Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LógaGéza

    addikt

    válasz Chal #10711 üzenetére

    Az elég baj, hogy ha csak akkor jelez a tűzjelző, ha leégett a fél ház...
    Ezek optikai szenzoros érzékelők, a legalapabb füstre is jeleznie kell. Ha a házban valami kigyullad, az jobb esetben füstöl mielőtt lángra kap (a spontán öngyulladás elég ritka), és itt már jelez az érzékelő, amikor vígan megy még a riasztó/UPS, ha még áram által indukált tűzről is van szó.
    Melóhelyen már attól bejelez, ha csukott ablak mellett kezdünk kábelekre csatlakozókat forrasztani. Más helyszíneken mindig kérünk el takarót az érzékelőkre, mert egy kézi pákával is simán be lehet indítani. Gondolom tudod mekkora füstöt tud engedni egy ilyen forrasztás. :)
    Riasztóközpontoknak általában van relébemenete, direkt tűzjelzőkkel összekapcsolása, de akár egy zónának is fel tudod venni, amire folyamatos felügyeletet állítasz be, és ha szakad a zóna, azonnal riaszt, GSM modul (vagy távfelügyeleti) meg jelez. Ugye ha leég a kábel, azt is szakadásnak érzi, de mint fentebb írtam, akkor már rég jeleznie kellett előtte.
    Kicsit túlparázod a dolgot szvsz. :)

    "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Új hozzászólás Aktív témák