- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy néha kb fél órát játszom a géppel és olyan hibát produkál, hogy totálisan lefagy, hang is beakad, resetgombra sem reagál. Néha pedig órákat játszom és semmi...
Szinte csak HoN-ra és LoL-ra csinálja ezt és meg kell mondjam elég idegesítő, a többi játéknál még nem tapasztaltam.
CPU teszt, azt hiszem linque, simán lefut 10-20 szor High-on. memteszt ment 24 órán keresztül error nélkül.
Van elvileg egy olyan problémám, hogy alaplap nem támogatja az adata ramomat és azzal folyamatosan kékhalálozott, de mikor megvettem a másik 8gigát utána valahogy megjavult.
Gépem cuccok között.
Hibát sajnos nem tudom produkálni amikor akaromKöszi minden segítséget akinek van ötlete:
Gábor -
csaksike
csendes tag
Sziasztok!
SATA2-es alaplapomhoz vettem 1 SATA3-as HDD-t ( SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 ).
A Win 7 fel is ismerte, ill telepítette. Problémám az, hogy Total Commanderben és a Sajátgépben sem látom. :SMiért lehet illetve mit kellene csinálnom?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
gban
Közösségépítő
-
csaksike
csendes tag
válasz dvdbackuper #20505 üzenetére
köszi
-
Chelsea4ever
tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de segítségre lenne szükségem.
Van egy laptopom és arról szeretném internet kábelen keresztül átvezetni a netet az asztali gépre...
Hogyan kell?
a notebook windows 7 , a szgép winx xpElőre is köszönöm a válaszotok!
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz Chelsea4ever #20508 üzenetére
Az internet hogy jön?
Wifin?
Mobilnettel?Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz Chelsea4ever #20510 üzenetére
Itt szerintem többet tudnának segíteni, illetve szerezz be kb. 1000 Ft-ért egy wifi sticket
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Operátor91
csendes tag
Sziasztok nem rég egy eléggé bosszantó jelenség jött elő nálam kékhalál-nak hívják és a hiba üzenet pedig bugcode usb drive :Ha valaki tudja mi ez kérem h segítsen előre is köszi
A remény hal meg utóljára :D
-
gban
Közösségépítő
válasz Operátor91 #20512 üzenetére
USB 3G neted van?
Próbáld meg, hogy a biosban az usb-t átállítod 1.1-re vagy 1.0-ra ha lehet, 2.0 helyett.Postázást nem vállalok.
-
Operátor91
csendes tag
válasz Operátor91 #20514 üzenetére
Na szóval kikapcsoltam az usb 2.0 supportot de akkor meg az egész kikapcsolt teljesen nem volt vele kapcsolat pedig alapon az 1.1-1.0-án még kommunikálnia kéne de nem ez történt :/ más nem jöhet szóba ?
A remény hal meg utóljára :D
-
gban
Közösségépítő
válasz Operátor91 #20515 üzenetére
Nem lehet hogy csak néhány usb port tudja a lapodon az 1.0-t?
(mondjuk emlékeim szerint inkább fordítva volt megkülömböztetés ha volt)
Próbáld végig az összesben, illetve pendrájvval is, hogy megy-e az adott usb port.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
törölt tag
Srácok!
Több szem többet lát alapon. Adott egy alaplap. Létezik, hogy nem kezeli se a 3450 sem a 3650-s kártyákat? Ilyennel még nem találkoztam. Legfrissebb BIOS van rajta. Miért kérdezem? Volt benne egy 6200-s vga amit kezelt. Viszont ez utóbbi sem volt benne a támogatási listában. Maximum arra gondolok, hogy mivel 6xxx széria ezért működött.
Ilyet még nem pipáltam. Ennyit szívni egy géppel .
Isu
-
törölt tag
válasz Operátor91 #20519 üzenetére
Nem fogja látni. Ha nem kezeli a lap, akkor el sem indítja. Ergo nem is fogja látni semmi. Azért köszi a tippet.
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Van egy CM HAF -942-es házam 4 db CM 200-as ventivel kikapcsolható ledes világítással. A gondom annyi hogy 3 venti kifogástalan, viszont ha 4. ventinek a világítás részét összedugom a gép nem indul el, vagyis elindul de nem tölt be..... ha viszont ki van húzva a világítás rész akkor semmi gond.....a venti ezen kívűl más hiba jelenséget nem produkál (forog, hűt teszi a dolgát)
A 4 venti ledes része egy rendszeren van csatik jók....
A led lehet zárlatos?Köszönettel
[ Szerkesztve ]
Gabi
-
törölt tag
válasz Montesantos #20521 üzenetére
Az egyik led eldurrant benne. Tehát azzal van a gond. Van szakadás vizsgálód? Mérd ki vele a ledeket.
[ Szerkesztve ]
-
Operátor91
csendes tag
válasz #58984960 #20520 üzenetére
A biosban az AGP porton nem állítottál el valamit néz utána olyan nincs h nem kezeli valahogy fel kell ismernie
am voltam én is így egy karival hol látta hol nem és a biosban átállítottam az AGP port beállításait minimumra pl mekkora vram meg ilyenek próbálgasd sok sikertA remény hal meg utóljára :D
-
gban
Közösségépítő
válasz Montesantos #20521 üzenetére
2 dolgot tudok elképzelni, az egyik, hogy amikor bedugod a 4. ledes részt, akkor ezt nem egy sima molexre dugod, hanem y vagy továbbvezetős megoldással, és kontakthiba lép fel.
A másik hogy van némi zárlat ennél a lednél, és túl sokat vesz fel.
Hova dugod ezt a ledet, ami hibát generál?
Esetleg egy alaplapi venticsatira, ami figyelés alatt áll a bios által, és értelmetlen fordulatszám-értéket ad a led értlemszerűleg?
Mi van ha csak ez van bedugva?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
törölt tag
válasz Operátor91 #20523 üzenetére
Minden frankón megy. Beraktam egy ati kártyát is 9200se és azzal is megy. A másik két ati-t hiába rakom be.Elindul de nincs kép. Bajos egy lap ez. Jó proci van benne, 2Gb rammal, 320Gb sata2 vinyó. Gondoltam unokaöcsémnek egy kicsit felturbózom a szekerét. Erre tessék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Montesantos #20526 üzenetére
Persze. Polaritásra figyelj és szépen beforrasztod az új ledet. Azért jó lenne kimérni, hogy melyik a bibis.
-
Montesantos
senior tag
Azt nem próbáltam hogy csak azt az egy ventit dugom be (kicsit macerás a vezéteket kivarázsolni) ez az utolsó venti a vezetékek végén.....
A ventin van egy 3 tűs csati ez a ventillátort üzemelteti, a ledes világításnak 2 tűs csatija van..... ha bedugom ezt a két tűset akkor ver le mindent..... amúgy nem tudom honnan indul nem én raktam anno össze pár napja hozza ezt a hiba jelenséget
Biztos nem sorba vannak kötve
[ Szerkesztve ]
Gabi
-
gban
Közösségépítő
válasz Montesantos #20528 üzenetére
Akkor nem értem, milyen megoldással van bekötve.
Sorba vannak kötve? Nem hiszem, mert akkor mindnek be kellene dugva lenni, hogy menjenek.
Ha nem, akkor függetlenek egymástól - miért gond az egyiket bedugni csak?
Azt nem írtad, hova kötöd be őket egyáltalán?mod: olvasom amivel kiegészítetted - hova dugod rá, ezt áruld el nekünk
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
törölt tag
válasz Operátor91 #20530 üzenetére
Hát ez az. Ha végig olvasod látod, hogy igazad van!
-
törölt tag
válasz Montesantos #20533 üzenetére
Ahogy gondolod. Az tény, hogy valami a 4. ventivel van. Ha nincs bekötve megy rendesen, ha bekapcsolod hibákat generál. Vedd le a 4. ventit. Elpöfög az 3 ventivel is .
-
törölt tag
Gban te mit szólsz az én gondomhoz?
-
-
ates85
tag
Sziasztok!
Van a melóhelyemen egy gép ami nem kapcsolódik be. A gép egy éve nem volt bekapcsolva, de amikor legutoljára volt használva akkor tuti nem volt semmi baja. Hiába nyomom a bekacsoló gombot nem történik semmi. Amiket ellenőriztem már: Kicseréltem a tápot egy biztosan működő darabra, legalább 3 tápkábellel kipróbáltam, átdugtam másik konnektorba, ellenőriztem a bekapcsoló gomb csatlakozását és a vezetékek épségét, kicseréltem a gomb elemet. A sok próbálkozás ellenére sem akar bekapcsolódni. Szerintem kizárásos alapon kettő dolog okozhatja még a hibát: az alaplap nem működik, vagy a bekacsoló gomb nem küldi az impulzust valamiért. A gond az, hogy nincs fölöslegben sem alaplap sem egy másik gépház, vagyis venni kéne, de fölöslegesen nem akarom a céget anyagilag megrövidíteni, hogy mindkettőt venni kéne. Jó lenne tudni biztosan mi okozhatja a problémát. A gép kb. 6 éves Core 2 Quad procis.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
Gabor901127
tag
válasz Gabor901127 #20503 üzenetére
Sziasztok
Erre valaki? -
gban
Közösségépítő
válasz Gabor901127 #20544 üzenetére
Hiba nekem nem hardveresnek tűnik.
Ha csak néhány játéknál fagy, az szoftveres hibára utal nálam - vga driverrel együttműködése a játéknak, stb.
Az mit jelent hogy a reset gombra nem reagál?
Egy olyan gép, ami különben működik, minden esetre reagál a reset gombra, maximum a kikapcsolódás után nem indul újra.
Teszttel kapcsolatban csak a szokásosot tudom mondani, futtass egy orthost 20 percig, és figyeld közben a proci hőfokot.
Ha nem áll le, és a proci sem túl meleg, akkor nem ram, lap, proci hiba.
VGA megnézésére pedig ott a FurMark.
Jól látom hogy nincs külön vga-d?Postázást nem vállalok.
-
ates85
tag
Köszi a tippet, időközben a gép már feléledt ez a rövidre zárás nélkül. A hiba továbbra sem tudom mi lehetett mert, addig szedtem szét a dolgokat azt raktam vissza míg egyszer csak végre elindult a masina. Technika ördöge.
[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
whiteseed
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy kb 6 éves,
http://www.msi.com/product/mb/K9AGM3-FIH.html alaplap (legalább is nagyjából ez, utolsó 3 betű nembiztos), benne AMD 64 X2 5200+ nemtúlmai processzor, chiftech 340w táp, 2gb ram, w7 64 bit, irodai gép.
Hibajelenség: Alaplapi VGA-t használva bekapcsolásnál a kép hangyás, rezeg, random karakterek jelennek meg, nem látszik semmi, teljesen használhatatlan.
Kb minden 10-20. újraindításnál nagy nehezen elindul, így legalább az adatokat le tudtam menteni. W7-el nem-hiszem hogy probléma lenne.Eddigi hibaelhárítások:
Másik monitor másik kábelekkel -> Ugyanez a hibajelenség
Régi ATI3850-es kártya beletéve -> a képernyő 2 van osztva vízszintesen, teteje fekete, alja piros, random álló karakterek mindenütt. A kép stabilan áll, de ezzel nem sokra megyek.
DE, a biost be tudtam töltetni, amit rendesen meg is jelenít. Biosban állítgatások (integrált kártya full kikapcsolása, PCI-E állítgatása) nem használ semmit.
ATI 3850-es kártya áttéve másik gépbe, ahol tökéletesen működik.Már csak alaplap hibára tudok tippelni.
Valakinek 5let?
OTAKU
-
gban
Közösségépítő
válasz whiteseed #20547 üzenetére
Alaplapi vga-nál jelentkező hibajelenség egyértelműen ram problémára utal - azért nem írtam hibát, mert lehet hogy csak kontakthiba jelentkezett. Vedd ki, pucold meg az érintkezőit, tedd vissza, mocorgasd meg picit.
Ha jó, és föláll a win, Orthos 20 percig - ha átmegy, csak kontakthiba volt.
3850: passz....Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- Deskmini x300 4300GE 32GB RAM 3200mhz 480GB NVME M.2 SSD 2x1TB HDD Wifi + Bluetooth stb.
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- I7 9700 Ganer pc
- GAMER PC (ASUS ROG STRIX GTX 1070 8GB + I5 9400 6 mag 6 szál)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest