Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Ezért jó a kutya a háznál.... [link]
-
cyberkind
félisten
válasz ScomComputer #107351 üzenetére
Linkelnék én neked jobbat, hogy miért is "jó" a kutya, de kb a netről is bannolnának, meg lehet te se nagyon szeretnéd azt látni.
-
Devid_81
félisten
B@zz az se megy lopni egy ideig mire ezt kiheveri.
Kutya nem tagitott pedig kapta az is rendesen.Mondjuk hozzateszem a betoro jelolt elegge gyenge allapotban volt.
Anno ismerosom lanyat kapta ki majdnem egy roti a bicikli gyerekulesbol, haver a laza 120kg+aval ele szaladt amikor latta, hogy mi fog tortenni es pont sikerult neki megterdelni a kutyat mielott odaert volna...olyat ugrott a kutya, taaaan meg most is azt keresik a falusiak, hogy hol landolt[ Szerkesztve ]
...
-
nagyúr
Jó, de aki felkészült annál van gyorszeres/mérgezett hús vagy valami, meg spray.
De amúgy "poén" ja.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ScomComputer
veterán
válasz cyberkind #107352 üzenetére
Én is tudnék,de nem ez a lényeg,...a cafatosat inkább ne...
#107353Devid_81:
Nálunk is volt hasonló anno a vízóraleolvasó gondolt egyet és beugrott a kerítésen át,mikor haza értem melóból,láttam az udvaron,egy széttépett nike cipőt,szóval nálunk sikerült kiugrani,még kérte volna is az árát,de én meg beintettem neki,többet nem ugrott be,pedig nekem csak egy keverék egyszerű kutyám volt,de nagyon jó házőrző,Isten nyugosztalja szegény Morzsikámat..
#107354FollowTheORI:
De ez a szerencsétlen ilyen "alkalom szüli a tolvajt" módszerrel próbálkozott volna,de nem jött be...biztos fájhatott...ha egyáltalán túlélte...[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz FollowTheORI #107354 üzenetére
Mint a legerősebb embernek úgy a legharciasabb kutyának is vannak gyenge pontjai... szem... fül... orr... esetleg még a torok. Csak férj hozzá ezekhez a pontokhoz és tudj kezdeni velük valamit.
Itt simán orrba vagy fülön lehetett volna verni a kutyát. Esetleg a szemét megnyomni... de én a videóban lévő kutyákkal vagyok szóval szerencsére megkapta a betörő ami járt neki.
Amelyik kutya játékosan de harapdál és megunom annak megfogom a nyelvét esetleg szemtelenségétől függően de van mikor megcsípem a nyelvét. Onnantól kezdve már nem harapdál.
Szeretem a négylábúakat és rendszeresen 98' óta van egy vagy két kutya itthon... volt mikor az akkori két lány kotorékkal lent voltam sétálni a parkban és egy kan ír szetter ránk rontott bokrokon keresztül morogva-hörögve avagy acsarkodva...
Mivel tél volt és bakancsban voltam így ahogy ránk rontott és láttam mi a helyzet úgy ráfordulásból lendületből fejbe rúgtam. Úgy elvágódott és olyat csúszott az akkor havas-jeges parkban, hogy méterekre állt meg... felállt és vicsorogva hörgött ránk... a drágalátos gazdájának időbe telt mire odaért... addig az ugatott, hörgött és vicsorgott ránk... meg meg akart indulni párszor de mindig ráordítottam hogy takarodj a... a többit kitaláljátok.
Nem szétrúgni akartam a kutya fejét, csak egyszer egyet odacsapni, hogy érezze én nem leszek áldozat hanem ellenfél.
Nem akartam a kutyákra bízni, hogy majd lerendezik egymás között, mert ez nem az a szitu volt. Ráadásul a két akkori kutyám közül az egyik mentett létére annyira harcias volt és az alkata meg a mozgása is megvolt hozzá kinyírja egymaga az ír szettert... így is folyatni kellett őket, mert mentek volna rá...
Később, ez az ír szetter tavasszal is betalált minket... csak akkor kereszteződésen át a gazdája kezéből szakította ki a pórázt és mozgó kocsik között rohanva rontott volna ránk. Akkor is fejbe rúgtam. Erre még én voltam a világ legnagyobb ge*ije hogy bántom a kutyáját.
A gazdájának üvöltve mondtam mindenki füle hallatára, hogy rövid időn belül ez a második eset és a harmadiknál fogom rá fogom engedni a kutyáimat az övére.
Ezek meg közben aranyosan 2 lábon állva kb 45°-os szögben előre dőlve feszülő pórázzal acsarkodtak mert ennél az esetén már nem magam mögött tartva őket fojtottam hanem engedtem a vörös kutya felé. Persze nem így tettem volna csak ha harmadik eset is előfordul, akkor viszont jól megrugdostam volna a kutyát is meg a gazdáját is
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
NVIDIA RTX A4000 workstation blower card with GA104-875 GPU has been taken apart
The graphics card is equipped with NVIDIA GA104-875 GPU featuring all 6144 CUDA cores enabled (essentially the same GPU as RTX 3070 Ti). Unlike the GeForce series though, workstation Ampere relies on GDDR6 non-X memory. This model features Samsung K4ZAF325BM-HC16 modules, each featuring 2GB of capacity clocked at 16 Gbps. Another difference is 230W TDP in comparison to RTX 3070 Ti’s 290W
Ennyit jelentett volna elengedni az a h*lye GDDR6X-et es melle vagy -5% teljesitmenyt.
De biztos megerte kalyhakat csinalni a VGA-kbol.[ Szerkesztve ]
...
-
Raymond
félisten
válasz Devid_81 #107357 üzenetére
"Ennyit jelentett volna elengedni az a h*lye GDDR6X-et es melle vagy -5% teljesitmenyt."
Ne marhaskodj mar, abbol van szinte teljesen a difi hogy ennel a boost clock annyi mint a masiknal a base clock es ezert jelentosen alacsonyabb fesz is eleg igy joval alacsonyabb a fogyasztas is.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Devid_81
félisten
-
Raymond
félisten
-
PitLee
őstag
válasz Devid_81 #107363 üzenetére
Bocs Devid_81 , nem neked csak félrenyomtam
"A 2021 -es árvíz előtt és után:
Az Ahr vörösbor útja Altenahrból Dernauba"
https://youtu.be/iGVhf0obxd8PC takarítás árvíz után
https://youtu.be/mSDygYquerc[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz ScomComputer #107365 üzenetére
Az semmi , de a
tegnapiakarom mondani korábbi, TikTok videó linkednél véletlen hátrafelé mozdítottam az egérgörgőn és hát nem a hangerőt állította lejjebb, ellenben amit láttam attól a hangom egy kicsit bent akadt
#107332 ScomComputer
link[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Csak játékra van értelme a Win 10 Pro-ra cserélni, vagy megteszi a Home is, ki, mit használ?
-
PitLee
őstag
Ehh, irigy, mire, nincs nála egy RTX 3090 se
tiktok -
Puma K
nagyúr
válasz PitLee #107370 üzenetére
Tovább is lehet küldeni a NAV-nak
Még a rendszámok is látszanakRendszerint ezek futtatnak lányokat tömegével itthon és külföldön, csalnak az áfával, adnak uzsorahitelt, tartanak felügyelet-védelem alatt területeket-cégeket és még lehetne sorolni...
-
Puma K
nagyúr
Találtam egy papíros garanciás 2 TB-os M.2-es Samsung EVO 860-at... de most látom, hogy ez a SATA csatlakozós tempóját tudja... igazából ki akarom szedni a SATA csatlakozós adattárolókat a gépből... mert ezt az adattár mennyiséget jelenleg 2x 1 TB úgy hogy SSD + HDD adja.
Van külső USB 3.0-ás dokkom amiben 2 HDD-t vagy 2 SSD-t esetleg HDD+SSD-t lehet használni.
Hogyan lehet legegyszerűbben megcsinálni azt hogy a torrentek nem a fő gépen futnak? NAS vagy mi a manót kellene szerválni... amit hálózaton elérek a fő gépről...?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok,
F1 2020-al kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Nemrég voltam túl egy TV cserén most egy QE65Q80T van. Össze is kötöttem a gépemmel HDMI-n hogy játsszak. i5-10600 RTX2070 16GB RAM, ezekből áll nagy vonalakban a gépem.
Játék közben azt tapasztaltam néha mintha bizonyos részek elcsúsznának egy picit a játékban. Legyen az egy tábla, vagy a pálya egy része, vagy a szalagkorlát. Igaz hogy ritkán jön elő, meg nem annyira zavaró, de érdekel hogy mi okozhatja?
Szerintetek lehet attól hogy a TV 4K 120Hz-es viszont a kártyám miatt csak 2560x1440-es felbontáson játszom 60Hz-cel? Ennek a kártyának azért megterhelő 4k-ban játszani, viszont a 2560x1440-es felbontáson még bőven jó a képe. A DLSS be van kapcsolva.
Van esetleg más akinek szintén 4k tv-je van, de a gépe miatt csak mondjuk 2560x1440 vagy netán 1920x1080-as felbontáson játszik és hasonlót tapasztal? Vagy azért mert nem a natív felbontás van ilyennek nem nagyon kellene előjönnie, valamelyik grafikai beállítás a játékon belül okozhat ilyet?iPhone 13 Pro Max
-
snecy20
nagyúr
válasz jozsi252 #107379 üzenetére
1440p-n nem pixelhelyes a megjelenítés, mindenképpen homályosabb lesz a kép, és a HUD egyes elemi sem biztos hogy éppen oda kerülnek, ahol lenniük kell. Vagy 1080p, vagy 2160p ajánlott, az ilyen köztes felbontások annyira nem.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
veterán
válasz snecy20 #107380 üzenetére
Köszi akkor megpróbálom úgy is. Azt hittem hogy nagyjából szabványos felbontás ez a 1440p így nem lesz belőle gond.
CJ4567
Ez a DLSS ugye azt csinálja hogy beállítok a játékban 4k felbontást, és a DLSS segítségével a gpu a játékot egy 4k-nál alacsonyabb felbontáson rendereli ki, viszont amit látok az már egy felskálázott kép lesz?
Viszont mivel a tv nem tud többet 4k-nál ezért gondolom 4k-ig skáláz fel, képminőség terén sokat nem nyerek vele mivel alapból is 4k a beállítás, viszont mivel alacsonyabb felbontáson renderel így FPS-t viszont nyerek vele?
Jól értem nagyjából a DLSS működését?iPhone 13 Pro Max
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #107373 üzenetére
Sajnos 40 nap 21 órásan 273,85 TB írt adatmennyiség és 85%-os állapot számomra nem az igazi...
Nálam a 2018-ban vásárolt és azóta napi szinten használt SATA csatlakozós 860 EVO 1 TB 97%-nál tart jelenleg összesen 23,2 TB írt adattal:
-
veterán
válasz Puma K #107373 üzenetére
Hogyan lehet legegyszerűbben megcsinálni azt hogy a torrentek nem a fő gépen futnak? NAS vagy mi a manót kellene szerválni... amit hálózaton elérek a fő gépről...?
1 szó ami mindenre megoldás: Synology.
Én már vagy 7 éve Syno NAS-t használok a backupra illetve torrentre. Nagyon keveset fogyaszt, és bárhonnan el tudod érni. Mellette viszont 100 másik dologra is lehet használni, mert rengeteg mindent lehet rá telepíteni.
A házban mindenki arról néz filmeket, arra mentik el a dolgaikat, mindenkinek van külön hozzáférése, stb.. Egy 8TB-os winyó van benne ami minden igényt kielégít.
Nekem 3 fő cél miatt kellett. Backup, torrent, filmek. Maximálisan jó erre a célra, mondhatni a legjobb.
Sajnos egy hátránya van. Az pedig az ára, egy kicsit drága.KRoy19
Megpróbálom köszi. Az az igazság hogy nem találtam arról infót hogy a tv panel 4k-nál kisebb felbontáson hány Hz-en tud futni. Hátha van értelme a több fps-nek.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
KRoy19
őstag
válasz jozsi252 #107386 üzenetére
Teljesen mindegy milyen felbontáson használod a TV-t az max. 120hz-et tud. Képtörés akkor jön létre, hogyha a videókártya több/kevesebb képkockát jelenít meg, mint a megjelenítő.
Tehát ha 60hz-en megy a TV és pl. 80fps-el, vagy 40 fps-el megy a játék akkor képtörésed lesz. A vsync lekorlátozza az fps-edet a megjelenítő képfrissítési rátájára (vagy annak a felére/harmadára, hogyha nem bírja tartani a kártya a natív képfrissítési rátát) és szinkronba hozza őket.
A gsync már egy kicsit komolyabb technológia, mert az a videókártya által kitolt fps számhoz igazintja a megjelenítő képfrissítési rátáját (a te tv-dnél ez 24hz és 120hz között működik)
Én az utóbbi bekapcsolását ajánlom, mert ha pl. 80-90 fps-el fut a játék akkor a vsync visszaveszi 60 fps-re, a gsync viszont hozzá állítja a képfrissítést és 80-90hz-en fog menni a TV.
Ezt a pixelhelyes megjelenítést amit snecy20 mondott az meg el kell felejteni, mert ez talán 10 éve még megállta a helyét, de a 4k megjelenítők és fejlettebb felskálázás megjelenése óta egyáltalán nem probléma.
Nagyon jó példák erre a konzolos játékok, mert szinte egyik sem fut pixelhelyes felbontáson, mégsem homályosak.(sőt nagyrészt dinamikus felbontáson futnak)
Meg ez alapján a logika alapján az 1080p render élesebb egy 4K kijelzőn, mint mondjuk egy1440p -render, pedig ezt egész egyszerűen meg tudja magának nézni mindenki. (spoiler: nem)[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
What ??? [link]
-
Devid_81
félisten
-
KRoy19
őstag
válasz ScomComputer #107388 üzenetére
Ez azért elég csalóka, mert azt gondolnád, hogy az egész bemutató fake volt, közben meg csak átváltottak egy ponton pár másodpercre, amit eléggé észre is lehetett venni.....
-
PitLee
őstag
válasz ScomComputer #107388 üzenetére
Ezekről a deepfake dolgokról mindig ez a film jut eszembe.
The Congress (2013) - IMDb -
veterán
válasz KRoy19 #107387 üzenetére
A fő gondom ugye ott kezdődik hogy a vidikarim 4k 60Hz-et tud maximum. Viszont arról semmilyen infót nem találok hogy HDMI-n ez alatt adott felbontás mellett hány Hz-et tud magából kisajtolni a GPU. Erre próbálok választ találni de nem nagyon megy.
Azt tudom hogy a G-Sync hogy működik mert 165Hz-es az egyik monitorom és játékokhoz jól jön.
Viszont amivel egyelőre sötétben tapogatózok hogy a tévémnél honnan tudom hogy aktív-e a G-Sync, illetve az hogyha 1440p-be játszok akkor HDMI 2.0b kimeneten mennyi lehet az elméleti max képfrissítés amit tud az RTX2070 kártyám.iPhone 13 Pro Max
-
KRoy19
őstag
válasz jozsi252 #107393 üzenetére
Elvileg 1440p-ben tudnia kell a 120hz-et SDR-ben HDMI 2.0-án kersztül is, de egyébként marha egyszerű. Beállítod a felbontást 1440p 120hz-re és ha megy akkor jó, ha nem akkor nem.....
A TV-nél onnan látod, hogy aktív e a Gsync, hogy ha a távirányítón megnyomod a középső gombot akkor felül egy sávban kiírja az aktuális használt bemenetet és jobb oldalt látod az aktuális felbontást.
PL: 2560x1440/ 120p
Ha játék közben a 120p nem fix, hanem ugrál le föl, akkor aktív a gsync.
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz jozsi252 #107393 üzenetére
A gyártó oldalán az E-manuálban szerepelnek adatok 149 oldaltól
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KRoy19 #107394 üzenetére
Köszi ezeket kipróbálom mindent, illetve ha jól rémlik mikor megvettem akkor láttam olyat hogy játék mód, aktiválom azt is. Hátha az hozza be a G-Sync-et a TV-n.
PitLee
Köszi a linket, de a vidikarival nem vagyok tisztában hogy mit tud a HDMI kimenetén. De mindjárt nekiállok és átnézek minden beállítást a driverben illetve a TV-n.iPhone 13 Pro Max
-
ScomComputer
veterán
válasz ScomComputer #107398 üzenetére
Valaki itt kapott már early beta meghívót itt a topikban?.....
Jó kép link...bocsesz... [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest