- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayyy
senior tag
Sziasztok!
Frissült a vindóz ugye... itthon két gép között megszűnt a megosztás (egy mappa volt megosztva "A" gépen "B" géppel). Látszólag minden rendben, de "B" gép folyamatosan reklamált, hogy nincs engedélye... és hálózati jelszót sérelmezett. A fura, hogy nem állítottam be hálózati jelszót. Na mindegy, a lényeg, hogy kikapcsoltam, hogy jelszót kérjen, így látja "B" gép a mappát. DE... amúgy hogy lehet hálózati jelszót megadni?
A másik kérdésem, hogy innentől ez az otthoni megosztás általános/helyes módja, hogy bekapcsoljuk a hálózatfelderítést és kikapcsoljuk a jelszavas védelmet?Minden a legnagyobb render!
-
MasterMark
titán
A legjobb bent hagyni a jelszót, különben néha megzavarodik. (Meg nem kell akkor engedélyekkel szórakozni meg nem kell házirendeket állítgatni.)
A jelszó azt jelenti, hogy a gép valamelyik helyi accountját kell használnod a bejelentkezéshez. Jellemzően azt amelyiket amúgy is használod, de létrehozhatsz emiatt egy másikat is.
Így kell megadni: gépnév\felhasználó[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
SP4C3
veterán
Jelszavas védelmet kapcsold be, jelszó nélkül azthiszem nem is működik. Samba-t kukáztam már nagyon régen, pont az ilyen sz@rságai miatt.
Fogalmam sincs mi lehet az a hálózati jelszó, biztos a magyarított magyaros Ablakok™ saját megnevezése, annó user-t kellett jelszavazni... De amúgy van windows 10-es topik, ott szerintem már 3600x fordult elő hasonló rendellenesség, ha rákeresel, akkor talán válaszra lelsz.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Livius
őstag
válasz MasterMark #53249 üzenetére
13, 15 éves gyerek ezeket nem fogja tudni megoldani egyhamar. Persze az ilyen URL tiltás egy másik DNS szervert használva, amit nem a router ad ki a usernek, kijátszható. De még ha ezt meg is oldják, legalább megtanulják ezt is, és a végén még, ha ilyen területen tanulnak tovább, talán lesz valami értelmes szakmájuk meg végzetségük.
Én 15 évesen egy játszós PC-ém BIOS-át kinyírtam, aztán kb 1 hétig másik gépen az MSI manuálokban nézegettem van-e valami recovery, hát volt, és működött. Nah innentől kezdve kezdtem neki igazán a PC-és bütyköléseknek, és nagyon megérte, hogy a tanulmányaim is erre az irányba haladtak utána.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
-
tlala
addikt
Nagyjából alap kérdés: T-s optikai ONT (F@st 5655V2, 1000/1000 optikai, IPTV és vezetékes telefon) + új saját router.
Nem találtam meg a megoldást a kereséssel (pedig biztos leírtátok már): a saját új routeremet (Xiaomi AX3600) szeretném használni, egy rákötött PC-vel, amiről azért az ONT-ot is el tudom érni, ha macerálni szükséges.
A dedikált AP módjában remekül megy az új router, nagyon jó a wifi, de kipróbálnám teljes értékű routerként, amikor levesz mindent az ONT-ról, amit csak lehet - beleértve a PPOE csatlakozást is.
A keresésből világos, hogy az ONT-ban a PPOE passthrough-t kell beállítani (és majd az új routeren user+pw), és a Connection Triggert MANUAL-ra állítani (IPTV kábelét ONT egyik LAN-jában hagyni).Ami nem világos, az a LAN-LAN vagy LAN-WAN csatlakoztatás kérdés, IP-k, DHCP tartományok, DHCP server melyiken ki/be, DMZ, stb.), ha az a célom, hogy a Sagemcomról minél többet levegyek, vagyis:
- az AX3600 router módban kapcsolódjon a netre PPOE kapcsolattal,
- az AX-re kábellel kötött win10-es PC-men legyen net és a PC rendben lássa az ONT-ot is,
- persze menjen az IPTV is ill. a vezetékes telefon (de gondolom ezeket nem érinti a kérdés).[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
A keresésből világos, hogy az ONT-ban a PPOE passthrough-t kell beállítani (és majd az új routeren user+pw), és a Connection Triggert MANUAL-ra állítani (IPTV kábelét ONT egyik LAN-jában hagyni).
Ez így OK, ezután az AX wan portját az ONT egyik lan portjával kell összeköteni. A routered felépíti a pppoe kapcsolatot.
- az AX-re kábellel kötött win10-es PC-men legyen net és a PC rendben lássa az ONT-ot is,
Ez így ilyen formában nem fog menni fog. Miért van rá szükséged? Az a legbiztosabb, hogy az ont-n meg akarsz nézni valamit, az ethernet kábelt átdugod az ont-be, ha végeztél, akkor vissza a xiaomiba. A xiaomi wan portjának nem az ont által kiosztott 192.168.xxx.xxx lesz az ip címe, hanem a t által kiosztott publikus ip cím.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz MasterMark #53263 üzenetére
A neten fellelhető infók alapján alapból nem tudja, viszont OpenWRT-vel megoldható.
[link]Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb témába írom, de ideálisabbat nemigen találtam.
Egyik ismerősömnél adott egy kétszintes családi ház, bejövő hálózat az alsó szinten, itt található a router (Asus RT-AC1200GU). A felső szinten viszont eléggé gyenge a WiFi jel (dupla vasbeton födém, stb).
Tudom, hogy valószínűleg egy erősebb router megoldhatná a problémát a felső szinten, de érdekelne, hogy mivel a felső szintre kábel is fel van húzva, lenne-e más lehetőség (pl másodlagos router, kábeles repeater, stb) ami mégsem 30-40e ft-os kategória?
Köszi a segíséget előre is!by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
user12
őstag
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
A digi fejleszti a hálózatát és kaptunk egy optikai kábeles routert. A routerre csak 2 eszközt lehet dugni, meg nem is nagyon lehet belenyúlkálni, így egyértelmű volt, hogy a jól bejáratott Tplink routeremnek maradnia kell. Azon be van lőve minden.
Összedugtam LAN-on keresztül a digis routerrel , így gyakorlatilag switchként működhet. Van is mindenhol net, elérés (nas, gép, médialejátszó, felcsatolt meghajtó) de nem látom a nas felületét, meg a transmissiont sem tudom elérni.
Olvastam valahol, hogy ha tegyük fel a digi router ip címe 192.168.100.1, akkor ha a régi router ip címét ...100.2-re állítom, akkor onnantól kezdve minden mehet a megszokott úton. Ezzel csak az a gond, hogy sehogy se érem már el a tplink admin felületét.Hogy lehetne ezt megoldani? Ötlet kellene.
-
SP4C3
veterán
Digi lanbol tplink wanba, optikai modem legyen bridge modeban
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
DGery
aktív tag
válasz user12 #53267 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
Most mondja a srác, hogy van egy D-link routere, amiben van AP mód. Azzal is működhet a dolog?
Illetve az kivitelezhető valahogy, hogy "ugyan az" a WiFi hálózat legyen? Értem ezalatt, mint pl a munkahelyemen, hogy akárhová megyek a telephelyen belül vált az AP-k között, de a hálózatot sosem dobja el a rendszer. Ha ehhez több dolog is kell, nagyobb beruházás akkor offos a dolog.by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
user12
őstag
A legtöbb D-Link router használható access pointként is, igen. Ugyanazzal a hálózatnévvel és jelszóval kell beállítani, mint a lenti access pointot is. Ilyenkor az eszközök csatlakozhatnak bármelyik eszközhöz.
A kettő közötti váltás más dolog, egy nagyon rövid szünet lesz, amíg átregisztrál egyikről a másikra. Gyakorlatilag nem fogod észrevenni, max ha benne vagy egy video hívásban és akor vált, akkor megszakadhat.
A seamless roaming-ot, ami gyakorlatilag megszakadás nélküli kapcsolatot tud (802.11k, v, r) a soho eszközök nem igazán támogatják, hanem a 6-7 számjegyű árcédulájú enterprise cuccok.
Esetleg a mesh technológia, ami még tudhatja [link] de nem mondom 100-ra.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Topikgazda
válasz user12 #53273 üzenetére
Azt az azonos SSID-t szerintem ne erőltessük! Itt is és más hálózatos topicokban is agyon sokszor kiveséztük már, hogy miért ne.
Nem feltétlenül okoz mindenhol problémát, viszont sokszor igenis okoz, előnye pedig ténylegesen nincs.
Hiú remény, hogy megoldja az AP-ok közti váltást. Ahhoz erre felkészített eszközök kellenek. Véletlenül persze összejöhet, akadnak ezt célzó kliensoldali megoldások, de de egyrészt nem igazán működnek megbízhatóan, másrészt ez nem azt jelenti, hogy az azonos SSID önmagában bármit is érne.
Ahhoz tehát, hogy megvalósuljon váltás, valamilyen hálózati menedzsment kell. Erre szolgál az egyre jobban terjedő Mesh.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
SP4C3
veterán
Meg hozzá controllert...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
tlala
addikt
válasz user12 #53261 üzenetére
Egyelőre sikerült kitalálni egy saját megoldást - annyi kompromisszummal, hogy az internet PPOE kapcsolódás maradt az ONT-on.
Az ONT saját IP-je 192.168.1.254 - így annak DHCP tartományát beállítottam 200-tól felfelé.
Az AX router IP-je 192.168.1.1 - így annak kiosztható DHCP tartományát 199-ig állítottam be. A wifit is az AX router adja, mert erősebb, mint az ONT. Az ONT-ot és a routert LAN-LAN kapcsolattal kötöttem össze.
Mindenre dugható bármi, van internet mindenen, és minden lát mindent.Van ennek valamilyen hátránya?
-
MasterMark
titán
válasz user12 #53273 üzenetére
Ugyanannak az SSID-nék azért nincs értelme, mert ha a kliens tud viszonylag okosan váltani a wifik között, akkor a különböző SSID között is fog váltani az nem fog neki gondot okozni.
Ha meg nem akar váltani, akkor az ugyanarra állított SSID sem oldja ezt meg.
SP4C3: A kontroller egy ingyenes szoftver, oda telepíted ahova akarod. Nem kell megvenni.
Switch Tax
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #53278 üzenetére
Azért nem lesz kis munka mind a 13 szoba 13 különböző ssidjét és jelszavát bepötyögni a család mind a 8 tablet és laptopjába... 1ssid mellett tized ennyi munka lenne..
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
Az elég sok módon futtatható, nem feltétlenül kell venni egy cloud key gen2-öt. Sőt ha olyan routerja van, vagy vesz esetleg még integrálva is lehet.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, amire nem találom a megoldást. Anyumnak van egy HP pavilion régebbi üzleti laptopja. (pontos típust nem tudok most mondani csak délután, ha szükséges)
Nálunk is szokta használni az én vezeték nélküli hálózatommal. Múlt héten jött (lehet régebbi, csak anyu sosem frissít semmit) egy win 10 frissítés és azóta nem működik sem a vezetékes, sem pedig a vezeték nélküli hálózat sem. Azt írja van internetelérés, de nincs kapcsolat. Hálózati drivereket már újraraktam, azzal nem oldódott meg a hiba.Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
A hálózatomon lévő minden eszköz tökéletesen működik (laptopok, kamera, nas stb,.)Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #53285 üzenetére
Van esetleg valami iOS app amivel ki tudom mérni?
- mozi bolondéria -
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53283 üzenetére
Jah lehet rosszul mondtam...
most haza ertem bekapcsoltam es most az irja, hogy jo a wifi csatlakoztatva, viszont a tesztek nem lettek jok, de nem tudom mit jelentenek es bongeszni sem lehet...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Sickboy25 #53282 üzenetére
A WIN10 update mindig elbaxa a hálózati drivereket, főleg a régebbi laptopokon. Távolítsd el a drivert, de ne a win rakja újra, hanem te keress hozzá régebbi gyárit! Ezt eljátssza mindig a Lenovo-kal is.
Esetleg még ezt is kipróbálhatod:"A szükséges hálózati parancsok futtatása parancssorablakban
A tálcán lévő keresőmezőbe írja be a parancssor kifejezést, tartsa lenyomva a Parancssor
találatot (vagy kattintson rá a jobb gombbal), majd válassza a
Futtatás rendszergazdaként > Igen lehetőséget.
Futtassa a parancssorban az alábbi parancsokat az itt látható sorrendben, majd ellenőrizze,
hogy megoldódott-e a probléma:
Írja be a netsh winsock reset parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be a netsh int ip reset parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be a ipconfig /release parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be az ipconfig /renew parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be az ipconfig /flushdns parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt."[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53289 üzenetére
Ezeket is lefuttatam, de semmi, viszont a gmail.com fiok, youtube mukodik
Digitalpimp: megprobalom ezt a lehetoseget is
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Sickboy25 #53291 üzenetére
Mi semmi?
Ezeknek nem megjavítani kell, hanem nekünk segítene a hibakeresésben... Már ha bemásoltad volna az eredményét ezeknek is.
szerk.: A tippem egyébként az, hogy nincs IPv4 csak IPv6 címed, így csak azok az oldalak mennek amik tudnak IPv6-ot.
Amit Digitalpimp írt winsock reset valószínűleg megoldja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53292 üzenetére
-
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53294 üzenetére
Azt hiszem vegig kell mennem a listan amit Digi irt mert most megint nincs netem...
A halozati tulajdonsagoknal, ha ramegyek a wifi halozatomra, ott ir IPv4 cimet, ami a belso halozatom ipejebol van
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53296 üzenetére
Nah átváltottam laptopra, mert atelefonról nem tudok rendesen írni.
De igen egy gépről van szó, ami egy win10 frissítés után nem kapcsolódott a netre. Ma hazaértem és részlegesen meg tudtam nyitni oldalakat gmail, youtube. Majd lefuttattam a winsock resetet és utána megint nincs internetem az említett gépen. Semmit nem nyit már meg...
Mégegyszer leszedem és újrarakom a hálózati drivert is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #53298 üzenetére
hogy kell kézzel beállítani?
-
Topikgazda
válasz MasterMark #53289 üzenetére
"ping 2001:4860:4860::8888"
Ezmiez?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs