteg szemét filmet letöltök (pedig közel se mindent, ami feltűnik), egészen biztosan megvettem volna azokból is jónéhányat, ahogy anno DVD-ből is. Most elvagyok a ~30 BD-vel, mert az mind többször nézhető, és ha valami nagyon tetszik, illetve nem kérnek érte pofátlanul sokat, akkor 2-3 havonta veszek egyet. Másfél óra szórakozásért sokallok 10e Ft-ot még akkor is, ha véletlenül a család összes tagjának nagyon bejön. Ami egyébként ritka, tekintve a korkülönbséget 6-41 év között. Ennyi pénzből egész nap elvagyunk pl. a Nyíregyházi Állatparkban, és biztosan mindenki jól szórakozik.A legjobb aláírás a héten
-
nagyúr
válasz Gyulus76 #64278 üzenetére
"Warez ügyben nem tudok nyilatkozni, de biztosan igazad van, és azoknál jobban előjön."
Nem a wareztől függ a poszterizáció mértéke, mert megvásárolt DVD, sőt megvásárolt BD lemezen is előfordul gyatra minőség. Különösen DVD-n. Azon én is látok NÉHA, de inkább SD tévéadásokon fordul elő, ami megintcsak nem warez. Semmi köze a poszterizációnak ahhoz, hogy megvásárolt BD, vagy warezolt BD Remux a forrás, mert az ugyanaz a minőség. Ezért nem volt helyénvaló idekeverni erdoke hozzászólására.
Ja, én is százezreket költöttem eredeti DVD-re, pedig már akkor is le lehetett tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #64280 üzenetére
Félreértettél: én sem az akciós BD-kre hajtok unblokk, hanem megvárom, hogy akciós legyen az, ami érdekel, mert ez az állapot szinte minden kiadványnál bekövetkezik. Kivéve a limitált ritkaságokat, de azokat meg úgyis megveszem megjelenéskor - ha olyan a film, hogy tényleg magaménak akarom tudni. A fontosabb filmek már polcon is vannak.
Fél tucat előzetessel én még 150-200 BD után sem találkoztam, nagyon max. 3-4, ami a korábbi lemezeken jellemző volt, de ott is lehetett egyetlen gombnyomással menübe ugrani (popup), sőt, a Disney-lemezek konkrétan rögtön az elején felkínálnak egy ikont, hogy azonnali ugrás a főmenübe.
Időm nekem sincs sok, de ha van egy kicsi, akkor ezzel szívesen foglalkozom, mert szeretem csinálni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #64277 üzenetére
A gyűjtőszenvedélyt megértem, nekem se véletlenül van ~400 filmem lemezen. Ha egyszer összeszámolnám, hány iOS alkalmazásért fizettem és mennyit, sokan elszörnyülködnének. Amikor durván másfél éve abbahagytam a nyilvántartást, bőven 200 euró fölött jártam, azóta akár a duplázás is összejöhetett, és az egy telefon ára... OMG, az asszony meg ne lássa ezt az írást. Igaz, sok cucc a gyerekeknek ment, készségfejlesztő, stb.
Hangoskönyvből is jóval 100 fölött vettem már, és nagyjából dupla frekvenciával vásárolok, mint ahogy hallgatni tudom. Digitális spájzolás.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Gyulus76
aktív tag
Mostanában ismerkedek a GT60 felvételi képességeivel. Nagyon tetszik, hogy a folyamatban lévő felvétel közben ki-bekapcsolható a tévé és a folyamatban lévő felvétel is visszanézhető.
Sajnálom viszont, hogy az egygombos felvétel hosszát előre csak a menüben lehet beállítani. Az LG recorderemnél ez a felvétel gomb többszöri megnyomásával állítható be. Szerintem az jobb megoldás.
Amellett sajnálom azt is, hogy a felvétel nem vágható, és az időcsúsztatáshoz rögzített felvétel sem menthető.
És az is klassz lenne, ha felvétel közben engedné használni az analóg tunert.
[ Szerkesztve ]
-
István 67
tag
válasz liszi70 #64214 üzenetére
Üzemóra 36üó.Raktáron csak az általam elvitt gt volt vagyis 1db ,miután elhoztam a tv-t a raktárkészletük 0 volt a honlapjuk szerint este 7 -kor.Másnap reggel láttam,hogy 1 darab van a raktárkészlet szerint újra!Valamint ragaszkodtak hozzá,hogy az általam elhozott tv bontatlan kiegészitői maradjanak ott és a kibontottakat hozzam el az új panelhoz.Már ekkor gyanús volt a dolog,viszont megengedték,hogy leteszteljem az új tv-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest