Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Parlagfű #3441 üzenetére

    Úgy van, ahogy Naota kolléga mondja. Nincs egyértelműen jó választás. Filmnézésre, legyen az DVD vagy Blu-Ray tökéletesen megfelel egy HD-Ready plazma TV, de ugyanúgy jó lehet, egy megfelelően jó LCD is. Ízlés dolga is, hogy ki mit választ. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Pl. a plazma mellett szól a homogén fényerő, a magas kontraszt, a sok színárnyalat. Ellene szól viszont, hogy hajlamos a ghosting-ra és vigyázni kell a beégésre, valamint nem biztos, hogy minden típus egyformán jól teljesít konzolok esetében a foszforlag miatt. PC-monitorként például nem szerencsés a használata.
    Ugyanakkor LCD is tud nagyon szép képet produkálni filmnézés során is, tehát nemcsak az az erőssége, hogy gyakorlatilag bármit köthetsz rá. Viszont egy adott plazmával azonos árú LCD képe gyakran elmarad az ugyanolyan árú plazmáétól, a plazma SD-forrásból jobbára szebb képet produkál.
    Szóval olvass sokat a témában, hogy rájöjj, hogy mi is az, ami neked az optimális. Nem szabad a TV-vásárlás ötletének jelentkezése után rögtön az üzletbe rohanni, mert nagyot csalódhat az ember, ha hazavisz egy nem az elvárásainak megfelelő TV-t.

    Get Moded!

Aktív témák