- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz SunMount3r #43450 üzenetére
Hálózatfelderítés be van kapcsolva? Megosztás be van kapcsolva?
Switch Tax
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MasterMark #43451 üzenetére
Be, be.
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz SunMount3r #43454 üzenetére
"A TCP/IP feletti NetBIOS nincs bekapcsolva (engedélyezve) a munkacsoport legalább egy számítógépén."
XP alatt még így volt.
(Gondolod, hogy változott azóta bármi is a csicsán kívül ? )mezis
-
SunMount3r
nagyúr
Csak furán hangzik (mert eddig soha nem olvastam), hogy az SMB-hez kellene a NetBIOS is... A router-es Topic-ban alapból ajánlják, hogy kapcsoljuk ki még a router-ben is (biztonsági okokból), de akkor hogyan mennének nélküle a megosztások?
Épp ezért próbálok kételkedni (vagy másik megoldás után nézni), mert azért a hálózati biztonság továbbra is fontos nekem...
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Remélem jó helyre írok egy problémámmal kapcsolatban.
A problémám a következő
IPV4(tcp/ip) DNS szervereket annó beállítottam a saját gépemen viszont egyéb okokból kifolyólag ezt szeretném megváltoztatni és semmilyen módom sem engedi nekem a win10. ezt megváltoztatni. A következő üzenetet dobja vissza.:Semmit nem engedélyez. se IP átírását, sem DNS átírását, sem automatikusra átállítást.
speciális fül alatt sem enged változtatni.Remélem tudok segíteni. Válaszotokat előre is köszönöm.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
belfike
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom sokaknál nem sikerül a win10 1803 fájlmegosztási procedúráján felülemelkedni. Valójában nekem sem . Az rendben van hogy kapcsoljuk be az SMB1 protokollt ,(Akkor remekül megy minden) de nem ajánlják. Akkor mégis mit lehet tenni hogy a gépek lássák egymást. Milyen router vagy switch kell hozzá? Hiba keresek rá a neten hogy " SMB2 támogáts router vagy swittch", mindenütt azt mondják ideiglenesen kapcsoljuk vissza az SMB1-et . Mégis mi akkor a megbízható megoldás?
Üdv Belfike! -
MasterMark
titán
Nem kell az smb1 a megosztáshoz. Gépnevet be kell írni kézzel, vagy fel kell venni a kedvencek közé, vagy hálózati helyként vagy hálózati meghajtóként hozzáadni. Nem értem minek ez a szenvedés.
Otthoni csoportot meg senki nem használta, mivel azon kívül hogy felesleges volt, még szar is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
belfike
csendes tag
válasz MasterMark #43460 üzenetére
Szia!
Kikapcsolt SMB1 mellet nem tud csatlakozni hálózati meghajtóként sem gépnév. sem IP cím alapján. Fogalmam nincs hová kéne kedvencek közé felvenni. Amennyiben net böngészőre gondolsz , úgy ott sem lehet hozzáférni. -
sir0cco
tag
Fent olvastam valahol, hogy egy -két embernek volt baja a kábellel.
Én cat5e-ről váltottam: 120M netből 85M vitt el a xiaomi rputerig 20-25méteren.LOGILINK - patch kábel, Cat.6A 10G S/FTP PIMF PrimeLine 20m fehér.
120Mból 120M visz el.
Kicsit borsos az ára de megbízható. -
bbmt
senior tag
Sziasztok;
Eddigi konfigom tökéletesen működött, egészen mostanáig, amikor elment az áram pár másodpercre.
Konfig:Huawei B525 mobil modem 5 lan portal
TL-SG1016 switch
A mobil router adja az internetet és csatlakozik a LAN-on keresztül a switch-be, a NAS és a többi pc és tv,szintén a switchre van dugva.
Áramszünet után, a tv-k és pc-k látják és elérik a NAS-t, de internet nincs.
A Huawei-en a wi-fi tökéletesen működik, és szintén elérhető pc-ről a switch-en keresztül.
Tipp, hogy mit állítsak és hol?A kanál a gyengék villája
-
Topikgazda
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #43456 üzenetére
Bekapcsoltam a NetBIOS-t ez egyik gépen, de az továbbra sem látja az Android-os Box-omat a hálón. Továbbra is csak, mint "média eszközt" listázza ki.
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43467 üzenetére
És ha beírond a Windows Explorerbe vagy miacsudába a címét \\xxx.xxx.xxx.xxx formátumban, mi történik?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
bbmt
senior tag
válasz Gubek-Einste #43466 üzenetére
kábelcsere, másik port, megvolt, nincs változás.
Ha közvetlen dugom a Huawei-be a pc-t akkor van internet. Bedugom a switch-et és arra a pc-t akkor nincs net.A kanál a gyengék villája
-
Topikgazda
válasz SunMount3r #43469 üzenetére
Az Access denied az messze nem a semmi!
A semmi az magyarul a "Windows nem tud kapcsolatot létesíteni az <IP> összetevővel".
Lehet, hogy jogosultsági problémád van.
MaCS
-
sir0cco
tag
válasz MaCS_70 #43464 üzenetére
Eddig nem is foglalkoztatott igazán a dolog csak elkezdtem olvasgatni a topikot és utána olvastam a kábelek fajtáinak (cat5e cat6 stb.)
Gondoltam elviekben, hogy nyerek még sávszélt és így is lett.
Lemértem vezetéken előtte cat5e-n majd az új cat6e-val és sokat nyertem. Meg is lepődtem.
Jah, és a kisházba hátra kellett egy plusz net-et kiépíteniSzerk.: Vagy mocsok xar minőségű volt a cat5e, bár szak boltban vettem azt is anno
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!Valamilyen módon kívülről elérhetem egy otthoni eszközöm webes kezelőfelületét?
Konkrétan:
Van egy NAS-om, aminek a felületét a böngészőből érem el a hálózaton belül rá kiosztott cím begépelésével. Pl.: 192.168.1.8 majd admin + jelszó és kész.
Tudom az otthoni IP címem, van nyitva port a NAS-nak távoli FTP eléréshez, de nem konkrétan FTP protokolt adtam neki, hanem ALL-on hagytam.Van erre megoldás?Sikerült, 80as portot nyitottam, fasza.
[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
akos113
csendes tag
Üdv,
Olyan problémám lenne, hogy nem érem el az azonos hálózaton lévő eszközöket. Gondolok itt arra pl: van egy internetszolgáltatóm. Tőle kaptam egy modemet ami router is egyben. A szolgáltató csak 2 eszköz csatlakozását engedélyezi. Nekem szükségem volt még további 28 portra. Ezt úgy oldottam meg (hogy wifi is legyen) hogy van egy fő router (TP-LINK TL-WDR3600), ő osztja az internetet DHCP-vel. Ebből a routerből egy kábellel át van kötve egy 24 portos TP-LINK TL-SG1024d switchbe. Ez eddig oké, minden működik normálisan. Az itt lévő eszközök látják egymást. Ám az egyik helységbe be kellett tennem egy routert (TP-LINK TL-WR842ND) de ezt switch üzemmódban használom. A probléma itt van. Erre a routerre kötött eszközök nem látják a többi eszközt (ezen a routeren lévő eszközök egymást igen) és ezeket sem látni.
Kérdés, mit és hol kell beállítani, hogy működjön a hálózat ezen része is.
-
mezis
félisten
válasz sir0cco #43478 üzenetére
Szín sorrend rendben volt ?
Sosem volt megtörve ?
Csatlakozók rendben voltak ?mezis
-
SP4C3
veterán
(Színsorrend mindegy, a fontos, hogy mindkét végén azonos sorrendben legyen) Ettôl függetlenül azért illik normálisan megcsinálni.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Beni2360
félisten
Éppen ezt szerettem volna kérdezni, mivel a flwxibilis kábeleknél van belül egy műagyag kereszt és a szín nem követi a képen levő sort és elég nehéz összeilleszteni, persze a + kivágása után.
------------------------------
mezis - ez mit takar? : túl kicsi sugarú "megtöréssel"....[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
OK, gondolom falban dobozokban kell figyelni.
------------------------------
MasterMark - Miért a csavart érpárban kommunikálnak az elektronok egymással?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Topikgazda
Jaj, dehogy mindegy a színsorrend! Az érpársorrend akár lehet mindegy, de akkor már miért ne kössük be az elfogadott rend szerint?
Mondjuk ismerek olyan szakemert, aki a saját, egyébként korrekt színelrendezését használja -- csak aztán legyen, aki kiigazodik rajta, ha hozzá kell nyúlni a kábelezéséhez...
MaCS
UI: Látom, MasterMark már nagyon helyesen megírta a pontos okot is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Beni2360 #43485 üzenetére
Nagyfrekvenciájú jel megy a kábelen, azért kell a csavarás, hogy az egyes erek ne viselkedjenek egy hosszú antennaként összeszedve a környezeti zavarokat, illetve egymást se zavarják. Négy csavart érpár van kialakítva, és még ezek egymással is össze vannak csavarva. Különböző kategóriájú kábeleknél(cat4,5,6) más a csavarás szám méterenként.
-
Beni2360
félisten
Akkor az a belül futó távtartó kereszt is csavaros és megelőzi a további csavarodást.
Azt a csavaros mindenit.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igen érdekes, de azt nem értem hogyha a bekötésű színsor adott akkor miért nem abban a sorban fűzik be a helyére. DE biztos meg van az okuk.
E szerint a szomszéd párok is hatással vannak egymással?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ren@t0
újonc
Sziasztok!
Elakadtam az otthoni hálózattal, ezért inkább segítséget kérnék a hozzáértőktől.
A kiinduló pont, egy Sagecom F@st 5655V2 (T-home) 4 lan és 2 telefon csatlakozóval, és wifivel, de ezt kikapcsoltam, mert nem igazán jó. Ehelyett egy D-LINK DIR842 van Wifire. A hálózat úgy van kialakítva, hogy a gyári T-hom-os 4db lan kimenetből három megy másik szobákba, a negyediken pedig egy ip kamera van. A három lanból Lan1 egy ip-tv boxot kezel, Lan3 pedig egy gépet. Technikai okokból Lan2-t tovább kellett bővitenem, egy D LINK-DGS1100 switch-el, és erről működik további két ip-tv box, és 2 db smart tv. 1tv, és 1 box a földszinten, és ugyan ez az emeleten is, és a fent nevezett wifi router is. Azt tapasztalom, hogy a wifi is elég instabil, és a lan sem viszi túlzásba. Gondolom nagyon leterheltem, azt az egy pontot. Mit lehetne tenni, hogy javuljon a helyzet. Sajnos a lehetőségek miatt, csak így lehetett szétosztani az eszközöket, nem igazán tudom máshová tenni őket.
Előre is köszi az ötleteket.
Üdv! -
válasz Ren@t0 #43492 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a Dlink switch-en nem kapcsoltad be az IGMP snooping-ot. Az iptv box és a szolgáltatói hgw közötti útvonalon csak igmp képes eszközök legyenek. Amelyik hálózati eszköz nem támogatja ezt, azon a multicast broadcasttá alakul, és ezzel a terheléssel könnyen lefekteti az egész hálózatot. A Dir-842-re is csak akkor tegyél iptv boxot, ha támogatja az igmp-t(ezt nem tudom sajnos)
-
törölt tag
válasz #47205632 #43447 üzenetére
Pár napig bírta, megint fél naponta eldobja a netet. Én ezt félrehajítom, kénytelen vagyok másikat venni.
Mit ajánlatok? Alap router, annyi kérés lenne, hogy az antenna teljesítményt lehessen rajta állítani, meg a bg szabványt kapcsolni a bgn helyett.
10 ezerért már kapni valami értelmeset? Maradhat TP-link vagy más márkát nézzek inkább? Nagyot csalódtam most a TP-ben, ennél azért jobbakat szoktak letenni az asztalra.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #43495 üzenetére
Köszi, bevásárolom.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #43495 üzenetére
[link]
Ő lenne az? Mert itt írja hatótávkiterjesztőnek meg útválasztónak, konkrétan routernek nem nevezi. -
Beni2360
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest