- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
HA-ban hogy lehet azt elérni, hogy egy automatizmus, aminek a triggere egy nap többször is igaz, összesen csak egy nap egyszer fusson le?
Próbálkoztam, de eddig még nem sikerült jó eredményt elérnem.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
tsilver
aktív tag
HA alatt folyamatosan ezt az üzenetet kapom
"WARNING (MainThread) [supervisor.addons.options] Option 'interface' does not exist in the schema for Samba share (core_samba)"
Mit lehet tenni merre keresgéljek? (PiOS)AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Degeczi
nagyúr
-
tsilver
aktív tag
Frissítettem a HACS-ba és nem tölt be többet a rendszer, Weben, ssh-n nem tudom elérni Samba megy tudok tallózni. Hogyan tovább??? (ThinkerS)
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
Degeczi
nagyúr
válasz Warter #34758 üzenetére
Azért nem gondolom mert kezdőről van szó, akinek a template condition nem lenne barátságos, pláne mivel nem is azt írja, h "x időn belül ne fusson" hanem aznap csak egyszer, vagyis az automatizálás utolsó futásának dátumrészét kellene összehasonlítani az aktuális dátummal.
Egy alábbi helper viszont egyszerű, érthető, áttekinthető kódot igényel. -
LouiS22
veterán
-
ratkaics
senior tag
válasz Degeczi #34762 üzenetére
Köszi! Kipróbálom.
Amúgy azt szeretném automatizálni, hogy a villanybojler akkor kapcsoljon be, ha már a napelem rendszer termel annyi energiát, amire a bojlernek szüksége van. Ez eddig is működött. A villanybojlertől eddig egy fix időben (minden nap 17:00) lefutó automatizálás vette el a villanyt. Ezt szeretném úgy módosítani, hogy amikor már nem vesz fel áramot a bojler (felfűtött), akkor egy automatizálás kikapcsolja az áramellátást. Viszont mivel a bojler van, hogy már délelőtt 10 körül bekapcsol és kb 2-3 óra alatt felfűt, tehát már a kikapcsoló automatizmus is 12-13:00 körül lefut. De a délután is süt a nap, akkor újra bekapcsol a bojler. Ezért szeretném korlátozni a bekapcsolás lefutásainak számát napi 1-re.
Bocs, ha kicsit hosszú lett, de Ti kértétek.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Degeczi
nagyúr
válasz ratkaics #34766 üzenetére
- above után ne string szerepeljen, mert úgy pl. a '10' is kisebb, mint a '4.5' (ez is GUI hülyeség, h így írja)
- condition: and, conditions: szinte mindig fölösleges (csak akkor kell, ha or is van), mert a feltételek egymással eleve "és" kapcsolatban vannak, itt meg amúgyis csak egy feltétel szerepel
- a device típusú műveletekről nincs doksi, ezért ha csak lehet, nem ajánlott azokat használni (a GUI viszont nagyon szereti, innen is rögtön látszik, h azzal készült) Hagyományos módon ugyanez így nézne ki:- service: switch.turn_on
data:
entity_id:
- switch.regi_bojler
- az action alatt már nem condition-t írsz hiszen ott ez nem feltétel (ha így írod, azt jelenti, h álljon meg az automatizálás azon a ponton, ha nem teljesül a feltétel...), hanem szintén service hívással billented on-ra:- service: input_boolean.turn_on
data:
entity_id: input_boolean.regi_bojler_bekapcsolt
- a konvenció "on" és "off", célszerűbb erre tesztelni az input_boolean-t, még ha esetleg működik is 0-val -
amaximus
csendes tag
válasz fap333 #34750 üzenetére
A Panasonic felhős megoldása kicsit trükkös, mert egy hozzáférésről csak egy kapcsolatot enged. Ezért minden eszközhöz ami vezérelné (pl. a te telefonod, a feleség telefonja, a gyerekek telefonjai, HA) külön panasonic_id-t kell létrehozni és mindegyik panasonic_id alá felvenni az egységeket amiket akarsz (pl. a szülők és a HA az összes egységet lássák, a gyerekek csak a nappaliban ill. a saját szobájukban levőket). Ezt jellemzően a telefonon célszerű (a HA-jét is).
Amint a HA panasonic_id-ja megvan, a Panasonic Comfort Cloud integrációt (https://github.com/sockless-coding/panasonic_cc) HACS-ből feltenni és a konfigurálásnál a HA-s panasonic_id-t megadni. Rögtön megjelennek azon klímák amiket ez alá az id alá tettél a telefonon.[ Szerkesztve ]
-
koxaman
tag
Sziasztok, okosotthonába valaki használ gázkazánvezérlésre ilyen eszközt MI Homeos rendszerrel ?
Smart Boiler Heating Thermostat TH213B [link] vagy hasonlóHuawei Mate 20Pro (LYA-L29)
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok! 433Mhz-es relét szeretnék működtetni 2db kapcsolóról. Lehet klónozni valahogy ezeket az eszközöket? Köszönöm a választ!
-
ojb
tag
válasz d.véderjoe #34772 üzenetére
Milyen reléről és kapcsolókról van szó?
-
ratkaics
senior tag
válasz vampire17 #34776 üzenetére
Ez így "szép" és helyes?
alias: Régi Bojler Bekapcsolása
description: ''
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.power_produced
above: 4.5
below: 11
condition:
- condition: state
state: '0'
action:
- service: switch.turn_on
data:
entity_id: '-switch.regi_bojler'
- service: input_boolean.turn_on
data:
mode: single
[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Degeczi
nagyúr
válasz ratkaics #34777 üzenetére
- az entity_id nevébe nem kell kötőjel, így nem fog működni (és az idézőjel is fölösleges. Hogy problémát okoz-e, arról nem tudom, sosem próbáltam, de szükség nincs rá, vedd ki azt is, ahogy a többi entity_id-nál is írod)
- a state: '0' lehet, h működik (ezt sem próbáltam így), de a konvenció a state: 'off'-ra tesztelésÍgy jó lesz (ill. már csak egy éjfélre időzített automatizálás kell, amiben input_boolean.turn_off-ot hívsz erre a helper változóra a napi törléshez)
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
válasz Degeczi #34778 üzenetére
Így?
alias: Régi Bojler Bekapcsolása
description: ''
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.power_produced
above: 4.5
below: 11
condition:
- condition: state
state: 'off'
action:
- service: switch.turn_on
data:
entity_id: switch.regi_bojler
- service: input_boolean.turn_on
data:
mode: single
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
Van egy másik problémám, amit már egyszer kérdeztem, akkor azt írtátok, hogy valószínűleg nem mindig elérhető az a sensor, amiből a számítást végzi az alábbi kód:
- name: Éves Fogyasztás
unit_of_measurement: "kWh"
state: >
{% set Temp1 = states('sensor.energy_consumed') | float %}
{{ (Temp1 - 1358) | round(0, default=0) }}
Tehát, hogy a "sensor.energy_consumed" mindig frissül. Mert időnként a számított érték elugrik -1358-ra. Hogyan lehetne úgy megoldani, hogy csak akkor frissüljön az "Éves Fogyasztás" értéke, amikor értelmes érték olvasható ki a sensor.energy_consumed-ből?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz ratkaics #34782 üzenetére
A "| float" eleve nem helyes már régóta így, kell egy alapértelmezett érték. Az legyen pl. -1, mert azzal egyszerűen beazonosítod az elérhetetlen állapotot, tehát vmi ilyesmi működhet:
{% set Temp1 = states('sensor.energy_consumed') | float(-1) %}
{% if Temp1 != -1 %}
{{ (Temp1 - 1358) | round(0, default=0) }}
{% else %}
{{ states('sensor.energy_consumed') }}
{% endif %}
-
ratkaics
senior tag
válasz Degeczi #34783 üzenetére
Ezt is nagyon köszi! Tesztelem.
Más:
Az mennyire ördögtől való, hogy a HA egy kamera képe alapján felismerjen egy ember, vagy autó alakzatot (nem konkrét csávót, hanem bármilyen embert)?
Láttam már régebben valakit, aki próbálkozott ilyennel, de most nem találom.
A célom az lenne, hogy ha az udvarban ember, vagy autó mozog, akkor felkapcsolódjon a külső világítás.
A mozgás érzékelő nem jó, mert van kutya, macska, nyest, bármi.Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ojb
tag
válasz d.véderjoe #34774 üzenetére
Tehát, ha jól látom a a felső képen látható egy 433MHz-s nyomógomb,
az alsón pedig egy három gang-os WiFi kapcsoló?
Az ok, hogy a felső 433-as, de az is 3 csatornás?
Az alsó kapcsoló a 433-at is tudja fogadni, vagy csak WiFi?
Elnézést, de a képekből nem derül ki számomra egyértelműen... -
amargo
addikt
válasz ratkaics #34784 üzenetére
Én a Frigate-el kezdtem ismerkedni, még a kamerákat is csak most fogom kirakni.
Amit írtál mind tudja. [link]
Viszont kell hozzá erőforrás, azaz a képkockákat fogja ez elemezni, amihez kell a számítási kapacitás. Lehet hozzá csatolni google coral tpu-t (én majd szeretnék is venni, ha lehet újra kapni).“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ojb
tag
válasz d.véderjoe #34792 üzenetére
A távirányítót sajnos nem egyszerű klónozni.
Viszont a kapcsolót jó eséllyel meglehet tanítani arra, hogy mindkét távirányító jelét vegye és feldolgozza.
Ehhez csak annyit kell tenned, hogy miután az első távirányítót megtaníttattad a kapcsolóval a tanítási folyamatot megismétled a második távirányítóval is.
Nem 100%, de valószínűleg működik.
(Feltéve, hogy jól értettem a kérdést, miszerint egy kapcsoló vezérlése kettő távirányítóval...) -
tsilver
aktív tag
ti melyik gree addont használjátok,
nálam ez kb havonta legalább 1x elveszti a kapcsolatot és akkor a gree cloudban a telefonon ki kell törölni és újra felvenni a klímákat, roppant. idegesítő.
-
Degeczi
nagyúr
válasz tsilver #34794 üzenetére
Ha a Gree alkalmazásában kell ismét fölvenni a klímát, akkor ez nem az integráción múlik (amiből a HA-ban alapban lévő amúgy teljesen jó)
-
tsilver
aktív tag
válasz LLKobe #34796 üzenetére
erre én ezt kapom
Ez az integráció nem támogatja a felhasználói felületen keresztül történő konfigurálást. Ha a Home Assistant weboldaláról követte ezt a linket, győződjön meg róla, hogy a Home Assistant legfrissebb verzióját futtatja.AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
LLKobe
veterán
válasz tsilver #34797 üzenetére
Pedig megy gond nélkül, ha benne a te klímád is a támogatottak közt, akkor neked is kell menjen. Ez esetben valamit rosszul csinálsz / valami rosszul van belőve.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
tsilver
aktív tag
válasz BlackJack21 #34799 üzenetére
hát így csináltam és így kapom a hibaüzenetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest