Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz meoindil #47713 üzenetére

    "A HD Ready nem rossz, csak egyszerűen nem célszerű."

    Már miért ne lenne? Sokan nem fognak HD-re váltani belátható időn belül sem. A HD-TV adások száma nagyon szignifikánsan nem fog megemelkedni (illetve sokan elő sem fognak rá fizetni, mert megkapja SD-ben ugyanazt jóval olcsóbban), ha az illető pedig kialakult gyűjteménnyel rendelkezik mondjuk DVD-ből, DivX-ből, egyéb SD formátumból, az később sem fog jobban kinézni a fullHD TV-n, mint a HD-Ready-n, sőt, ugye pont fordítva. De ha neadj' isten váltana is HD-forrásra, 3-3,5 méteres távolságból nem fogja látni a nagyobb felbontású panel adta többletet még 50"-os méret esetében sem, akár hajlandóak ezt elfogadni egyesek, akár nem.

    "Tv-t nem egy-két évre vesz az ember (ezért érthető az is ha valaki sokkal inkább preferálja a LED-et a plazmánál!), hanem remélhetőleg jóval hosszabb időre."

    Nem értem, miért kéne emiatt jobban preferálni a LED-et.

    "Márpedig 5-10 év alatt sokat változhatnak a körülmények, lehet sokkal megfizethetőbb lesz a BD, sokkal elterjedtebb sugárzott full HD adás."

    A BD már most is megfizethető (rengeteg minőségi BD van már 2.990 Ft-ért, az xpress-en is egymást érik az akciók az utóbbi napokban-hetekben is), szóval már eddig is beszerezhette volna, ha nagyon akarja.

    Ha az az ára a fullHD modell vásárlásának, hogy ezáltal lead a képminőségből - ráadásul teljesen fölöslegesen, mert a nézési távolsága miatt értelmetlen fullHD-ba ruházni, mint jelen esetben is - akkor azért érdemes elgondolkozni, hogy megéri-e emiatt egy gyengébb képminőségű TV-t választani.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák