- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kovadika #41854 üzenetére
Meg valamelyest javították a D550 elcseszett firmware-jét, ami miatt megemelkedett a feketeszint.
ktg3: Pedig ennyiből kis szerencsével ki lehet még fogni multiknál dobozos Panasonic 50UT50-et, ami ténylegesen 3D is és oda-vissza veri az E530-at. Még a múlt héten is hallottam valakitől, hogy talált bontatlan példányt valamelyik nagyáruházban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
aldebaran
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz aldebaran #41858 üzenetére
Az sRGB helyett az YCbCr (BT.709) a javasolt beállítás, a 60p-t sürgősen elfelejteni és NTSC/PAL/24p-ra állítani.
Így nézzenek ki a videóbeállítások:
- Videókimenet: auto
- Képfrekvencia-váltás: NTSC/PAL/24p
- Kép mérete: képernyőhöz igazítás
- Képarány: 16:9
- Árnyalatterjedelem: YCbCr (BT.709)[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
ktg3
őstag
válasz DM-Fan #41855 üzenetére
Én is figyeltem, az auchanban volt 50ut50, de már nincs sajnos. Kiállított darabok vannak, de abból sincs már sok. Azok meg állítólag nagyon sokat mentek. Rá is kérdeztem itt a topicban, hogy érdemes-e ilyeneket elvinni, akkor valaki mondta, hogy volt törökbálinton és megnézte az ottanit ami már ghostos volt.
Sajnos már nem igazán lehet másutt kapni. (legalábbis 230K alatt)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Akkor viszont szerintem várj! A Panasonic 50ST60-ra érdemes, ugyanis év végére simán leesik ugyanerre a 230 eFt-os árszintre, amiért most 50UT50-et kapnál és érezhetően jobb készülék az ST60, az E530-tól pedig fényévnyire van. Ha PC/konzoljáték nem jön szóba (sajnos az első ST60-széria input-lag-ja kicsit nagynak bizonyult), akkor nagyon jó vétel lesz ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
-
ktg3
őstag
És akkor már PS50D550 vagy PS50C680?
-
-
baggio82
csendes tag
Sziasztok
Beruháztam egy Pana ut 50 re, baromi jó a képe de az a problémám h a fullhds filmek pcről történő lejátszása esetén akadozik. Külső hdd ről már jobb a helyzet, de igy sem tökéletes. Mi a megoldás médialejátszó vagy valami beállítást hagytam ki?
Egyébként a pcm egy 3 magos amd 4gb ddr3 ram, 4890 1gb videokari -
-
kolosszus87
senior tag
-
aldebaran
őstag
válasz junkpod #41875 üzenetére
Egy pár adat:
Adatsebesség : 15,1 Mbps
Teljes adatsebesség : 17,6 Mbps
Fájlméret : 16,0 GiB
Film : Jack.Reacher.2012.1080p.BluRay.DTS.x264-FANDANGO
Formátum beállítások, ReFrames : 5 képkockaDe az sRGB -> YCbCr (BT.709) átállítás lehet, sokat segített, mert most az 5 éves lcd tévémen is másabb a kép.
Mondjuk tervezem lecserélni az A200-at egy Western Digital WD TV Live Streaming -re, mert az wifi-s.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nagyúr
válasz baggio82 #41873 üzenetére
"az a problémám h a fullhds filmek pcről történő lejátszása esetén akadozik."
Milyen lejátszó progit használsz? Ha nem XBMC-t, vagy MPC-HC-t vagy esetleg TotalMediaT-t, akkor az a baj. Ezek a progik képesek ugyanis frekvenciaváltásra, ami a kadenciahelyes, akadozásmentes lejátszás alapja. Ha ez megvan, lehet továbbmenni az esetleges más gyökerű probléma megoldásában.
-
Lenry
félisten
Panasonic P42S30E
este volt pár szebb villám, azóta a TV-m HDMI1-en nem fogad jelet, arra volt a gép kötve...
HDMI2 és 3 jó, de az 1-en nincs kép. ez lehet a vihar hatása?minden más bemenet működik, legalábbis amit volt mivel kipróbálnom, az jó.
ezt vajon lefedi a garancia?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
janos666
nagyúr
válasz aldebaran #41792 üzenetére
Panasonic plazmán általában akkor kell 4-5 köré tenni a Fényerő beállítást, ha Full Range RGB a forrás. Keress a lejátszó képbeállításainál olyat, amiben benne van az YCC vagy a 709, illetve ha ilyen nincs, de van olyan, hogy RGB, akkor az, ami nem RGB, valamint az RGB lehet jelölve még úgy is, hogy Expanded, Extended, Limited (mondjuk a limited a második legjobb).
(Magyar menükben pedig nehezen tudok segíteni, mert egyre durvább hülyeségek vannak bennük, mint ha rejtjelezve lennének.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz sad_Vamp #41810 üzenetére
És Ti ezt nem látjátok játékoknál?
Nem, mert én úgy állítom be a játékot, hogy PC-n stabil 60fps-em legyen.
Javaslom próbálj ki te is egy ilyet. Apró CRT-k és kisebb-nagyobb LCD-k után először rángatni az egeret játék közben és plazmán olyan élmény, mint ha először játszanál videójátékot.Bár konkrét címet nem tudok ajánlani kekszesdobozra, mert a legtöbb játék 720p30 módban fut (néha akár 480-ban, esetleg kártyajáték vagy hasonló van 1080p60-ban, ahol sok minden statikus és alig van bonyolult képelem, de ott nem tudod rángatni a tekintetedet a joystic-al -> ha már itt tartunk, akkor a fenti élményhez szerintem egér is kell, nem elég a botkormánnyal harcolni).
Ha ennyire zavar, akkor próbáld Alacsony-ra tenni az IFC-t.
Az is "gyönyörű" lesz, de még jobb, mint egy LCD, ahol csak olvadva folyik minden.Ha ügyesen csinálod, akkor rámdumálhatod, hogy elvigyem tőled 350€-ért.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz DM-Fan #41855 üzenetére
Nem. Ami azt illeti, az 51"-os E szériások valahol félúton vannak az ugrándozó D széria, és a nemhivatalosan patch-elt D széria közt. A kettő közül én a D-t választanám és feltenném rá az amcsiknak kipostázott logic board software-t, ami E-re nincs (azok dátumra frissebb verzióval jöttek ki, mégis jobban ugrálnak, mint a patch-elt D, még ha nem is annyira, mint a D a kritikus állapotában).
Erről jut eszembe. Lassan talán már egy éve lesz, hogy megígértem valakinek, egyszer visszamegyek hozzá emiatt (mikor ott jártam, akkor pont lejárt a szervizkapcsolós program időbombája és nem volt még elérhető az új verzió...) Remélem nem haragszik. (Esetleg írjon egy privit és próbálom észben tartani ha arra járok.)
(#41879) Lenry
Ha nem mesélsz villámokról, csak bejelented, hogy nem jó egy bemenet, akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz janos666 #41881 üzenetére
AZ a jó, hogy Game Mode-ban Nincs IFC állítási lehetőség, meg úgy semmi más sem. Vicc kedvéért ráraktam mozira, IFC a maximumon... láss csodát lassú/közepes mozgásnál sokat finomodott a dolog, kvázi eltűnt, gyorsnál ugyanúgy ott van. Szóval jobb a helyzet
Szóval kérdés, miben különbözik a Game Mode a többitől? Ha használom a másik módot játszásra bánthatom-é a TVt?
350 nem kicsit vicces
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kopidoo
senior tag
A Panashop-ban kapható HDMI kábel milyen minőségű? Árából kiindulva nem lehet valami jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
anonym1s
őstag
válasz kopidoo #41884 üzenetére
Hali.
Miert kerdezel ilyet, ha mar eleve ugy allsz a dologhoz, hogy "Árából kiindulva nem lehet valami jó"?
Az en kabeleim az altalad linkeltnel is joval olcsobbak voltak, es hibatlanok, pedig nem masfel meteresek hanem 4,5.
Visszaolvastam a hozzaszolasaidat, es latom hogy 42"-es x60-ban gondolkodsz. Ehhez a merethez es tipushoz szerintem teljesen felesleges 7-8ezr ft-ot kidobnod egy kabelre, de hogy magadat is megnyugtatsd, hogy a legjobbat vetted a legjobb araon, a legjobb megoldas, ha rendelsz neten egy olcsot meg egy dragat, aztan szemelyesen atveszed, es lesz nyolc napod a tesztelesre, majd az altalad rosszabbnak itel kabelt visszaviszed es visszakapod a penzed.[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz sad_Vamp #41883 üzenetére
Game mód lényege, hogy az elektronika kikapcsol minden fölös feature-t, még olyat is amit más módban állítani sem lehet, így általában ebben a módban a legkisebb az input lag.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kopidoo
senior tag
válasz anonym1s #41888 üzenetére
Azért állok így a dologhoz mert ugye olcsó húsnak..., de volt már hogy alkalmi vételkén vettem másból olcsón jót. Csak gondoltam ha már veszek tv-t, akkor a kábelt is onnan szerzem be, de így inkább elmegyek egy KCE-HH2-ért. Az X60 pedig időközben UT50-re változott, mert +20k-t még ki tudok préselni.
-
Dorian
félisten
válasz kopidoo #41884 üzenetére
Anonymusnak ebben igazat adok, 42"-es X60-hoz én sem vennék drága kábelt. Azt viszont vedd figyelembe, hogy az "ezerforintos" kategóriában nagyobb az esély, hogy esetleg valami gebasz van vele.
Amúgy van a fiókomban 2 használatlan HDMI, egyik amit gyárilag a Dune-hez adtak, ez mások tapasztalata szerint nem valami nagy szám (nekem még zacskóban van, nem próbáltam), ill. (tán pont ezért) a forgalmazó adott hozzá egy másikat, ami -legalábbis szemre- jobb. Ha lesz időm / kedvem ezt kipróbálom, én is kíváncsi vagyok, é ha normális, ezresért odaadom.
De Kácsában is ha jól emlékszem 1250 Ft a sajátmárkás olcsóbbik kábelük, én bennük pl. bízom, hogy jó. Ill. ha mégsem (mert előfordul) akkor szó nélkül cserélik. Én egy sok évvel ezelőtt vett koaxot vittem vissza számla meg minden nélkül, mert egyszer csak nem működött, azonnal adtak egy újat.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sad_Vamp
őstag
válasz kolosszus87 #41889 üzenetére
szóval csak a lag.... rendben, akkor inkább laggolok, minthogy kifolyik a szemem.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
spiritex
veterán
A napokban kiikatattam az analóg adást, mert már nincs rá szükségem, és a szűrő keményen rontotta a netkapcsolatomat, tehát a tv-m a 3 hdmi-n kapja a jelet: 1. pc, 2. külső mindigtv tuner és 3. iptv-s settopbox.
A kérdésem az lenne, hogy a jó pár éves Panasonic TH-37PV80-as tv-men ki lehet-e iktatni a TV bemenetet, mert így most minden bekapcsoláskor havazó képpel fogad (ugyanis nincs már kábel a koax bemenetbe dugva)?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
nagyúr
válasz spiritex #41894 üzenetére
"a jó pár éves Panasonic TH-37PV80-as tv-men ki lehet-e iktatni a TV bemenetet, mert így most minden bekapcsoláskor havazó képpel fogad"
Elvileg erre a hotel mód lenne alkalmas, keress rá itt a topicban. A szervizmenüben lehet beállítani, és arra alkalmas, hogy a kiválasztott bemenettel induljon a tévéd. De hogy a PV80-nál ugyanúgy működik-e, mint a maiaknál, azt sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #41882 üzenetére
"Ami azt illeti, az 51"-os E szériások valahol félúton vannak az ugrándozó D széria, és a nemhivatalosan patch-elt D széria közt. A kettő közül én a D-t választanám és feltenném rá az amcsiknak kipostázott logic board software-t, ami E-re nincs (azok dátumra frissebb verzióval jöttek ki, mégis jobban ugrálnak, mint a patch-elt D, még ha nem is annyira, mint a D a kritikus állapotában)."
Ez rendben is van, de egy mezei user-től ezt ne várd el! Szerintem ő jobban jár az E-vel, mint a D-vel, amin nem tud csak úgy logic board software-t cserélni.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz spiritex #41896 üzenetére
Bekapcsolt állapotban hangerőcsökkentés gombot nyomva tartod az oldalpanelen, közben a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Itt elvégzed a következő módosításokat:
Hotel Mode OFF -> On
Initial Input OFF -> HDMI_2 (vagy a későbbiekben értelemszerűen az a port, ahová éppen azt az eszközt dugtad, aminek a képét látni akarod közvetlen bekapcsolás után)Távirányítón az EXIT gombbal tudsz ezt követően kilépni (a többit nem piszkálod)!
Ekkor minden bekapcsoláskor HDMI2-vel fog indulni, nem pedig a tunerrel. Ha TV-t akarsz nézni (koax-ot a TV saját tunerébe dugva), rá kell böknöd a távon a TV gombra!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
spiritex
veterán
válasz DM-Fan #41898 üzenetére
Nagyon köszi, ezt megcsinálom!
Elmondanád, hogy a Hotel Mode On mit csinál? Mert a 2. sort azt értem, hogy megadom az alapértelmezett bemenetet, de mire jó az 1.?
Szerk:
Oké, de mire jó a Hotel mód?
Szerk2:
Most visszaolvastam, amit liszi70 írtál, és akkor ezek szerint ennek a módnak a bekapcsolása nélkül nem lehet kiválasztani az alapértelmezett bemenetet. Tehát valószínűleg nem aktív addig, amíg a Hotel nincs On-on. Értem.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest