Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gasparius

    aktív tag

    Jó pár hétig nem jártam erre, most visszaolvasva a TV nézési szokásokon akadt meg a szemem, meg hogy napi 8 óra sok vagy kevés...

    Nyilván mindez életkor és érdeklődésfüggő, de visszagondolva több helyen voltam már, ahol a TV háttérként is folyamatosan ment.
    Vendégségben nagyon kellemetlen tud lenni, hogy ott vagyunk egy másik családnál, beszélgetünk a nappaliban, közben pedig megy a TV úgy, hogy folyamatosan senki nem nézi.
    Kimondottan zavaró, mint háttérzaj, villogás, stb.
    Ez annál zavaróbb, minél nagyobb a képernyő, az ember pedig nem mindig meri mondani a házigazdának, hogy ugyan kapcsolja már ki, ha lehet.

    Így valóban előfordulhat, hogy napi 8 órát is megy egy készülék, ez eléggé elszomorító és azt se tartom vidám dolognak, ha "bevett szokás"-ként a TV-n alszik el valaki, esetenként a család több tagja is.

    Félreértés ne essék, nem vagyok TV ellenes, egy G30-asom van, amin filmeket (80%-ban nem TV-s filmeket) nézünk médialejátszóról, hírműsorok közül az M1 esti Híradóját, valamint sportot.
    Az RTL rendkívül ritkán megy, a műsoráról kár is szót vesztegetni.

    Amit itt valaki leír, hogy hazamegy, hazamennek, TV bekapcs, gyakorlatilag mindegy, hogy mi megy benne, hadd szóljon.
    Utána jövés-menés a lakásában, de a TV szól, mintegy keretet adva az otthoni életnek és szól egészen addig, amíg el nem alszanak mellette. És ez még nem elég, hiszen TV-vel kezdődik a nap is.
    Komoly tanulmányok szólnak arról, hogy mennyire teszi sivárabbá a család életét a túlzott tévézés.
    Az meg már egészen elképesztő, hogy egy kisgyerek is TV-n alszik el, ahelyett, hogy valamelyik szülő altatná...
    Igaz, nem érnek rá, mert a VV 132-t nézik..

    Én ezt borzalmasnak tartom, ilyen esetekre TV elvonó terápiának lenne helye..
    Kommunikáció a családtagok között formálissá válik, érdeklődési kör beszűkül, TV-vel kelés, TV-vel fekvés, TV_vel evés és TV-vel alvás....

    Mert az egy dolog, hogy valaki felnőttként módszeresen gyalultatja az agyát egyre lejjebb kreténekből álló valóságsókkal, meg semmitmondó sorozatokkal, de ha a gyerekét is ehhez szoktatja, az számomra nehezen emészthető.

    Ez csak egy vélemény....

Új hozzászólás Aktív témák