- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
koala69
tag
válasz ratkaics #33896 üzenetére
a config/network - ben adj meg egy portot, pl 8182 - azon tudja majd barki elerni. Ezt linkelt be a webcard-ra is, es ha kivulrol is kell a hozzaferes, akkor port fw. Arrol azert tudj, hogy igy barki hozzaferhet - bar editalni nem tudja - az grafikonjaidhoz, es le is toltheti csv-ben az adatokat.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de nem jártam sikerrel.
Végre a motoros redőny is felkerült. Shelly 2.5 az alany.
Az már feltűnt, hogy ShellyForHass (Shelly integration) [link] -el a position nem működik (nem tudom, hogy kellene-e neki?).
Láttam, hogy van egy másik, ahol állítólag működik: Shellies Discovery Gen2 [link]
ezt meg a HACS-on keresztül nem tudom hozzá adni még a repo-t sem engedi.. mert, hogy pont a latest version-re: Repository structure for 1.1.2 is not compliantJó, akkor mqtt-vel megcsináltam a pozició kezelését, ez szépen megy is. Kérdésem, ki hogy kezeli? Kalibrálva vannak a shellies, mqtt beállítva. Nyilván jó lenne out of the box használni valamit a későbbi breaking changes elkerülése végett.
A másik kérdés, momentary switch-em van, itt ki hogyan oldotta meg, hogy pl 2x click-re teljesen fel vagy le menjen?
Köszi előre is az infókat.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Olympia76
tag
válasz amargo #33902 üzenetére
Shelly 2.5-re ez a discovery script kell:
https://github.com/bieniu/ha-shellies-discoveryA Gen 2 az a shelly plus device-okra van.
-
-
jézusom
addikt
Hali!
A HA-ZB2MQTT hogyan ismeri fel az új zigbee eszközöket? A nagy részét megcsináltam multkor, valahogy sikerült, de most nyomogatom a az egyik redőny vezérlőt, mint a hülye, de nem nagyon reagál a zb2mqtt.
Úgy próbálom hogy kéken villogtatom a kütyüt, mint minden mást, a HA-ban nem látok semmi új eszközt -
[w]
őstag
sziasztok!
létezik kész megoldás 868 mhz-en működő redőnyök vezérlésére WIFI-hálózaton keresztül?
kéne nyárra valami távvezérlést kitalálni, hogy távolról is tudjam vihar függvényében nyitni zárni a "védelmet"
cmdr PETER W. VOLKOV
-
amargo
addikt
Van valakinek jó kis automatizációja, hogy x fok felett a nyugati oldalon már a benapozás előtt leengedje a redőnyt, télen pedig nyilván ne
tehát kell hőmérséklet és nap szög figyelembevétele is.
Keleti esetleg pedig reggel gondolom csak résnyire nyitni, hogy azért legyen fény.Köszi előre is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
fo_di
őstag
válasz amargo #33910 üzenetére
csinálnék annyi cover groupot, ahány csoportban mozgatnád őket, így elég grouponként egy automatizálást írnod, utána valami alapján meg kell mondanod, hogy nyár van-e (vagy naptárhoz kötöd, vagy kézzel átbillentesz egy input_booleant, esetleg komplexebb automatizálást írsz rá, hogy pl x napja y foknál melegebb van, stb), utána ahogy Warter is írja, az azimuttal (a nap látszólagos helyzete égtáj szerint) és az emelkedéssel játszva kell kihozni azt, amivel elégedett vagy, hogy triggerelje a redőnyt
feltételként akkor még hozzá lehet kötni az aktuális időjárást vagy az előrejelzés értékét is, meg akár az előrejelzésből a felhőzet mértékét is, hogy tényleg kititráldpl használhatsz valami ilyet alapnak, amibe a szöget bele kell dolgozni még, ha akarod: https://community.home-assistant.io/t/need-help-to-close-roller-blinds-at-4-p-m-if-sunny/339685/4
van itt egy másik topik, ami már a napot is próbálja figyelembe venni (úgy nézem, hazánkfia próbál ráadásul rendet tenni, de van az egyik hszben pl egy tök hasznos azimut-eleváció-redőny mátrix is), talán a vége felé van közel végleges automatizálás is: https://community.home-assistant.io/t/some-help-needed-in-combining-multiple-window-cover-automations-based-on-azimuth-into-one-single-automation/291016/3
még egy ígéretesnek tűnő projekt: https://community.home-assistant.io/t/shutter-automation-with-sun-azimuth-trigger-and-contact-sensor/280671 -
LouiS22
veterán
válasz jézusom #33913 üzenetére
A Z2M webes felületén látnod kell(ene). Ha Friendly name szerint rendezed, akkor 0x kezdetű nevekkel látod az új, vagy még át nem nevezett eszközöket (ilyenek az újak is). Ha itt látsz piros felkiáltójelest, akkor azok vagy nem rendesen felismert, vagy nem jól társított eszközök.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Saughassy
aktív tag
Valakinek volt már olyan ONVIF gondja, hogy a kamerakép alsó fele csíkosra esik szét? De csak HA ONVIF alatt. Gondolom valami ffmpeg opció a megoldás, de mi?
-
pch
senior tag
Üdv!
Elektromos redőnygurti felhúzóval van valakinek tapasztalata?
http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
fap333
aktív tag
Helló!
Nekem is piszkálja a fantáziámat az automata redőnyvezérlés, de mivel még viszonylag új vagyok a HA területén, így szeretnék kérni egy kis segítséget az automatizáció értelmezésében.
Adott ez az automatizáció: https://community.home-assistant.io/t/need-help-to-close-roller-blinds-at-4-p-m-if-sunny/339685/4
Ebben a feltétel az, hogy a dátum szeptember és május között legyen, ÉS 30%-nál kevésbé legyen felhős az ég.condition:
- "{{ now().month <= 4 or now().month >= 9 }}"
- "{{ states('sensor.openweathermap_cloud_coverage') | int <= 30 }}"
Az indító feltétel pedig az, hogy legyen délután négy óra.trigger:
- platform: time
at: '16:00:00'
A nagy kérdésem az, hogy jól gondolom-e azt, hogy ha 16:00:00-kor még 31%-nyi felhő van az égen, de 16:01:00-kor viszont 29%-nyi, akkor ez az automatizáció már megy a levesbe és nem fog lefutni?10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Olympia76
tag
válasz fap333 #33919 üzenetére
A nagy kérdésem az, hogy jól gondolom-e azt, hogy ha 16:00:00-kor még 31%-nyi felhő van az égen, de 16:01:00-kor viszont 29%-nyi, akkor ez az automatizáció már megy a levesbe és nem fog lefutni?
Igen
Szerk: nem túl sokat gondolkoztam rajta, de ha ezt akarod, akkor lehet, hogy jobb megközelítés lenne, ha a felhőzetet használnád trigger-ként és a 16:00 órát feltételként.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Jól.
Én lehet, hogy a naplementét adnám kezdő triggernek, (hacsak ez a délután 4 nem egy olyan fix időpont, amikor a nap elkezd besütni az adott ablakon és emiatt kell redőnyözni), illetve azt is vedd számításba, hogy az időjárási adatsorod sem percenként frissül, így a felhőzetre vonatkozó adatod sem lesz feltétlenül naprakész.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
Jól látod, az eseményindítók helyes megválasztása roppant fontos, mert ez így naponta csak egyszer vizsgálná a helyzetet, ami nem elég.
Hasonló, nagyon gyakori hiba, amikor numeric_state-hez használják az above vagy below triggert, ami szintén csak a megadott küszöbérték átlépésekor aktiválódik, így csak olyan adathoz jó, ami sűrűn megy alá s fölé.
Általában jó és egyszerű megoldást ad ezek helyett a time_pattern trigger, pl. percenkénti aktiválást beállítva:
trigger:
- platform: time_pattern
minutes: '/1'
ahol a feltételekhez helyezed át azt, ami korábban a triggernél volt.Másik érdekes megoldás lehet a Bayesian szenzor, ahol több eseményt is megadhatsz súlyozva, és a szenzor on-off értéke alapján lehet triggerelni.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Tegnap raktam fel a valetudot a robotporszívóra. Az lenne a kérdésem, hogy mqtt esetében mikor kell megadni a brokerben beállított user/password párost? Jelenleg a porszívó csak a broker címét tudja és a portot és teljesen jól funkcionál a credentials nélkül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz tototos #33923 üzenetére
Valszeg olyan brokert használsz, amiben még engedélyezve van a névtelen belépés. Érdemes lekapcsolni, már csak azért is, mert pl. a HA alatti addon változatban már lassan egy éve fixen tiltott opció, így várható máshol is, és ne egy frissítésnél szembesülj vele, h már nem megy.
-
tototos
őstag
válasz Degeczi #33925 üzenetére
HassOS alatt használom a rendszert így csak HA addonok vannak telepítve. Így elég érdekes hogy tiltva van de mégis megy
Megnéztem a Mosquitto broker configját és ott a logins üres mert azt írja a dokumentáció hogy nem kell. Van egy mqtt felhasználó külön létrehozva de azt csak az MQTT integrációnál adtam meg.[ Szerkesztve ]
-
Andras6800
senior tag
válasz tototos #33928 üzenetére
Sziasztok,
sikerült segítséggel beüzemelni a Slimmelezert, ezúton is köszi szépen.
Megy is a dolog, viszont napi rendszerességgel adatbázis hibára futok.
Találtam róla hibajegyet, mely alapján javítom az SQL adatbázist, de napi rendszerességgel azért ez nem annyira buli.
[link]Ma eddig 3x ment félre a dolog, és a második javításánál szét is csúszott a SUMM rész, így azon majd még ha lesz időm javítani kell.
Ez látszik amúgy energy fülön (pont mint a linkelt ticketben)
Így sajnos full használhatatlan a felület.
adatbázisban így néz ki a dolog:Látható, hogy a SUM valamiért ugrott egy nagyot (Teljes addigi fogyasztás).
Javította ezt esetleg valaki tartósan? Vagy van valami ötlet, hogy mikért lehetne megoldani?
Ami eszembe jutott, hogy a SUM kezdeti értéket az adatbázis első recodjában egyenlővé teszem az óraállással, illetve az az követő értékeket javítom. Nem tudom ez mennyire használ, de tegnapi hibát délután javítottam ki és egész délelőtt nem volt gond. Délután kétszer is előjött a hiba.
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
[w]
őstag
ez a Velux KIG 300 vajon megy önmagában, tehát csak a gateway a kiegészítők nélkül?
(nekem úgy tűnik igen, de nem értek mindent pontosan...)cmdr PETER W. VOLKOV
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Picit elbizonytalanodtam: Mit jelent a Tuya (de ez sztem nem specifikus) PIR szenzorok esetében a "trigger time"?
Nem riasztóhoz tervezem használni, hanem egy lépcsőnél szeretnék fényt kapcsolni ha valaki arra megy - és 20-30 sec múlva le.
De - ha ez a trigger time 2 perc azt jelenti, h csak 2 percenként tud jelet adni, az nekem nem jó: van h sűrűbben kell kapcsolni. Napi pár kapcsolásról van szó, mindenképp valami elemes verzió lenne jó, esetleg ha van tuti tipp a feladatra, annak is örülnék. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Valaki tudna esetleg olyan wifis termosztátot ajánlani, ami google home / Homeassistant kompatibilis? Nem kell hiper csillivili, csak relés, tehát csak ki/be kapcsolgassa a kazánt
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
[w]
őstag
válasz Olympia76 #33934 üzenetére
oké értem, de akkor ezek szerint kihagyható volt a kiegészítők regisztrálása, anélkül is ment az integráció
már látom, megtaláltam, saját alkalmazása van a Velux-nak, csak nem értek hozzá, hogy akkor ez a kütyü valamiféle szervert futtat és úgy van kapcsolatban a felhővel?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
amargo
addikt
Hello,
Szerintem érdemes a link alapján elindulnod Neked is: [link] én összeraktam és szépen funkcionál. Annyi, hogy jelenleg ketté van szedve az automatizáló, de külső hőmérséklet figyelés (erős napsugárzás vagy valamit nézni szeretnék még) teszek még bele és akkor nem lesz gond a téli/nyári időszakkal. Azaz télen ne kezdjen lemászni a redőny legyen fény, amikor odaér a nap (csak naplemente után), nyáron pedig másszon le.
-
FIREBLADE78
addikt
Tud vki segíteni,hogy miért nem tudom a hue vezérlőt életre kelteni? Állandóan azt írja,hogy no hue bridge found. Lannal routerbe bent,telo 2,4ghz en wifivel kapcsolódva. Egyszerűen nem értem.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
FIREBLADE78
addikt
Reset megoldotta
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Rendeltem 2db ESP32 boardot. [link]
Ma megérkeztek és fel akartam flashelni őket. Az egyik abszolút nem akar soros porton kommunikálni hiába nyomom a boot gombot meg a resetet is. A másikkal tud kommunikálni az ESPHome programozó felülete fel is tölti a binárist de utána elszáll hibával...
Van valami ötlet mit tudok tenni? Reklamáljak a kis kínainál?
-
LouiS22
veterán
-
-
tototos
őstag
válasz LouiS22 #33945 üzenetére
Amikor rádugom a gépre megjelenik mindkét eszköz esetént a comport. Az egyik eszközzel nem tudok kommunikálni a comporton keresztül itt van egy alkatrész rosszul beforrasztva. Semmi info nem jelenik meg a soros port logban. A másik eszközzel tudok kommunikálni és flashelni is de nem tud a wifire csatlakozni. Most felraktam a tasmotat, elindul és ap módban tudok rá csatlakozni. Beírom a wifi adatokat majd ez a log fogad. Fura a csupa 0 bssid. A routert is megnéztem, b/g/n a wifi beállítás és wpa+wpa2 a titkosítás.
-
tototos
őstag
válasz tototos #33946 üzenetére
Sikerült a másik eszközt is elérni egy külső usb-uart átalakítóval. Teljesen ugyanazt produkálja mint a másik. Se Tasmota se ESPhome nem tud csatalakozni az itthoni wifire. Wifi fix 6-as csatornán van, külön ssid a 2,4 és 5ghz-nek, wpa+wpa2 titkosítás. Fogalmam sincs mi lehet a gond...
-
BlackJack21
tag
válasz tototos #33947 üzenetére
Ki kellene zárni a router problémát. Az egyik ESP- n el kellene jutni az AP módig, majd megnézni a másikon, hogy ezt látja -e.
vagy egy arduino ide-vel az alap wifis sketch-ekkel próbálkozni.
( Nekem az egyik board azután lett használható, miután az arduino fel flash-elte, addig eldobálta egy csomó hibára.)[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz BlackJack21 #33948 üzenetére
Nekem a telefonon lévő ap mód jutott eszembe de, köszi a tippet.
-
vkp
aktív tag
válasz tototos #33947 üzenetére
Én jártam úgy nemrég ezzel , hogy raktam rá tasmotát, elindult, látszott a tasmota-xxxxxx ap, csatlakoztam hozzá és pár másodperc múlva ledobott, majd újra és újra. Mivel ESPHome-al és lanon használom ezeket így nem különösebben zavart, csak mint érdekességet írom le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest