Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
válasz elprimo #11199 üzenetére
fogsz egy szmpatikus buta lámpát, bedugod egy okoskonnektorba felkapcsolva, és innentől a konnektor kapcsolgatásával tudod a villanyt is kapcsolni (a villanykapcsolót nem használod tovább)
a legtöbb okoskonnektor a gyári szoftverrel google assistanthoz/homekithez vagy alexához köthető hangvezérlésre -
LouiS22
veterán
Rendkívül feleségbiztos megoldás.
Ne haragudj, de ez nem más, mint egy pofon annak a bizonyos végterméknek. A smart home nem itt kezdődik, mint ahogy a Tuya sem smart home platform (csak wifis bohóckodás, amivel parasztvakítani lehet a havert ).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
fo_di
őstag
válasz LouiS22 #11204 üzenetére
ha nem akar komolyabb rendszerbe beruházni hubbal és hasonlókkal, még mindig ez az egyik legegyszerűbben kivitelezhető megoldás (és simán lehet, hogy elég is neki)
de lehet az is, hogy tetszőleges lámpába okos körtét rakegyébként a lámpákba rakott hue izzó sem sokkal kulturáltabb az okoskonnektoros megoldásnál, mert a sima villanykapcsoló onnantól kezdve offos, ha az okos részét akarja az ember az izzónak használni
[ Szerkesztve ]
-
elprimo
tag
-
dzsidzsas
aktív tag
Sziasztok segítséget kérnék elég összetett a problémám. Először is vettem egy raspberry pi3 B+ gépet, gondoltam leváltom vele a Xiaomi rendszert. Előre szólok, nem tudok programozni, most tanulnám, gyakorolnám erre való megjegyzéseket mellőzzétek. Blocklyben csinálok mindent. Windowson már próbáltam a Domoticzot, ment, újraindult, pár apró szkript is ment, okés. Aztán volt egy pár hónap pihi. Most van időm gondoltam neki állok. Első problémám, hogy a domoticzot nem lehet a frissen felrakott RPI-re telepíteni:
::: Checking for apt-utils... installed!
::: Checking for whiptail... installed!
::: Checking for git... installed!
::: Checking for curl... installed!
::: Checking for libcurl3...pi@raspberrypi:~ $
Sajnos libcurl3-nál megáll. A hibára sehol nincs válasz vagyis egy ilyet találtam, hátha kell másnak is:
sudo apt-get install libusb-0.1
sudo curl -sSL install.domoticz.com > ~/install.sh
sudo sed -i 's/curl3/curl4/g' ~/install.sh
sudo chmod 755 ~/install.sh
sudo ~/install.sh
Ezen sorok után telepítődik.Itt valaki valami okosság?
2. Probléma
Amikor újraindul a gép a domoticzot nem tudom elindítani :http://192.168.0.220:8080/#/Offline és semmi, sudo service domoticz.sh start - sem segít.Windowson nem volt ilyen probléma. Újra kell telepíteni, hogy menjen, persze az élőbb leírt hibákkal.
Erre valaki valamit?
3.Amikor végre van rendszerem, a következőt követve állítgattam be.
Mindent felismer, a Xiaomi termékeket, a Yeeligh. De akármit csinálok egy dolog nem működik akármennyire egyszerű dolgot állítok be, pedig minden oldalon így mutatják, mint a leírásban. A mozgásérzékelők és az ablak/ajtó érzékelőket nem lehet vezérelni. Mindent frissítettem - semmi. Mit csinálok rosszul?
Erre valami okosság?
Minden segítséget köszönök, Mezei felhasználó vagyok első szárny nyitogatással.[ Szerkesztve ]
https://rollerezz.blogspot.com/
-
Vodike
tag
válasz dzsidzsas #11210 üzenetére
Raspbian Busteren elég furán működik a Domoticz. Szerintem egyelőre használj Stretch-et.
Pont most szívtam én is vele a napokban. Végül Stretch-et raktam fel és voilá, minden okés volt (már ami a Domoticz működését illeti).
Blockyt alig használok, abban segít más.
[ Szerkesztve ]
exTiga
-
guess.who
senior tag
válasz dzsidzsas #11210 üzenetére
A Domo az utolsó néhány verziónál sokaknak csinálja ezt az Offline hülyeséget a Pi újraindítása után. Jórészt megoldást jelent a domo-héj leállítása és újraindítása a
sudo service domoticz.sh stop
sudo service domoticz.sh start
parancsokkal. Illetve érdemes a böngészőnél CTRL+F5-tel frissíteni a Domo oldalát. Bár szerintem valóban az utolsó verziók érzésre sokkal instabilabbak, mint korábban voltak. -
fo_di
őstag
válasz Spuri2000 #11209 üzenetére
zigbee2mqtt natívan is ad ki network mapet, ha a
zigbee2mqtt/bridge/networkmap
topikba elküldöd agraphviz
üzenetet
az outputot ha berakod egy graphviz megjelenítőbe (pl. http://www.webgraphviz.com/), akkor látni fogod a hálózati térképet[ Szerkesztve ]
-
nababika
aktív tag
-
veterán
Sziasztok,
érdeklődnék tapasztalatokról afelől, aki használ kültéri mérő berendezést is, hogy hogyan védekezik a nap sugarai ellen?
Vettem még régebben egy hőmérő "házat" amibe a szenzort bele is raktam, de láthatóan nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet, mert a felkelő nap sugarai szépen felmelegítették 29 fokra
Fújjam le valami fehér festékkel esetleg? Vagy Ti milyen hőmérő házat használtok?[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Hőmérő szenzorból az Aqara ajánlott vagy van olcsóbb alternatíva is?
Másik kérdés: Mi kell ahhoz, hogy a Mi Home megnyitása nélkül mondjuk egy widgeten lássam a szenzor értékeit? -
Yoshida
aktív tag
válasz Pulsar #11224 üzenetére
az egészet körbe kéne venni egy 40x40-es fa dobozzal, amit átjárhat a légmozgás, hogy ne fülledjen be alatta. és még így is a sugárzó hő csalhat.
szerk: nekem a kültéri hőmérő amúgy egy északnyugati ablak párkányán van, de délután sajna elég ha a környékét süti a nap, máris felmegy akár 45 fokra is a kijelzett hőérték. egyelőre nincs indíttatásom kijavítani a dolgot, reggel jól mér, és az volt a szempont egyelőre, hogy lássam reggel hány fok van. (bringával induláshoz lényeges infó)
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
-
LouiS22
veterán
válasz Pulsar #11224 üzenetére
Szerintem az alatta lévő műanyag doboz is melegíti rendesen. Ha van 3d nyomtatód vagy ismerősöd, a thingiverse-en rengeteg modell van, pont ilyen célra. Esetleg egy próbát megérhet.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
takacska
csendes tag
Távoli eléréssel domoticzban nem lehet scriptet menteni. Ennek mi lehet az oka?
-
veterán
válasz LouiS22 #11233 üzenetére
Mármint hogyha rá süt a nap? Mert jelenleg csak egy nodemcu van benne egy power bankkal amik nem hiszem hogy nagyon melegednének. De lehet tévedek
Sajnos nincs és a környezetemben sem tudok, de megnézem köszi, embert meg aki nyomtat pénzért tálalok szerintem itt a ph-n isUberMutant mist át raktam én is egy másik helyre, de pl télen amikor nincsenek levelek mit csinálsz vele? Vagy akkor az ágak árnyékolnak bőségesen?
-
veterán
Szeretném a ház két zárját felokosítani ... mindkét zárban kilincs felhúzós vasalat van ... merre érdemes elindulni?
Illetve egy tartályban hogyan tudnám mérni, hogy mennyi víz van... kb 125 cm magas a tartály kb 1 m3-es kellene látnom domoticzban egy viszonyszámot hogy mondjuk 50%-ig van
-
Spuri2000
senior tag
válasz szjoci #11229 üzenetére
Kipróbáltam, de a kapott eredmény a Webgraphviz-ben pár kocka ami az eszközöket jelöli. A routerből mutat egy nyíl a Coordinátor felé de semmi több. Az össszes többi kocka szagattot vonallal van és egyedül áll. Semmilyen nyíl, vonal nem jelöli hogy hova kapcsolódnak.
A Gateway egy CC2531-es 1.2-es fw-vel, a Zigbee2mqtt 1.4 verziójú.
Gondolom ennek nem ilyennek kellene lennie.
Valkinek ötlet.
Ja az eszközök egyébként működnek, tehát kapcsolódnak a cordinátorra, de szerintem a routerre egy sem.
Hogyan tovább? Van valami trükk amivel meg tudom nézni mi hova kapcsolódik? -
fo_di
őstag
válasz Spuri2000 #11241 üzenetére
pontosan ez az eredmény, ami kell neked, abból tudod meg, hogy ki hova kapcsolódik, hogy honnan hova mennek a nyilak
a router is cc2531? router firmware van rajta? zölden világít? zigbee2mqtt naplóban vannak router bejegyzések?
de az is lehet, hogy nincs számottevő jelszintemelkedés a routerrel, ezért maradnak a coordinatoron(ilyesmi egy példa output, a nyilakon lévő számok talán jelszinteket jelentenek)
[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
-
veterán
válasz sambenez #11244 üzenetére
igen erre már nézelődtem de nem tudom, hogy teljes vasalatot kell cserélni vagy elég csak zárat cserélni és amit cserélni kell annak a mérete mekkora ... vagy keressek egy zár szakit?
#11243 ojb: a tartály föld alatt van így valami úszós megoldáson gondolkodom... de lehet valami hackelés lesz ...[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
Én kb 2 hete cseréltem zárat. A több ponton záródónál egyben van a zár és az ajtó oldalán futó vasalat. Elég ezt cserélni, az ellendarabok elvileg jók, esetleg át kell helyezni.
Azt kell megnézni hogy csapos, görgős vagy gombafejes a mostani zárad. Meg kell mérni a kilincs középpont és a kulcs középpont távolságát. Plusz a vasalat széle és a kulcs középpont távolságát. Itt egy kép pontosan mire gondolok.
Ha ezek megvannak már tudod milyen zárat kell találnod. Sajnos a kulcsemeléses zárak valamiért jóval drágábbak mint a kilincs emelésesek.
[ Szerkesztve ]
-
guess.who
senior tag
Ezek szerintem nem jók neki (ha jól értettem a kérdést), mert csak azt tudod velük "mérni", hogy egy adott szintet elér-e a tartályban levő víz vagy sem. Az általad a műanyag falúhoz javasolt egy optoszenzor, a megfúrható meg egy sima úszószenzor, de mindkettő csak egyetlen szintet tud jelezni (oké, az optoszenzor egy minimum és egy maximum szintet is ). Szerintem a kérdés viszont úgy szólt, hogy hozzávetőlegesen meg tudd állapítani, hogy mondjuk 10, 25, 50, 75 vagy 100% a tartály pillanatnyi vízszintje...
Mondjuk lehet kapni filléres szenzorokat, amikkel el lehet indulni: a tartályba rögzített csövön-rúdon a vízszint legalsó pontjára beteszel egyet, ez lesz az alap (mindig vízben van), aztán minden egyes fontosabb ponthoz egy-egy másikat, ezekkel fogja a víz "zárni az áramkört". Így már csak némi elektronika kell, hogy megállapítható legyen, hogy nagyjából(!) hol van a vízszint.
Ez ugyan nem okosotthon, de ilyen érzékelőkkel és ilyen vezérléssel csináltam egy egyszerű szintkapcsolót (minimum és maximum szinteket lehet érzékelni, pl. szivattyút lehet vele ki vagy bekapcsoltatni. A lényege egyébként ugyanaz, mint az általad linkelt optoszenzoros megoldás, amikkel szerintem szintén megoldható lehet a bővítés több szenzorosra. A kérdés mindkét lehetőségnél a vezérlés, illetve hogy hogyan lesz belőle "okos" szintmérő.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz guess.who #11248 üzenetére
arra gondoltam, hogy beállítok egy 40-es PVC csövet amit oldalról megfúrok alul...
- veszek egy úszót ami a víz felszínén mozog
- ezt rákötöm egy jojó szerű tengelyes cuccra ami ahogy emelkedik úgy tekeri fel a madzagot és fordítva...
- így egy reed érzékelővel már szerintem tudnám azt számolni, hogy hány kört tett meg a fel / le tekerésnél... (iránnyal még lesznek gondjaim... hogy éppen fel vagy lefele csévélődik....)
így ki tudom számolni sacc / kb hogy hány centi víz lehet a kútban...De lehet egyszerűbb 1 érzékelőt a pvc cső oldalára beengedni mert ha muszáj akkor le tudom annyira egyszerűsíteni a kérdést, hogy fél alatt van vagy fél van-e a tartály...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SkyShowtime
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- Airsoft
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Vendéglátóipari kávégépek, automata kávéfőzők, kávédarálók, stb.
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- Nuki Smart Lock 4. generáció (Matter támogatás)
- Alfa Romeo 159 SW 1.9JTD 120 Le, 293.xxx km 2026.01.26ig műszaki
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest