- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok.
Ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szeretnék webdav-ot használni, mindenképp SSL-el megtámogatva.
Az lenne a kérdésem, hogy ahhoz, hogy a webdavot SSL-el "védjem" elég ha az omv általános beállításokban engedélyezem az SSL kapcsolatot?
Bónusz kérdés: Ehhez az egészhez elegendő, ha a tanusítványok menüpontban létrehozott, általam aláírt tansítványt használok? -
blg
senior tag
Sziasztok,
Windowsos Virtualboxba telepítettem egy OMV-t (4.1.3-1), hogy ismerkedjek vele.
A problémám az, hogy a legtöbbször, amikor a Lemezek vagy Fájlrendszerek menüpontra kattintok, alábbi, vagy hasonló hibaüzenet jön elő:
Failed to read file '/tmp/bgstatusvlmUn4' (size=0).a fájlnév minden hibaüzenetben más és más.
Elég nehéz volt így hozzáadni egy új lemezt, felmountolni, stb.
Találtam egy fórumot erről a hibáról: [link], de eszerint a hibát már javították. Hát ezek szerint mégse...
Valaki tudna segíteni, mi ez, mit csináljak vele? Éles rendszeren is várható ez?
Olyan NAS oprendszert keresek, amivel minél kevesebb a szívás... Qnap TS-212p-ről váltanék, ott minden pöpecül megy (csak lassan), kivéve a Transmissiont.[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
Szia!
Ez nem a legújabb változat, csak a telepíthető legutolsó. Az összefoglalóban leírtak szerint frissítsd még a rendszert. A legújabb változat a 4.1.12 (2018.10.05.) Lehetségesnek tartom, hogy a két verzió között javították a hibát.A) parancssorból:
apt update
apt -y full-upgrade
omv-initsystemB) grafikus felületen:
[angolul] system/update managment
[magyarul] rendszer/frissít...[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
blg
senior tag
válasz CheGhost #8154 üzenetére
köszi, ez megoldotta (korábban olvastam az összefoglalóban a frissítést, de nem gondoltam volna, hogy a telepítőkészletben nem a legfrissebb verzió van)
jöhet egy új kérdés?
Amikor a NAS-ban lévő meghajtók között szeretnék fájlokat mozgatni, akkor azt nem akarom a kliensgépen, megosztott meghajtók között megtenni, hanem szeretném közvetlenül a NAS-on belül intézni.
Telepítettem a Midnight Commandert, ezzel gondolom megoldható, amit akarok, de ezt csak közvetlenül a NAS-ra kötött billentyűzettel és monitorral tudom használni (ugye?).
Van olyan lehetőség, hogy az OMV webes felületén, a böngészőben futtassak egy fájlkezelőt? (Qnap QTS-ben a File Station-t használom erre a célra) Mit telepítsek hozzá?
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
"Telepítettem a Midnight Commandert, ezzel gondolom megoldható, amit akarok, de ezt csak közvetlenül a NAS-ra kötött billentyűzettel és monitorral tudom használni (ugye?)."
Nem kell közvetlenül a NAS-ra dugott monitor és billentyűzet hozzá. A kulcsszó SSH. SSH kliens-sel - pl. Putty, WinSCP, stb... - csatlakozol a NAS-hoz és úgy dolgozol rajt, mintha ott ülnél előtte.Üdv. V. Körte
-
lovi27
addikt
Igen, van lehetőség a webGUI-ban is megoldani, nem fontos külön SSH terminált telepíteni.
Ehhez telepítsd fel a ShellinBox plugint, ami a böngésző egy ablakában futó SSH terminál. Tehát nem szükséges plusz program. Az MC is fut benne.
Ajánlom mindenki figyelmébe![ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz DIEGO15 #8161 üzenetére
Ez egy 3 hónapig érvényes, szabadon meghosszabbítható tanúsítvány.
Telepíted a plugint. A plugin Beállításokban az E-mail címhez megadsz egy valós, létező címet és megadod a tanúsítvány nevét. A Teszt tanúsítvány opciót a leírtak szerint nem engedélyezed, amíg az első tanúsítvány sikeresen el nem készül. Majd Mentés!A Tartománynevek fülön hozzáadsz egy tanúsítványt. Ehhez két paramétert kell megadni. A Tartomány(ok) kis ablakba beírod a webcímet, akinek kéred a tanúsítványt. Én a no-ip-t használom, így pl. nálam: xxxxx.ddns.net. A Web-gyökér ablakba pedig, hogy : /var/www/openmediavault/
A routeren a 80-as portot az előírás szerint ki kell nyitni, mert ellenőrzi a LetsEncrypt és nélküle nem hozza létre a tanúsítványt. Ha sikerült a Tanúsítványok / SSL menüben megtalálod/hozzáadhatod a tanúsítványt.
Végül az Általános beállítások / Biztonságos kapcsolat menüben átállítod a kívánt dolgokat. Vigyázz! A mentés hatására megszűnik a kommunikáció! Ez nem hiba! A címzés ezentúl https lesz. Sajnos, nálam innentől helyi hálón a böngésző állandóan nyivákol, hogy érvénytelen/lopott a tanúsítvány, mert az az egy másik webcímre szól. Ebben igaza van. Nem foglalkozok vele.
A másik kérdésedre inkább a fejlesztők fóruma adhat választ.
[ Szerkesztve ]
-
Zicokuka
senior tag
Tudna segíteni valaki abban hogy kell frissíteni a plexet ?
-
sad_Vamp
őstag
Sikerült felkalapálnom az RPi-re az OMV-t és a NextCloud-ot. A kérdés az lenne, hogy ez tényleg ennyire ELKESERÍTŐEN LASSÚ?! Azért kérdem, sokszor annyira nehezen jelentek meg a dolgok hogy időtúllépés miatt kidobott a cloud gui-ból.
(igaz, a grafikát levettem csk 16MB-re a 64 helyett, meg vlmi grafikus gyorsítást is legacy-ra állítottam, mert gondoltam az talán nem kell.... majd ezeket még megpróbálom defaultra rakni... de nem hiszem hogy ez lenne a probléma)Esetleg lehet valamit tweakelni az RPi-s OMV-n a sebesség érdekében?
Van esetleg LÉNYEGESEN jobb ARM-os megoldás OMV-re?
Esetleg LattePanda-ról vagy az Intel NUC-okról (celeron J3xxx) mi a vélemény?[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz Pelican #8168 üzenetére
Nem az OMV-tűnik lassúnak hanem maga a Nextcloud OMV-n (és dockeron) keresztül.... na az nem csak tűnik, hanem az is.
Patice - számít bármit is a kártya, ha mozgatandó adatok egy külső HDD-n vannak?
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
lovi27
addikt
Azért nem minden a sebesség osztály, mert C10 és C10 között is jelentős sebesség különbségek lehetnek. Nem mindegy, hogy egy minőségi termékről vagy egy no-name, felcímkézett olcsó kártyáról üzemel a kütyü.
Azt is figyelembe kell venni, hogy az OMV alapvető része RAM diszken fut. Ehhez jön még a flashmemory plugin, ami tovább csökkenti a rendszerlemez (SD kártya) írását, ami ilyenkor a fő lassító. Ezeket a technikákat épp azért használják, hogy az OMV működési sebességét minél kevésbé befolyásolja a rendszerlemez sebessége.
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni olyan programot/plugint mind OMW mind pedig Windows oldalra amivel "szinkronizalni" tudok mappákat? -
DIEGO15
őstag
válasz SwissAirplan #8178 üzenetére
Mit akarsz szinkronizálni mivel?
-
aktív tag
válasz SwissAirplan #8178 üzenetére
Nem biztos, hogy egyre gondolunk, de a SyncThing szerintem ilyesmi. Windowsra van jó pár wrapper hozzá, én most a Synctrayzor-t használom.
-
sad_Vamp
őstag
hát srácok a kártya class 10....
viszont ma újra bekapcsoltam a cuccost, és a nextcloud nem képes beindulni (https://".....IP....":444)... se chrome-al se edge-el....
pedig a docker azt írja up and runing....
kicsikét kezdek besokalni
-
DIEGO15
őstag
válasz sad_Vamp #8181 üzenetére
Én ezt a Magicsee N5 boxot használom, ezzel a usb3-gigabit adapterrel . Utóbbit akcióban 9$-ért vettem, most EZ lehet alternatíva.
-
DIEGO15
őstag
válasz sad_Vamp #8183 üzenetére
Erre a kérdésedre már válaszoltam, hogy pont úgy ahogyan raspberry-re. Felírod az image fájlt a kártyára, bootolsz a kártyáról és mehet. Mivel a kártyáról fut, ezért a telepített androidnak nem esik bántódása.
Az Amlogic topicban megtalálod az image fájlt amit Csicsóka készített. Én pedig írtam nemrég, hogy néhány paracsot a belakás előtt le kell futtatni a megfelelő működéshez.
Előnyök: Olcsó, kicsi, keveset fogyaszt.
Hátrányok: USB 2.0 miatt max 40mb/s hálózati és másolási sebesség. Egy szabad usb ajlzat.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
semmi nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
Feltelepítettem az OMV-t egy régi Dell laptopra.
Ha lecsukom a laptop fedelét, akkor az egész rendszer elérhetetlenné válik.
Ha újra felnyitom akkor se kép, se hang.
Bios-ban nem találtam semmi beállítási lehetőséget.
Lehet valamit ezzel csinálni?20 éve a Prohardveren
-
nagyúr
Simán az OMV-t telepítetted rá, vagy virtualba? Utóbbinál az energiagazdálkodási beállításnál a fedél lecsukására állítsd be, hogy ne csináljon semmit. Ha OMV-t telepítettél, akkor ugyan ilyen parancsot kéne megtalálni debian alá. Ebből ki tudsz indulni.
Asszem ez a parancs kell neked.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #8190 üzenetére
Simán az OMV-t tettem rá.
Megpróbálom a fentieket köszi.Még egy kérdésem van.
Az Összefoglaló szerint a GParted programmal átméreteztem a rendszer partíciót ami sikerült is.
De az újonnan készült partíciót nem találom a lemezkezelésben.
Gondolom ezt is formázni kéne EXT4-re de nem tudom hol és hogy kell.20 éve a Prohardveren
-
MODERÁTOR
-
fonok87
aktív tag
Kicsit lehet hogysok, de nem vészes. Én egy régebbi dual core Pentium (T2130) lapost fogtam be OMV tesztelés/tanulásra, volt olyan hogy 80% körül volt a proci használat több párhuzamos "virágbolti vásárlás" közben.
Szerk.: Közben megnéztem passmarkon, a tied egy sokkal erősebb processzor... Hány kapcsolat van engedélyezve torrent kliensben? Melyik klienst használod? Nekem Transmission ment OMV 3.0.86 x86-on. Ha a tetejét lecsukod, szerintem nem kéne megnőni a processzorhasználatnak, elvileg ugyanúgy megy a gép csak képernyő nélkül[ Szerkesztve ]
Truss me, I'm an engineer.
-
vadkörte
addikt
Pillanatnyi, vagy tartós? Ha pillanatnyi, elmegy, ha tartós akkor kicsit sok. Mi fut még, mert egy torrentkliens ilyen CPU használatot szerintem nem tud generálni?
A fizikai NAS-omban (mellette gyilkolni, tesztelni, tanulni van 2 virtuális is) dual Atom 330 van de csak akkor ment 75% fölé - 150-80% között ugrált - a CPU használat, amikor USB-s HDD-ről másolt egy másik USB-s HDD-re, közben 5-6 állományt töltött a TM és seedelt vagy 30-at, haverom a gépemen nézegette a NAS tartalmát, néha másolt valamit a pendrive-jára róla én meg filmet néztem a TV-n (RPi2+KODI)
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest