- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
A 3D nekem sem hiányzott sosem, de most, hogy kiprobáltuk eléggé lenyügözött. Valami tenger világa film volt és teljesen rendben volt a látvány, szemem sem fájdult meg. Néha belefér föleg a természet filmek. De a sima filmeknél még mindig inkább a 2D szerintem. Ellenben a tuner és a smart számomra is teljesen felesleges.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
válasz WhiteWalker #47952 üzenetére
"Maradjunk annyiban, hogy az elveimből kiindulva nem vennék használtat sose, TV-ből legalábbis"
Ez a megfogalmazás teljesen korrekt és támadhatatlan.
-
-
djg
aktív tag
válasz liszi70 #47931 üzenetére
Mi az a sávosodás?
Rákerestem képekre, de nem igazán jött át, hogy mit kell figyelni?
Tegnap néztem sd adást (sajna még nem jött meg a mediacard) és voltak csatornák, ahol jobbra lefele irányban ilyen sávok mentek. Elég csúnya látvány volt, de gondolom nem erre gondolsz és ez sd adás esetén előfordul, ha igénytelen az adás. -
nagyúr
A sávosodás panel-inhomogenitás, a tavalyi panák egy része is szenvedett tőle, pontosabban ennek a függőleges változatától. Azt jelenti, hogy világosabb függőleges sáv észlelhető a panel különböző részein, legtöbbször valamelyik szélén, de találkoztunk középen lévővel is. Képtartalomtól függ, hogy látható-e, van aki észre sem vette hetekig. Nagy, homogén, világos felületeken lehetett kiszúrni, főleg kamerasvenkelés közben. Focimeccs nagy zöld gyepe, égbolt, sivatag homokja, stb., kamera pásztázáskor.
Panel-inhomogenitás lehet LCD-n is, meg samu-lg plazmán is, de ez a konkrét függőleges sávosodás a tavalyi panákon fordult elő, ST, GT, VT. A nem neo PDP-s paneleknél, (UT, X) én nem hallottam ilyen esetet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mentolka #47958 üzenetére
Már ketten is nekem címeztétek, hogy "de bizony én vennék, sőt vettem is már használt tévét". Csak félreértések elkerülése végett, én voltam, aki pont a használt készülék létjogosultsága mellett álltam ki, olvassatok vissza, ha esetleg félreérthető volt a beszélgetésünk Giinos-al. Úgyhogy ne lőjetek, veletek vagyok!
-
Xmodule
őstag
válasz liszi70 #47957 üzenetére
Ilyen savosodas nekem is van 50UT50-en. Pont tegnap elott vettem észre. De eddig csak egyszer láttam. Pont ilyen világos sivatagos kép volt. Függőleges csík a képernyő jobb oldalán.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
válasz Xmodule #47960 üzenetére
"Ilyen savosodas nekem is van 50UT50-en."
Na basszus, ha tényleg az volt (azért nem zárnám ki a forrás- (vagy más) hibát sem), akkor revideálnom kell azt a mondatomat, ahol azt írtam, a nem neo PDP-s paneleknél nem hallottam ilyet. Most már hallottam.
(Teszteld le egy focimeccsel, hogy tényleg az-e!)
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
válasz liszi70 #47957 üzenetére
Értem! Köszönöm, akkor ez, amit leírtam nem az.
Egy másik kérdés:
Természetes jelenség az, hogy ha alacsonyra veszem a hangerőt a tévén, akkor hallani, hogy a panel zúg? És minél világosabb a kép rajta, annál hangosabban, tehát a hangszín is változik a képi tartalom függvényében - amivel így még megszokni és háttérzajnak kezelni is nehézkes - és nagy fehér kép esetén már nagyon zúg. Kb. 1,8m-re fekszem, ezt is hozzáteszem.
Ez 1-5 hangerőszintnél hallható leginkább, felette már elnyomja a hangszóró, csak mivel este szoktam leginkább nézni lefekvéses előtt, ezért max 5-ös hangerő bőven elég. -
nagyúr
"Természetes jelenség az, hogy ha alacsonyra veszem a hangerőt a tévén, akkor hallani, hogy a panel zúg?"
Valamilyen szinten természetes, a világos képtartalom esetén megnő a táp terhelése, ez okozza. Normál nézési távból nem kéne zavarónak lennie.
Beállításaid nem túl fényerősek?[ Szerkesztve ]
-
Franky2Ster
senior tag
Ma ellenőriztem az 50UT50-em ezeket az adatokat kaptam:
Time: 01199:45 on/off 0001000
Elméletileg 1200 óránál tartok és 1000 bekapcsolás?
-
kovadika
őstag
válasz Franky2Ster #47965 üzenetére
Igen. Szép kerek számnál csekkoltad le.
-
FhRossi
tag
Üzemóra: 6104 bekapcsolások száma: 2043
Decemberben lesz két éves a G30.Panasonic 50G30, PS4 1TB CUH-1216, iPhone 11Pro 256GB, MacBook Pro 2020, Watch 6 Series, PSN: FhRossi1908
-
Mik_i
tag
Szintén decemberben lesz 2 éves a G30-am:
Time: 1478
On/Off: 613kicsit off, de tegnap este ismét nem tudtam betelni a látvánnyal Star Trek I. HD megtekintése közben Annyira komoly a kontraszt, a fekete szint, a színek... Áhh, egyszerűen fantasztikus képe van. Nagyon örülök, hogy G30-at vettem anno. Ebben egyébként nagy szerepe volt ennek a topicnak is, úgyh köszi!
Múlt héten voltam egyik kollégánál és néztünk 3D-ben filmet a nem olcsó LCD-jén, de hát elég messze volt a G30 szintjétől. Nem akartam megbántani, de kiábrándító volt a sötét szobában a világító fekete sáv alul-felül.
-
Mentolka
senior tag
Utóbbiak: ezt hogyan csaltátok elő a készülékből?
Más: érdemes-e firmware-re vadászni a neten? (most jól működik a TV, csak kérdem)
-
djg
aktív tag
válasz liszi70 #47964 üzenetére
A beállítások gyáriak, a normál üzemmódot állítottam be.
Ha jól értettem az 1.hsz-ben leírtakat, akkor a tévé bejáratásakor, az első 500 órában érdemes valamelyik előre beállítottat használni, de nem a terhelő kiemeltet, hanem pl. a normált. Ezt követem, de egyébként bőven elég is a fényereje.
Értem, akkor ez olyan dolog, hogy együtt kell éljek vele.
Igazából az eddig használt LCD-n is megvolt ez a jelenség, csak az kicsit távolabb volt és kisebb volt a képe is és az esti kellemes hangerő mellett annyira nem lehetett hallani valamint nem tűnt fel, hogy a zúgás intenzitása a fényerőtől változna.
Itt meg közelebb is van, nagyobb is és még a hang se homogén, ezért zavaró. De ha ez normális, akkor ezzel kell együtt élni. -
Mentolka
senior tag
Ebben nincs se ethernet, se WiFi... Szóval?
-
Gabor970
addikt
válasz Mentolka #47977 üzenetére
pana honlapjáról leszedheted, és egy pendriveon gondolom frissiti, ha nem az utolsó van fenn. Jellemzően a kifutás után kb fél évvel max, hogy jön még javitás, aztán már nincs több. Samuból indultam ki, ott a fentiek élnek.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
sad_Vamp
őstag
-
aldebaran
őstag
Mikor lesz már olcsóbb az 50GT60?
Most az 50ST60 ára 250e körül van, az 50GT60 ára 400e. Nem hiszem, hogy 150e-el jobb lenne a GT60...Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
aldebaran
őstag
válasz Neszójábe #47985 üzenetére
Én azért vennék, mert mindenhol azt írták, hogy az a referencia értékű tévé, de 320e környékén venném meg, ha lesz valaha annyiért...
Ja és mondjuk bár nem játszanék, de az az input lag az nagyon nem szimpi...
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Neszójábe
senior tag
válasz erdoke #47986 üzenetére
Kötekedsz?
Akinek sok pénze van, így jobb?Aldebaran:
Azért ne vegyél gt-t, mert azt olvastad, hogy referencia... Lehet, hogy egymásmellé raknád a kettőt és nem látnál semmi különbséget, szerintem nézd meg, mindig ezt ajánljuk.
Ha meg nem játszol, akkor meg az input lag miatt végképp nem kell gt, nem is értelek.
Kicsit elkapott a vásárlói társadalom, nem?[ Szerkesztve ]
Peace
-
Ispy
veterán
válasz z123456789 #47989 üzenetére
Februárban is annyi volt, amikor az ST vettem, de aztán lement egészen 310k-ig, ott futott ki.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
z123456789
addikt
Az már csak 9e Ft.
Az esés inkább Karácsonyhoz közel volt, mert elötte még olyan 350 körül volt.Viszont akkor még tudtál válogatni, esetlegesen visszaküldeni/cserélni ha valami nem passzolt.SZVSZ a legvégére sem szabad hagyni, nehogy a visszaküldöttek közül tudj már csak választani. -
Mik_i
tag
válasz Mentolka #47982 üzenetére
Korábban volt egy hozzászólás erről, ez volt benne:
Belépés:
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Illetve még annyi, hogy belépés csak saját felelősségre és vigyázz, el ne állíts valamit!
-
claire78
senior tag
-
Mik_i
tag
válasz z123456789 #47996 üzenetére
igen, nem emlékeztem már, hogy ki volt,mert kimentettem magamnak a leírást, de valóban
-
Mik_i
tag
válasz claire78 #47995 üzenetére
Én nem turkáltam benne, csak ezeket az adatokat olvastam ki belőle és neked se nagyon ajánlom. Nem azért,mert én annyira értek hozzá hanem, mert mások ebben a fórumban akik szerintem sokkal jobban értenek ők azt mondják,h nem ajánlatos belenyúlni, mert komoly károkat lehet okozni benne.
-
Mentolka
senior tag
válasz z123456789 #47999 üzenetére
Előző évi modell. Nemsoká megpróbálom, és visszajelzek. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest