Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Downsampling #7456 üzenetére

    Hát szerintem meg pont az az egyszerűbb, amit te kőkorszaki megoldásnak nevezel. Egyszer bekapcsolom ezt a funkciót, és többé nincs rá gond. Az általad favorizált megoldásnál pedig minden egyes alkalommal meg kell nyomnod egy gombot (pause), amikor élesíteni akarod az élő adás megállítása/visszatekerése funkciót. De hát ugye ilyenkor sosem tudsz visszatekerni a pause megnyomásánál korábbi pontra! Márpedig számomra az a lényege a visszatekerésnek, hogy ha meglátok valamit az élő adásban, ami valamiért felkelti az érdeklődésem, akkor azt újból megnézhessem. Vagy mondjuk, ha pont félrenézek egy sportközvetítésben, amikor gól esik, akkor azt visszatekerhessem, és megnézhessem. Csakhogy ilyenkor már hiába nyomogatnám a pause vagy bármilyen más gombot, ha az engem érdeklő ill. elszalasztott pillanatban MÉG nem volt aktív a műsor rögzítése... Szóval ha úgy vesszük, éppen a Panasonic megoldása az intelligensebb. De minimum vitatható, hogy kinek mi a kényelmesebb. Engem pl. halálra idegesítene, ha állandóan nyomkodnom kellene külön egy gombot, hogy élesítsem a pause/rewind funkciót, és itt, a fórumon is olvastam már olyan hsz.-t, hogy valaki megőrült ettől, amikor egy gagyibb boxot kapott a szolgáltatótól, ami csak így tudta megoldani ezt.
    A három órás korlát az egygombos felvételre vonatkozik, és szerintem azért van, hogy ne menjen végtelenségig ( = a HDD tárhelyének beteléséig) a rögzítés, ha netán a tulaj elfelejti azt leállítani. Nincs bajom ezzel, számomra logikus védelmi funkció.
    Amikor csatornát váltok, nálam nem kérdezi meg, hogy biztosan akarom-e, mert ehhez le kell állítani a rögzítést. Csak simán átvált a másik csatornára – és onnan kezdve azt rögzíti a háttérben. Szóval itt nálad lehet valami gond, vagy a másik lehetőség, hogy nem értem a leírásodból, pontosan mikor is történik ez nálad. Nálam ilyet akkor ír csak ki, ha behívom az EPG-t (mondjuk ezt valóban meg lehetne spórolni, mert kb. a legelső ilyen alkalom után tudja már az ember, hogy ez együtt jár az addig rögzített tartalom elvesztésével, szóval felesleges minden egyes alkalommal újból leokéztatni a júzerrel).

    Pont azért tettem szóvá a tera/terra bakit, és nem mást, mert ez egy tech fórum, és egy kifejezetten tech terminológiáról van szó, amit ráadásul nagyon sokan használnak tévesen. És éppen ezért nem szoktam itt szóvátenni olyanokat, ha pl. valaki az ige előtti igekötőt különírja az igétől, pedig égnek áll tőle a hajam. ;)
    Ha nem bánod, ezzel én le is zárnám ezen a ponton a nyelvészkedést.

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák