- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz puli122 #7750 üzenetére
Videólejátszásnál nem kellene a procinak 100%-on mennie mert az ATi Mobil RadeOn HD6250 DXVA képes HD filmek lejátszása közben. Ez ügyben olvasd el a HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t! topik első hsz-ét és ha ez után is lenne kérdésed tedd fel a topikban.
-
TeeJay
félisten
érdeklődnék van-e valakinek bontva Dell Inspiron N5010 alaplap mert van egy vizet kapott ilyen notim és mivel két részből áll az alaplap összecsatlakoztatva ki kellene derítenem melyik szállt el a víz hatására.
sajnos se kép se hang akkuval és tápegységgel sem
csak sípolós hang jön a tápcsatlakozó felől
aki tud alkatrészt jelezze kéremMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Balázs1986
addikt
-
lcee79
őstag
Hi!
Lenne egy gyors kérdésem, itt biztos tudjátok a választ, de én nem találtam választ (legalábbis olyat ami tetszene olyat nem )
HM55-ös alaplap, Intel® Core™ i5-430M Processor (3M Cache, 2.26 GHz) Toshiba laptop
Kérdésem az lenne, hogy hány mhz-es memória megy bele max?
Én találtam (előre a medve bőrére ) 8 GB 1600-ast...
De a proci specifikációnál azt láttam, hogy
Memory Types: DDR3-800/1066!!! Nem tudom/akarom elhinni.Tényleg ez a max?
Az oka amiért akarok bele: Mert tegnap fogta magát és tönkrement... Az akksival együtt, pont egyszerre időzítették, de akksi sem tölt többet már 1%-ot sem
2,5 évesen fél évvel a garancia lejárta után.Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Balázs1986
addikt
Ez a proci 1066-ot tud. Beszerelhetsz nagyobb frekvencián üzemelő RAM-ot, de azt is ennyivel fogja hajtani (feltéve, hogy az a RAM tud 1066MHz módban futni...ha nem, akkor boot sem lesz).
Ha pontosan egyszerre ment tönkre a RAM az akksival, az kicsit gyanús...mint ha kapott volna egy nagyobb áramlöketet. Mér(es)d le a töltőt szerintem, biztos ami biztos.
[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
válasz Balázs1986 #7760 üzenetére
Köszi!
Igazából feleségemé a laptop, és folyton lemerítette 0-ra az akksit, pedig mondtam nekik hogy 20-30%-nál dugja rá a töltőre, de folyton nullára merült...
Aztán egyszer csak már nem jelzett, hogy le fog merülni, hanem csak kikapcsolt...
Szerintem az okozhatott hibát a RAM-ban is...
2,5 éves a laptop (2 évig volt rá garancia...), szerintem ennyi lemerülés után nem is elképzelhetetlen hogy megadta magát...4400 mAh-ás akksi van/volt benne eredetileg
Láttam utángyártottban 6600-ast és 8800-ast is
A 8800 az ténylegesen 2x annyit kibírhat mint egy 4400-as? Vagy csak tovább bírja valamennyivel és kész?[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Balázs1986
addikt
Többet fog bírni. Azt, hogy kétszer annyit, nem mondanám, főleg, hogy utángyártott (nem mindig annyi az annyi azoknál, telefon utángyártott kínai akksiknál legalábbis ez a tapasztalat).
De ha a mérete akkora, hogy akár 1-2cm-rel is ki fog lógni a gépből, akkor az biztató jel a kapacitásra nézve. -
Csabo.ovb
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Az előttem szólóhoz hasonlóan én is memória bővítésen gondolkodom, szintén 8 GB-nyit szeretnék vásárolni az ASUS K53U-SX060D típusú laptopomhoz. Jelengleg 3 GB-nyi 1333 MHz-en működő RAM van benne.
Tehát nekem is az lenne a kérdésem, hogy mekkora órajelű memóriát érdemes/szabad/lehet választanom, hogy gyorsabb legyen és persze ki is tudjam használni? 1333 MHz-nél van értelme egyáltalán magasabb órajelűt választanom?
A 8 GB persze így is erős lökés lesz úgy gondolom, bár nem értek hozzá annyira.Előre is köszönöm a választ.
U.i.: SSD-vel is meg lesz turbózva a teljesítménynövelés érdekében
-
gaborilster
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Acer Aspire 5730ZG notebookom. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hol találok egy értelmes listát, ami felsorolja, hogy pontosan milyen processzorokat támogat a gépemben lévő BIOS (a legújabb bios verzió van felrakva egyébként)? Egyszerűen sehol nincs a neten egy lista, hogy a BIOS milyen processzorokat támogat. Az, hogy a lapkakészlet (PM45) támogatja pl. még a Core 2 Quad Q9100-as Intel procit is, szerintem nem egyenesen fogja azt jelenteni, hogy a BIOS is... Valakinek van tapasztalata Acer notebook processzor cserével kapcsolatban? Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! Üdv, Balázs
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok
Van egy ilyen notebook-om, és procit szeretnék bővíteni
De nem találom a foglalat fajtáját (gyári oldalon az i3-330M-hez 2 fajtát írnak)
Másrészt az lenne a kérdésem hogy egy i7-720QM-et elbírna-e a hűtés és úgy alapvetően a notiElőre is köszi!
-
veterán
válasz DiceBlade #7767 üzenetére
Első generációs Core i családot kezel a notid. Socket G1 a foglalata.
Ezek azok:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6897-6897.htmlViszont a gép hűtését csak 35W-os TDP-hez tervezték, amit meg bele akarsz tenni, az 45W-os TDP-jű. Sajnos az első generációs Core i családban nincsen 35W-os TDP-vel natív 4 magos processzor. Sőt, még a második generációs Core i családban sincs. Csak a mostani, 3rd. Ivy Bridge generációban van pár 4 magos modell 35W-os TDP-vel.
Egyébként miért akarod bővíteni? Játékokhoz? Mert akkor hiába lenne benne nagyobb processzor, a VGA teljesítménye se valami sok.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
DiceBlade
aktív tag
válasz Thunderzolee #7768 üzenetére
Egyrészt nagyon jó áron tudnék hozzájutni, másrészt alapból nagyon lassúnak érzem a notit, kezdeti lépésnek megteszi
Utána mehetne bele VGA ha véletlen rábukkannék egyre jó áronAz a 10W komoly különbség notiknál? Egy hűtőpaddal elég lenne a hűtés?
-
veterán
válasz gaborilster #7766 üzenetére
Érdekes, a gép chipkészlete alapján ezeket mindet vinnie kéne:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PViszont a leírásban csak 667FSB-t említenek, holott a chipset ot is PM45-nek van feltüntetve.
A négymagosokon kívül minden bizonnyal elmegy az a gép más processzorokkal is. Amilyen BIOS listát kérsz, olyan nem létezik, max. Googlen lehet keresgetni, de eddig nem sokmindent találtam.
Keress hozzá a közeledben processzort, próbáld bele, ha nem indul el, akkor az Acer BIOS szinten lekorlátozta a gépet, h csak direkt ezzel a T3200-as procival menjen, ezért szerepel az adatlapokon is csak a 667-es FSB. <-- de ez nem valószínű, fog ez menni nagyobb processzorral is.
-
veterán
válasz DiceBlade #7769 üzenetére
A VGA abban a gépben cserélhető, ezért kérdeztem mit is akarsz csinálni pontosan.
A 10Watt meg igen sok egy notinál.
Valahogy így néznek ki a TDP-k:
35Watt a normál.
25Watt az már örömteli, de ilyen nem nagyon van, vagy azok már alacsonyabb teljesítményűek, mint 35W-os társaik.
45Watt az meg zabál.
és van még 55Watt is, de mondjuk azt nem tudom minek gyártják notikba..
Aztán vannak még az alacsonyabb áramfelvételű LV, ULV, CULV jelzésű processzorok, amik 7, 11, 13, 17W-os TDP-khez tartoznak, de ezek teljesítménye is arányosan kisebb, mint a normál 35W-os kategóriákhoz tartozók.A másik probléma a magas hőtermelésű processzoroknál, h ha nem bírja a laptop a megnövekedett teljesítmény igényt kiszolgálni, akkor a processzor throttlingolni fog. Ráadásul nem tudom annak az alaplapnak hány fázisú a processzor tápellátó áramköre, egy négymagos processzor többet kér "enni", mint egy kétmagos CPU.
Ha nagyon lassúnak érzed a gépet, inkább egy SSD-t tegyél bele, az megdobja a sebességet.
