Aktív témák
-
-
Hsanyika1
senior tag
bocsi multkor beszéltem velük SAT ügyben és jelezni kell előre ,hogy nem kérem setboxot ,és akkor nem párositják.upc kábelnél nem tudom hogy van.
-
kezdocske
csendes tag
válasz junkpod #49956 üzenetére
Köszönöm Neked is és DM-fan-nak is a válaszokat.
(forgathatóra azért akarom tenni, mert az étkező és a nappali kb 90 fokot zár be a tv szemszögéből, így lényegében az 50 colból a konyhából 10 collt látnék. (Igaz azt jó minőségben)
Egy biztos, ha bármilyen módon falrateszem, akkor előtte statikus (családtag) meg fogja szakérteni.
De a kiválasztási szempontok Nektek köszönhetően megvannak!
Közben még egy kérdés eszembe jutott:
TX SR 508, G30 között lesz HDMI kábel (ARC-ba dugva). Kellhet nekem optikai összeköttetés is a tv--> hangrendszer irányba? Azaz HDMI (ARC)-on kiadja a tv pl. belső lejátszó használata esetén a hangot legalább ugyanúgy, mint optikain. HD hangsáv értelemszerűen nem érdekelhet ezzel az erősítővel, de pl. van olyan ,hogy HDMI-n csak sztereót ad ki optikain meg 5.1-et? -
KTTech
veterán
válasz Killer01 #50053 üzenetére
Nem, két teljesen külön cég... az egyik a UPC Magyarország kft, ami kábelen szolgáltat (DVB-C-n kódolva, csak saját STB-vel használható digitálisan és analógon), a másik a UPC Direct Sálr, egy luxemburgi székhelyű szolgáltató (a tulajdonos közös, egyébként nincs köze egymáshoz a két cégnek), ami DVB-S-en (műholdról) szolgáltat.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
OrLiX
tag
Srácok!
Nagy baj van.
Valamit nagyon elcsesztem.
Beléptem a szerviz menübe, de valamit félrenyomtam, mert fehér lett a kép és utána
nem tudtam tovább lépni sehová.
Kikapcsoltam, de már vissza nem tudom.
Mi tévő legyek?G30 Pana
[ Szerkesztve ]
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
krx21
nagyúr
Hát nem irigyellek!
Én felhívnám a Panasonic szervizt! Kérném, hogy segítsenek... Szerintem szívesen nem fognak az biztos... Találj ki valami jó szöveget... Vagy légy őszinte... Ha nagyon nem meg, van ember akit ismerek a Panasonic magyarországnál...
Hátha van valami bill. kombó ami mindent visszaállít...Alapvetően kellene hogy legyen...[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
"Hátha van valami bill. kombó ami mindent visszaállít...Alapvetően kellene hogy legyen..."
A legtöbb rendszerben nincs ilyen kombó, és mivel a szerviz menü matatása alapból a garancia megszüntetését jelenti (illetéktelen szoftveres beavatkozás), így örülni kell, ha megcsinálják.
-
-
Voice24
őstag
Én eddig nem írtam ide a dolgot (nem voltam rá büszke), de mivel már nem vagyok egyedül, megteszem: én is hasonlóan jártam az S30-cal, csak nekem annyival jobb a helyzetem, hogy nekem azóta is működik a tévé. A szervízmenü lépéseit betartva bele is mentem a menübe, azonban a 2-es gomb megnyomása után jött a nagy fehérség. Csak a tévé főkapcsolójával tudtam kilépni belőle. Hát rendesen meg voltam ijedve... Az biztos, hogy be volt tartva minden lépés, mert anélkül be sem jött volna a menü, de oda belépve a 2-es gombra jött a döbbenet.
Kb. azt érezhettem akkor, amit te most, de amikor visszakapcsoltam a tévét, és működött, nagyon megkönnyebbültem.
Azért annyi tanulsága volt a dolognak, hogy nem csak a menüben történő buherálással lehet gondot okozni... -
OrLiX
tag
válasz Voice24 #50078 üzenetére
Megnyomtam a 0át háromszor és ott bejött az SRV-TOOL (ha jól emlékszem a nevére) és oda írtam egy 2 számot. Akkor jött a fehérség...
De emlékszem volt ott valami "megjegyzés" hogy az 1-es gomb valami, alatta, hogy 2-es gomb valami. De annyira érdekelt az üzemidő, hogy csak nyomtam a kettest. Na most már nem érdekel.ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
hoffman_
nagyúr
Én is kíváncsi lennék az üzemórára, de ez elég volt, hogy még csak ne is gondoljak rá. Az 5 év gari így is meglesz.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Killer01
őstag
válasz hoffman_ #50082 üzenetére
nos, ezek után én se vagyok kíváncsi a panashopos S30-am üzemidejére Bár a fóliát a kávákról én szedtem le, szóval sanszos hogy vadiúj
kpcl: Gyakorlatilag mindenhez scart-os stb-ot adnak, kivéve a hd-s csomagokat. Hiába erősködtem, hogy a tv-n csak 1 scart van és lenne egy dvd lejátszóm amin szintén 1 scart van ( "végigfüzés" így kizárva), ekkor a hiperintelligens upc-s hölgy előjött a scart elosztó témával (hogy vegyek egyet). Na, én itt adtam fel, és nézek inkább HD-ben x csatornát....
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #50059 üzenetére
Ezzel vitatkozni vagyok kénytelen.
ARC-n csak sztereóban megy ki a beépített médialejátszó hangja.
Sőt, minden egyéb jelforrásé, tévéadásé is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KTTech
veterán
Akkor az valami mesterséges limitáció... mert az ARC teljes értékű adatcsatorna (főleg, mivel ugyanaz az adatcsatorna, mint az erősítők fele irányú normál hangcsatorna - pl. egy médialejátszó és az erősítő közt -, ezért nem kell hozzá külön kábel sem), sőt még az Auto Lipsync funkció is működik rajta.
Nem lehetséges, hogy PCM volt beállítva az ARC-hoz? mert akkor tényleg csak sztereóban dolgozik a TV felől.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz KTTech #50084 üzenetére
Haza lehet egyáltalán végni a Panasonic-okat a szervízmenüből?
Én úgy tudom, hogy csak a Samsungokat könnyű kinyírni az SVC alatti opciókkal, de a Panánál legfeljebb elállítasz valamit, amit egyedül nehéz kitalálni hogy hol ált (viszont mindig elérhető marad a szervízmenü, hogy megpróbáld visszaállítani, nem történik olyan, hogy már be sem bootol az OS, vagy nem reagál a távirányítóra, stb.)TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KTTech
veterán
Igen, mivel a szabvány szerint a HDCP ugyanúgy működik, sőt kifejezetten előírt...
Közben megnéztem a G30-nál kifejezetten írja a HDMI ARC-on a DTS-t és a DD-t. Sajnos a DRM miatt nem tudom kimásolni a szöveget, de a G30 kézikönyvének 81. oldalán ott van (kifejezetten a médialejátszójánál néztem, de ugyanez van a normál DVB-x tunerek esetén is):
"A többcsatornás hang előnyeit élvezheti ha a DIGITAL AUDIO OUT vagy a HDMI2 (ARC funkció) aljzathoz erősítőt csatlakoztat"
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #50090 üzenetére
Igen, Dolby Digital 2.0 és DTS 2.0. Vagy inkább: .
Éppen erről készül egy cikk az av-online-ra, mint durva szemétség a gyártók részéről.
Optikain kimegy az 5.1, próbáltam.Tudok orvosságot DRM ellen.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
KTTech
veterán
Hát, a kézikönyv mást állít... tesztelni nem tudom, mert nem ARC képes az erősítőm, sajna. Találtam egy kitételt még: házimozi hangszóróra kell állítani a kimenetet. (59. oldalon van leírva, itt utal az előbb idézett szöveg helyére is).
Az más kérdés, hogy az optikai kimenetet (is) szokták limitálni, mert az végképp nem HDCP védett...
én is tudok orvosságot, csak nincs kedvem vele vacakolni
[ Szerkesztve ]
-
-
KTTech
veterán
Lehet, hogy azoknál nem ment, a G30-on érdemes lenne letesztelni, mivel a kézikönyv több helyen és egyértelműen leírja, hogy mennie kell.
Amennyiben nem megy, akkor már lehet hibára hivatkozni, illetve nem rendeltetésszerű működésre, mert a kézikönyvben leírtaknak nem felelne meg a TV.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #50095 üzenetére
VT30-on is próbáltam.
Kollégáimnak sem sikerült egyik tévéből sem kinyerni sztereónál többet. Ezért fogunk írni róla.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
KTTech
veterán
Megnézem az EDID-et a G30-on, mit mond.
Egyébként itt írják, hogy megy a multi CH ARC a Pana VT25-nél:
"When viewing OTA channels, audio is sent to the Onkyo as decoded by the ATSC tuner, whether it be Dolby 2.0 or DD 5.1
When viewing cable channels, audio is sent to the Onkyo as decoded by the QAM tuner, whether it be Dolby 2.0 or DD 5.1"Samsungokat tényleg szidják, hogy nem működik, csak PCM módban.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #50099 üzenetére
Ugyanaz, GT30-on.
A fene se érti ezt.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest