- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
Kösz, ebben reménykedtem.
Mielőtt hozzáfogok, kérdezek.
El tudok rontani ezzel bármit is? Esetleg visszaállítani, törölni lehet, ha valami mégis összeakadna?
Van valami más mód, hogy dyndns működjön rendesen a szerveren (és nem a routeren, az most nem opció)?A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
lovi27
addikt
Nincs tapasztalat vele itt a fórumon, nem emlékszek rá. Mivel forrás fájlból telepít és nem csomagból, a szokásos uninstall parancs itt nem működik.
Kell egy programocska, ami kapcsolatot tart a NO-IP-el. Ha ez nem lehet a routerben, akkor mögé kell tenni. Ez egy plusz állandóan a háttérben működő processz lesz, nem jelentős erőforrás igénnyel.
Csak kérdéssel tudok válaszolni: te tudsz elronthatatlan eszközről?
(#7600) hunaqua
Csinálj egy felület tesztet. Vagy próbáld meg egy particionáló programmal.
-
-
-
hunaqua
addikt
Megformázom valamivel,akkor tudom csatolni.Amikor a transmission alá akarnám rakni és menteni, akkor
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; systemctl restart 'sharedfolders-WD.mount' 2>&1' with exit code '1': A dependency job for sharedfolders-WD.mount failed. See 'journalctl -xe' for details.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Most próbáltam megint, amikor végig megy a formázás ez a
Hiba ablak
Failed to get the 'ext4' filesystem implementation or '/dev/mmcblk0rpmb' does not exist.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
hunaqua
addikt
Rádugom a hdd-t.A lemezeknél látja is.Eddig jó.A fájlrendszerekhez megyek,itt nem látszik ezért 'létrehozás". Itt megjelenik,tudom formázni.Végig is megy hiba nélkül,csak amikor már kész lenne,akkor küld valami hibát és kilép.
-
lovi27
addikt
válasz hunaqua #7612 üzenetére
Ha jó látom az a baja, hogy a SuperBock-kot nem tudja a formázás végén kiírni.
Ez egy PC alapú hardver vagy egy tenyérnyi célgép? Nagy jelentősége nincs, mert mind a kettővel mennie kéne. Ugye nem virtuális gépről van szó?
Ez egy üres HDD vagy a most próbált partíción kívül van több is rajta? Ha nincs csinálj egy teljes partíció törlést.
Csináltál felület tesztet, nem sérült a HDD? Ki kéne próbálni egy másik HDD-vel is![ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Ez egy S905X en futó cucc. (Gigabit usb kártyán csüng a Net,hogy elég legyen az UHD tartalmakra is) Nagyon jó volt eddig,kártyáról ment az OMV,volt rajta 2 TB anyag. Gondoltam.hogy a "belsejére" telepítem,jó kis cucc. Fel is ment rendben,de a HDD -t nem ismerte fel,na mindegy.,kezdtem előröl. Ez a HDD csatolás a legnagyobb nyűgje,mindig nagyon nehéz vele formázni,mindig a végén hibával elszáll. Viszont minden 10.-15. alkalommal megcsinálja,onnan már tökéletes.Most sikerült,elfogadta. Úgy szokott sikerülni,hogy megformázom előtte MiniTool Partition-nal. Azt meg szokta formázni több próbálkozásra. Másik HDD-nél is ez a helyzet.
A smb-t viszont nem tudom bekapcsolni.
Ilyen jellegű hibát küld
conf.service.smb:Ez már valami egyszerűbb hiba,de mit tegyek?
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz hunaqua #7614 üzenetére
Szerintem Linuxhoz a legjobb particionáló a GParted.
Amúgy nem értem. Ha egyszer megcsináltad a partíciót egy külső programmal, akkor a Fájlrendszereknél az OMV-nek már látnia kell és csak fel kell csatolni. Nem kell még egyszer megcsinálni. Ha nem látja, használd a GParted-ot.Az smb-re mondd meg pontosan a hibaüzenetet, sajnos az ilyen jellegűvel nem lehet mit kezdeni.
-
Ja, úgy könnyű.
Pluginekkel nem foglalkoztam eddig, azoknak saját fordítójuk van. Hogy az kicsoda, meg tudod nézni a következő könyvtárak alatti fájlokban, amik szöveges fájlok, az elején látható a fordításban közreműködők neve és elérhetősége:
/usr/share/openmediavault/locale/hu
/usr/share/openmediavault/locale/hu_HU[ Szerkesztve ]
-
-
-
hunaqua
addikt
Bekapcsoltam mindent,az már tetszett neki.Majd ha lesz időm kezdem kikapcsolgatni a dolgokat,hogy mire sértődik meg.
-
-
Faby
senior tag
Ha valakit érdekel esetleg, NoIp dyndns működő automatikus frissítést ez alapján sikerült megoldani:
[link]
A NoIp jelzi is, hogy megy az auto update, illetve ténylegesen működik.
Mivel csomagból lett telepítve, valószínűleg az uninstall is működik, ha gáz lenne vele. (mivel nem értek a Linuxhoz, ezt csak tippelem)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
egerj
tag
Elég régóta megy az OMV teljes megelégedésemmel. Van rajta FTP szerver is, ami egy ASU-RTN18 keresztül kívülről is elérhető. Pontosabban elérhető volt,mert átköltöztem, és borult a beállítás. Most egy UPC connect boxra van kötve. A módosított környezetnek megfelelő beállításokat elvégeztem, a lokális rész működik. Beállítottam a connect boxon a port forwardot. Nincs DDNS, de a külső IP címmel próbálok belépnitávolról, de nem megy.
Az ftp szerverre csatlakozás/belépés megtörténik, de a direktori betöltés már nem.
Mit kellene csinálnom ?Részletek a Double Commander logjából:
Infó : [1],
Infó : [3], 220 ProFTPD 1.3.5 Server ready.
Infó : [3], USER felhasznalo2
Infó : [3], 331 Password required for felhasznalo2
Infó : [3], PASS ********
Infó : [3], 230-Welcome user felhasznalo2@xxx.xxx.x.x to xxx.x.x.x FTP server.
Infó : [3], 230-The local time is: Tue Jun 26 19:34:33 2018
Infó : [3], 230 User felhasznalo2 logged in
.
.
.
Infó : [3], PASV
Infó : [3], 227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,x,xxx,xxx,xxx).
Infó : [3], Server reports local IP -> Redirect to: xx.xx.xxx.xxx
Hiba : [6], DSOCK ERROR Connection timed out
Infó : [3], Server does not seem to support LIST -a
Infó : [3], ALLO
Infó : [3], 504 'ALLO' not understood
Infó : [1], CONNECT \Külső
Infó : [3], PWD
Infó : [3], 257 "/" is the current directory
Infó : [3], CWD /
Infó : [3], 250 CWD command successful
Infó : [3], TYPE A
Infó : [3], 200 Type set to A
Infó : [3], PASV
Infó : [3], 227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,x,xxx,xxx,xxx).
Infó : [3], Server reports local IP -> Redirect to: 80.99.193.203
Hiba : [6], DSOCK ERROR Connection timed out -
egerj
tag
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Ismerősömmel OMV szervert futtatunk. Kérdésünk, hogy hogyan lehet megtudni a CPU aktuális hőmérsékletét?
Sensor plugint próbáltunk felrakni, viszont az itt leírt hozzászólások sem segítettek nekünk. -
Charx
senior tag
válasz Tav-Csoves #7634 üzenetére
Nálam ezzel működik.
-
Charx
senior tag
válasz Tav-Csoves #7636 üzenetére
Ezt csak terminálban látod, hogy a guiban hogyan lehetne azt nem tudom.
-
szpilu
tag
Sziasztok,
Segítsetek. Egyik napról a másikra a transmission elkezdte a következő hibát dobni, ha elkezd letölteni egy torrentet.
"Permission denied (media/1bcb8657-2b3f-4099-ad6d-70e556ccde3f/Torrentek.....stb"
Ha van Valakinek ötlete szívesen fogadom.
Köszi.
-
Charx
senior tag
-
lovi27
addikt
válasz Tav-Csoves #7640 üzenetére
Ha aprólékosan visszakeresnél kéne találni, mert csináltunk rá megoldást. De egyszerűbb, ha megvárjátok amíg adaptálják a v4-hez is a sensor plugint. Egyszer csak elkészül. De ennél fontosabb a jó minőségű, megbízható hűtés, hűtőventilátor!
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Kezd elég szépen összeállni a NAS-om! OMV-vel !
Eddig teljesen kielégítette az igényeimet, viszont most felmerült bennem egy kérdés ami lehet hogy inkább torrent kérdés de mivel Windowsos platformra simán találtam tutoriált OMV-re meg nem ezért itt kérdezek!OMV-s Torrent kliensben hol tudok VPN server címet és portot megadni? AZ lenne a cél hogy csak a torrent fusson VPN-en keresztül ne pedig az egész NAS
Igy a NAS elérése egyszerűbb maradna ( eddigi beállítások regisztrát NOIP stb ) de a torrent mégis "elbújna"Előre is köszönöm
-
SwissAirplan
aktív tag
Vagy pedig töltsem le az openVPN-t az OMV hez és akkor az egés NAS a VPN-en keresztül menjen?
-
SwissAirplan
aktív tag
Na közbe letöltöttem azt is!
Hát sehol nem találok abba se opciót server beírásra..
-
addikt
Akinek itt ssd van az omv gépben:
Honnan érdemes venni nem túl gagyit?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
SwissAirplan
aktív tag
Ha csak iránymutatast adnatok az is jo... vagy hogy merre keresgéljek, de vagy rosszul keresek.. vagy nem tudom de pl egy OMV +OpenVPN videot vagy leirást se találtam..
Pedig biztos vagyok benne hogy nem en vagyok az egyetlen aki VPN mögé akar bujni
-
lovi27
addikt
válasz SwissAirplan #7649 üzenetére
Iránymutatás, de ne merüljünk el a torrent rejtőzködés rejtelmeibe!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest