Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • funk648

    aktív tag

    Sziasztok!

    Mielőtt leírnám a problémát, elmondom az előzményeket:
    Még május elején volt egy vihar, ami a környéken több helyen károkat okozott, köztük nálunk is. Habár a gép ki volt húzva a hálózatból, a telefon kábelen keresztül kapott egy keveset, és utána amint bekapcsolt újra is indult a bios logónál. Ekkor a szervízbe megállapították, hogy az ethernet csatlakozó a rossz (az alaplap nem is látta) és egy új hálózati kártya lett belerakva. (a régi alaplapi volt) Illetve akkor újrapasztázták a procit, futtattak memória és HDD teszteket, ahol nem jelzett hibát.
    Ezután a következő néhány napban jól működött, aztán a bios képernyőnél többnyire lefagyott (nem mindig), azután ismét szervizbe küldtük. Ott ismét minden teszt jól lefutott, és kiderült, hogy a DVD író egyik csatlakozója nem volt a helyén, és ezért bekapcsoláskor mindig kereste a bios logónál, de nem tudta felismerni. Most újra itthon van a gép már 5. napja, viszont ma és tegnap is előjött ez a hiba, azaz a bios logónál lefagy, de már olyan is volt, hogy a windows 7 bootolása közben történt mindez, és ilyenkor az újraindítás sem segít, általában csak a következő nap szokott működni. Viszont most bekapcsoláskor kiírja, hogy felismeri a DVD írót, és mindent szép sorjában, és hol a bios logónál, hol a w7 bootolásakor fagy be.
    Megnéztem minden csatlakozót, a helyükön vannak. Én alaplap hibára gyanakszom, lehet a villámcsapáskor nem csak az ethernet csatlakozó, de más is kapott.
    Holnapután visszük vissza megint a szervizbe, de azért szívesen meghallgatnék pár ötletet. Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák