- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Operátor91
csendes tag
válasz ates85 #20546 üzenetére
Szia én arra tippelnék h valahol zárlatos pl az alaplap forrasztásai hozzáérhetnek a gépházhoz és rövidre zárva nem tud bekapcsolni ilyenkor meg kell nézni mozgatni és ha megvan akk kitámasztani pl egy papír darabbal de ha jól kipucolod a gépet az se árt neki én is jártam így egy 3-as géppel sok sikert
A remény hal meg utóljára :D
-
kirusz1
őstag
Hello.találkozott olyannal valaki hogy telepiteném a win7 et odáig elmegy a telepitő hogy bejön a winyo és nem tudom rá telepiteni mert hibátir ki ketrtészedi se tudom a winyot.usb kulcsról probálnám
-
kirusz1
őstag
válasz Operátor91 #20553 üzenetére
pc,2x1gb és probáltam 3 winyoval is idések egyikkel már ment ez a pc.csak olyat csinált hogy hol ment hol csak a ventik pörögtek itt irtam is már de nem lett meg a hiba oka és komplett belső csere volt a régit probálnám összerakni .esetleg proci giba okzhat ilyet?
-
Operátor91
csendes tag
válasz kirusz1 #20554 üzenetére
Akár de én a biost előtte le defaultoznám (AlAP) h kizárjam az alaplap hibájának valamint a bios beállítások lehetőségét és nézd meg a meghajtókat h miket lát a bios-ban de am itt írnak pár dolgot a telepítési hibával kapcs. ban : http://pcforum.hu/tudastar/100415/Windows+7+telepites+USB-rol.html
-
kirusz1
őstag
válasz Operátor91 #20557 üzenetére
Látja mindet.a proci n em okozhat ilyen galibákat?tudom igy nehéz a neten keresztül kiszürni a hibát.de ezzel a géppel rég szivok csak a proci nem volt kicserélve a konfigba.
-
Operátor91
csendes tag
válasz kirusz1 #20558 üzenetére
Hát az ezzel a gond h előbb vagy utóbb ezek felmondják a szolgálatot Am igen okozhat a proci is , nekem asus gépem van egy ideig ment aztán sorra osztotta a kékhalált majd valahányszor telepítettem akár xp-Win7 -et az xp-nél amikor betölti bejön a kékhalcsi win 7 nél meg lefagy a betöltő kép nálam asszem a vidi kari okozta de még nemsikerült tesztelnem hát passz szerintem ha fúllra mindent cseréltél a procit is cseréld sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
Otrodon
csendes tag
Sziasztok!
A gépem manapság (bár ez még csak a 2. alkalom) azt csinálja, hogy amit éppen játszok (pl: LOL) lerakja az asztalra, vagy pedig feloldja a kijelölést (ezt WOT-nál és Chrome-nál szokta). Ha Crhome-nál történik ez, akkor nem tudok tovább írni és újra ki kell jelölnöm az ablakot.
Az első alkalomnál egy újraindítás elég volt.
Viszont most az újraindítás után is csinálja.
Nagyon zavaró, szóval minden tanácsnak nagyon örülnék. -
-
Otrodon
csendes tag
válasz Operátor91 #20561 üzenetére
Köszi a segítséget, de már este van és nem fog az agyam.
Esetleg le tudnád írni, hogy a rendszervisszaállítást hol találnám meg vagy azt a programot aimt írtál.
Előre is köszi. -
Operátor91
csendes tag
válasz Otrodon #20562 üzenetére
Start menü /minden program/ kellékek /és a rendszer eszközök OTT lessz a listában h rendszer visszaállítás vagy ITT a link : http://letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=6917&k=32
De lehet h ujra kel majd tenned nem kizárt ha továbbra is fenn ál a probléma sok sikertA remény hal meg utóljára :D
-
Otrodon
csendes tag
válasz Operátor91 #20563 üzenetére
Megcsináltam a visszaállítást, de még mindig rossz.
Megpróbálom azt, amit te mondtál. -
gban
Közösségépítő
válasz Gabor901127 #20566 üzenetére
20 perc után nagy biztosággal jónak tekinthető a rendszer
Postázást nem vállalok.
-
Otrodon
csendes tag
Mit is kéne mennyi ideig futatni??
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Lenne egy elég idegesítő problémám, amit megosztanék veletek, hátha valaki tud segíteni.
Gépem:
Asrock Z77 Extreme 4
Intel I5 2500S, gyári hűtő
Sapphire HD 7870 2GB OC
2*4gb KHX 1600/cl9
Micron SSD, pontos típusát nem tudom, 128gb-os. (Ha fontos, megnézem). Ezen van a WIn7 Home Premium
Hitachi 2TB HDD
Corsair CX600.Minden alapon van, semmi tuning.
Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer csak lefagyott a gép (minden előzmény nélkül, netezés közben), elment a kép, és sem reset, sem ki-be kapcsolgatás, sem cmos reset nem segített. Nem tudom mit csináltam, de 5 óra kínlódás után (sok-sok cmos reset, elem ki, jumper, gomb stb...), egyszer csak elindult.
Gyorsan legyalultam az SSD tartalmát és újraraktam a win7-t rajta.
Azt hittem, meg van oldva a dolog, de sajnos mégsem.Random időközönként (kb óránként), hol netezés, hol játék (FM 2013) alatt fogja magát, és megfagy a gép. Mindezt a szó szoros értelmében, tehát látom a képet, de semmire nem reagál. Egér nem mozog, feladatkezelő nem jön elő stb...
Ilyenkor jön egy reset, amit vagy segít, vagy nem. Ha segít, akkor boot előtt a gép felteszi a kérdést, hogy csökkentett mód vagy rendes legyen, aztán minden megy tovább, szépen működik, a következő fagyásig.
A másik eshetőség a reset után, hogy megint azt csinálja, ami miatt 5 órát szenvedtem vele, vagyis nem indul újra, csak most az alaplapi főképernyőn fagy le, tehát rögtön a reset megnyomása után. Minden szépen pörög, csak éppen ott megáll. Ekkor általában sok ki-be kapcsolás vagy egy cmos reset segít megint.
Minden hőmérséklet rendben van, tudtommal az összes hardver hibátlan, eddig nem volt velük gond. Semmi sincs tuningolva.
Mit tudnék ezzel csinálni?
Köszi mindenkinek előre is!
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Memóriákat néztem külön is, voltak másik slotban is. A processzor alapjáraton 33 fokos, az egyáltalán nem sok. A táp kb 2 éves lehet, elég megbízható, úgyhogy nem tudom....
Az előbb akartam windows alatt biost frissíteni (öreg hiba),erre kb. 1 másodperc után befagyott megint a dolog, és most nem reagál semmire, cmos reset sem segít, úgyhogy nem tudom mi a fene lehet,de mostm ár gépem sincs...
-
Operátor91
csendes tag
válasz Termi16 #20573 üzenetére
Még azt megpróbálhatod h elem nélkül elindítod mert az teszi lehetővé a bios beállítások mentését. hátha van remény még de ha nem még akk sincs vesztve semmi . Ez talán segít: http://forums.tweaktown.com/asrock/48970-asrock-z77-extreme4-bios-flash-failure.html nem árt ha megy az angol sok sikert .
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Operátor91 #20575 üzenetére
Köszi!
Az elem nélküli indítás sem segített sajnos.
Elolvastam a topikot, de az a baj, hogy ők más error kódot kapnak, ráadásul ha jól értem náluk van kép is, csak bootolni nem tudnak a windowsba. Mivel nálam nincs kép, ezért nem tudom beálltani, hogy a pendriveról bootoljon a cucc, úgyhogy úgy néz ki itt a vége.
-
-
Operátor91
csendes tag
válasz Operátor91 #20577 üzenetére
Hát találtam de Bonyolult én azt javaslom h vidd el 1 szervízbe pl (darkcomp) vagy nézz utánna ennek a terméknek hol van a szervíze és vidd be nyugodtan meg fogják csinálni 2000- max 5000- amit elkérhetnek érte
10 perc alatt megcsinálják jobban jársz szerintem mintha vennél 1 ujjat próbáld meg sok sikertA remény hal meg utóljára :D
-
dorka16
aktív tag
Helló!
Két napja van egy új gépem. Ebben "gyárilag" csak az SSD meghajtó volt benne mert a 2 winyót a régi gépemből akartam áttenni. A 2TB-os háttértárral nincs is gond. Szépen átvette honosította működik videózok róla.
A másikkal van a gond. Ez egy 500Gb samu winyó és két partíció van rajta. Az egyiken van egy win 7 a másikon csak adat. Beraktam először nem látta a gép. Utána a SATA portokat mind enabled-re állítottam és akkor látta de bootolni nem volt hajlandó a windows. Ezt nem is akartam nagyon csak kíváncsiságból próbáltam ki. Az adatok kellenének róla. A lényeg, hogy a kövi újraindulásnál eltűnt a 500Gb-os vinyó és azóta sem tudom előhozni.
A BIOS se látja, a win 7 se (eszközkezelős se).
Átdugtam másik portba, amelyik látta a 2TB-ost semmi. Lehúztam mindent a gépről csak ezt hagytam rajta semmi. Próbáltam win7-et telepíteni semmi.
Viszont biztos, hogy valami hatása van a gépre mert ha rá van dugva akkor 15-20 mp míg bejön a BIOS, ha meg nincs rádugva akkor 5-6.
Ja és azóta néha egyet sípol a gép indulás közben.A tápcsatlakozókat még nem variáltam lehet, hogy az a gond? Megtört vagy ilyesmi? Vagy simán csak meghalt a winyó?
Várom az ötleteket előre is köszi! -
gban
Közösségépítő
válasz dorka16 #20579 üzenetére
Lényegében elmondtad a lehetőségeket.
Vagy meghalt, vagy nem.
Cseréld ki a kábelokat rajta (táp és adat), ha így se megy, vedd úgy hogy meghalt.
Ha oda jutsz, tégy egy próbát egy másik gépben azért vele, de ha ebben a gépben nem megy másik adat és tápkábellel sem, akkor valószínű meghalt, és próbálgathatod bármeddig.Postázást nem vállalok.
-
dorka16
aktív tag
Ok. Köszi. Én is így gondoltam.
-
dorka16
aktív tag
Fejlemény. Nem bírtam magammal így visszaraktam a régi gépbe. Vagy is fizikailag az újban van de egy tuti jó sata kábellel bedugtam a régi alaplapba és a régi gépről kapja a tápot is. Azonnal indult, bár kissé döcögve bootolt a win7, majd hablatyolt pár hülyeséget az illesztőprogramokról de most tökéletesen működik. Arról írok konkrétan.
-
dorka16
aktív tag
Visszaraktam az újba. Mint ha ott se lenne. Na mindegy majd holnap még kísérletezek. Csá és még egyszer köszi!!
-
Operátor91
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám h van (1 asus m2n-sli lapom benne 2.6Ghz AMDX2, 2x1Gb kingmax ddr2 ram és végül ATI sapphire hd 3850 /512-es kari ) a problémám h eddig ment rendesen de egyszer csak sorra osztotta a kékhalált aztán meghalt szóval elkezdtem ujratenni a telepítés végig megy gond nélkül de mikor indulna a rendszer pl Xp-nél kékhalál 7-nél meg lefagy a betöltő kép Megjegyzés ha ez segít a videó karinak a ventie furán 2-3x pörög fel mielőtt indulna a gép eddig nem csinálta valaki ötlet ? köszi előre IS
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz Operátor91 #20585 üzenetére
Üdv!
Ramokat vedd ki aztán tedd vissza.Futtass le egy memtestet egy Linux Live CD-vel.Ha minden ok akkor megyünk tovább.Ha van lehetőség próbáld meg egy másik táppal ha úgy is ez van akkor tovább keressük a hibát.Esetleg ha van egy másik VGA akkor azzal!Has megoldódik akkor VGA ha nem akkor alaplap gyanús a dolog!
Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Nem igazán találtam megfelelő topicot a kérdésemnek. Ez tűnt a legközelebbinek a kérdéshez.
Pesten és környékén tudtok olyan megbízható szerelőt, aki össze tudna hangolni egy PC-t? -
Operátor91
csendes tag
válasz Ruszki #20586 üzenetére
A táp, memória kilőve marad a lap és a VGA viszont azt nem irtam h amikor beadja a biost akkor fura kockák meg kisebb csíkok jelennek meg a képen és ott volognak én a VGA ra gyanakszom mert nem rendesen indul a hűtője 1x kellene h felpörögjön normálisan de ez már megcsinálja háromszor is sajna nem tom megnézni másikkal mert nincsen max leviszem 1 havernál azért kösz
-
gban
Közösségépítő
válasz Nixon18 #20590 üzenetére
Akkor van 2 lehetőséged, te döntöd el hogy melyik a szimpatikusabb.
Leírod hogy mi van a gépben, de részletesen, hardverileg, meg szoftverileg is. Mi meg megpróbáljuk megfejteni hogy hol lehet a gond.
Vagy beviszed egy szervizbe amit legalább egy ismerősöd javasol, és átnézeted velük, elmondva a tapasztalataidat.Postázást nem vállalok.
-
Ruszki
senior tag
válasz Operátor91 #20588 üzenetére
Üdv!
Az sajnos VGA memória hiba lesz!
Itt az aprón azt hiszem van aki ilyet javít próbálj vele beszélni és mérlegelni,hogy meg e éri javítani!?Üdv,Ruszki!!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
kirusz1
őstag
Még mindig ezzel a géppel kinlodok.most feltelepült a win7 még mindig a régi proci van benne a hibás proci milyen hibákat okozhat?
-
cuko
aktív tag
A fejlemények: memtestet lefuttattam, nem talált hibát.
Utána működött kb egy hétig rendesen, majd megint újraindult folyamatosan. Megelégeltem és vettem egy új (használt) alaplapot innen apróról:
Asrock ALiveNF6G-VSTA AM2+
Bekapcsolás után nem jelez hibát a speaker (egyet sípol), majd a post adatok után fekete képernyő és vagy nem csinál semmit, vagy egy oszlop H jelenik meg a fekete képernyőn, és akkor nem csinál semmit...
lehet, hogy ez a lap is hibás? Vagy más baj?
Ramslotokat végigpróbáltam, másik vinyóval és táppal is próbáltam, ugyanez.
Ötlet? -
kirusz1
őstag
Én ugyan ezzel szivok és procira gyanakszok már uton a proci
-
dandy91
tag
Üdv tegnap összeraktam egy asrock 990fx extreme 4 + fx 8350 konfigot az a helyzet h tök új nekem ezaz uefi bios stb és nagyon lassan bootol a gépem van valakinek valamilyen ötlete rá miért ? kb 10 perc míg feláll a win7
"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Gáz van a fé léves asztali gépemmel.
Indítás után nem csatlakozik wifire se vezetékes netre, lefagy, nem érzékeli a bill és az egeret.
Mit javasoltok? Esetleg egy újratelepítés vagy alaplap hiba lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest