- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Giga tulajok: az ASIC 82,5%, erre ti mennyi tuningot tennétek? Van valami leírás az MSI AB használatáról vagy csak be kell állítani, hogy winnel induljon és a beállított értékeket apply-ni?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
-
Kleroo
veterán
válasz solyomferi #1640 üzenetére
Szia! Szerintem megéri váltani. Emlékeim szerint a 460 nem különösebben gyorsabb az újabbik 260-nál. Annál viszont tapasztalatra 2x gyorsabb a 750ti. Nem tudom a 460nál az oc mit dob, de sztem egy jó 50%al gyorsabb lehet egy jó 750ti, és ugyebár a fogyi ami eldönti a kérdést önmagában, ha ez cél. Szerencsére a techpowerupos srácok a crysist nem vették ki a tesztek közül, így az egy kapocs a kártyák között, bár friss dx11es játékoknál dugig effektelve szerintem nagyobb a 750es előnye.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Shamy
tag
válasz solyomferi #1654 üzenetére
Kb 50-60% a difi a két kártya között átlag, minél újjabb a játék, annál inkább a 60 felé. plussz óránként megspóról neked 4 forintot.
Az 1 évre levetítve ha napi x órát játszol:1 óra/nap 1460 Huf/év
2 óra/nap 2920 Huf/év
3 óra/nap 4380 Huf/év
4 óra/nap 5840 Huf/év
5 óra/nap 7300 Huf/év
6 óra/nap 8760 Huf/év
7 óra/nap 10220 Huf/év
8 óra/nap 11680 Huf/évKérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Volt pár 460am, mind kényelmesen hozta a 800+t GPUban. A sima 560 meg ugye ugyanez a GPU, 810es alap órajellel. Az LP 750em pont egy ideiglenes 560at váltott amúgy, aminek a szintjét hozta kb. Szóval annyival lenne gyorsabb a 750TI, amennyivel OCval gyorsabb a 750nél. Durván ~35%, de alapon csak ~20%. Ez nem akkora fejlődés, hogy feltétlenül megérje..persze fogyasztásban sokkal jobb, az nem kérdés.
-
SoulReaver
veterán
válasz solyomferi #1640 üzenetére
Hali!
Én Ga 460 oc ról váltottam, 850mhz en volt még húzva, most a Ga 750Ti black alapon 1163Mhz, boost:1242Mhz, Ma sikerült 1.2v ra fellőni, elvileg ez a felső határ, most már stabilan megy 1433Mhz-en.
Számokban is jobb, mint a 460 és gyorsaságban is... Bár nem egy kategória a két kártya, lehet ezért nincs összehasonlító adat.
Erre pedig.:
Én 1360 ról váltottam 1920 -ra, a kettő között is elég nagy különbség van.
Middle Earth Shadow of Mordor nevű játékban tudnám szemléltetni... Még akkor meg volt a sima hd-s tv-m. akkor még vitte ultra beállításokkal, kivéve texture quality. Miután fullhd-s lett, egy két beállítást már lentebb kellett venni...De így is high on hibátlanul megy. Főleg így húzva.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1660 üzenetére
Lecserélted a biost, vagy módosítottad?
-
SoulReaver
veterán
Mind2.. Módosítottam, aztán arra cseréltem le.
De nem sokat jelentett nekem... KepplerBios Tweakerrel lett módosítva.
Egy haver segített, mert neki is ugyan ez a black editon van, neki többet jelentett, mint nekem. Bár neki alapból nem lehetett sokat állítani, ezután, meg jobban tudja húzni, mint én az enyémet...
Neki 1447 mhz a vége, és a biosa is más, mint nekem..
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1662 üzenetére
Átküldöd a módosított biost? Adok PM-ben mail címet.
Összehasonlítom az enyémmel.
Egyszerű volt a csere?
Egy magyar leírás lehet többeknek is hasznos lenne
Mihez érdemes nyúlni és miért,mihez nem,mik a szükséges eszközök,stb.Hőfok milyen lett így?
Lőhetnél egy gpu-z kpet róla.Hol 1447Mhz,fő oldalon,vagy játék terhelés alatt a szenzor fülön?
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
Okés.
Kell hozzá ez a kepplerbios tweaker és az nvflash.
De szerintem nincs két egyforma bios, mert amíg haveromnak nem lehetett, csak max +130mhz et adni msi afterburnerben, nekem alapból lehetett +1000-et adni.
Nekem F1 bios van fent, neki F10.
Máshogy adja ki sajnos.
Az a lényege, hogy miután módosítottad kepplerben a biost, elmented, aztán egy pendrive ra csinálsz egy free dost, rápakolod egy mappába a moddolt biost+nvflash-t, dosból elindítod az nvflast és az új biost, flasheli és kész is.
Kepplerben nem sokat kellett változtatni, de majd meglátod, ha átküldöm.
Nekem hőfok alapból jó, mert jól szellőzik a házam, de 46-47 fok..
Képet mindjárt lövök, de az 1447mhz a haveré.. enyém csak 1433mhz.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1664 üzenetére
Cuccok már rég meg vannak hozzá [link],csak még nem mókoltam vele.
Ahogy nézem csak a power table lett módosítva
ami eltérés van az enyémhez képest,azok az órajelek meg a boost table az alap biosodhoz képest(meg mostmár a TDP-k )
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1666 üzenetére
Módosítatlan biossal nekem ezt tudja:[link]
Csak oc guruval lettek az órajelek felhúzva.
Nyílván a hőfok játék alatt feljebb megy,de nekem a venti azt hiszem 37-38%-ig ment csak fel,látom a tied 60%-on dolgozik,de így is 55 fok körüli max volt talán a "nagy" melegben nyáron.
***AC Unity-hez jól jönne mondjuk egy kis plusz lóerő
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz SoulReaver #1666 üzenetére
Látom van fent 3DMark. Mennyit tol így 1,4 Ghz-en?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1669 üzenetére
Ez a baj sajnos
-
laychi
veterán
válasz SoulReaver #1671 üzenetére
De a korábbi eredményedhez képest sem hozott látható változást:
[link]Nekem még ennyit sikerült kisajtolni belőle:
[link](Igaz 2400Mhz-re húzott rammal(2x4GB) meg 4,7Ghz-en ketyegő procival)
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Nekem miért nem látható ez a power limit sor az AB-ben? EZt gondolom mindenképpen fel kellene lőnöm 100%-ra a +tápcsati miatt?Mert hiába adok 200Mhz-t a kártyának, már szét esik 10 perc után Wot-ban...vagy a proci gyenge G2020? Nekem egy shader clock sor van a helyén.
Átállítottam a kinézetet és megjelent. De a húúzás miért nem megy, azt nem értem.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Sanyi19
őstag
Elég jó eredmények ezek.
Nekem az R7 260X ennyit dob:
Egy 7850 meg alapon ennyi(igaz 1 gb-os):
Akkor elmondható, hogy egy jól húzható példány, gyorsabb az R7 260X-től valamint a HD7850-től is, legalábbis 3DMark-ban. Jól sikerült ez a 750 Ti, minden elismerésem.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
F.B.I.
veterán
válasz Sanyi19 #1675 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, de egy 270X-et cseréltem most le erre (fogyi miatt) és több FPS-em van Wot-ban, mint a 270X-el. Mondjuk lehet, hogy a proci jobban szereti, mint a 270X-t de ezzel meg nem megy a tuning.
-
Bjørgersson
félisten
Mi értelme ezeknek a benchmark programoknak? Mi?!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
WoT nVn jobban érzi magát, ez köztudott.
Sanyi19
Mikor még 7850/2Gm volt, nem volt DM13, 11el mértem, annak az alap tempóját épp csak eléri a 750TIm 1200/1350en. Ettől persze még valóban jó kis kari, mert ~fele fogyasztással hozza amazt.kovy29
Ha jó verziót használ az ember, nincsenek platformlimitációk és könnyedén összvethető a VGAk teljesítménye. Nomeg e-kuki[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #1678 üzenetére
futtass te is egyet és akkor összevethetem a volt 260x-em a volt 750ti-m mel
Sanyi19 vette meg a 260x-em, te meg ugye a 750ti-mEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
mcs
veterán
Hmm...
Nem tudom, hogy más játékokban mennyit javítanak vagy rontanak az újabb driverek, de amióta megvettem a 750et, a Grid 2-n látom, hogy picit javult, és a benchmark is bizonyította. Most kíváncsiságból meglestem a legújabbal, de amikor megvettem a kártyát, jó néhány fpsel kevesebbet nyomott.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz kisza25 #1681 üzenetére
Nem futtatok en semmi ilyen marhasagot!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
kisza25
félisten
válasz Bjørgersson #1684 üzenetére
tudtam, hogy ez lesz ezért én lefuttattam helyetted 3d mark lista
látod nem akármilyen kártyát "sóztam rád"Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
mcs
veterán
Ezekkel az újabb driverekkel másnál is artifactezik a gpu-z render tesztje?
Előbb már kicsit be voltam f*sva, de külföldi fórumokon is írták, hogy driver bug.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz kisza25 #1685 üzenetére
<3
-
SSJPeter
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy MSI 750 Ti Twin Frozer OC hozná legalább egy GTX 570 szintjét azonos grafikai beállítások mellett FHD-ban?
Ellentmondásos infót találtam ezzel kapcsolatban a neten...
Igazából csak interim kártyának szánnám, amíg nem jön ki a 960, és ez a "játék bónusz akció" ami most sok helyen van, felkeltette az érdeklődésemet a kártya iránt, mert, hogy elég sokat War Thunderezem...[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
SSJPeter
őstag
Most ezt így hirtelen nem tudom, de gondolom 1 kupont lehet beváltani felhasználónként?
Tudja valaki konkrétan?[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Ennek a 750 -nek mennyire jó a hűtése? [link]
Elég nagy venti van rajta, valakinek esetleg tapasztalat? Szűk helyen lenne és fontos a venti hangereje!
KöszönömYouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest