Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Calogero

    addikt

    válasz Declare #28925 üzenetére

    Hátsó elektronika modul (REC)

    A hátsó elektronika modul (Real Electrical Center, REC) a csomagtérben baloldalt a szerviz-csappantyú mögött balra található központi modul, amely biztosíték- és relédobozt, valamint vezérlőkészüléket tartalmaz. A vezérlőkészülék az LS CAN buszon keresztül kommunikál a busz többi résztvevőjével. A REC vezérli többek között a hátsó világítást, a hátsó ablaktörlőt, a központi zárat és az elektromos ablakemelőt. Különböző érzékelők (pl. üzemanyagtartás töltöttségi szint) adatai kerülnek beolvasásra, és az értékeket a REC busz-információként továbbítja.

    A megfelelő jel vétele után a következő műveletek kerülnek vezérlésre:

    Villogó,Utánfutó világítás,Vészvillogó,Hátramenet lámpa,Bal / jobb parkolólámpa,Féklámpa,
    Helyzetjelző lámpa,Hátsó ködlámpa,Nappali világítás,Út megvilágítása (Follow Me Home),
    Vészvilágítás,Izzóellenőrzés,Belső világítás,Központi zár.
    Elektromos ablakemelő művelet (a REC felelős az elektromos ablakemelőkért, és közvetlenül vezérli az ajtókban az összes állítómotort).
    Riasztóberendezés művelet (a REC soros UART-porton keresztül kommunikál az ultrahangos riasztórendszerrel, illetve a riasztószirénával).

    További műveletek:
    Üzemanyagtartály feltöltöttségi szintje, a REC beolvassa az üzemanyagszint érzékelője által szolgáltatott adatot, és a buszra küldi azt.

    Utánfutó-modul: a REC-re feldugható az utánfutó-modul, azután erre csatlakozik az utánfutó-csatlakozó kábelkészlete. Amikor a REC felismeri, hogy valóban megtörtént az utánfutó csatlakoztatása, megfelelő információt küld a buszra, vezérli az utánfutó lámpáit, és az utánfutóknál is elvégzi az izzók ellenőrzését. Az utánfutó hátsó ködlámpái és tolatólámpája mindazonáltal nem kerül ellenőrzésre, mivel a kereskedelemben kapható legtöbb utánfutó nem rendelkezik ezekkel a funkciókkal.

Új hozzászólás Aktív témák