- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz amargo #34149 üzenetére
Na az érdekes, mert nálam nem működik. A ZBMini honlapja kifejezetten írja is, hogy nem működik így, és bár van ilyen mód az Ewelink appban valóban, de mint írtam, nem akarok saját appot használni.
Meg keresem a teszted azért amint hazaerek, köszi!fo_di: hát, passz, az általam próbált ZBMini nem ilyen magától.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Degeczi
nagyúr
Ahhoz, h menjen mindkettővel, vagy configban átkapcsolható kell legyen (de ilyesmire nincs mód a ZB-s minin), vagy úgy kell megírják a vezérlést, h hagyja figyelmen kívül a gyorsan, mondjuk 1-2 mp-en belül történt állapotváltozásokat (hiszen ha nem tenné, a nyomógomb megnyomására fölkapcsolna - majd az elengedésére rögtön le)
Elképzelhető, h a ZB mini csak bizonyos fw változata volt ilyen, fene tudja. Nekem is van egy, annak idején hasonló célból kérdeztem én is amargo-t - viszont aztán végül olyan helyre szereltem föl, ahol kapcsoló van. De ha el nem felejtem, megnézem majd gyors átkapcsolásra mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Degeczi #34152 üzenetére
Nálam kifejezetten "idegesítő" tud lenni, hogy van, amikor csak elkezded nyomni a kapcsolót aztán meggondolod magad, nem billen át csak az impulzust kapja meg és már a lámpa ég is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Unhealthy lett a HA installom.Generic HassOS van telepítve mégis ezt a hibát írja: You are running an unsupported installation
-
Degeczi
nagyúr
válasz tototos #34154 üzenetére
Már kinn van róla Frenck magyarázata, h a Codenotary-val vannak gondok, ezért nem tudja a rendszered validálni, h érintetlen a forráskódja. A rendszer naplójában láthatsz is ilyesmi bejegyzéseket:
ERROR (MainThread) [supervisor.utils.codenotary] Timeout while processing CodeNotary
Változtatnak majd rajta, h ilyenkor ne rögtön írja unsupported-nak, hanem vmi "ellenőrzés folyamatban" állapotban maradjon, de amúgy semmi jelentősége. -
koala69
tag
válasz Degeczi #34155 üzenetére
Sziasztok - aki hasznal Home Assistant Google Drive Backup -addont- meg tudna nezni, hogy a mentesek a HA-on is ottmaradnak?
Nalam vmiert csak a drive-ra mentodnek, ezekkel a beallitasokkal:
Backups in Home Assistant:5
csak az "Ignor other backups" aktiv, mivel a regi menteseket nem akartam felmasolni... az elotte levo ket Delete... opcio inaktiv.
koszonom! -
indigen205
tag
Sziasztok! Valaki esetleg járt úgy rajtam kívül, hogy frissült a Home-Assistant androidos alkalmazása és magának a telefonnak az entitásai magyarról átneveződtek angolra? csak 1 telefonon történt ez, a többin ugyanúgy magyarok az entitások. Csomó automatizálás és widget használta ezeket az entitásokat és nem szeretném őket átírogatni, de lassan az lesz.
A telefonon megtaláltam hogy hol lehet megadni hogy milyen nyelvet használjon az app, de hiába állítom bármire, fixen mindig angol entitásokat hoz létre. Bármi ötlet? -
tototos
őstag
ESPHome segítség kellene.
Van egy shelly1 ESPHome-al amivel tudom ki/be kapcsolni a kazánt. Shelly sw bemenetére van kötve a fali termosztát. HA alól egy template switch segítségével tudom kapcsolni a kazánt. Azért, hogy egy esetleges HA crash esetén ne menjen végtelen időig a kazán beraktam egy 5 perces interval-t ami figyeli a HA kapcsolatot és ha nincs akkor a template switch állapotát offra állítja. Ez eddig nagyon szépen ment, de ma sikerült belefutnom egy hibába. Újraindítottam a HA hostot majd újraindulás után fél órával az volt a meglepő, hogy a hőmérsékletek csak lefele mentek annak ellenére, hogy a HA fűtés kérés on állapotban volt.
Csináltam egy ki/be kapcsolást a template switch változón és elindult a fűtés.Szerintetek mi lehetett a gond?
-
tototos
őstag
válasz tototos #34159 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni, de kicsit megnéztem a változókat és egy nagyon érdekes felfedezést tettem. A fenti részt kiegészítve van még egy input_boolean csoport amibe generic thermostatok vannak bekötve. Ehhez van egy automatizálás ami a csoport állapotának megfelelően állítja a fent említett template switch állapotát. A csoport és a switch állapotánál fedeztem fel ezt:
Switch: turned off 11:06:38, turned off 12:13:43
input_boolean csoport: turned off 11:06:38, turned on 12:13:45 -
ratkaics
senior tag
válasz koala69 #34147 üzenetére
Kipróbáltam, de sajnos nem jártam sikerrel.
A HA Dashboard-nál szerkesztettem a link hivatkozást, de tök mind1 mit változtattam, a megjelenített grafikon nem változott.
Próbáltam "újra linkelni", de sajnos úgy sem jártam sikerrel. Ami még érdekes, hogy, amikor létrehozom a linket a Grafana editorában, akkor a "&From=" az egy viszonylag hoszzú szám, és utána van még egy "&To=", ami után még egy hosszú számsor.
Úgy is próbáltam, hogy, a számok helyett beírtam "now-48h" stb.
Mit csinálok rosszul?Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Másnál is előfordul hogy HA-n keresztül TTS-el bemondatok valamit google hangszórón, folyton félbeszakad és elkussol
Érdekes módon csak a nest minivel van ez a gond, a home mini gond nélkül megy.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #33387 üzenetére
Ma reggel arra ébredtem, hogy a ház összes (4 darab) Shelly Plus 1 PM reléje ki van kapcsolva. Kikapcsolt a bojler, fűtés, stb. Hiába kapcsoltam be az alkalmazáson keresztül, pár másodperc múlva újra kikapcsolt. Ekkor vettem észre, hogy van rá egy új firmware verzió: 20220117-162947/0.9.3-g354c141 -> 20220308-100-720/0.10.0-g4eda0ff, frissítettem, és helyre állt a rend.
Ez mennyire normális, hogy ha kijön egy új firmware vezió, akkor 4 nap után a régi eszközök használhatatlanná válnak, amíg nem frissítek? Van jobb dolgom is, mint ezt lesni állandóan és nagy élmény volt reggel a 15 fokos konyhában reggelizni, vagy az asszonynak langyos vízzel hajatmosni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bviktor93
tag
Sziasztok!
Shelly PlugS-en kívül tudnátok alternatívákat mondani megbízható okos konnektorokra?
Jelenleg van 1 Plug S-em, rendben működik, meg vagyok vele elégedve 1 dolgot kivéve:
Egy factory reset után Node RED-en keresztül MQTT-n a fogyasztási adatokat nem tudom kiszedni belőle, illetve ki tudom, de állandóan "0" adatot küld a.../relay/0/energy
topikba, próbáltam újraindítani, factory reset stb., nem akar "0"-tól különböző adatot küldeni, de a/power
és a/temperature
topik rendben működik.
Még egy kérdés: akinek Plug S-e van, megnézné mikori firmware van rajta? Nekem:The current Firmware version of your Shelly device is 20190516...
2019 május elég réginek tűnik, de azt írja nincs újabb elérhető...
Szóval szeretnék még beszerezni pár ilyen okos smart plug-ot, lehet maradok a Shelly-nél, de nyitott vagyok mindenre, ha tudtok valami jobbat, megbízhatóbbat.
Nagy fogyasztású dolgokat nem tennék rá, max. 4-500 watt, viszont elég drága dolgok lógnának rajta (PC, okos TV stb. egy elosztón keresztül).
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
Home Assistant-ot használok, egy Dell Wyse vékony kliensen. Meg lehet oldani, hogy a hassio-n / mellett fusson még valami média lejátszó is, és elérjem a merevlemezt is laptopról, ahová filmet tudok letölteni? Ha nem, akkor egy Raspberry-n meg lehet oldani, vagy ezek együtt nem mennek? -
koala69
tag
válasz RAiN91 #34173 üzenetére
Szia, ha az a celod, hogy a HA-t hostolo gepen tudj pl filmeket nezni --- hat nem tudom, ez jo otlet e, es mi az ertelme. Ha ugy gondolod, hogy a HA-ban addon-kent futtatott torrent kliens tolt le filmeket, es ezeket el tudd erni egy latoprol, ahol megnezed, az biztosan mukdokepes.
A HA-n levo media tartalmat, pl filmeket tudod streamelni, akar arra alkalmas eszkozre, pl tv-re, akar egy laptopra.[ Szerkesztve ]
-
koala69
tag
válasz bviktor93 #34172 üzenetére
Szia,
en 6 db BW SHP2-est es 10db BW SHP6-ost hasznalok, kulonbozo helyeken, esp-home fw-el, tokeletesen mukodnek, az SHP2-esek olyan regiek, hogy meg 4000FT korul volt az aruk....
Igaz, hogy ki kellett - legalabbis en kicsereltem - a gyari fw-t esp-home-ra, igy nativan tamogatott a HA-ban, es minden meresi adat is tokeletesen atkerul. -- lehet alternativaja a Shelly-nek. -
RAiN91
őstag
válasz koala69 #34174 üzenetére
köszönöm. És ehhez milyen alkalmazást keressek? Gondolom a HA bővítményeiből valami? A torrentet nem kell, hogy vissza töltse, azt én laptopról intézem, csak el szeretném érni a HDD-t laptopról. A filmlejátszás pedig azért lenne jó, mert a TV-m beépített lejátszója néhány fájlformátumot nem tud lejátszani, ezért nem megoldás, ha hálózati meghajtóként látná a merevlemezt a tv, hanem meg kellene kerülni a rendszert, és HDMI-n lejátszani a filmet a Dell wyse-n keresztül.
-
bviktor93
tag
válasz m4csk4fogo #34177 üzenetére
Köszi.
Ez elég érdekes, nekem ezt írja:
The current Firmware version of your Shelly device is 20190516-073020/master@ea1b23db No newer firmware available.
Elvileg semmi nem fogja meg az én hálózatomon, hogy kommunikáljon kifelé, úgyhogy nem értem akkor nálam miért nem találja meg az újabbat... Van lehetőség valahogy manuálisan rárakni az újabb firmware-t? (a cucc szétszedése nélkül).
@koala69 : köszi, nézegettem ezt is. Jól látom, hogy ez alapból nem tudja az MQTT-t? Firmware módosításhoz meg ahogy látom szét kellene szedni. -
bviktor93
tag
válasz m4csk4fogo #34179 üzenetére
Webes felületen, megpróbáltam ezzel a HTTP Request-tel, amit linkeltél, nekem ezt dobja vissza:
[kép] -
koala69
tag
válasz RAiN91 #34176 üzenetére
Szia -- ha media tartalmat, pl zenet, filmet szeretnel a HA-rol streamelni , akkor nem kell semmi addon, ezt a "Media" menubol meg tudod tenni, csak ki kell valasztanod, hogy a halozatodon melyik - erre alkalmas - eszkozre akarod kuldeni a stream-et. Ha a TV-d alkalmas erre, akkor ott nezheted.
De ha android tv-d van esetleg, akkor nezd meg, hogy aJellyfin klienst fel tudod e tenni, mert a HA-ra telepitheted addon-kent a servert, es akkor egy a Plex-hez hasonlo feluleten valogathatsz a neznivalo kozul.A HA-t futtato host-ban levo hdd-t termeszetesen samba addon-al el tudod erni, ott pl a Media konyvtarba feltoltott file-okat a HA latja, es tudja streamelni.
[ Szerkesztve ]
-
koala69
tag
válasz bviktor93 #34178 üzenetére
valojaban nincs szukseg az mqtt-re az esp-home miatt, de ha megis kellene, akkor megoldhato
En szetszedtem, mert kb 2 perc az egesz, nagyon jo leirasok vannak hozza, de van aki tasmota-t tesz ra, es utana azon keresztul tolti fel az esp-home-ot --- de ebben nincs tapasztalatom. -
gahor72
aktív tag
Hello mindenkinek!
Ha Shelly relét bekonfiguráltam,h MQTT-t használjon,nem kéne megjelennie az mqtt fül alatt a többi csatlakozott eszköz között,illetve a MAP-ban?
Ha nem,akkor hogy tudom ellenőrizni,hogy sikerült és kommunikál?
üdv -
amargo
addikt
UPS kérdésem lenne. Nem tudom hol máshol tegyem fel és itt talán jobban barkácsoltok.
Van egy APS smart 750L ups-em kb 1 éves akkumulátorokkal. Viszont arra gondoltam, hogy kicsit több időt is tudjanak az eszközök van két autó akkumulátorom-használtak kb 4 évesek - is egy 64Ah és egy 44Ah, ami ugyan úgy sorosan kapcsolva ~24V-ot kapna az ups azaz tudnám használni. Kérdés viszont, hogy ez az aszimmetrikus kapacitás gondolom nem probléma, hiszen ha két ugyanolyan kapacitásut használnák, azoknak is eltérő a kapacitása a valóságban.
A következő nagy kérdés, ha van már mellette 2db gyári akkumulátor, akkor érdemes ezekkel is párhuzamosan kötni vagy ennyire nem érdemes megbolondítani?
Továbbá, mivel érdeme ezeket bekötni?
Deep cycling mennyire jelent gondot? Az akkuk, amúgy mennének a "kukába".(tervezetten lenne most több órás áramszünet ezért ötletelek)
szerk: most találtam ezt: [link] ezek alapján nem lenne érdemes két ennyire különböző akkumulátort használni.. most, akkor képe az ups ezzel megbírkózni vagy sem?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
LouiS22
veterán
-
e90lci
senior tag
válasz amargo #34185 üzenetére
Szia
Szünetmentes topicban kérdezted?Ott is barkácsolnak aksikat UPS -el.[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
Van arra lehetőség hogy egy eszköz attributumában szereplő értéket összehasonlítsam az UTOLSÓ ELŐTTI értékkel?
Vagy akár van lehetőség arra, hogy sensor formájában megjelenítsem az aktuális állapot előtti állapotot? -
félisten
Na, megint itt vagyok. Kezdődik a tánc... (És ez Nektek sem jó hír. )
Rögtön ez első két kérdésem:
1. Hova a fenébe tettem a Shelly 2.5-ösömet. Két hónapja még megvolt...
2. A Blitzwolf BW-SS6 redőnyvezérlőnek viszont a dobozát nem találom. Ez azért baj, mert abban van a leírása, abban meg a bekötési rajt. A neten meg képtelen vagyok kapcsolási rajzot találni, az eszköz házán meg csak **N - L - felnyíl - felnyíl - lenyíl - lenyíl** van, ami alapján nem merem bekötni. Az egyik nyíl nyilván a kapcsoló, a másik meg a motor -- de melyik melyik?
Szóval: tudnátok egy BW-SS6 bekötési rajzot mutatni?
Aztán jönnek a további kérdésem, végtelen hosszú sorban.
Köszönettel: MaCS
UI: Ha valaki megtalálja a Shelly-met, a fele királyságom az övé. De úgyis a nejem lesz az...
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz hombember #34192 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Végül megtaláltam a BlitzWolffal adott használati utasítást, de az annyira apró, fehér alapon világosszürke betűkkel és szürke ábrákkal nyomtatták, hogy nálunk még nagyítóval sem tudta senki sem kisilabizálni.
A telefonos fotózás már használható lett, de azért megpróbálkoztam a szkenneléssel is. Nos, ennyire kicsiben ők sem tudnak igazán nyomtatni, úgyh ogy a 600 dpi-s beolvasást is elég sokat kellett toldozni-foldozni -- végül ez jött ki:
BlitzWolf BW-SS6 wifis redőnykapcsoló:
-
Degeczi
nagyúr
válasz MaCS_70 #34194 üzenetére
Valszeg erre a noname Tuya redőnyvezérlőre kért a Banggood "Blitzwolf" címkét.
Használok egy ilyet egy éve egy bezajosodott Shelly 2.5 helyén, bevált.[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
néhány szösszenet hétvégi kalandjaimból:
1) ma éjjel elindítottam egy backupot a rendszeren egy délelőtti 2022.3-ra váltás előzményeként, erre úgy kifagyott kb 2 órát követően (az influxdb mindig rohadt sokáig tartott), hogy megszakadt a backup és használhatatlan lett a korai megszakadás miatt, a proxmoxos vm pedig nem akart többet elindulni, io errorral akadt meg a boot közben
így néhány korábbi backupból összelegózva végül sikerült a rendszeremet helyreállítani (egy nulláról indított rendszerre való onboardinggal és a régebbi addon backupok berakásával), az elmúlt kb 4-6 hét előzményei nélkül, de az elmegy még (így is több időt szántam rá, mint amit akartam)2) a zwave integráció kivezetéséről voltak halvány emlékképeim, de akkoriban még az openzw volt szánva utódnak, de mivel nem volt migrációs eszköz, így lógva hagytam a dolgot. most a márciusi lett az utolsó olyan rilíz, amiben még az original zwave integráció működött, így időszerűvé vált a migráció, végül az internet népe a zwavejs2mqtt-t ajánlotta, egész fájdalommentes volt a migráció (először véletlen a sima zwavejs-re sikerült ráállni, de onnan pikkpakk át tudtam térni a másikra, csak a network keyeket kellett leírni)
3) valaki esetleg próbálkozott már azzal, hogy a home assistant long term statistics ki tudja-e váltani az influxdb-t a hosszútávú előzményekben? az influxra nem állítottam be annak idején decimációt, így elég nagyméretűre nőtt (részben ez okozhatta a fentebb ismertetett elhalálozást is)
-
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm kért tanácsot tőlem. Okos eszközökkel szeretné a következő dolgot megvalósítani. Van egy lámpája amit 5 helyről szeretne kapcsolni. Jelenleg 1 helyről tudja a másik 4 helyen biztosítható fázis meg 0 vezeték. Ő a Sonoff RF reléjét és kapcsolóit nézte. Én nem vagyok otthon a 433-ban és nem tudom hogy egy ilyen relé képes-e 4 kapcsolót jelét venni és annak megfelelően kapcsolni. Valakinek van esetleg más tippje? Nekem a Shelly Plus 4i jutott eszembe, bár itt kérdés hogy a 4 kapcsolótól tud e egy helyre húzni kábelt.
-
félisten
Lámpakapcsolásra (egy/két körös, sima/alternatív kötésű) mi most az ajánlott, lehetőleg kis hazánkban is kapható, 65-ös dobozba, villanykapcsoló mögé bújtatható, zigbees relé?
Még mindig a Shelly-vel járok legjobban?
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.