Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz keIdor #107414 üzenetére

    Tök ugyanaz van ott is, mint nálunk, hogy egyszerűen más a kultúra és ebből nem lehet őket kibombázni. :) A helyi egyszerű ember ebbe szocializálódott, el se tudja képzelni hogy van más jobb élet is. Nem is igényli igazán, bele van törődve.
    Csak azok menekülnek onnan igazán, akik mondjuk kabulba vagy nagyobb városba éltek és láttak már jobbat is, és tudják hogy ott sose lesz, így lelépnek nyugatra. Meg persze a tálibok és helyi "házmesterek" üldözik őket emiatt. (vagy max ha valami segélyszervezet karolja fel őket és hozza nyugatra)

    Nálunk is lehet itt várni a nyugati csodát, de egyszerűen kultúrális hagyományok meg minden annyira más, hogy nem lehet kiírtani.

    Épp nem rég néztem végig az Ewan McGregor-os Long Way Round-ot, és akkora szakadék van a kultúrák között, meg az életszínvonalban ahogy mennek keletre, hogy durva. Ezt egyszerűen nem lehet behozni. Max ha lenne ilyen globális felzárkóztató sereg, hogy egymillió munkás nekiáll infrastruktúrát meg nem tudom mit építeni és pár év (2-4) alatt nulláról felépítik az egész országot. Különben 100-150 éves lemaradásokat (vagy még több) egyszerűen nem lehet behozni. Ahogy mi se tudjuk a 30-50 éves lemaradásunkat sose behozni. (És akkor utána lehetne a kultúrális változásokat elindítani, ha ott a háttér.)

    Egyébként nekem is van egy érzésem, hogy lehet majd Kína bepróbálkozik esetleg nagyhatalni törekvéseit erősítendő a térségben. :D (hosszútávon, nem azonnal)

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák