- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mozaart
aktív tag
válasz ricshard444 #15201 üzenetére
Ill. egy kérdés: az 1600mhz-et belehet állítani BIOSban, ha a lap ezt nem támogatja, hivatalosan? Ill. ha lehet, akkor árt neki ez a frekvencia? Most rá kerestem újra mert eddig lemondtam róla, mondván nem támogatja, de olvastam hogy elvileg lehet attól még.
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Henker2
addikt
Olvasgatom itt, hogy a Giga 970 G1 ventijei 1500-on pörögnek alapon is! És mennyin mennek játék közben?
Pont egy ilyen jön a jövő héten! A mostani 770-em is giga és csak 800-on pörögnek a ventik böngészés alatt!
Alapból elég halk a gépem és akkor az 1500-on pörgő ventik "elég gáz" lesz a gépben hangügyileg!Csak BIOS moddal lehet megoldani majd a ventik pörgésének lejjebb vételét?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
batt
aktív tag
Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
Mozaart
aktív tag
válasz ricshard444 #15206 üzenetére
Köszi. Az 500w elég lehet a 760 4ghz és egy 970-nek?
[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz yodamester10 #15205 üzenetére
Komolyan? MSI - 50 fok 1400rpm, míg Gigabyte 50 fok 2200rpm? Ezért kerülhet 20-kval többe?
[ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
-
proci985
MODERÁTOR
elkezdtem tesztelni vramterheles szempontjabol.
Far Cry 4 5760x1080 - high
vsync on, stabil 30 fps headondisplay szerint, frametime periodikusan felugral 50-70-100msecig. a heads up displayen nem latszik, de az afterburnerben toketeletesen ott az info.
headsonon latszik nemi valtozas memterhelesre 3300-3550 kozott, vagy nem tudja megcimezni a reszt a jatek, vagy valami mas para van.
meg most jon az hogy kiutom a vsyncet, jon high illetve nezek mas beallitasokat.
kieg: vsync off kb 35-40 fps, ugyanugy 40-50mses spikeok vannak.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Szinyák
őstag
válasz Henker2 #15213 üzenetére
ezt csak megerősíteni tudom , idleben jól zárt házban halkatlan és próbálta a modolt biost ami le vitte a vetit ~20%.-ra kb 800 rpm semmi változás.. Most 34% -1615 rpm de hangja nuku .Max terhelésen meg olyan 65% ott van egy kis hangja, de nem zavaró egyáltalán ,de ott a többi 970.-nek is van még egyes típusoknál még rosszabb is . Ebben van a legtöbb tartalék...
Szinyák
-
Henker2
addikt
válasz Szinyák #15216 üzenetére
Megnyugtattál! Nekem egy HAF-922-es házam van 3db 20cm-es CM ventivel elöl, felül és oldalt, az első befelé sziv a másik kettő kifelé fúj, illetve a hátulján van egy 14cm-es CM venti ami szintén kifelé fúj! A 20cm-esek 300RPM-re álliva, a 14cm-es meg 600-ra!
Szóval hang szinte semmi!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz daveoff #15215 üzenetére
igazabol valami 6megapixel kornyeken kene, szoval 4K es 1600p kozott feluton ha van olyan
high beallitas kell, elvileg leszedtem az AAt es annyi. a lenyeg, hogy meg 40-45fps koruli tempo kene a 980anon es melle 3.5+os memfoglalas.
megkoszonnem
btw ha mas nincs en is betolom a DSRt.
Henker2: akkor nyugodtan vedd meg, 140esek nalam is 600korul mennek, teljesen elfogadhato a hangkarakterisztikaja.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #15214 üzenetére
Gyári bios van fenn?Ha teljes képet akarsz kapni akkor a "PerfCap reasonoket" is figyelned kell. Ugyanis én úgy figyeltem meg ha limitbe ütközöl,(TDP,Thermal,stb)és e miatt változtatni kell a pl a Vcore, Core Clock értékeken akkor kapsz egy szép lagspikeot a render time vonalra... sajnos ez a szoftveres álligatás miatt van...
Arra nézz rá gyorsan,hogy ha indítasz egy GPU-Z-t és ezután elkezdesz tesztelni,akkor a Perf Cap reason végig szürke-e,érdemes ezt még a tesztek elején kizárni hogy objektív képet kapj.(#15203) Henker2
Egy relatív egyszerű módon,át tudod írni az alap ventifordulatot,majd visszaflasheled a saját biosát... Gigát vegyél ha 970...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Eddig csak read only voltam, de december vége óta egy 970 strix lakik a gépemben. Ehhez a kártyából van valakinek moddolt BIOS-a?
-
TTomax
félisten
válasz proci985 #15223 üzenetére
Ilyen egy tiszta limit nélküli bios GPU-z képe... (5perc run)
(#15227) Macka
Szia!Ahogy ffodi irta a TDP-n kívül mást nem nagyon érdemes kitolni.(#15231) Macka
Pontosan,elnézést ha félreérthető voltam![ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Szinyák
őstag
Most raktam fel a nagyol jól optimalizált Dying Light .-ot . Volt egy kis időm vele szórakozni és megnézni a különböző beállításokat benne ,hogy reagál rá a gép Full HD felbontáson . Próbáltam mindent maxra tenni és megetetni vele minél több vramot sikerült feltornáznom : ~3562 Mb.- volt max. teljesen játszható volt maxon is fps kb : 50-80fps. 50%-os View Distance high .-on minden : 80+ fps-em volt .
Ezek szerint tényleg nem kell ,tartani a 970.-es tulajoknak a VRAM bug .-tól nyugodtam lehet így játszani !!!
Csináltam egy pár screen-t róla.
Dying Light Settings:
All High Setting ; View Distance:50%
Maxed out ; View Distance :100%
Szinyák
-
TTomax
félisten
válasz Szinyák #15232 üzenetére
A kép alján az utolsó 50pixel miért megy át szivárványba?
Szerk,és javítsd meg a vízcsövedet.
[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
válasz yodamester10 #15224 üzenetére
Már érkezőben van hozzám a Giga 970 G1! Nekem mostanában csak Giga volt. Bejött a sorozat! 660, 760,770 és most a 970 is az lesz!
-
katt777
félisten
válasz Malibutomi #15161 üzenetére
Én a minap még azt olvastam, hogy készül. Csak nem hagyják ennyiben...
Asbee: Nekem anno a gyárig kellett elmennem egy bios modolt karival, amely úgy hibásodott meg, hogy nem működött PCI-Ex16 slotban, noha ennek semmi köze nem volt a bios-modhoz, ráadásul ott sem túlhúzásról volt szó, csak minimális hűtés-modról, nem is változtatva a minimumon, csak kicsit meredekebbé téve a görbét. A gyári garban ált. az van, hogy érvényes a gar, ha nem a bios mod okozza a hibát, a magyar kereskedők viszont sajnos bármilyen apró okkal készek elutasítani a jogos igényt.
HSM: Ez természetesen így van, viszont a sebesség növelésére nem tudok más módot. Vinyó sem annyira lassul be, mint particionálás nélkül. Végül is mindegy, meddő vita, mert nem mi döntünk róla. Én eddig azt olvastam, hogy ha valaki nem direkt akar 3.5 (de inkább 3) GB fölé menni, akkor a legbarmabb játéknál sincs ekkora RAM-igény, legalábbis ha a hétköznapi halandó által elérhető felbontásokat vesszük. Remélem, lassan most már én is tudom tesztelni. Guru3D szerint épelméjű beállításokkal semmi gond.
Mi több, most néztem, milyen érdekes beállítási lehetőségek vannak vezérlőpultban, sokkal több, mint anno 560 idején vagy CCC-ben. Legföljebb majd eljátszom velük.Anubris: DX12 közelgésével DX11-es kártyák bukták.
Henker2: Játéktól függ. Nálam nem volt túl zajos, de nem is melegedett ez a fránya kari, hogy megtudhattam volna. Tegnap linkeltem asszem tapasztalatokat, elég jó. Egyébként hasonló helyzetben vagyok, mert nálam még le is állnak a házventik, hangszigetelés ellenére búg azért 1500-on.
Nekem is bejöttek eddig (éles ellentétben az ASUS-okkal).Szinyák: Full HD fölött használunk szerintem sokan. Az a mérvadó.
Mozaart: 1500RPM-en 34°C-os a kártyám.
proci985: Idle akkor is nagyon zajos. Amúgy FC 4 mi van, ha egyszerűen nem kér több RAM-ot? Ahogy eddig láttam minden kártyán szépen belövi az optimális memória-használatot.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Scholes9
nagyúr
-
regener
veterán
válasz Motion_Blur #15247 üzenetére
Jegyszedőnek melyiket adod le?
Szép zöldek
-
Televan74
nagyúr
válasz Motion_Blur #15247 üzenetére
Rögtön duplázva! Grat hozzá!
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest