- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Beszereztem két shelly plugot, mosó és szárítógépnek. Azt szeretném, hogy ha vége a mosásnak és a szárításnak, küldjön push üzenetet a telefonokra. Lehet ilyet egyáltalán? Tudnátok támpontot adni, hogy merre keresgéljek? Próbáltam itt visszakeresni, home assist merült fel evvel kapcsolatban.
-
[w]
őstag
Mijia hő- és páratartalommérők távoli, elsődlegesen webalapú monitorozásához milyen eszköz kell? (app is jó megoldás, csak legalább neves gyártó legyen...)
cmdr PETER W. VOLKOV
-
-
joocek
aktív tag
Sziasztok sok az infó ezért kérdezek!
Tuya (smartlife) appos panel lakás központi fűtés hez radiátor termosztát ami itthon megvásárolható ÁFA számlával. természeten működjen is! van valaki aki használ már!
Most hagyományos radiátor termosztátok vannak fent. de azok elég meg tudnak zavarodni és nehézkes az alítgatás.XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Néhány napja nem megy a wunderground integrációm. Ez a hibaüzenet van a HA log-ban:
Logger: homeassistant.components.sensor
Source: custom_components/wundergroundpws/sensor.py:538
Integration: Sensor (documentation, issues)
First occurred: March 15, 2022, 21:20:00 (1 occurrences)
Last logged: March 15, 2022, 21:20:00
Error while setting up wundergroundpws platform for sensor
Traceback (most recent call last):
File "/usr/src/homeassistant/homeassistant/helpers/entity_platform.py", line 249, in _async_setup_platform
await asyncio.shield(task)
File "/config/custom_components/wundergroundpws/sensor.py", line 374, in async_setup_platform
await rest.async_update()
File "/config/custom_components/wundergroundpws/sensor.py", line 538, in async_update
with async_timeout.timeout(10, loop=self._hass.loop):
TypeError: timeout() got an unexpected keyword argument 'loop'
Voltak az elmúlt időszakban mindenféle frissítések a HA-ban, de nem vagyok benne biztos, hogy az okozza a hibát. Illetve egyáltalán nem értem, hogy mi lehet a baj.Van esetleg valakinek ötlete, hogy miért nem megy?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Degeczi
nagyúr
válasz ratkaics #34208 üzenetére
Ha ráguglizol az üzenetre, láthatod, h már decemberben bejelentették (és eddig is nyomta a figyelmeztetéseket a naplóban, tessék már odafigyelni azokra!), h februártól nem lesz tovább használható az ott hivatkozott paraméter, ezért állt le a HA márciusi frissítése után.
De mivel az integráció készítője azonnal módosította is ennek megfelelően, nincs más dolgod, mint frissítened azt is.
-
[w]
őstag
a MIJIA-féle hő- és páratartalommérőket nem lehet a custom firmware nélkül HA-ba integrálni?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Fall-N
veterán
válasz tototos #34198 üzenetére
Én nem használnék RF-et, mert nem szabványos és sokszor össze tudnak akadni a környező lakók eszközeivel vagy más rádiós eszközzel. Magyarul lehet, hogy más felkapcsol egy RF eszközt és a te lámpád is felkapcsol, mert azonos a csatorna amire a vevő reagál. Jártam már így LED szalag vezérlővel és RF E27 RGB izzóval is. Mindkettő le lett cserélve WiFisre.
Én vennék egy Sonoff ZBBridge-t (ez a hub) + Sonoff ZBMini + tetszőleges számú Sonoff elemes ZigBee okos gombot SNZB-01. Hosszú távon sokkal jobb megoldás.
Másik lehetőség egy Sonoff WiFis Mini R2 + alternatív kapcsolás. De ez rosszabb a sok kábeles összekötés miatt.
-
maxisama
tag
Sziasztok,
Adott egy kétkapcsolós Aqara Wireless Remote Switch, amivel az a gondom, hogy a HomeAssistantban párosítás után a bal és a jobb kapcsolóra is ugyanazt a jelet küldi, és nem tudom így megadni, hogy mit csináljon a bal és mit csináljon a jobb kapcsoló. Tudja valaki esetleg, hogy mi lehet a gond?
Csak egy entityként szerepel.
Itt látható, hogy ugyanaz történik bal és jobb kapcsoló lenyomásakor is: https://www.codepile.net/pile/YoVdlLPa
-
joocek
aktív tag
válasz LouiS22 #34207 üzenetére
Biztos velem an a baj ! bocsi
Magyarországon megvásárolható okos radiátor leszelepet. (termosztátot) ami panel táv fűtéshez megfelel.
Most hagyományos van fent ( radiátor termosztát)
lehetőleg olyan fotum társ véleményét kérném aki használja is igy....[ Szerkesztve ]
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
LouiS22
veterán
válasz joocek #34216 üzenetére
Javíts ki, ha tévedek (nagyon rég laktam panelban/távfűtve), de: a távfűtésnél átalánydíj van, azaz nyomják a meleget, ha kell, ha nem...
Amid most fent van, azzal feltekered, letekered (utóbbinál nincs meleg . Te azt szeretnéd elérni, hogy te tudd ezt szabályozni (lényegében ki- és bekapcsolni a "fűtést")?
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
koala69
tag
Sziasztok! A media streamelesnel - pl ha egy albumot szeretnek meghallgatni - hogyan lehet beallitani, hogy ne csak egy file-t "jatszon le" , hanem az egesz konyvtar tartalmat? koszonom!
-
joocek
aktív tag
válasz LouiS22 #34218 üzenetére
2022 ben nem hála az égnek. kb 10 éve nekem már olyan , hogy annyit fizetsz amit használsz. nagyából ( 70-30%) egyedi merők vannak és szabályzók.
A hagyományos termoval bajok:
egyszer beállítod nem nyúlsz hozzá.
Ha ki nyitod az ablakot elkezd mint örült fűteni a radiátor. Ha letekered elfelejted vissza tenni!
Mivel nem fokban van a skála igy pontatlan.
valami oknál fogva nem stabil nagy a hő ingadozása kapcsoláskor. (mechanikus igy lehet a légnyomás is be zavar TIPP)Ezért egyszerűbb lenne ezeket felügyelni egy appal. nyitás érzékelőd mozgás érzékelő stb!
PCH : Most olvasom a tiedét köszönöm. Csak a boltot nem vágom melyik az....
[ Szerkesztve ]
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
Iludka
tag
Sziasztok. Érdekelne hogy Xiaomi Nyitás illetve Mozgás Érzékelőket használok Hub-al. Ezek mivel Alli-ról lettek rendelve, kinai szerveren futnak, sajnos meghíbásodott a Hub így vásárolnom kellene egyet. Az itthon Eu-s Hub-al működne a Kinai szerveren a többi eszköz? Illetve másik kérdés, mennyire bírják ezek a zárt, de fűtetlen helysében való használatot? Köszönöm a válaszokat!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Valamiért megjelentek a következők a térképen:
A két mobilunk "geocoded location"-je
És kb. sose ott van ahol a person-t jelzi. Ez micsoda, kell egyáltalán? Vagy letilthatom az entity-ket?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
simico
tag
válasz Elemental #34204 üzenetére
Szerintem sokkal egyszerűbb és gyorsabb az app helyett az eszköz saját weboldalán beállítani a dolgokat. A telefonoddal csatlakozz a Shelly saját wifi hálózatára (arra figyelj, hogy sok telefon automatikusan visszavált másik hálózatra ha nem lát ki az internetre), aztán a telefonodon böngészőben (például Chrome) menj a 192.168.33.1 címre és ott állíts be mindent. Ahogy más már írta, a Shelly (meg más) wifis okosotthon eszközök csak 2.4 GHz-es sávon működnek. Illetve a MESH-t sem nagyon szeretik.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Köszi!
Addig eljutottam, hogy hozzáadtam a hálózatomhoz. (felcsatlakoztam a shelly wifijére, ott hozzáadtam a saját wifim adatait, ott is van a hálómon) Elérem a saját routerem által osztott ip-vel. Viszont a shelly cloud appba sem tudom hozzáadni, se a shelly cloud webes felületen.
Ah, sikerült.
Miután felcsatlakozott a hálóra, nyomtam neki egy discovered devicest, és meg is találta. Én eddig folyton az add device-t próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
hunace
tag
Sziasztok,
egy villanykapcsolómhoz szeretnék nullát is lehozni a közeli dobozból.
Egy a wago-t terveztem beiktatni az ugyanazon az áramkörön lévő dobozból, a falban lévő gégecsővön keresztül ha nem tudnám átkínozni a vezetéket megoldható ugye az is hogy a fogyasztó felől viszem vissza a kapcsolóhoz a nullát ? -
koala69
tag
Sziasztok, ha vki keres zigbee-s "tavkapcsolot" akkor ezt tudom ajanlani HA z2m /1.24.0-1/ -hasznalataval.
simpla/double/long press mukodik, illetve elem allapotot kuld vissza.
11 nap alatt ert ide plusz ktg nelkul. -
szente
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nekem okos otthonos cucc kell, de hátha tudtok segíteni.
Van egy regebbi analóg erősítőm, amit a TV-hez is szeretnék használni. Valahogy meg tudnám oldani, hogy a TV-vel együtt kapcsoljon be és ki? -
amargo
addikt
válasz Fall-N #34231 üzenetére
én simán szappant használok nem tudom mennyire lehet ebből bajom?
Most húztam be egy 20as gégecsőbe 1 sftp (cat6A) és 6 db 1,5mm2, de ezek csak sodortak lettek, mert leginkább csak kapcsoló szálak.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Vodike
tag
Szerintetek ha egy termosztatnal gyari Tuya integracion keresztul a current temperature celsiusban jon at a HA-ba, viszont a target temperature fahrenheitben azzal lehet kezdeni valamit? Fahrenheitben amugy helyes az ertek, de az istennek sem tudom azt is celsiusra valtani.
szorakoztam meg a localtuyaval, de ott meg nem tudok rajonni a helyes konfogra. Felismeri, tokjol, de nem tudom elocsalni a gombokat normalisan.
c verzio kidobom a picsaba es megveszem a bevalt n280-at
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Szeretném pár villanykapcsolómat okosítani, és hozzám került egy VeraPlus kontroller. Lényegében dolgoztam egy emberkének aki ilyeneket forgalmaz és odaadta, hogy használjam, mondjam el a véleményem róla neki stb. Magamtól nem vettem volna ilyet látva az árát
Szóval ez elsősorban z-wave és zigbee dolgokhoz való, de kompatibilis még minden vacakkal.
Most első ránézésre, egy z-wave kapcsoló 21000 forintnál kezdődik (nekem kellene legalább 10), a zigbee (sonoff) pedig 5000ft
Mit nyerek, ha egyiket vagy másikat választom. Jól gondolom, hogy ezzel a vezérlővel a sonoff is működik offline?
Amit látok, hogy a Z-Wave az nagyon apró, gyakorlatilag a legzsúfoltabb kapcsoló mögé is befér. Ha jól értem saját nagy hatótávú hálózatot hoz létre (?) nem a wifit használja. De kicsit ködös még nekem a felár oka. Ezt el tudná valaki magyarázni?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fo_di
őstag
válasz daninet #34245 üzenetére
a zwave is a zigbeehez hasonló, de ha jól rémlik a 800 mhz körüli frekvenciatartományt használja a 2.4ghz helyett
a felár oka: licencdíjat fizet minden gyártó az eladott termékek után a zwave szövetségnek, akik a standard gazdái, viszont elvileg kevesebb "nemstandard" megoldást rakhatnak a gyártók eszközökbe (itt a xiaomira gondolok, akik a zigbee szabványt is megerőszakolják), illetve lehetőség van titkosított adatátvitelre (zwave secure, zárakhoz főleg)
ez is tudja a bindingot (eszközök direkt összekapcsolása a központ megkerülésével, illetve ez is mesh hálót csinál
amire még figyelni kell, hogy a frekvencia földrajzi hely függő, így a távol-keleti vagy amerikai termékek nem illeszthetőek itteni központhoz -
daninet
veterán
köszönöm. Valahogy nem kapott el a vásárlási láz a leírtaktól
Az a gondom, hogy bár ez a VeraPlus kontroller még megvehető, de a gyártó oldalán már kifutott termék semmi infó nincs róla. Szóval ha jól értem, ez csinálni fog egy 2.4ghz hálózatot mint egy router és ehhez csatlakoztatom a sonoff (zigbee) kapcsolóimat. És ha ez megvan többet nincs szükség az ewelink-re, homey appon keresztül tudom akár internet nélkül is kapcsolgatni őket?gondolom itt az lehet a probléma, hogy ennek max akkora a hatótávja mint egy mezei otthoni routernek 2.4ghz-en. Jelenleg 3 AP kell, hogy lefedjem a házat. Gyanítom 800mhz-en a zwave-nek ilyen baja nincs.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
vkp
aktív tag
Gázóra jeladózás 2. felvonás (első körben írtam a kereskedőnek MVM, akik válaszoltak, hogy az elosztó (Főgáz) lesz az illetékes, továbbították nekik a kérést, de mivel nem érkezett válasz, ezért írtam nekik direktbe):
(jeladó típus)Tisztelt xxxxxxxxxxx!
A fogyasztási hely címe: 1185 Budapest, xxxxxxxxxxxxxxxx
Felhasználó azonosító: xxxxxxxxxxxxxxx
Mérő gyáriszám: xxxxxxxxxxxxxxxx
A rácsatlakozást a megjelölt jeladóval engedélyezzük mindaddig, amíg ezen mérő típus van felszerelve, és amíg társaságunknak nincs szükséges a mérő jelkimenetére.
A megjelölt jeladó nem gyári kivitel, társaságunk nem alkalmazza, a jeladó mérőhöz történő teljes megfelelőségéről, pontosságáról nem rendelkezünk információval. Erre a jeladóra alapozott reklamációt nem tudunk elfogadni. Gyári jeladó típus: IN-Z61 (Elster, Honeywell)
Felhívom szíves figyelmüket, hogy a rácsatlakozásánál körültekintően járjanak el, a mérő sértetlenségére ügyeljenek, különös képpen a metrológiai plombák véletlen sérülését kerüljék el.
Üdvözlettel
xxxxxxxxxxxxx
főmunkatárs
Mérési központ és merő leolvasási osztály
Eszközstratégiai IgazgatóságSzóval 1 emailbe került és van róla írás, hogy fel lehet rakni a jeladót.
Köszönet a rugalmasságért. -
daninet
veterán
jól gondolom, hogy ez egy 100ft-os mágnes kapcsoló (reed kapcsoló) egy 3d nyomtatott házban?
mod:
Megtaláltam a thingiverse-en az esp32 verzióját ami gondolom wifivel is megy[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Ez meg a magasságos DÉGÁZ hozzáállása: csakis gyári jeladót, csakis DÉGÁZ szerelő által a helyére nyomva, mert más kivitelű nem robbanásbiztos, ROTFL...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs