MSI Thin: gamer notebook két változatban

Egy olcsóbb és egy drágább verziót is kipróbáltunk az MSI belépőszintre pozicionált játékos noteszgépéből.

Bevezető, külső

Az MSI gamer portfóliójában a Thin notebookcsalád az alsóbb szegmenst képviseli, ez azonban nem jelenti azt, hogy gyenge gépekről lenne szó, így pont ezek a PC-k lehetnek ideálisak az átlagos otthoni felhasználó igényeihez: viszonylag olcsók, de nemcsak böngészésre, videózásra, hanem játékra, multimédiára is bevethetők; persze csak abban az esetben, ha a gyártó nem kötött túl sok kompromisszumot a legfontosabb komponensek területén.

Ezt ellenőrizzük most két változat tesztelésével: az olcsóbbik AMD Ryzen 5 7535HS-re és GeForce RTX 3050-re, a drágábbik Intel Core i7-13620HS-re és GeForce RTX 4050-re építkezik. Az utóbbi tulajdonképpen a sorozat csúcsmodellje is egyben, míg az előbbi inkább az kezdő konfigurációkat képviseli. Az alapplatformot illetően a két notebook egyébként ugyanolyan: 16 GB RAM, 512 GB SSD és Full HD felbontású, 144 Hz-es, 15,6”-es IPS panel (vagyis hivatalos nevén AHVA, hiszen az AU Optronics termékéről beszélünk) található még a gépházban.

Dizájn

Míg drágább gamer notebookjainál az MSI nem utasítja el a feltűnő dizájnt, a Thin esetében nyugodtan kijelenthetjük, hogy visszafogottnak, konzervatívnak is nevezhető külsőt kapunk. Nevezhetnénk ezeket a gépeket szürke eminenciásnak is, utalva sötétszürke, matt, elsősorban műanyagból készült burkolatukra. A gépház szilárdsága közepesnek mondható: átlagos használat mellett nem fogjuk hátrányát érezni a fémek hiányának, de kicsit nagyobb nyomásra már a csuklótámasz és a billentyűzet is benyomódik, illetve a kijelző csavarodása is látható. Érdekes megoldást kapott a bekapcsológomb, mely nem különálló gombként jelenik meg, hanem a ház egy kivágott része nyomható be. Ujjlenyomat-olvasót viszont nem tartalmaz, és mivel a webkamera is csak egy "standard" egység, így a biometrikus azonosítás lehetőségét nem kapjuk meg.


[+]


[+]

A képernyőt tartó zsanérok viszonylag szorosak, a gépek csak két kézzel nyithatók, de ha már felnyitottuk őket, akkor a panel azért már egy kézzel is a megfelelő szögbe állítható. Ennek maximuma valahol 160 fok környékén van, teljesen hátrafektetni a kijelzőt nem lehet. A keret a mai piacon átlagosan vékonynak minősül, alul a vastagabb részen diszkréten bújik meg a gyártó jelzése, felül pedig a webkamera kapott helyet. Mivel a notebook nem pontosan téglalap alapú, így a kijelző kerete is követi ezt a középre vastagodó formát, a webkamerának tehát bőven marad hely, és ujjunkkal is kényelmesen meg tudjuk itt fogni a gépházat.


[+]

A dizájnelemeket tekintve a kijelző fedelének hátoldalán megtaláljuk az MSI sárkányos logóját, az elülső élen és oldalt pedig pár stilizált szellőzőnyílást. A valódi szellőzés a bal oldalra, illetve a hátsó él bal oldalára került, itt távozik az alul beszívott, felmelegedett levegő. A hátoldalon ezen felül egy HDMI csatlakozó is árválkodik – ennek egyrészt örülünk, hiszen egy általában asztalon, egy helyen használt notebooknál kényelmesebb, ha a kábelek hátrafelé, rejtetten csatlakoznak, másrészt kicsit szomorúak is vagyunk, mert ha már az MSI gondolt erre, akkor miért nem tett ide mondjuk egy Type-C konnektort, melyen keresztül rögtön egy dokkolót is csatlakoztathatnánk, kijelzővel, egérrel, billentyűzettel és akár tápegységgel is.


[+]

A HDMI-n kívül a többi interfész a notebook két oldalára került: bal oldalon a tápcsatlakozó, egy USB 3.2 Gen 1, jobb oldalon egy Gigabit Ethernet, egy USB 3.2 Gen 1 Type-C és két további USB 3.2 Gen 1 Type-A konnektor található. A Type-C port DP-Alt üzemmódot is kínál, és nem hiányzik a kínálatból az analóg hang sem, mely meglepő módon nem kombó, hanem két különálló 3,5 mm-es jack formájában áll rendelkezésre.


[+]

A gép alja dizájnos, mintás és szellőzőnyílásokkal teletűzdelt műanyag, 12 darab csavarral, melyek közül az egyiket gondosan lematricázták, a fejlesztésben gondolkodók elriasztására.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Előzmények

Hirdetés