-
veterán
-
DiceBlade
aktív tag
válasz Thunderzolee #7771 üzenetére
Köszönöm a segítséget
SSD-vel sem hozta az elvárt élményt, persze rengeteget dobott rajta
Prociból akkor maximum 35W TDP-s i5-öt ajánlasz akkor? Vagy nem érdemes upgradelni? -
veterán
-
gaborilster
csendes tag
Köszönöm a választ. A gond az, hogy egy kis városban lakom, nem Pesten, így a környezetemben nem sok jó proci rohangál, amit az Acer notimba kipróbálhatnék.. Aukciós oldalakon meg, - ha nem tudom biztosra, hogy passzol majd bele a proci, - eléggé zsákbamacska lenne. Mind1, elvileg a T9300-at és a T9500-at biztosan elviseli a gép, legalább is a Google szerint
Másik komoly kérdésem az lenne, hogy szerintetek az említett Acer Aspire 5730ZG notimba a jelenleg benne lévő "nVIDIA GeForce 9300M GS 256 MB" grafikus kártya helyett belepakolhatok-e egy "ATI Mobility RadeOn HD 3650 512MB" -t? Szereti-e vajon laptop esetében az Intel chipset és az Intel proci az ATI grafikus kártyákat? És úgy egyébként a jelenlegi kártyám 17W-os TDP-je helyett a 31W-ossal bíró HD 3650-et (14W difi adódik) konkrétan mennyire szereti az Acer? Ha bár elvileg az SSD és a modernebb (ezért energia-hatékonyabb) Core 2 Duo (pl. T9300) proci elvileg együttesen csökkentik valamennyivel a gép fogyasztását, így maradHAT elég szufla a többet zabáló grafikus kártyának. Mi a véleményetek erről?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gaborilster #7775 üzenetére
Először is, ne T-betűvel kezdődő processzort keress.
A listában a P-betűvel kezdődőeknek 10Wattal alacsonyabb a TDP-jük.A VGA jelen esetben inkább csak driver kérdése, ha MXM2-es csatlakozóval szereltet raksz bele, nem tudsz kifutni a fogyasztásból. Itt azt írják, 9600M GT-vel is szerelték a notit, az meg 23W fogyasztású, valamivel nagyobb, mint a 9300M.
-
oncsi
őstag
válasz gaborilster #7775 üzenetére
"Mind1, elvileg a T9300-at és a T9500-at biztosan elviseli a gép, legalább is a Google szerint "
Nem. az a 35W nem a fogyasztását jelenti a procinak, hanem a csoprtját. Abba a foglalatba max 35W-os procit tehetsz bele. De a gyártó tudja, hogy te majd jól feltuningolod, és az a hűtés a valóságban nem bír 35W-ot eldisszidálni. Megelőzi a bajt azzal, hogy a BIOS ne támogassa a nagyobb procikat. A T9300-T9500 bizomy melegszik de nagyon. Sokkal jobban, mint a te géped eredeti procija.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
gaborilster
csendes tag
Akkor azt mondod, hogy a gépem nem támogatja a T9300-at és a T9500-at? Mert én az ellenkezőjét olvastam a neten (meg nem mondom, hogy hol, de angol nyelvű fórum volt és azt írta egy srác, hogy ő gond nélkül belerakott egy 9300-ast és frankón megy neki vele). Ezen kívül meg erre a hirdetésre bukkantam a Google-ben búvárkodás közben: http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_5730z_gamer/friss.html, ami azt illeti, nem volt szégyenlős a gyerek, aki ezt a gamer configot összapakolta, nem spórolta ki belőle a T9900-as (!!!) processzort sem... habár ő beszerzett hozzá persze még egy jobb töltőt, aksit is. Egyébként, ha valamit rosszul gondolok, akkor kérlek, javítsatok ki, kezdő vagyok a fórumon is, azért vagyok itt, hogy a nálamnál szakavatottabbak tanácsát meghallgassam és okosodjak
[ Szerkesztve ]
-
king.mp
aktív tag
válasz gaborilster #7778 üzenetére
T9300-as procit tehetsz bele, menni fog, viszont hiába az azonos tdp, a hűtést célszerű lesz cserélned, legalábbis párom notijában szükség volt rá. A ventit cseréltem le egy kicsit erősebb verzióra.
-
veterán
válasz gaborilster #7778 üzenetére
Továbbra sem értem, miért nem P-betűs processzort keresel.
~7ezer Ft körül vannak az aprók közt.Ez meg itt a szomszédodban van:
hardverapro.hu/apro/core_2_duo_p8600_proci_elado_debrecenben/friss.html
Elmész, kipróbáljátok, ha kezeli, megveszed, mindenki örül.
Tapasztalatot meg megírod ide.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Dell XPS
veterán
válasz Thunderzolee #7780 üzenetére
Szia,
Teljesen szuper lenne az ajánlatod, mivel kezeli a processzort!
Több géppel is találkoztam, amit ezzel a processzorral árultak...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
gaborilster
csendes tag
válasz Thunderzolee #7780 üzenetére
Azért a T9300 vagy T9500 jön nálam szóba, mert a memória, amit max. bele lehet rakni a gépbe az a 800MHz-es DDR2. Ettől persze lehet eltérő FSB-jű procit belerakni, pl. 1066-ost, ami egy pókpiszoknyival gyorsabb lenne talán, de nem szeretnék. Inkább csak passzoljon a memóriával a processzor. Illetve hát az alaplap is a 667-et, a 800-at és az 1066-ot támogatja, ezek közül a középső is egyben a 800MHz, vagyis ezzel az FSB-vel és memória sebességgel a leginkább paszoló a gép. A lényeg a hosszú távú stabilitás, nem annyira az, hogy gamer gép legyen, úgy sem tudnék bele olyan erős grafikus kártyát rakni. A hűtést annyira nem akarom moddolni, elég a benne lévő, vettem hozzá egy erős hűtőpadot, szerintem az elég lesz. Ha meg út közben veszem elő a notit, akkor úgy sem fog annyira túlmelegedni, mert nem az egyetemi aulában vagy a parkban fogok rajta gamelni vagy épp full hd-ben filmet nézni... amit eddig találtam, hogy biztosan passzol bele (bár az alaplapi chipsetnél külön nincs felsorolva, de egy angol nyelvű fórumon írták) az a T9300-as és a T9500-as.. már csak az a kérdés, hogy az ATI HD 3650 kártya jó lesz-e bele. Nem akarok venni új tápot és aksit sem. Arra spekulálok, hogy az SSD és az energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci együtt összesen spórolnak annyi powert, hogy a 13 W-al többet kajáló említett ATI kártya jó legyen. Erről mi a véleményetek? Valaki tett-e már ilyen gépbe ilyen kártyát? Mire érdemes odafigyelni ilyenkor? Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam? Üdv, Balázs
-
veterán
válasz gaborilster #7782 üzenetére
A fizika professzorom ezt mondta volna arra amit itt összehordtál:
-Magánál csak az a baj, hogy a h×lyeség* akaraterővel párosul.Nézd, ha valamihez ennyire nem értesz, áhhh... tudod mit, hagyjuk.
Csinálj amit jónak látsz, felesleges írni neked.*: szakmai hozzá nem értés
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz Thunderzolee #7783 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
Nagyon gáz, amit összehordtál itt, főleg úgy, hogy a topic-gazda tájékoztat Téged több éves tapasztalatával...
Üdv, Dell XPS
-
king.mp
aktív tag
-
őstag
Sziasztok! Van itthon egy advent 7113 laptopunk,amiben egy celeron m 430 proci üzemel 1gb ddr2 rammal. Win 7 miatt èrdemes lenne upgradelni 2 magos procira ès 2gb ramra. Milyen processzort tudnèk beletenni a laptopba,ami mûködne is benne?
-
veterán
Ez lenne az?
http://www.uktsupport.co.uk/advent/laptop/7113.htmFoglalat: Socket M.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA chipset 943GML, ez max. 2GB ramot kezel, 533-as FSB-vel.
Olyan processzort keres hozzá, ami 533-as FSB-s, lehetőleg minél nagyobb órajellel.
TDP osztály ugyanaz, hőtermeléssel nem lesz gond.Talán a gyártó nem korlátozta le BIOS szinten a gépet, és felismeri a processzort, és működni fog vele.
-
őstag
válasz Thunderzolee #7789 üzenetére
A rajzok alapján és leírás alapján pont ez az. Találtam egy angol fórumot,ahol T5xxx procit raktak bele,neki tökéletesen ment.
A fogyasztással nem lesz baj? a Celeron 29W-ot isz azthiszem,míg ezek a kétmagosok valószínüleg többet.Gondolom ebből kifolyólag azért melegedősebb is lesz,nem? -
veterán
A Celeron processzorokban nincs Speed Step, vagyis a processzor folyamatosan maxon "pörög" (mint egy régi Pentium 4-es). Ezzel szemben a nem Celeron CPU-k a terhelés függvényében emelgetik-csökkentik az órajelet. Valóban nagyobb a többi processzor TDP-je, de nem jelentősen, a 35W-os TDP-vel még meg fog birkózni a gép hűtése.
Lehet, h majd picit többet megy a ventilátor, de az a kis plusz suhogás megéri a gyorsabb működésért cserébe.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
Nehogy azt hidd, h nem segítünk.
"Vagy egyáltalán jól gondolom-e amit itt összehordtam?"
Tessék:
Olvastam már erről, mármint, h vannak akik még mindig "ott tartanak", h az FSB-nek, és a ramok sebességének meg kell egyeznie.
Nos, ez sosem volt így, legalábbis az Intel féle Front Side Bus rendszerében, de most ezt hagyjuk. Erre hivatkoznod, meg arra, h a gépednek a legjobb a 667/800/1066 közül a "közép" 800MHz-es FSB annyira kiverte a biztosítékot, h ha erre járt volna egy moderátor, megkért volna, h inkább tartsd magad távol a fórumtól, mert ez szakmai topic, és a te érvelésed egy PM45-ös chipsettel szerelt notebook esetében annyira kritikán aluli, h az már fáj.Aztán.
Az, amit Te "pókpiszoknyi"-nak neveztél, az hidd el, elég jelentős ahhoz, h meglépd.
A pókpiszoknyi jelző inkább a memóriák sebességére igaz. Mármint, h te észre nem vennéd, h a gépedben DDR2 533, 667, vagy 800MHz-es ramok vannak. A szakirodalom szerint ezt csak tesztprogramok (Everest, stb) mutatják ki. Ez valóban pókpiszoknyi különbség, ellentétben a processzor FSB-jével.Azt meg azért szokás tudni, h a 65nm-es Core 2 érából a legenergiazabálóbb mobil megoldásai az Intelnek (a 4 magos, ill. Extreme szériát leszámítva) pont az általad preferált T9ezres processzorok voltak, pláne az 1066-os FSB-s modellek, bár azok már kisebb csíkszélességgel készültek.
Majd hipp-hopp jöttek a második generációs mobil Core 2-esek a 45nm-es gyártástechnológiával: P8ezres, P9ezres (majd később a P7ezres) processzorok, amik hirtelen 800 helyett 1066-os FSB mellett 1/3-ad energiával kevesebbel is beérték. Azért ez elég jelentős különbség.
Emlékeztetlek, h a T széria 35W-os TDP-vel dolgozott.
A P-s processzorok ezzel szemben mindössze 25W-al is beérik.Ezért "erőltetem" annyira.
Értem én, h számítási kapacitásban nincs szükséged kiugró teljesítménye, de jelen esetben nálad pont, h a TDP csökkentése ami jót tenne a gépednek, pláne, ha nagyobb VGA-t akarsz bele rakni.Magasabb TDP-jű processzorral pont, h olyankor melegedne jobban a géped a T9ezres processzorral, amikor nincs is alatta hűtőpad (aulában, parkban). Egy P8600 viszont alapból 10W-al kevesebbel is beéri, eleve kisebb a hőtermelése is. Pláne ha alá raksz egy hűtőpadot.
Aztán.
"energia-hatékonyabban működő (ugyanolyan használat mellett kevesebbet fogyasztó core 2-es) proci"A T3200-nél a T9ezres processzorok semmivel sem működnek energiahatékonyabban.
A Speed Step a T3ezres processzorokban is benne van, a többi feature meg ugyanaz; amik hiányoznak a T3ezresekből, azok meg nem befolyásolják az energiagazdálkodását.A VGA-val kapcsolatban már elmondtuk, nem tudjuk, hogy fog viselkedni a gépedben.
Komolyan mondom, úgy viselkedsz, mint a fidesz. Minden valamire való közgazdász elmondta már a kezdetektől fogva, h mi a rossz a kormány gazdaságpolitikájával, de ők csakazért se hallgatnak senkire, csak mennek a szakadék felé szembe az egész világgal.
Te nagyjából ugyanezt teszed.
Tegyél a gépedbe egy alacsonyabb TDP-jű processzort, és akkor már bátrabban rakhatod bele a HD3650-et.
Ez már a lerágott csont kategóriája lesz lassan. :/Az egyetlen, amit a gép furcsa adatlapja után nem tudtam eldönteni, h elindul-e a gép P szériás processzorokkal, de Dell XPS azt írta, találkozott már ilyen esetekkel, úgyhogy emiatt se aggódnék.
Vagy talán a T9500, T9300-at olcsóbban megkapnál mint egy P8600-ost?
Nagyon nem keresgettem, de 20ezer körül találtam T9ezres procikat, viszont a P8ezresek 10ezer alatt is bőven megtalálhatók.
Pláne, h egy P8600-os ott van melletted Debrecenben.Na, uff!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Thunderzolee #7791 üzenetére
Ezzel teljesen egyetèrtek,köszönöm a segítsèget! Majd jelentkezem, hogy hogy alakult az upgrade
-
Dell XPS
veterán
válasz Thunderzolee #7792 üzenetére
Túl a remek ajánlatodon kívül, még ez is stimmel: ATI HD3650 256MB GDDR3 MXM2
Ezt viszont tapasztalatból írom....
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
gaborilster
csendes tag
válasz Thunderzolee #7783 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat. Annyi a gond, hogy én csak ide tévedtem erre a fórumra, nem értek a témához, csak tájékozódom, meg találgatok. Gépészmérnök vagyok, nem hardver szakértő. Még egyszer nagyon köszönöm a korrekt és kimerítő válaszodat! Üdv, Balázs
[ Szerkesztve ]
-
gaborilster
csendes tag
válasz Dell XPS #7794 üzenetére
Köszönöm! Erre a megerősítésre volt szükségem a vétel előtt. Van egy ilyen egy szervizben újonnan 35 ezerért. Vagy vegyek esetleg használtat, szerintetek (tapasztalat, stb) megéri? Bár tartok tőle, hogy használtat beszerezni rizikós, ki tudja mennyire harcolták le a vasat..
-
gaborilster
csendes tag
Hogy ne csak elvegyek a fórum színvonalából Miközben keresgéltem az általatok javasolt P8600-as CPU után, erre a már lejárt hirdetésre bukkantam: http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_p8600_hd3650_4gb_kingston_hyperx/hsz_1-50.html - ami egyértelműen megadja a választ arra a kérdésre, hogy a gépemmel fog-e menni a P8600 CPU és a HD3650 GPU.. a linkelt meghirdetett laptopban pontosan ilyen CPU és GPU van. Tehát van működő példa. Így egyértelműen megfogadom a tanácsot és ezt a P8600-ast fogom beszerezni, hozzá ezt a grafikus kártyát. - Akinek ugyanilyen laptopja van, mint nekem (Acer Apire 5730ZG) - és inkább csak stabil, erős gépet akar, nem annyira játszani, - annak kb. ez a konfig kell. Aki meg játszani akar főleg, annak az általam korábban (pár hozzászólással előbb) linkelt gamer konfig kellhet a T9900-as procival, meg 120w-os táppal, meg szárazjég hűtéssel kb...
-
Muerte
addikt
Üdv topik!
Adott egy dell laptop.8 GB (1333MHz-es) ramot támogató lappal,dual chanelben megy benne 2X4GB 1333-as Samsung ram.Időzítés CL 9-9-9-24.Az lenne a kérdésem ha raknák bele egy jobb minőségű C.Vengeance 1600-as(9-9-9-24) ramot lenne-e akár minimális gyorsulás is Az tiszta sor hogy csak 1333MHz-en fog menni,viszont bios-ból tudok adni neki feszt 1,5V-1,7V-ig és az FSB-t is lehet minimálisan emelni 133MHz-->140,4MHz-re,időzítést természetesen nem lehet változtatni.
-
pjen
félisten
Szervusztok.Nagyon nem értek hozzá(ehhez sem)van 1 aspire 5741 notim ,csak miheztartás végett kérdezném,hogy ebben lehet e cpu-t és vga-t cserélni cpuPU típusa Mobile DualCore Intel Core i3-350M, 2266 MHz (17 x 133) vga hd5470..lehetséges e és érdemes e bővítésben gondolkodni,vagy inkább eladás és másikat venni,ha gyorsítani akarom.(ssd-t már vettem bele)köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Asus laptop táska rengeteg zsebbel
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest