- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Danecay
addikt
Üdv!
Pár napja tapasztalom azt a jelenséget, hogy számítógép bekapcsolás, vagy alvó módból történő felébresztés után a gép nincs csatlakoztatva a hálózatra. Ezt egy hálózati adapter leválasztás majd újraindítással, vagy az eszközkezelőben való törléssel és újratelepítéssel egyszerűen meg lehet oldani, de nyilvánvalóan nem ezzel akarom indítani minden egyes alkalommal a számítógép használatbavételét. Nincs esetleg tippje valakinek, hogy mi okozhatja, még inkább, hogy miként szüntethetném meg? Viszonylag frissen van a rendszerem telepítve és csak egy dologra tudok gyanakodni, bár eddig még sohasem okozott problémát. Egy "varázsprogram" van telepítve, a Wise Care, de amennyire tudom ez még a megbízhatóak közé sorolható de, vajon nem e ez végzett hálózati optimalizáció címen olyan módosítást ami a fenti jelenséghez vezet? Mint írtam, sohasem okozott még problémát a program használata, pedig évek óta ismerem, használom.
-
SP4C3
veterán
válasz Danecay #53903 üzenetére
Nincs esetleg tippje valakinek, hogy mi okozhatja - Win10
még inkább, hogy miként szüntethetném meg? - Linux... csak vicceltem, device managerben uncheck-eld: Allow the computer to turn off this device to save power.
Viszonylag frissen van a rendszerem telepítve - Ez nem számít, windows 10 nulla naposan is bughalmaz és csak romlik minden "frissítéssel".
Egy "varázsprogram" van telepítve, a Wise Care - Ez csak súlyosbítja, az amúgy is elcseszett OS helyzetét, rakj fel mellé egy IOBit PC Care-t, vagy mi a töknek hívják azt a malware-t és az alapból fertőzött rendszered mégfertőzöttebb lesz 2x, vicces lesz, ha majd Redmondban kiválasztanak neked egy driver-t, mert szerintük az a jó neked, utána kínában a wisecare és az iobit is ráereszt egy driver mókolást a gépedre. Persze a 3 program "telemetriája" nem akad össze, attól nem kell félned.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Kaptam a szolgáltatótól egy új hálózati elosztót, ami a F@st5670 névre hallgat.
A NAS-nak beállítottam egy portot, de nincs nyitva. Hol/hogy tudom ezt a portot engedélyezni?
Válaszokat előre köszönöm. -
MasterMark
titán
Hol állítottál be portot? Honnan tudod, hogy nincs nyitva? Mit szeretnél engedélyezni?
A routerben port forward kell egyébként. Az online port checkerek zártnak fogják látni a portot, ha nincs service ami hallgat rajta, hiába egyébként átmegy a port forwardon.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Danecay
addikt
válasz MasterMark #53906 üzenetére
Köszi, de mint írtam, nem látok ilyet. Direkt átkattintottam az erőforrások fülre annak a kérdésnek a megelőzésére, hogy nem e ott van Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy ez a megoldás a dologra, 2 okból is kifolyólag. Az egyik az, hogy nem volt még olyan Windows, a 95-t is beleértve ami energiagazdálkodási okokból alapértelmezetten letiltotta volna a hálózati adaptert. Ezen a szinten ilyet nem lehet szándékosan kódolni, vagy ha igen azt szabotázsnak vagy vírusnak hívják. A másik pedig az, hogy a gép bekapcsolását követően miután újraindítom a hálózati adaptert, egész nap nincs gond vele, még ha órákig nem is ülők előtte, márpedig ilyenkor illene bekapcsolnia több energiagazdálkodási mechanizmusnak is.
-
Zaji
őstag
válasz MasterMark #53908 üzenetére
Itt teszteltem le.
Port forwarding manuális hozzáadásával próbáltam, Advanced IP scanner -rel kiolvastam a NAS IP címét és azt adtam meg a routerben.[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Danecay #53909 üzenetére
Az energiagazdálkodás arra vonatkozik, hogy ha te alvó módot kérsz a géptől, akkor mik azok a hardverek amiket leállíthat ilyenkor. Nem menet közben fogja neked lekapcsolni.
És igen, a default az, hogy a hálózatot leállíthatja, mivel nem fog kelleni alvó módban. Akkor szokás ezt kikapcsolni, ha wake-on-lan-nal is akarod ébreszteni a gépet.És de a megoldás valahol itt lesz. Ha nincs ilyen akkor nincs mit csinálnod, én megnézném hogy jó driver van-e fent hozzá.
Esetleg nézd át a speciális fülön a beállításokat hátha valamelyik releváns a témában.Switch Tax
-
Zaji
őstag
válasz MasterMark #53912 üzenetére
-
SP4C3
veterán
válasz Danecay #53905 üzenetére
Ha nem tetszik a cinizmus, akkor először is ITT kellett volna segítséget kérni, ne más tákolja a sz@rjukat, ha a fórumon keresed a megoldást, akkor fáradj át ide: [win10 topic] 100%, hogy már n+1x felmerült ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Danecay
addikt
válasz MasterMark #53911 üzenetére
Nos nálam 30 perc után alvó állapotba megy le a gép, ez az alapértelmezett Win beállítás, de tekintsünk el most akkor ettől, szorítkozzunk a gép bekapcsolását követő inaktív hálózati kapcsolatra. Ugye ez önmagában ki is zárja a hálózati bejelentkezés lehetőségét amennyiben arra lenne igény, így ez nem lehet alapértelmezett beállítás. Persze, tiltsa le alvó állapotba a hálózatot ha úgy tetszik, de felébresztéskor álljon is vissza, ha ez tök evidens dolog lenne nem most futottam volna először bele a jelenségbe 20 év PC használat után.
-
Danecay
addikt
Fura egy figura vagy, Te tolod ezt a nemkívánatos stílust és még neked áll fentebb? Picit elgondolkodtatnál!
Egyébként köszi a linket, megnézem, de mivel hálózati problémáról van szó, ezért gondoltam, hogy ide írok először, hátha itt egyből tudnak okosat mondani, nem csak okoskodni, míg a Windowsnak annyi baja lehet, hogy a hálózati probléma, jó ha kiteszi a téma 1%-t. -
Danecay
addikt
Szia!
Esetleg ezzel próbálkozz Downloading Portforward Network Utilities
A szolgáltatóm mindvégig hülyének nézett amikor jeleztem, hogy portnyitási problémám van, mert a kívánt alkalmazás sem működött és a fent linkelt szoftver is azt jelezte, hogy zárva van az adott port, majd amikor valóban sikerült megoldaniuk a problémát, amiről így kiderült mégsem nálam volt, onnantól a fenti szoftver is nyitottnak mutatta a portot.[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Danecay #53916 üzenetére
Ez nem hálózati probléma, annyi köze van a hálózathoz, hogy egy USB-s!!!! wifi stick-et érint. De semmi több. Feltételezem a többi eszközzel semmi hiba, csak ezzel az egyel. Nem téged útállak, nem kell magadra venni... Gondolom mostmár leesett, ha jót szeretnél magadnak, akkor csinálsz egy friss install-t és kigy@kod az ilyen nyűveket a rendszeredből. WiseCare meg hasonlókat (driver booster pl) semmi, de semmi esetre sem használunk. Egy valamire való User ezt tudja és megérti, de vannak vérpistik, nekik csodákat művelnek az ilyen driver booster meg automagic system optimizer cuccok, de végül mindig ott lyukadunk ki, hogy a rendszer "optimalizálását" kézzel kell elvégezni lehetőleg "házon belüli" cuccokkal, mint pl. windóz group policy editor, aka. gpedit.msc és regedit (sajnos 2020-ban ott tartunk, hogy regedithez és command propt-hoz kell nyúlni)
Szutykos Q-a Cortana eltávolításához nekem pl egyszerűbb volt 3rd party cucchoz nyúlnom és az UWP platform gyomlálásához is. De ez itt mind OFF topic és win10 topic-jában ez elfogadhatatlan, hogy rosszat merészeljen valaki mondani erre a teljesen jól működő és becsületes rendszerről. További kellemes kínlódást hozzá a megfelelő topic-ban!-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Danecay
addikt
Nos, ez már egy sokkal elfogadhatóbb stílus volt Annyival egészíteném csak ki, vagy korrigálnám, hogy nem Wifis. stic-kről van szó, hanem normális alaplapi hálózati adapterről (ASRock B450 Pro4), amivel eddig semmi gond nem volt. A varázsprogramokkal kapcsolatban igazad lehet, nem véletlenül tettem idézőjelek közé én is, bár csak, hogy borzoljam a kedélyeidet, ezúttal csak poénból, de volt olyan is, hogy egyidejűleg fent volt a gépemen a WiseCare, a Kerish Doctor, az Ashampoo WinOptimizer, és még a Driver Booster és mégsem volt semmiféle problémám. Természetesen nem futottak egyidejűleg a rendszerrel, max. egy a sok közül.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
mivel releváns topikot nem találtam ehhez, itt kérdezem, legfeljebb törlitek.
A nyomtatóbarát verzió miért vagy mióta nem működik az oldalon? Nyomtatnám az egyik ide kapcsolódó oldalt (de semelyik másikat sem) és nem teszi egy lapra az egész cikket.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
jézusom
addikt
válasz MasterMark #53912 üzenetére
Nekem is ez a bajom raspberryt szeretnék elérni, megcsináltam a port forvardot, de online check zártat lát. Érdekes módon a ddns domainnel belső hálórol elérem, de mobil hálórol nem Lehetséges, hogy másikm porttal működne, vagy mi volt a megoldás? De nem is érdekel hogy a check zártnak látja ha működik az elérés, de nem
-
spe88
senior tag
Hali!
Az egyik android appal végre sikerült elérnem, hogy a telóm teljes tartalmát látom a PC-men, ha ugyanazon a hálózaton vagyunk. Az app egy http-címet ad porttal együtt, amit ha beütök a Chrome-ba akkor már látom is a telóm tartalmát a PC-n.
Ezt a http-címet szerettem volna felmappelni egy hálózati meghajtónak az intézővel, de nem engedni. Miért?
Köszönöm
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába futottm, hogy van egy Asus RT AC53 routerem, eddig teljesen jó volt, elég volt mindenre. Viszont múlthéten beüzemeltem egy kisebb nas-t otthon, csináltam hozzá ddns-t, vpn szervert routeren s az a gond, hogy ha nem otthon vagyok és szeretnék letölteni, akkor elég limitált, kb 3mbps amit el tudok érni, ahogy néztem, amint elkezdtek le/fel tölteni a vpn mögötti nas-ra a router cpu plafont ver.
Ezen érdemben lehet segíteni mondjuk egy új routerbe való beruházással a 30k alatti tartományban? Vagy ebben az árkategóriában ne nagyon keressek "csere" eszközt?
Más indok amiért lecserélném, hogy mostmár mindkét lan portja foglalt és a 750mpbs kombinált 2,4-5 ghz teljesítménye is (ha végre hozzák a gigabitet) kevéske lesz.
Előre is köszönöm! (Ha a routeres rész nem ide tartozik, akkor elnézést )Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MasterMark
titán
válasz racskobalazs #53926 üzenetére
Gyenge az a router ezek szerint. VPN-t ne a routeren csináld hanem a NAS-odra tegyél valami gyors VPN-t, mondjuk a wireguard-ot.
Switch Tax
-
racskobalazs
senior tag
válasz MasterMark #53928 üzenetére
Na igen, nincs dedikált "nas" Egy "nem használt" PC-n fut vm-ben OMV.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MasterMark
titán
válasz racskobalazs #53930 üzenetére
Akkor arra tedd, az még jobb is, mert méggyorsabb lesz.
Switch Tax
-
Topikgazda
válasz racskobalazs #53926 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMark
titán
Azt nem emiatt mondta. Ez csak egy másik dolog ami jó ha úgy van, hogy ne legyen összeakadás.
De akkor írd már le konkrétan mit akarsz forwardolni? Mi ez a webadminja a nasnak? Annak a tűzfala nem biztos, hogy beenged kintről érkezőt, csak olyat aki egy hálón van vele. Megnézted a tűzfalban?
Switch Tax
-
Zaji
őstag
válasz MasterMark #53935 üzenetére
Kaptam másik hálózati elosztót a T-s szolgáltatótól, optikára váltás. A NAS-on futó torrent kliensben ezt követően nem indulnak el az új torrentek letöltése. Első körben az hittem elég lesz egy portot nyitni és minden mehet tovább.
-
Zaji
őstag
válasz MasterMark #53937 üzenetére
A NAS beállításai maradtak és csak a router lett cserélve. Ezért gondoltam, hogy ott keresem a hibát.
Ebben esetleg nem ronthattam el valamit?
Köszönöm a segítséget. -
MasterMark
titán
Ez jól van kitöltve. Annyit én csinálnék, hogy a nevében benne legyen hogy torrent, hogy tudd mire nyitottad.
A torrent kliensen beállítottad ezt a portot egyébként?
Értem, hogy a nas nem lett állítva, de ha egyáltalán nem indul el a torrent, akkor az nem a port forward miatt van. De próbálj ki egy linux torrentet leszedni.
Pl.: Linux mint torrent.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Zaji
őstag
válasz MasterMark #53939 üzenetére
Igen a kliensben is beállítottam a portot.
Ezt sem tölti le.
-
jézusom
addikt
válasz MasterMark #53927 üzenetére
Nem tudom mi volt, most másnap már megy!
-
racskobalazs
senior tag
válasz MasterMark #53932 üzenetére
S az nem lesz gond, hogy akkor a routeren portforwardolni kell s így maga a szervergép lesz kint a neten?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
MasterMark
titán
válasz racskobalazs #53942 üzenetére
Az egész gép nem lesz kint, csak az a service. Gondnak nem gond, de biztonsági kockázat. De ugyanúgy az a routeren is.
Switch Tax
-
spe88
senior tag
válasz MasterMark #53931 üzenetére
Nem étek hozzá milyen szerver, nem tudom webDav-e. Igazából az EasyShare Wifi nevű app dobja ki a címet:
http://192.168.1.7:8080/ és erre rá is tudok kapcsolódni PC-n Chrome-mal, de felmappelni nem tudom, pedig úgy próbálom ahogy bekeretezted. Azt írja a megadott mappa valószínűleg érvénytelen.Megpróbáltam portszám nélkül is, szintén.
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a router és a tv között kb van 25méter (padlásra fel, onnan le, és a szabad ég alatt is lóg egy darabon) és mostanában elég gyakran megszakad a kapcsolat (cat5e kábel).
Például megy a letöltés egy darabig, visszazuhan, majd a laptop (ezzel teszteltem) kiírja hogy hálózati hiba, és megszakad a kapcsolat. Ha újrakezdem, általában letölti az adott fájlt (pl killa, jellyfish sample).
Emiatt elég gyakori hogy a vodafone beltéri, vagy a steam nem működik mert nincs folyamatos internet kapcsolat.
A dolog úgy néz ki hogy moden -> router (tplink wdr4300, kb 10 éves) 2 ág (ebből 1 a pc-be), a másik ez a hosszú kábel le a nappaliba, ott egy tplink switch (tl-sg1005d, kb 2 éves) szétosztja voda tv box, samsung tv, valamint egy média lejátszónak (egyszerre csak az egyiken megy a forgalom).Holnap itthon leszek így átnézem a kábelt nem-e a nyest rágta meg, de ha nem, tudnátok valami kábelt ajánlani nekem? Esetleg a router/switch a ludas (bár pc-n nincs gond sem a steam letöltéssel, sem mással)?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
errorcode06
őstag
válasz errorcode06 #53945 üzenetére
Most megtaláltam a papírokat: 8 éves a router, 1,5 a switch
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
mezis
félisten
válasz errorcode06 #53945 üzenetére
8 év alatt a kültéri kábelt az idő foga is alaposan "megrághatta"....
mezis
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségért fordulnék hozzátok egy itthoni megoldandó feladatban. Adott egy fali villany autó töltő, ami wifis. Sajnos szerintem a lehető legrosszabb megoldással, AP módban fut (sajnos ez nagyon elbaszott egy konstrukció, de ezt most hagyjuk). Tehát ezt a fali töltőt úgy lehet elérni, hogy ő sugároz egy wifit AP -t, amire te közvetlenül rákapcsolódsz és lesz egy 192.168.4.x -es alhálózat, ezután pedig már eléred az egyébként webalapú felületet a 192.168.4.1 -es címen. Hogyan tudnám megoldani, hogy ezt én folyamatosan elérjem a saját hálózatomból (akár a netről is)? Erre a célra lenne egy TP-link 1043nd routerem (DDWRT -vel). Ezzel esetleg bridge módban rá tudnék csatlakozni a töltőre, aztán vezetéken (vagy akér Wifin) rákötni a jelenlegi hálózatomra (192.168.1.x címtartomány). Mivel a wifi AP -je nem konfigurálható, így abba nem tudok belenyúlni...
Szerintetek mi lenne a megoldás?
Köszi
-
user12
őstag
Ha a routedben (nem a tplinkben, hanem ami az internetet szolgáltatja) fel tudsz venni egy második alhálózatot, akkor elhúzol egy kábelt a töltőig, bedugod a routerbe és megcímzed az interface-t, pl 192.168.4.20. Ekkor ha hozzáadod ezt a hálózatot, mint static route, akkor látni fogod a töltőt.
Ugyanezt meg lehet csinálni wifin is, szerintem a ddwrt kezeli a statikus route hozzáadást.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs