- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 750 / 750 Ti (GM107) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz 4264adam #2150 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk.
(#2151) Redneck: Nagyjából olyan, mint egy nagyobb DLC a 3. részhez. Ha nem játszottál még a 3.-kal, akkor szerintem nagyon fog tetszeni, ha igen, akkor valószínűleg hamar megunod majd, se lehet végig sem játszod.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #2152 üzenetére
Én a 3. részt is hamar meguntam olyan buta scriptek meg konzolos szarságok voltak benne. Azért lehet teszek vele egy próbát.
Azok az őrtornyos lecsúszós baromságok nem tetszettek és az őrhelyek mint a kettőben. Őrizték a nagy semmit. XD[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Redneck #2153 üzenetére
A 3. rész nekem nagyon tetszett, megvan eredetiben is, a coop is egész korrekt lett. Konzolos szarságok alatt a quick time eventekre gondolsz?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Shamy
tag
Hi all!
Vidkártya vásárlás előtt állok, és a 750ti nagyon szimpatikus, viszont kiszámoltam, hogy ha napi 2 órát játszom vele full terhelésen 60 szabadnappal, akkor évente kb 1100 Huf-ot spórolok egy GTX660-al, vagy 7870-el szemben.
600 óra/év. 46 wattal fogyaszt kevesebbet. 600*46=27.600 Wattóra=27.6 kWh
1kWh~40Huf, 27.6*40=1.104 Huf
Mivel több nem várható, van észérv, amivel meg tudnám indokolni kicsiny lelkemnek a kevesebb teljesítményt ugyanazért a pénzért?Amúgy egy G3220 mellé menne per pill, de nomrális Fatality lapban van, és kapja a combos CPU-t, ha lesz game, amihez kell CPU is.
Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....
-
mcs
veterán
Szerintem felesleges olyasmit számolgatni, hogy mennyi forintot spórólsz meg kisebb fogyasztású kártyával, ugyanis az a néhány ezer forint el fog menni másra.
Amúgy 660 közeli teljesítményt el lehet érni 750 Ti-vel tuningolva.szerk.: A G3220 itt-ott a sima GTX 750et is visszafogja, de el fogsz tudni játszogatni nagyjából mindennel, amíg nem veszel erősebb procit.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Hülyeség ezeket számolgatni, vedd azt, amelyiknek szükséged van a teljesítményére. Ne ezen az évi pár ezer forinton múljon már...
(#2157) mcs: Pontosabban a 750Ti-nek tuninggal majdnem ott van vége, ahol az alap 660 kezdődik. S akkor még ott a 128 bites memóriavezérlő, valamint a 660 is szorgosan boostolja magát.
-
4264adam
veterán
Aki képes venni 30 ezres vgat nem 1 ezer ft/ év miatt fog aggódni, ha igen vegyél hetente egyszer fél kiló kenyeret és kijön sokkal több spórolás vagy vegyél évente 5 üveggel kevesebb kólát. Én csak az egeszsegedet féltem és a hülyeséged
A leggazdasagosabb az lesz ha nem kapcsolod be a gépedÉn is venni akarok bugatti veyront van is pénzem csak félek max fordulaton a fogyasztás nem marad 10 liter alatt/100 mint a daewoo matiznal
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Anandtech szerint Crysis 3 alatt 54 Wattal eszik kevesebbet a 750 Ti mint a 660-as.
Windforce 750 Ti iPonéknál 40,8k a 660 Windforce pedig 45.5k.Neked kell tudnod mit szeretnél de fix hogy a 750 Ti-hez jobban igazítják már a drivereket mint a 660-as szériához. Így éves szinten a te számításaid alapján kapásból 1296 Ft marad az ember zsebében. 3 év garral tehát 3 év cserével számolva ez 3888 Ft + a két kártya árkülönbözete = 8588 Ft. Kalkuláld bele azt is hogy nem csak 2 órát játszol és a tápodat is megkíméled.
A Ti amúgy jól húzható szóval nagyjából hasonló a teljesítménye. Természetesen a 660 is húzható de ennyi erővel vehetsz 760-ast is mert az mindkettőt veri 59 papírért.Én is ebben a dilemmában voltam és inkább a frissebb halk és hűvös kártyát választottam. Nem bántam meg.
Far Cry 3-ra visszatérve. Egyszerűen konzolos a játékmenet és kész!
A célzás, az NPC-k viselkedése, a scriptek. A QTE-k, a craftolás és fejlődési rendszer.
A leginkább szomorú az hogy a látóterükben nem vesznek észre "mert én fedezékben vagyok" egy derékig érő kis tereptárgy mögött. Amúgy nem rossz a játék de lehetett volna még dolgozni ezen a rendszeren.
Én fixáltam az fps-t mert v-sync offal képtörés volt, v-synckkel pedig microlag mikor épp nem volt meg a 60 fps ultrán. Nem értem ezt miért nem tudják integrálni a játékokba!? Ebből is látszik hogy 30 fps-es konzolra készült.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Redneck #2161 üzenetére
Ultrán 60 fps? Nekem sokszor még highon sem volt meg, a postfx-et levettem lowra, az ambient occlusiont meg mediumra, így már átlag 70-80 fps-sel futott.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bjørgersson #2162 üzenetére
Tudod hogy nem vagyok a híve az Ultrára csavarásnak de ez a játék kívánja. Szépen fixáltam 48 fps-re, triple buffering és v-sync mellett és nincs giga input lag se screen tearing. Single játék szóval tökéletes így. Fix nélkül ótvar lenne még Highon is. Erre mondom hogy betehetnék a játékokba, legalább nem kéne RTSS-sel profilt csinálni neki. Sokkal jobb így mintha ingadozna 60-ról.
-
Shamy
tag
válasz Redneck #2161 üzenetére
OKs köszi.
Igazából használtan egy árban van a 750ti és a 660. A költségeket azért számoltam, mert mondjuk régebben pl simán toltam napi 5-6 óra game-et, amivel már szép summát össze lehetett volna hozni két év alatt, de így kb irreleváns a fogyasztás oldala.
AMD biztos nem lesz, volt 7870-em, habár i5 mellett szépen futott, a mikrolagg iszonyatosan zavart (pedig akkor még nem is tudtam, hogy van ilyen, azt hittem a game a szar).
Gainwardot szabad venni? Vagy maradjak a fentebb javasolt 3 gyártónál?
Kérdezni és tanulni mástól sosem szégyen ....
-
Bjørgersson
félisten
Gainwardot ne, Gigabyte vagy MSI, esetleg Asus.
Bár 50%, hogy pár napon belül lesz egy eladó Gigabyte az aprón.
-
nagyúr
ahhoz, hogy legyen értelme a fogyasztással kalkulálni, még szükség van arra is, hogy mennyi időre szánod a kártyát. pl. 3 év alatt az 1100 FT-ból 3300 jön össze, ami a kártya árának kicsit kevesebb, mint 10%-a - szerintem még kevés ahhoz, hogy valódi szempont legyen.
az idle fogyasztás tudna izgalmas lenni ilyen téren, ha sokat megy a gép - ott viszont nemigen van különbség a 750Ti és a 660 között.
viszont a 750Ti az alacsonyabb fogyasztás miatt halkabb is
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Shamy
tag
-
addikt
Üdv!
Első körben itt kérdeznék, mert Nvidiával is kapcsolatos. Szóval arról van szó, júniusban lett teljesen újratelepítve a Win 7, proci+alaplap csere miatt. Utánna ugye feltelepítettem a szokásos progijaimat a C-re, a nagyobb helyet foglaló játékok külön HDD-n vannak. Az eltelt fél év alatt a 60 GB-os SSD-n, ahol a Win 7 van, kb 7-8 GB-nyi szabad hely eltűnt úgy, hogy azóta csak 3-4 kisebb helyet foglaló progi lett telepítve.
Természetesen az ilyenkor szokásos javallatokat már mind megléptem, CCleaner, lemezkarbantartó futtatása, a frissítések utáni rendszerfájlok törlésével, manuálisan törölve a Temp mappák tartalma, stb.
Akkor a lényeg, azt vettem észre, hogy az nvidiás mappák kezdtek el piszkosul hízni. Pl. a C/Program Files/Nvidia Corporation mappán belöl csak az Installer2 mappa már majdnem 2 giga helyet elfoglal. Szóval kérdezném, aki ért hozzá, és biztos a dolgában, hogy mik azok amiket nyugodtan lehet törölni, annélkül, hogy gubanc lenne utánna.
Régebben olvastam valamelyik topikban, hogy állítólag az operációs rendszer védett fájljait, ha megjelenítjük, ott is van egy nvidiával összefüggő mappa, ami elég brutális mennyiségű helyet elfoglal, és az is üríthető. Szóval valamit lépnem kell, mert ha ilyen ütemben csökken a szabad hely, egy éven belül nem férek el a C-n.
Előre is köszi a segítséget, de ismételten kérném, hogy csak olyan dolgot javasoljatok, ami tuti biztos, már kipróbált út. Azt még hozzátenném, hogy nvidiás cuccom ez év áprilisa óta van, előtte jó 7 évig AMD volt, de ott ilyen problémát nem tapasztaltam, az AMD-s motyok nem kértek ennyi helyet.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Bjørgersson
félisten
válasz pendre54 #2169 üzenetére
A driverek telepítői szemetelnek oda, nyugodtan törölheted a mappa tartalmát. Valamint, ha továbbra is kevés hely marad az SSD-n, a lemezkarbantartóval is kitakaríthatod a rendszer szemeteit, hogy ne foglalják feleslegesen a helyet.
-
gabro0
őstag
válasz Trailblazer #2124 üzenetére
Én se tulajdonítok sok jelentőséget neki, csak kíváncsi voltam másnak mennyit ír
-
mcs
veterán
Mai tapasztalat: Bárki, akinél micro lag fordul elő valamelyik játéknál, állítsa át NVidia vezérlőpultban az energiagazdálkodási módot adaptívról max teljesítményre. Nekem ma a kedves adaptív mód micro laggokat adott a Grid 2nek, így hátha más játékokban is előfordulhat. Na nem hiába vagyok ellene a takarékosságnak bárminél...
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
GTX 750-et tervezek venni.
Valakinek esetleg van tapasztalata fogyasztásban? érdekelne terhelve-terheletlenül különböző programok mellett mennyit fogyasztanak.
Akinek esetleg van fogyimérője és lemérne egy pár progival (Furmark, 3D játékok, stb)YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Bjørgersson
félisten
válasz zed1983 #2174 üzenetére
Az első hozzászólásban van egy itteni teszt, az nem jó?
-
zed1983
őstag
válasz Bjørgersson #2175 üzenetére
Azt már olvastam.
Attól egy kicsit részletesebb kellene!!YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
pmheros
őstag
válasz zed1983 #2176 üzenetére
Tényleg Furmark lesz a felhasználás hogy annak fogyasztása fog számítani ?
Nekem van fogyi mérőn, és mérnék is neked, de biztos nem tudok a PH! -s teszttől részletesebben mérni ! Azt hiszem nem értem az igényeidet. (Lehet nem is vagyok vele egyedül.)
MOD.: nekem Ti verzió van, úgyhogy tárgytalan is.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Polllen
nagyúr
Az nvidia game expirience vagy mi szösz jó valamire?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Bjørgersson
félisten
válasz Polllen #2179 üzenetére
Videofelvételre, másra tök felesleges.
-
Polllen
nagyúr
válasz Bjørgersson #2180 üzenetére
Oh, akkor marad, hátha szükség lesz rá.
-
4264adam
veterán
válasz zed1983 #2184 üzenetére
Akinek szüksége van DVGA-ra és a közép alsó szegmensből az áldozzon már tápra is 9k-t ne pedig számolgasson, hogy valóban-e annyit fogyaszt amennyit! És igen a PH teszt elég pontos.
Autó vásárlás után aki az olajon, benzinen akar spórolni az egy idő után megszívja. Ha neked sakkozni kell a W-al akkor ne vegyél DVGA-t maradon az IGP vagy DVGA + Táp. Elnézést ha nyersnek tűnöm!
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz 4264adam #2183 üzenetére
A jó minőségű picopsu/paneltáp teljesen normális táp.
"áldozzon már tápra is 9k-t ne pedig számolgasson"
Egy 120W-s pico+noti táp ennél drágább...
"Elnézést ha nyersnek tűnöm!"
Ez a vélemény nem nyersnek, inkább másnak tűnik, de nem minősítem. Az olajjal példálózás beszédes.
A picopsu/paneltáp nem a pénz, hanem a hely/zaj/hő spórolásról szól számítógépházon belül.[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
válasz zed1983 #2182 üzenetére
Utána kerestem, de sajnos nincsenek meg a feljegyzéseim. i3-3220T (max45W tdp) és 750Ti mellett láttam magas értékeket a fogyimérőmön. Nem férnél bele, de ne legyen igazam.
Másik dolog: Volt nekem is 120W -os tápom, és sajna 12V -os ágon ha több dolog is egyszerre megszívta "a Zampert", akkor volt baj. Nem szabad ennyire kicentizni.
nem vagyok tökéletes
-
zed1983
őstag
válasz pmheros #2189 üzenetére
Nem kicentizni akarom!
Mik voltak azok a magas értékek? 100W?
Nekem egy 35 TDP-s proci egy GTX 750 és 1db 500GB-os SSHD fog menni a tápról!Szerk : Az a T-s proci amit te említettél 35W TDP-s
[ Szerkesztve ]
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
pmheros
őstag
válasz zed1983 #2190 üzenetére
(Valóban, 35W -os volt a drágám) Nagyságrendileg 100-110W körüli értékre emlékszem,de így hogy nincs meg a pontos érték, nem merem határozottan állítani. Most Far Cry 4 alatt 140W -ot eszik be konnektorból a ugyanaz a 750Ti -s konfig (de azóta már) 3770 -el.
Csak az hogy hivatalosan 77W -os i7 42W-al többet kajál mint az i3, az egy az egyben nem visszaszámolható az előbbi értékből.Jó lenne tudni, hogy a 120 -as tápod, a 12V -os ágán mennyit tud leadni ?, illetve a teljes terhelés közelében a névlegesből mennyit tud valósban ?
Ha mégis összejönne a hosszabb távon a stabil működés, dobhatsz be ide majd róla egy hozzászólást, mindannyiunk okulására.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
kisza25
félisten
válasz 4264adam #2187 üzenetére
van aki mini-ITX-et épít, mint pl én is és sokat számít a fogyasztás, még SFX tápnál is, mert egy komolyabb 450W-os 25-30eFt
a gépem (viszonyításként a hátsó venti 12cm, szóval elég kicsike házikó)
na most miután lecseréltem a 7870-et 750ti-re egy ~10eFt-os 300W-os FSP SFX táp is elég lett, ami 15-20eFt difi, kapisi?
zed1983: nekem volt ~170W-is a fogyimérőn egy i3-3250+ 750ti-vel, de mindjárt visszakeresek neked, mert leírtam itt korábban[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Dickassman
csendes tag
helló,
Vettem egy gtx 750 ti-t nyáon, beraktam a régi gépembe kicsit játszottam vele. Szeptember óta nem igen volt használva, egy olyan szobában ami ne mem volt fűtve. Ma kivettem és látom hogy a hátlapi oldalon valamilyen fura dzsuva jelent meg. Nem is mindenhol, úgy foltokban. Ebbe az anyagba meg beleragatd a por. Mintha valami forrasztásgátló rétegnek lenne valami baja, nincs különösebb szaga csak mint a nyákoknak.
A kártya működik, legalábbis amennyire a géppel meg tudtam nézni .(egy régebbi konfig nem hajtja ki teljesen, de egy benchmark hibátlanul végigment, bár nem tudtam összehasonlítani egy korábbi eredménnyel.)
Mit lehet tenni?
Jó ez így?
Garis, érdemes vele foglalkozni?
Köszi a válaszokat.
Ja és a gépházon belül nem tapasztaltam hasonlót, se az alaplapon se a tápon. -
kisza25
félisten
válasz Dickassman #2199 üzenetére
csinálj róla képet, a dzsuva nem valami pontos megfogalmazás
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest