- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
HELP!!
Amig a konyhába kentem a gyereknek egy szelet mogyorókrémes kenyeret kb 3x ki/bekapcsolta a tv-t.
Nem tudom mit nyomhatott meg, de azóta nem kapcsol be.Hibajelenség:
Bekapcsolom, a kattanást hallom, a zöld led sokáig villog aztán amikor újra kattannia kéne hogy megszűnjön a villogás és bejöjjön a kép, ehelyett a piros led kezd villogni 7x, az alábbi módom:
piros led 7x villog, kis szünet, és kezdi újra, villog 7x majd szünet ......mi mehetett tönkre? Házilag mit nézzek meg rajta?
GARIS még a tv.... -
Gabor970
addikt
van aki meg hacsak teheti, kerüli a mikrózott kaját. Pl én sem eszek sztem évi három alkalomnál több esetben.
Egy dolog nem csak attól létező vagy nem létező (pl kábelek hangzás vagy kép beli különbsége) mert két képlettel le lehet irni vagy sem. Még huszonéves koromban próbálgattam sokféle szigetelt, szigeteletlen, sodrott, tömör, ilyen-olyan vastagságú hangfalkábelt. És mindegyik máshogy és máshogyan szólt. Nem gondolom, hogy attól "ez a jel digitális" innét már nem számit a kábel.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
Gicz
addikt
válasz Gabor970 #54952 üzenetére
tévedsz, nem a jel a digitális. hanem az információ. nagy küléönbség. analóg technika, ergo hangfalkábel, nagyban számít a kábel minősége. hiszen az információt maga a "jel" szállítja. itt viszont ha a jel minősége nem közvetlen befolyásolja annak információ tartalmát. egyszerű példa. az a feladat, hogy 0-t vagy 1-et átvigyél. 0 szint legyen egyenlő 0V, magas szint, 1 = 5V középen van a kerekítés. ha jeled a gyengébb réz miatt, ami jobban csillapítja a jelet, mire odaér a 5 ből csak 4,8 lesz. de 2,5 fölött van, tehát az inforámáció, hogy "1" hibátéanul átért. ha a jeled csak 2,7V, azis 5 re kerekedik, tehát azis "1". nagyon különböző elektromos jelekkel átvittük ugynazt az információt.
Skyhunter: a ti látásotok nem egy egzakt dolog. átmegyek hozzád, viszünk a kácsából 5 kábelt. te nem látod mikor melyik van bent. mondjuk legyen 30 teszt. ha a felét eltalálod, elmegyek a kácsába hdmi-t árulni ingyen 10 évre.
tegnap úgyéreztem hogy itt a nagymamám szelleme. bizonyítottan van tehát túlvilág és szellemek?
[ Szerkesztve ]
-
Skyhunter
őstag
-
forma69
tag
-
Gicz
addikt
válasz Skyhunter #54958 üzenetére
hogy hiszel nekem köszönöm
csak amikor arról van szó, hogy cégek lehúzásból profitálnak, azt nem szeretem, pedig szerintem a kácsa azt teszi hdmi-vel, de megértem, mert egy cég a profitból működik... analóg jelnél áldom, csodálom a munkásságukat, biztos nagyon jó kábeleket gyártanak, oda van is értelme.
a teszt akkor valószínűleg pesten lesz mert győrből gyulára mennem nem egyszerű
av-online-on aki a AT TV-t csiálja ő BBéci?
[ Szerkesztve ]
-
dedy70
tag
válasz Tyler Durden #54931 üzenetére
Múlt kedden (19.-én).
-
MaUser
addikt
Ha visszaolvasol a házimozi erősítő topikban ezt már lezongoráztuk és nem én "jöttem ki jól" belőle. Én sem értem/értettem mitől van a difi (szintén mérnök, ráadásul közel 10 év k&f tapasztalattal a terület határán infósként...), de Bajnokpityu felajánlásának hála, volt szerencsém meghallgatni, hogy bizony van difi digitális hangátvitelre használt koax kábelek között megfelelő rendszerben. Nyilván az ő rendszere eléggé "ott van", hogy kijöjjön a difi. Ugyanígy hallottuk a difit a hálókebelek között is. A difi akkora volt, hogy a vaktesztnek sem volt értelme. Ahogy ott is írtam, bizony frekiknél jelentős kiemelést lehetett hallani kábeltől függően.
Hogy ez miért van jó kérdés, hiszen mastering (ram only) Sony rendszernél semmi, de semmi difit nem hallottam korábban, pedig az egy jóval drágább rendszer. Valószínűleg a difi oka - mint annyiszor - hogy a consumer cuccok "óccsók" és megfelelő ram-only v. késleltett és hibajavítással foglalkozó rendszert nem csinálnak. HDMI egyébként ebből a szempontból előrelépés, de spdif protokol estén bizony nagy durván kijött a difi, hogy bizony számít a kábel a mai felfogás (nincs hibajavított digitális átvitel és buffering) szerint gyártott eszközöknél.
Szerk: Nyilván hogy mennyire számít az rendszer/anyag kérdése. Azt már le sem írom, hogy Pityunál bizony az is kijött, hogy ugyanazon a HTPC-n éppen mac vagy win alól ment ugyanazon felvétel lejátszása.
Ellenpéldának ott van saját kis régebbi "high-end" rendszerem (Sony TA-E9000/TA-N9000/DVP-S9000, Kimber kábelek*) és biza hiába cserélgettem a kábeleket semmi difit nem hallottam. Ez lehet hogy az előbb rendszer e szűk keresztmetszet, lehet simán a hangfalaimmal van a gond (DIY) vagy csak a szoba aksztikája vacak (tényleg az).
*Ehhez annyit, hogy ők a hangfalból alapesetben hallható halk fehér zajt csökkentették elég erősen (hangfalkábelek mellett fut más kábel is, innen a zaj).
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
BBéci
legenda
válasz Neszójábe #54954 üzenetére
USB kábelek hangja között van különbség, ezt még a korábban vadul kételkedő Mauser és cekkk fórumtársak is elismerték, amikor részt vettek egy összehasonlító teszten.
(#54962) Gicz
Egyik kollégám szokott szerepelni a filmekben, én soha.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
válasz janos666 #54949 üzenetére
A legrosszabb jitter érték a listán 8,4 ns HDMI-n. Khz-ces tartományokban mintavételezett zenénél érdekes még ennek a legrosszabb értéknek hatását is vizsgálni. Ez megint egy jó üzleti fogás, legtöbben azt sem tudják mennyi 1 ps, vagy 1 ns. Az már csak hab a tortán, hogy a felvételoldali jitter javíthatatlanul benne van a felvett anyagban és érdekes módon arra nem nagyon panaszkodnak, hogy "Jajj, de jitteres ez a felvétel".
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #54887 üzenetére
Nem állítottam, hogy ST betegség, csupán arra utaltam, hogy szerintem az ST60 semmivel nem rosszabb ebben, mint az ST50. Valóban minden plazmán jelen van valamilyen szinten, de pl. az F5000-en szinte soha nem veszem észre, az ST-n pedig néha már tényleg zavaró volt. Ettől függetlenül persze szó nélkül visszacserélném, mert majdnem mindenben jobb készülék volt.
(#54891) Gicz
"ezt a jelenséget az 50hz bug okozza.. panáknak túl gyors a 100hz-es frissítés, amit ugye 50hzes forrásnál alkalmaz. amcsiban, japánban ahol 60hz van, ott nincs ilyen probléma."
Szerintem ez nem így van. Nem nézek 50Hz-es anyagot, csak 24Hz-eset és mégis néha durván észrevehető volt a dolog. Igaz, nem BD anyagnál, de már 1080p-s sorozatnál is könnyen előjött. És ez nem szőrszálhasogatás, még a párom, aki semmit nem ért a tévékhez is szóvá tette, hogy mi lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
válasz MaUser #54965 üzenetére
a koax spdif teljesen más tészta, ott a jitter miatt tényleg van különbség kábelek között. ezért is nem használatos annyira. lan kábelek mik között voltak miközben volt hallható különbség? a két eszköz miért UDP protokollt használ a kommunikációra, ami nem ellenőrzött, miért nem TCP-t? teljesen kiköszöbölhető lenne a hiba.
aztán ott vannak jó példának a lemezlejátszók. hiper szuper erősítő, aranyozott még a tápkábel is. egyedül csak a hangszedőtől felmenő 2 pici kábelke van mindenféle árnyékolás nélkül nem tudom melyik márkánál de képeken láttam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
"Hálókábel" alatt a 230 voltos hálózati, más néven tápkábelt kell érteni. Azok is jelentősen befolyásolják a készülékek hangját, de ezt már írtam Neked pár napja.
(#54970) forma69
Remélem az 5.0 kiegészül majd egy szubládával![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gicz
addikt
válasz kovadika #54968 üzenetére
de, csak elsiklottál a lényeg felett
nem az a lényeg h 50hz a forrás, hanem h 100hz-en megy a panel olyankor.
24p-nél 4:! pulldown miatt 96Hz-en megy a panel, ugynaz a probléma ott is, kevés ideje van képenként jól ditherelni a panelnak.
BBéci: hálókábel alatt lan kábelre gondoltam, nem tápkábelre. igen írtad, viszont érdekelne, hogy a tápkábelben levő "zavarszűrést" miért nem az eszköz tápegységébe építik? (azon kívül hogy akkor nem lehetne eladni 100 ezer forintos tápkábelt.)
mindamellet, hogy ebben lehet igazság, mert analóg ott minden egész a hangfalakig, még jobb hangot kapok ha a ház vezetékezését is ilyen kábellel oldom meg? vagy akkor kapom a legjobb hangot, ha paks mellett lakok, és közvetlen az erőműbe dugom be?
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
"ezt a jelenséget az 50hz bug okozza.. panáknak túl gyors a 100hz-es frissítés, amit ugye 50hzes forrásnál alkalmaz."
Az írásodból az jött le, hogy csak 50Hz-es anyagnál látszódik. Tisztában vagyok vele, hogy 24Hz-es anyagnál 96Hz-en jár a panel. Tehát a konklúzió az, hogy bármilyen anyagnál lesz/lehet poszterizáció.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Itt esik szó a HDMI kábelek kép- és hangminőségéről is. Azt a tesztet nem találom, amelyikben mérési eredményeket is mellékeltek, pedig már többször linkeltem.
-
Neszójábe
senior tag
válasz forma69 #54970 üzenetére
A fényereje bőven elég, de mozizni sötétben kell (ha nem így tennéd, akkor a megjelenítő csak úgy tudna feketét produkálni, ha elnyelné a fényt... )
(#54973) kovadika: Nem érted, mit akar mondani?
50hz -> 2x pulldown -> 100hz -> látszik
24hz -> 4x pulldown -> 96hz -> látszik
60hz-> nincs pulldown -> 60hz -> nem látszikPeace
-
blakey
titán
válasz tpeter77 #54951 üzenetére
Valószínűleg az "SC board" ment tönkre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bigdady
nagyúr
Hali
Egy brazos htpc-ről nyomom 1 méteres hdmi-n keresztül a HD filmeket az st60-ra. Pontosan milyen hdmi kábelt ajánlanátok annak lecserélésére? Köszi
-
oncsi
őstag
42x60 felett gyözött az LCD lobbi.
Egymás mellett volt a 82-es pana LCD meg az x60. Az LCD képe szebb, meg, abban van smart, meg kevesebbett fogyaszt. Meg mikor meghallottam az eladó fényezését, mondtam is a barátomnak, hogy haggya rá az anyósára, mert ő már ott okos nem lehet. Aztán vettek még egy HDMI kábelt 5, 5e ért. +a szállitás. Igy csak 2e Ft al jött ki többe, a 82 es pixel halmaz, mint az X60 ajádék kábellel, szállitással. 1Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Ágógreen
senior tag
azt nem értem miért kell vitatkozni azon ami tény:
különböző fémek, vezetők, félvezetők különbözőképpen vezetik az elektromos jeleket.
ha nem így lenne akkor kutyaszarral is jól szólni a hifi vagy veszteségmentes lenne a képi jel.Mendelejev bácsi szépen összegyűjtögetette és csoportosította nektek jópár éve egy kurvaunalmas táblázat formájában világunk matériáit és ezzel jól ki is lőtte az egyébként álmunkban mindig is remélt végtelen fejlődés opcióját. hagyjuk már ezt a témát. létezik tökéletes ötvözet, létezik tökéletes kábel ? nem. lesz ilyen ? egyszer lehet. tartunk már itt ? nagyon nem.
inkább mondjon nekem valaki egy ideális alapbelőtt 42GT60 beállítást.
[ Szerkesztve ]
-
Mimura
csendes tag
Sziasztok! Ma kaptam meg az ST60. Szeretném megnézni az üzemidőt a menüben.Ez az idei modelleknél is müködik?
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
-
janos666
nagyúr
válasz Ágógreen #54990 üzenetére
Függetlenül az eredeti kérdéstől, pusztán a logikát méltatva:
Hány fórumhozzászólást küldtél el eddig?
Volt hasonló, hogy pl. alma helyett älm¤ jelent meg az eredet szó helyett?
Nek3m m3g n3m. D3 Ł3H3ł¸ hogy v3l3lm v@n ¤z 3Ro˝.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
addikt
-
zsoltee10
addikt
Tegnap megpróbálkoztam egy dilemmám felvetésével, de aztán megint össze vesztetek a kábeleken.
"Sziasztok!
Még mindig nem szántuk el magunkat plazma vásárlásra, apránként puhítom asszonykám ellenállását. A kérdésem az lenne, hogy a Samsung PS51F5000 gyengébb annyival az ST60-nál, mint amennyivel olcsóbb? (180k vs 280k). Mivel tud kevesebbet képileg? (az egyéb funkciók nem érdekelnek, LAN se kell, 3D se, semmi se, csak megjelenítőnek használom a tv-t.) Még a 180k-t jobban meg tudná emészteni a feleségem, főleg, ha eladom a 40B650 Samsung LCD-t.. "
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lemmy9 #54899 üzenetére
"Hát igen mindenki szajkózza hogy állítva, de közben míg a boltba ér, hatszor pakolják ide-oda fektetve-állítva, össze vissza."
Az még nem volna baj, hogy pakolgatják/szalagra teszik fektetve a depózásnál az adminisztrálás/szortírozás idejére, ha mindezt óvatosan teszik és utána a szállításhoz visszaállítják álló helyzetébe, adott esetben gurtnival rögzítik a kocsi oldalához. Ha az ideiglenes fektetett helyzetben nem ütögetik, nem rugdossák és finoman pakolják, akkor nincs gond. A probléma azzal van, hogy a futárok lóf*aszt nem tudnak a szállítási szabályokkal kapcsolatban, bódog-bódogtalan lehet alkalmazott, nem is ismerik a nemzetközileg elfogadott piktogram-rendszert sem (nem mintha olyan nagy ész kéne hozzá) és lazán elfektetik az olyan árucikket is, amit nem szabadna, illetve dobálják az autóban. Aztán hápognak, mikor a vevő közli, hogy jó öreg, akkor most nem veszem át a terméket és jegyzőkönyvezünk egy szépet, mert nem tartottad be a GYÁRTÓI utasítást, ami jól láthatóan rajta van a dobozon. Nekem ne hivatkozzon arra, hogy neki nem szólt senki a vevői igényről! Ott van a dobozon b*zd meg! És nem érdekel, hogy a depós droid sem tartotta be, mert pl. a szalagon feküdt, Te ettől függetlenül tartsd magad a dobozon látottakhoz, mert a depós csak egy szalagon átfuttatja, Te meg százkilométereket döcögsz vele úttalan utakon! A magyarok egyébként ehhez értenek a legjobban: mindig más a hibás, sosem ők!
Egyébként a gyárból raklapon jönnek, állítva, körbecsomagolva, így esélytelen, hogy fektetve szállítsák. Minden más a nagyker/kisker és az általa megbízott szállítók sara.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest