Hirdetés

Aktív témák

• janos666

nagyúr

Az mennyire jó "bejáratás", ha kibontom, módszeresen letakarom az elejét egy réteg alufóliával (mert az legalább olyan jól engedi át a hőt, mint amennyire elállja a fény útját...), és ott hagyom állni úgy durván egy hétre valami burn-in videót loop-olva lejátszani :))

Ehhez mi lenne ideális? Egy folyamatosan emelkedő 8-bites szürke gradiens (256 képkocka, vagy esetleg oda-vissza 512...?), vagy elég a fekete-fehér folyamatos váltogatása?
    És azért előtte kalibráljam be nagyjából, hogy már úgy járódjon be, vagy legjobb ha gyári beállításokkal fut addig? (Aztán a legelső kalibrálás után még sűrűbben lövöm újra, ha eleinte többet "mozog"...)

Erről jut eszembe, mennyire stabilak a színek plazmákon? (Hőmérséklet változás és/vagy öregedés hatására mennyit mászik el IPS LCD-khez képest?)

PC monitornak gondoltam beállítani egyet, így elméletben igen nagy lenne a beégés veszélye, ezért gondoltam, hogy akkor tényleg alaposan be kéne előtte járatni...

És ezt már kérdeztem egy másik topicban is, de itt talán könnyeben kapok választ:

- A Panasonic TX-P42G20 panelje vajon natív 8 bites, vagy a sötétszürkéket csak dithereli? És ha ditherel, akkor ez mennyire látványos mondjuk a TN-es LCD-k dithereléséhez képest?

- És tulajdonképp hány bites akkor ennek az elektronikája, mert azt szűrtem le, hogy 8, még is van, ahol említik a DeepColor támogatást, ami elvileg 12-bitet követelne (de még barátok közt is legalább 10-et ... /color...).
    Bár ez konkrétan nem szerepel a panasonic oldalán, így lehet elírás/megtévesztés a hirdetésekben, de a panasonic oldalán amúgy sem találtam túl sok értelmes adatot.
    Vagy annyival oldották meg a "fogad legalább 12 bitet" követelményt, hogy rögtön a HDMI decoder chip lekerekíti 8 bitre mielőtt az elektroni hozzányúl? :DDD

- Itt ez a rengeteg szám, mint pl. a 100, sőt 600Hz. De végeredményben képes ez ténylegesen beállni 24 egész számú többszörösére, és mindenféle idióta interpolálgatás nélkül egyenletesen elosztva (n:n, nem 2:3 és hasonlók) kipakolni az 1080p24-et?
    >>> Ez lenne talán a leg hathatósabb érv, amiért lecserélném a fixen 60Hz-el H-IPS monitort, szóval ha ez is csak félmegoldásokkal operál, akkor inkább maradok a 2:3-as FRC-nél és nem nyűglődök TV-kkel (interpoláltatni is tudnék software-esen is, talán jobban is mint ez a TV, csak szerintem ocsmány dolog).

És ha már... mi ez, hogy mikor ki van kapcsolva az interpolálás, akkor "csak" 820p a "motion resolution"? Először hallom ezt a kifejezést, és most nincs kedvem utánajárni, így megmondaná valaki, hogy ez most jó vagy rossz...? Vagy pl. mennyi lehet ez az érték egy 60Hz-es 6ms LCD monitoron? Kb. mitől függ ez? :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák