Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #44846 üzenetére
1. Az izotrópia: Elfogadom, hogy nem csak a fizikában használják ezt a fogalmat, viszont én csak a fizikai használatához szoktam hozzá. Nekem ez furcsa volt.
2. Eszem ágában sincs rákeresni a keresőben arra, hogy a ragasztott fatermékek miért olyanok amilyenek, de szerintem nem arról van szó, hogy a természetes fa inhogonitását csökkentenék. Ugyanis én mindenekelőtt a rétegelt lemezre gondoltam, és annak a tulajdonságaira.
Amikor egy előtetőt építettem otthon, akkor olvasgattam az idézett építészeti könyvet, és ott találkoztam azzal, hogy a nagyméretű súlyos szerkezetek kevésbé erősek, mint a könnyebb, jobban struktúráltak. Rögtön fel is használtam a munkámban, és az általam épített előtető - ami több mázsa cserepet tart - lábait deszkából csavaroztam össze, így üregesek. Nem hiszem, hogy sok ilyen van még az országban.
Egyébként is látható, hogy tömör gerendák alkalmazása helyett deszkákból ragasztanak össze gerendát, mert erősebb a tömörnél. De ugyanezen az elven alapszik pl. a drótkötél, ami sokkal erősebb, mintha ugyanolyan keresztmetszetű tömör vashuzalt használnának.
Arról van itt szó, hogy az anyagnak a felületén nagyobb a szilárdsága. Tehát ha a felületet növeljük, teherbíróbb szerkezetet kapunk. (Ez szerintem valami ahhoz hasonló jelenség lehet, mint az, hogy a folyadékok úgy viselkednek, mintha a felületükön valamilyen rugalmas hártya lenne. Pl. talán a régi alumínium pénzt rá lehetett a víz felszínére tenni úgy, hogy nem süllyedt el.)
A rétegelt lemezek alkalmazása - gondolom - ugyanezen az elven alapszik.
De azt semmiképp nem tartom helyes gondolatnak, hogy itt egyszerűen a homogenitás megnöveléséről lenne szó. És a hozzászólásomnak ez volt a kényege.
-
DM-Fan
nagyúr
Ennek szerintem nincs igazán köze a kereslet csökkenéséhez, hasonló mértékű áresés figyelhető meg minden évben. Az meg évente visszatérő mendemonda, hogy az embereknek nincs pénzük, ehhez képest minden évben hír, hogy rekordeladások dőltek meg a kereskedelemben karácsony előtt, moccanni sem tudsz az üzletekben, plázákban, stb., slágertermékek a drága elektronikai cikkek minden évben. A gyártók is számítanak erre.
Get Moded!
-
eaglesas
tag
válasz salapp #44848 üzenetére
salapp: Azért az vicces, hogy ha én beszúrok BBécihez egy kis projektoros kérdést, akkor má mennyek a szaktopikba, közben meg annyi mással növelitek ennek a topiknak az entrópiáját... :-)
Az a helyzet, hogy az entrópia nem a rendezettség, hanem a rendezetlenség mértéke. Tehát ha forró vízbe beteszünk egy hideg kanalat, akkor a kanál felmelegszik, a víz lehűl, a hőenergia egyenletesebben oszlik meg, az entrópia megnő. Ha itt csupa plazma tv hozzászólás van, akkor nagyobb a topik entrópiája, mintha pl. LED tv-kről is szó lenne. Az aláírásomban jelzett kérdésekről értekezés pedig még jobban csökkentené az entrópiáját.
Tehát helyesen: "közben meg annyi mással csökkentitek ennek a topiknak az entrópiáját..."
-
eaglesas
tag
psg5: 5 év Pana 46G30 vagy samu 51D550 most még nagyobb a dilemma.
A SAMSUNG garancia 3 év két hónap, igaz az utolsó 14 hónap nem teljeskörű (a +2 hónapért regisztrálni kell).
Amikor én vettem tv-t, szándékosan nem vettem 5 éves garanciás PANASONIC-ot, mert a következőképp gondolkodtam.
Én olyan keveset nézek tv-t - és tényleg, közel egy hónapja be sem volt kapcsolva -, hogy az enyém valószínűleg nem fog úgy meghibásodni, hogy az 5 év alatt újra lecseréljék. Akkor pedig én nem óhajtok betársulni abba a buliba, hogy egyesek agyonverik rövid időn belül a tv-jüket, és az 5 év alatt a második újat kapják, amit mások mellett majd én finanszírozok meg.
Ezért SAMSUNG-ot vettem, és azt nem nézem.
-
törölt tag
válasz eaglesas #44905 üzenetére
Én Panát vettem 5 évvel, és nem akarom agyonverni, hogy kicseréljék....
Én is elég keveset használom, szinte órára pont annyit, mint ahány napos.
De: (mindez csak példázat!)
Ha van egy keveset használt TV-d ami mondjuk 300 óra használat után romlik el, akkor ha van rá 14 hó garid, az tegyük fel a 17. hónapban romlik el... bukta....
De ha az elöbb említett TV 60 hó garis, akkor még ingyen javítják/cserélik/mittudomén....Szóval tényleg elég érdekes felfogásból vettél Samut
-
Voice24
őstag
válasz Gabor970 #44896 üzenetére
Bár nem szorosan topik-téma, de van valakinek tapasztalata szlovák boltokról, hogyan lehet ott garanciát érvényesíteni? Azért kérdem, mert most akadtam egy internetes boltra, ahol pl. a Samsung PS51D450 kb. 18 ezerrel olcsóbb a legolcsóbb itthoni fellelhetőségeknél, 136.854-ft-ért megvehető. Ennyiért mindenképp csábító, csak kérdés, megér-e ennyit az izgalom, hogy ne romoljon el... Ugyanitt a 42S30 140 ezer körül van, a 42G30 181 ezer.
Ja, és azt a plusz 3 év garanciát azért meg kell fizetni, mert a honlapon felsorolt boltok többségében jópár ezressel többe kerül ugyanaz a tévé, mint más boltokban.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz M_AND_Ms #44911 üzenetére
Ráadásul nem mintha a keveset használt TV nem tudna ugyanúgy elpukkanni akár 2-3-4 év után is. Állásukban is simán tönkremennek az elektronikai berendezések. Mondjuk azt sem értem, hogy aki egy hónapban egyszer sem kapcsolja be a TV-t, az egyáltalán minek veszi meg. Annál nagyobb ráfizetés nincs, ahhoz kicsit nagy luxus még a több éves B550 is.
Amúgy a Panashop-nál már csak 128 eFt a 42UX30, de a 42S30 is beesett 150 eFt alá. Pár nap múlva már 5 év garanciával lesznek megvehetők. Szóval aki mégis kedvet kapna, hogy megfizesse ezzel a súlyos összeggel más, 5 év alatt "agyonvert" TV-je helyett kapott következő plazmáját is, az ne habozzon!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Stafni
aktív tag
válasz DM-Fan #44912 üzenetére
A főnököm 6M-ért vett autót és 11 év alatt van benne 50e km.
Elsők között volt plazmája 2,4+Áfa volt az ára 1024*1024 a felbontása. 2 év után gajra ment. Majd megjavítom volt a felkiáltás, szerzett kapcsolási rajzot is, és azóta rohad a padláson. De van itt 6M CNC gép is, ami majdhogynem csak gravírozásra használható. Jó ha 10x ment.
Szóval egy ilyen plazmát nem használ valaki a fent említetthez képest nokedli!Neked a Panasonic fizet, hogy ennyire tukmálod mindenkire?
Szerk: Ahogy nézem ez 42" lehetett a piaci értéke olyan 40e.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44913 üzenetére
"Neked a Panasonic fizet, hogy ennyire tukmálod mindenkire?"
Ezt meg honnan a francból vetted? Ki mindenkire? Milyen Panasonic-ot? Legalább ugyanannyit javaslom a Samsung-ot is, ha végigolvasod a HSZ-eket, mindig kiemelem, hogy miben jobb egyik, miben a másik és mindig leírom, hogy nézze meg az illető mindkettőt és ezek alapján döntsön.
De ha számodra is vonzóbb a Samsung a 2 év garanciával, mert máshoz hasonlóan szerinted is mocskos szemétláda a másik gyártó azáltal, hogy 5 év garanciát mer osztani az amúgy is csökkentett áru TV-ire (nem is értem, hogyan képzeli), akkor vedd nyugodtan a 3 évvel ezelőtti Samsung-ot, aztán be se kapcsold, nehogy elpukkanjon, és legfőképp ne állj be közénk, hülyék közé, akik a Panasonic-ot merészeltük választani és akik mind arra játszunk, hogy 5 év alatt lelakjuk annyira a TV-nket, hogy másikat kapjunk, amit másik Panasonic vásárló fizetett ki helyettünk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kiki22
senior tag
hello! megrendeltem a tvt elvileg van hozza ajandek hdmi kabel.1.3 as megkerdeztem.ez eleg lesz nekem 3d-s filmekhez meg jatekokhoz?
-
psg5
veterán
válasz DM-Fan #44902 üzenetére
Nyílvánvalóan a kereslet hiány, és az ez általi áresés, a mai forintgyengeség és az az miatt megjósólt drágulás miatt kialakult helyzetben értelmezhető. Ha bázisnak vesszük a minden évben megtörtént gyártói árcsökkentéseket, akkor a mostani évre számolt jóval kisebb áresáre számított elmélethez igazítva vezethető vissza, hogy miért volt kamu az a duma, hogy majd az euró miatt minden drágább lesz.
Ja és már most megdőlni látszik, hogy a 27% ra való adóemelés sem fogja akkora mértékben megnehezíteni a vásárlást, mint ahogy számolják, úgyanúgy ahogy a fennt említett esetben is pár hónapja a pesszimisták kizárólag árnövekedésre számoltak az euró-forint árfolyam miatt, vagy ha nem is áremelkedésre, de sokkal kisebb áresésre -az elöző évekhez viszonyítva-.
Ja és tökéletesen igazad van a kereskedelem karácsony előtti időszakára vonatkozóan. Azonban decemberi hónapon kívűl van még 11...(#44905) eaglesas: Nem foglak etetni...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
salapp
addikt
válasz DM-Fan #44919 üzenetére
Sztem aki saját jól felfogott érdekeit tartja szem előtt, az a mostani 5 év garis pana akciós időszakban legfeljebb a samu szintén 5 év garival kínált smart tv sorozatával szemezhet mint alternatívával. Nekem a 3d tényleg nem különösebben hiányzik (majd a gyerek kihasználná), de míg évekkel ezelőtt a panának volt olyan típusa (a G15, a G10 alváltozata), amiben volt szatelit tuner is, addig most a G30-nak nincs. Mert ha lenne, nem gondolkoznék a dolgon. Viszont most nálam a GT-30-nak kéne versenyezni a D516900-as plazmával, és asszem azt írtad, hogy a GT elhibázott tv, vagy hasonló. Namost megtehetem, hogy várok még egy évet, hogy hátha a pana beleteszi a sat-ot a G40-be és akkor minden faja...
Off: Időközben megnéztem ismerősnél a dlp proji képét és mondtam a szivárványnak: - I see you. Úgyhogy az kiesett.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
boba6
senior tag
halihó
használt (megbízható forrásból) Pana TH-50PV7P-t meg szabad venni most 80000-ért?
kb 4éves lehet G10-es panellel... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz salapp #44922 üzenetére
Ahogy erdoke kolléga írta, azt a GT20-szal kapcsolatban mondtam. A GT30-cal nincsenek olyan gondok, mint a GT20-szal voltak.
A szatellit tuner hiánya igazából régiófüggő, a brit modellekben például már tavaly is ott volt a DVB-S, még a sima G-szériában is, a kontinensre szántakra valamiért nem kerül bele. Mondjuk emiatt én nem fizetnék annyival többet (pláne, ha a 3D sem szempont), akkor inkább elviselném az STB-t, vagy - ha van rá lehetőség - váltani kell DVB-C előfizetésre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Biztos, hogy nem vennék ennyiért 2007-es HD-Ready modellt, amiben ráadásul 2006-os panel van! Plusz a 7-es szériából elég sok elpukkant anno. Ráadásul garanica sincs rá egy nap sem. Egy picit hozzáteszel és zsír új 42C3-at kapsz, jobb képpel, de 150 eFt-ból 50"-os méretben is megkapod.
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz salapp #44922 üzenetére
szerintem ez full egyértelmű: Samsung 51D6900
Plusz 70 ezret egyáltalán nem ér meg a a panasonic 5év gari ide vagy oda. Egyáltalán nem annyival jobb a pana,mint amennyire megpróbálják itt beállítani. Nekem volt mindkettő, nem látok minőségbeli klönbséget.
Plusz a szemüvegek is olcsóbbak, könnyebbek és kényelmesebbek mint a riválisnál. Crosstalk kérdésben meg sokat javult a Samsung, a D550-en pl kevesebb a crosstalk mint a Pana GT20-ason volt.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #44930 üzenetére
Még mindig a GT20-adhoz viszonyítasz (neked az volt, nem másik Pana), amiről meg már kismilliószor tisztáztuk, hogy egy rosszul sikerült modell volt, a 2D-s G20 is bőven jobb volt nála. A GT30 teljesen más tészta, köszönőviszonyban sincs a GT20-szal, a G30-nál is sokkal jobb, így a D6900-nál is (2D-ben is és 3D-ben is), szóval az árbeli difiben nemcsak az 5 év garancia van benne. Ettől függetlenül én továbbra sem a GT30-at javasoltam, akárhogy is ezt próbálod éreztetni. Végig a D6900-nál is olcsóbb G30-at ajánlottam neki, tekintve, hogy a 3D nem szempont neki, az 5 év garanciát a G30-ra is megkapja, olcsóbban is jön ki, 2D-ben többet is kap, csak a DVB-S nem lesz meg, de én meg pont azért nem fizetnék annyival többet, mert minden más tekintetben jobban jár a G30-cal, mint a D6900-zal. Szóval szerintem nem full egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz DM-Fan #44931 üzenetére
azért a GT20 nem volt egy szar tv, a foszfor lagtól eltekintve bőven hozta a NeoPDP panák képminőségét.
Én még mindig azt mondom, 3D nélküli TV-t már ne vegyen ennyi pénzért, később még megbánhatja. A GT30 semmiképpen nem éri meg a többletet, így szerintem egyetlen lehetőségként a 51D6900 marad. Szolgáltatásokban kimagaslóan többet nyújt mint a G30 vagy a GT30, és ugyebár van benne az a tuner ami kell neki.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #44932 üzenetére
A GT20 képminőségéel számos probléma volt, erre a tesztoldalak is kitértek, az alapján nem lehet általánosítani a NeoPDP-k képére vonatkozóan, akárhogy is nem hitted el többünknek anno, hogy a G20 is jobb nála.
Még mindig nem a GT30 ár/érték arányáról beszélek, egyértelmű, hogy nem adnék én sem érte (kvázi csak a 3D miatt) annyival többet, mint amennyivel többe kerül a G30-nál - ezért javaslom a G30-at az elejétől kezdve, a kiforratlan 3D-technológiát meg nem értem miért kellene később hiányolni, pláne, mikor nem is szempont neki.
Amúgy G30/GT30 szolgáltatásokban már egyáltalán nincs komolyabban elmaradva, tudtommal a médialejátszójuk is teljesen jól elboldogul a legtöbb formátummal. Egy dologban tényleg több a D6900 és ez a DVB-S, de ez meg szerintem nem éri meg a G30-hoz képesti anyagi többletet, pláne, ha a 3D tényleg nem nyom a latban.Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #44926 üzenetére
A GW30 szintén rendelkezik DVB-S tunerrel, tőlünk nyugatabbra mindenfelé árulják.
(#44927) Sanci38
A G10-et a panelre értette, nem modellszámként írta.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
válasz eaglesas #44901 üzenetére
Az izotrópiának ez az általános definíciója, ha szerinted a dinamika alaptörvényeinek definíciói kapcsán (ha jól rémlik Newton bácsit emlegetted) nem ezt jelenti, akkor baj van.
A szilárdságtan is fizika. De a hozzászólásodból leszűrtem annyit, hogy ha akarnám sem tudnám most számodra érthetően összefoglalni egy hozzászólásba a szilárdsásgtan és a mérnöki faszerkezetek méretezésének alapjait.
Annyit megsúgok, hogy te a saját példádban nem a felület, hanem a keresztmetszet szót kerested. A szilárdság és rugalmassági modulus az anyagi jellemzők, az inercia és a keresztmetszeti terület (vagy erre gondoltál a felület kapcsán?) a keresztmetszeti jellemzők, amik alapján keresztmetszetek felszültségállapotát vizsgálva szoktak méretezni különböző teherkombinációkra (illetve ma már itt vannak nekünk a végeselem modellező programok, de a fizika nem változott).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
gyigyoo
csendes tag
Hello valaki tudna segiteni?
melyik a jobb tv?
LG Electronics 50PZ570
vagy
Samsung PS51D550
Nekem az lenne a lényeg hogy melyiknek van jobb ghosting vagy beégés védelme..
és mielőtt kérdezitek igen, elolvastam a első 500 óra használatot meg a többi dolgot...
elsősorban KONZOLHOZ xbox,PS3 stb... venném...
LCD, és LED kizárva mert LED drága az LCD meg elavult...
meg úgye a képméret.. ledbe nemkapok enyiért ekkorát...
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz gyigyoo #44936 üzenetére
Egyértelműen a Samsung-ot mondanám jobbnak, különösen ha ghosting-ról van szó, mert abban az LG elég csehül áll a másik két gyártóhoz képest. Viszont konzolhoz bőven elég volna egy HD-Ready panel is, tekintve, hogy a játékok 95%-ban csak 720p-ben futnak, így fölösleges a felbontásbeli többlet.
Amúgy meg a LED is LCD.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz gyigyoo #44936 üzenetére
Szerintem kettőjük közül a Samsung jobb.
Eszemben sincs rábeszélni Téged LCD-re, de a LED háttérvilágításúhoz ugyanolyan folyadékkristályos panelt használnak, mint a CCFL-esekhez, egyik sem elavult.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
super666
csendes tag
Ma volt alkalmam megtekinteni mind a két készüléket Panasonicnak a képe tetszett de vagy az én szemem furcsa de néha láttam zöld bemosásokat gyors mozgásoknál és ez elég furcsa volt.Samsung jó,de a felhősödés jelei még mindig megfigyelhetők.Azt hiszem egy ideig nem veszek tv-t.
-
gyigyoo
csendes tag
és 500 óra bemelegítés után játszhatóak a HUD-OS játékok?
-
BBéci
legenda
válasz gyigyoo #44945 üzenetére
Nem kell azzal 500 órát várni, de ésszel, ne legyen egész nap rajta fix képelem!
(#44944) super666
Melyik plazmát nézted?[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz gyigyoo #44945 üzenetére
Előtte és utána is játszható! A lényeg az ésszerű használaton van! A játékok többségében van valamilyen átvezető videós rész, ahol nincs kint a HUD. Ezen kívül játék módban a tv "szól", hogy már 2 órája játszol (az enyém legalábbis feldob egy ablakot, hogy 2 óra a játékidő). Két óra játék egy menetben pont elég neked is! Ilyenkor válts egyéb forrásra és had menjen teljes képernyőn valamilyen adás. Ez "átmossa" a panelt. Persze minél kevesebbet van a képernyőn statikus képelem (akár a médialejátszó, vagy a dvd lejátszó menűje is lehet ilyen!), annál kisebb az esély a ghostingra.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
janos666
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #44948 üzenetére
Biztos erősen szemfüggő is, de a fozforlagot én sárgásnak láttam (illetve én mozgó fehér négyzetek nyomát figyeltem, lehet hogy ha zöld mozog az csak zöldet hagy, és neki épp arra a leg érzékenyebb a szeme). De lehetett a forrás hibája is.
LCD előtt azért érdemes még megnézni egy Samsung plazmát, méghozzá ugyan azzal a videóval, mindkettőn a beépített lejátszóval.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest