Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Alusszia #20400 üzenetére

    "Mi van akkor ha mégis "beég" valami. Nagyon zavaró vagy csak a sasszeműek veszik észre pl. filmnézésnél de egy átlagos Tv adásnál nem zavaró."

    Ha valami beég, akkor az ottmarad örökre. Ha egy agresszív beégésről van szó, az nem feltétlenül csak fekete vagy fehér felületen látszik, hanem más színen is átüthet, tehát zavaró lesz.

    "Van-e valami megoldás az eltávolításra?Olvastam olyat,hogy van vmi DVD ami"segít"???"

    Ha már beégett, akkor nincs megoldás, úgy marad. A ghost el fog tűnni. Erre nincs specifikus DVD, bárhol olvastad, nem igaz! Sőt, kifejezetten kerülni kell az olyan nagyonokos, sokak által hangoztatott megoldásokat, mint a "fehérmosás", amikor teljes képernyős fehér tartalmat tartósan, órákra a panelen hagyva várjuk a javulást, ilyenkor ugyanis olyan szinten fel tud hevülni a panel, hogy még több kárt okozunk a panelban, illetve még az elektronikát is megsüthetjük. Arról már nem is beszélnék, hogy ilyenkor a plazmánk fogyasztása hirtelen az égbe szökik. A ghost-ot bármilyen változó képtartalom (értsd: egy sima, 16:9 képarányú DVD-film is) eltüntet kellő idő alatt. A beégést viszont semmi nem tünteti el!

    "Azért ez vicc egy kicsit,hogy 2-300 ezres TV-kről iszonyú jó képminőséget olvasok meg rengeteg extrát de ha megnézek a sport 1-en egy meccset aminek fehér a logója akkor oda a panel."

    Ez azért erősen sarkított kijelentés. Egy meccs alatt semmi nem fog neked a panelba égni, maximum az avatatlan, új panel esetében kell erre odafigyelni, később már vígan végignézhetsz egy meccset, pláne, hogy a szünetben nincs is ott a logó. Amúgy meg senki nem állította, hogy ez a technológia makulátlan. Oda kell rá figyelni! Egyébként elmondanám, hogy az LCD is be tud égni.

    "A másik kedvencem meg hogy ne nézzünk rajta képeket (de azzal hírdetik hogy lehet rajta képeket nézni)."

    Ezt a hülyeséget hol olvastad, hogy nem lehet rajta képeket nézni? A legjobb képmegjelenítő a plazma, pontosan a kiváló színhűsége miatt. Én csak ezen nézem a fotóimat és majd' lejönnek a falról. Simán túltesz a Dell monitoromon is, pedig az sem gyenge. Nem is ajánlanék mást képnézegetésre.

    "Illetve,hogy ne internetezzünk rajta de tudja a az internetet meg a wifi-t. Nem skizofrén dolog ez egy kicsit?"

    A WiFi nem azért van benne egyes plazmákban, hogy honlapokat böngéssz vele, előidézve ezzel a panel túlhevülését és az állandó képelemek (pl. böngésző menüje) általi beégést, hanem azért, hogy tudj ráküldeni PC-ről media server funkcióval pl. videótartalmat, képeket, vagy hogy tudj Youtube videókat nézni, Skype-olni, stb.

    Ha nem értesz valamit, akkor kérdezz, mielőtt alaptalanul méltatlankodsz! A plazma alapvetően egy igényes rétegnek készült televíziótechnológia, akik az elérhető (közel) legjobb képminőségért hajlandóak kompromisszumot kötni bizonyos területen. Ugyanez megfigyelhető a HiFi világban is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák