Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz Donald #20848 üzenetére
Szerintem sincs sok értelme egy D90 szintbe belekergetni,mert hogy az a jó....
De most nem akarok flamelni a kis 4/3os gépekről,de sokan váltottak tükrös gépekről,és nem sírnak a "hiányzó" képminőség után. Szerintem 400as iso alatt nagyítóval kéne keresni a különbségeket. És magas iso-n sem rosszak a képek. Egy sima bridgetől fényévekre van.És egy DX-hez meg igencsak közel(ha kizárólag a képminőséget nézzük). Ha nem hiszed,olvass bele egy ilyen topikba. Én megtettem,mert szintén szkeptikus voltam....és meg is lepődtemStátuszkijelző meg szimpla kényelmi eszköz a hobbi fotózáshoz. Jó ha van,de én nem hiányolom. Profiknak már biztos számít az a plusz energia amit a kijelző elvenne.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Sefter
veterán
válasz Kleroo #20855 üzenetére
de miért vegyen drágábban "egyszerűbb" gépet
d90+18-105 vs oly E-PL1 + 14-150
a D90 olcsóbb ~20k-valmásik felvetés nem csak a konkrét esetre:
miért mondjátok mindig azt, hogy elég neki az xy (gyengébb) gép ?
honnan tudjátok, hogy meddig akar merülni a fotózásban (még ha most kezdő is)?
vegyen egy d3100-at mert az jó tanulógép és mondjuk 1-2 év múlva adja el töredékéért és vegyen jobbat 200-ért mert megtanulta az alapokat és jobb gépre vágyikPsn ID: sefter_hun
-
Kleroo
veterán
válasz Sefter #20856 üzenetére
Én a 4/3-ot mint csak ötletet dobtam be,mint írtam,csak a kolléga eléggé alábecsüli őket
Én pedig a kérdező első hsz-e alapján reagáltam.Egy Fz30at használ 5!!!! éve,szinte csak automatán. Arról nem írt,hogy mostantól elmerül a fotózásban és ez lesz az elsődleges hobbija.És a D90 a fogásán kívül sok előnyt nem tartalmaz amit szerintem valaha is használna.
Vagy szerinted mi van a D90ben ami fotós szempontból hiányzik a D3100ból?(Nem a D90 fölényét kérdőjelezem meg,csak az alapvető kérdése alapján még a D3100at is majdhogynem feleslegesnek tartom)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Donald
tag
válasz Kleroo #20855 üzenetére
Sajnos én fotoriporter vagyok, szóval nekem az iso sokat számit. És ha valaki nemcsak nappal fotóz, annak is. És sajna a mostani trendeknek megfelelően VR és gyenge kezdő fényerő a "divat", azt viszont valahol pótolni kell. Persze statikus témák esetén nincs gond, de ha nem csak nyári, utazós képekről van szó, jó, ha vannak tartalékok. Anno fotóztam sokat Hansival, majd megőrültem, hogy mindent négyzetesen kellett komponálni. Aztán jött a kisfilm és nekem az az arány jobban bejött. ( Hüle aranymetszés... ) Amúgy kiváncsi lennék, hogy milyen tükrösről váltottak és miért? Valószinü a méret, divat, meg az újdonság varázsa volt a döntő. Mint anno az APS, a leica film váltása. Mert árban, képminőségben nem hinném, hogy azonos generációju 4/3 jobb lenne, mint egy DX... Talán a féligáteresztő tükör lehet, hogy elkápráztatja az embert, vagy mittudom én, de talán a jövő majd eldönti, kinek mi a jobb. ( Anno a Canon is gyártott filmes féligáteresztőtükrös gépet, de az csak a sebesség miatt volt "muszáj" , a csökkent fényerő miatt nem volt annyira közkedvelt. )
-
Donald
tag
válasz Sefter #20856 üzenetére
Akkor inkább vegyen D700-at, hisz ki tudja hova akar fejlődni...
Ha vesz egy 100ezres vázat, azon nem hinném, hogy nagyot bukna. Én még 725-ért vettem a D100-at, 180-ért adtam el... Biztos jobb lenne egyből egy nagytudásu (?) gépet venni, de itt pusztán ergonomiai, kezelhetőségi difi van, nem képkészitési különbség. Azt meg mindenki döntse el, hogy megér neki x Ft különbséget ez a plusz "szolgáltatás". Ennyi erővel lehetne D7000-re is rábeszélni, hisz az még jobb és annyival nem drágább, hogy elsirja magát az ember... -
Kleroo
veterán
válasz Sefter #20861 üzenetére
Nekem is megérne mostani tudással,elvárásokkal(bár anno a videóképességei miatt is döntöttem a d3100 mellett,nomeg így is pont elég pénzem volt rá )
De én már a lumixomról úgy tértem át tükrös gépre,hogy nagyon-nagyon hiányzott az,hogy részletesen belenyúljak a képekbe.És azelőtt is mindent én állítgattam,amit csak engedett a gép.És igaza van mindenkinek.
Mindenki a saját gondolkodását vízionálja rá a dologra.De az alapfelállás-(frankó gépet 5éve automatán használ,pénzköltés céljából is vált,és még csak objektívet se nagyon szeretne cserélni)-,amit írt a kolléga,arra a legjobb megoldás, a legolcsóbb tükrös.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Peethy
őstag
válasz Degeczi #20854 üzenetére
Az annyira nem fontos, pl. egy D50-ről sosem hiszem el, hogy 2ezer expo van benne, ha meg többet rak bele, akkor sanszos, hogy már tönkrement D90-nél voltam kíváncsi rá, most talán lesz lehetőségem ár alatt venni egyet, viszonylag kevés expoval (5e), és óvatos akartam lenni.
-
eddie1978
senior tag
Ma megrendelem a 35mm f1.8 objektívet. Artwork.hu jó cég? Azt néztem ki.
-
balpis
őstag
válasz Peethy #20865 üzenetére
Lehet, nekem se kellett volna tavaly elhinni a 2800 expot a D90-ben?
Elhittem, s ahogy kinézett a gép - karcmentes, de poros, mint amit legalább fél éve nem vettek elő -, ma is elhiszem.
Egyébként a D50-ben sem irreális, nekem már 2,5 éves volt, mikor kb. 13k expoval eladtam, meg az se romlik el azért olyan gyorsan.A D90-nél exifbe írt számot nem tudom, az most 14000-nél tart. (hopp, ebbe azért másfél év alatt beszaladt annyi, mint a D50-be 2,5 alatt ), a filenévbe tett számlálója sajnos mivel 4 digites, ezért a 9999-nél vált, épp a napokba tapasztaltam.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Peethy
őstag
válasz balpis #20868 üzenetére
Ha visszaolvasol, épp az volt a lényeg, hogy a D90-be nem raknak 4milliárd expot, ezért hihető D50-nél ezerszer meggondolom, hogy az a négyezer négyezer-e, szervizbe meg nem fog eljönni velem a kolléga. Ott is lehet látni - kopás, expogomb működése, stb. Nem azt mondtam, hogy minden alacsony expos becsapás, de azért megpróbálkozhatnak vele. A kelet-európai népek különösen találékonyak ebben (lásd kilométeróra kocsikban).
-
madgie
titán
válasz Donald #20858 üzenetére
"Sajnos én fotoriporter vagyok, szóval nekem az iso sokat számit. És ha valaki nemcsak nappal fotóz, annak is."
Szóval akkor a 4/3 méretű érzékelő kvázi hulladék "nem nappal", a DX viszont már nem? De ha már vesz valami kicsit, ne a 4/3-ot vegye, hanem kompaktot? Ajánlom figyelmedbe az alábbi képet, a DX és a 4/3 kvázi egy kicsi ligában focizik az FX-hez képest (DX =APS-C, FX = FF, csak "Nikon nyelven" írom), a kompaktok viszont jóval lejjebb tanyáznak a körömnyi érzékelőjükkel.
Most hirtelen az jut eszembe, amikor jó négy éve meglőttem ezt, vagy ezt. Teljesen "alkalmatlan" géppel készült képek, a legelső 4/3-os géppel (Oly E-1). Vagy lehet koncertre sem kéne járni a mostani Micro 4/3 géppel. Mint már megírták, van olyan, aki APS-C-ról váltott "lefelé", sőt, olyan is, aki mindkettőt használja a mai napig (meg fullframe-et is). Tudni kell, mire van szükségünk, mit akarunk elérni. Valaki azt szereti mondjuk egy koncerten, hogy leghátulról egy nagytelével vadássza le a célpontot (méret nem számít), van aki egy kihajtható LCD-s géppel, nagylátóval az első sorban operál (neki viszont átok a tükrösök mérete). Felejtsük el, hogy a saját preferenciánkat erőltessük másra: ha neki eszébe jut a 4/3, mint alternatíva, igenis menjen el, fogdossa meg a gépeket, lövöldözzön velük, nézzen utána, melyikhez milyen áron milyen objektíveket vehet. Mert nagy ám az öröm egy D7000-szintű szenzorú gép megvétele után, de amikor khm, bocsánat, fos Tamron/Sigma 70-300-akat aggatnak rá, az több, mint szomorú. Egyébként nehogy azt hidd, hogy innen jöttem én is, elég pöpec szettem volt (Canon 40D - Tokina 11-16/2.8 - Tamron 17-50/2.8 - Canon 85/1.8 - Sigma 150/2.8 macro), mégis ott kötöttem ki, hogy túl nagy, túl sok, túlságosan nincs kihasználva. Előtte, utána volt már 4/3, meg sok DX vázam is (Nikon, Minolta...), nincs ultimate cucc.
Ja, és egy kis elmélet: hagyd már ezt a "kocka" formátumot! A 4/3 nem azért 4/3, mert 4:3 az egyetlen képarányú szenzorlehetőség, az én Pana GH1-em is multi acpect szenzoros, tehát például veszteségmentes 16:9-ed van, mert nem vág, hanem "szélesebben lát". Tehát az objektívek sem azért kisebbek, mert "kockát" rajzolnak. A fenét, adott képkört rajzolják, nekik pont mindegy, hogy 4:3, 3:2, vagy éppen 16:9. Másrészt közeli portréknál a 4:3 pont jobb, mint a 3:2. Mindegy, túlfostam a szót, így sem tartottam be az ígéretemet, hogy kussban maradok, pedig már baromira unom, hogy lassan öt éve minden hétre jut egy 4/3-os városi legendás anti-fan
-
Játékos
addikt
válasz madgie #20870 üzenetére
Sziasztok!
50mm-es fényerős obit szeretnék, de jelenleg nem biztos, hogy megengedhetem magamnak az AF-S-t. Kérdezném tisztelettel, hogy valami régi manuálisat tudok használni a D5100-on?
Előre is köszi a segítséget.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Peethy
őstag
válasz Játékos #20871 üzenetére
Jobban jársz a sima 50 1.8-assal, 25ezerért már kapsz használtan, és - bár csak manuálisan tudod használni - könnyebben el tudod majd adni később, ha váltani akarsz, vagy ha gépet váltasz, már AF-ed is lehet.
Hozzáteszem, kicsit macerás vele a MF, mert nem túl széles a fókuszgyűrűje.
-
Játékos
addikt
válasz Peethy #20872 üzenetére
Erre gondoltam én is, csak nem láttam mostanság eladót. Ha me újat kell venni, akkor már nem sok a különbség, aztán lehet AF-S is...
Ezért gondoltam valami jó öreg manuálisra olcsóért, de persze minden ötletet meghallgatok hálásan.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Peethy
őstag
válasz Játékos #20875 üzenetére
Már nem csak "azt hiszem", hanem biztosan: [link]
Any lens without electronics (aka non-CPU). Basically, that means any manual focus lens. People will commonly label these as MF, AI, AIS, or Pre-AI. (The very rare exception to this are the three AI-P lenses, which are manual focus but with a CPU. So those will meter just like modern lenses.)
Nincs benne CPU, ezáltal csak a 3db AI-P lencse fog fényt mérni vele, a többi nem képes rá. D90-el, D200-al, D100-al működne a fénymérés is.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Játékos #20875 üzenetére
mert a fénymérés nyitott rekesz mellett történik, a rekesz csak a képkészítéskor ugrik be a kívánt értékre
ebből adódik, h a fénymérőnek tudnia kell
- mi a kiválasztott rekesz
- teljesen nyitva (amikor a mérés zajlik) mi a fényerőezt ugyan meg lehetne oldani másként is (és pláne idegen rendszerű obiknál, munkarekesz mellett), de a Nikon azt választotta, h ilyen, manuális obiknál egy mechanikus gyűrű érzékeli mindezt
ilyen gyűrű pedig csak a D200/D300 vonalra, és attól fölfelé került rá a vázakra (ill. legutóbb még a D7000 kapta meg) - alatta lévő modellek egyike sem mér fényt tehát manuális obikkal
-
iwu
addikt
nah, +oldottam a problémát...d90, kényelmesebb a kezemnek sokkal, mint a többi...
a gáz az, hogy becsöcsöltem a melóban, tesztelni csak talán holnap tudok nekiállniajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
balpis
őstag
válasz excalibur36 #20678 üzenetére
Ma meg is kaptam a CF kártyát!
Ezúton is köszönöm a felajánlást, remélem, idén még használni is fogom a C5050-bennotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Donald
tag
válasz madgie #20870 üzenetére
Hulladék? Ezt szerintem nem irtam. Az ár/érték arányt figyelembe véve a Pana G2 / Nikon D5100-at nézve a Pana "kicsit" túl van árazva szerintem. Néztem a régi képeid, nekem túl kontrasztosak, kemények-gondolom volt vele utómunka doszt-, szóval nem estem hanyatt tőle. ( Arról nem is szólva, hogy nem tudom milyen körülmények közt készült. ) Anno a D200 is tudott "csodákat" pl ezt egy 18-200-al csináltam sima jpeg, semmi utómunka . A koncert, színház is olyan dolog, hogy erősen fény függő. Nemcsak a mennyisége, hanem az iránya, összetétele is fontos. És a DX kb 20%-kal nagyobb szenzorméretü, mint a 4/3, ergo azonos technológiát feltételezve "zajtalanabb" a .
Súly. Engem nem különösebben érdekel, izmos vagyok, ezzel gyúrok. Plusz nehezebb gép, nagyobb stabilitás. És a D5100+ 2,8/80-200-nál nekem jó. Persze, tudni kell mihez, mit használunk. Full frame, 4/3... Akinek fussa rá, az válogasson, mint a kendermagos. Esetleg vehet egy Phase One hátfalat, vagy Sinart... Sajna, ahogy látom itt a forumozók nagyrésze, max egy vázat, 1-2 objektivet engedhet meg magának. És inkább ez a realitás.
Multi aspect szenzor... Lehet, hogy az az elmélet, amit leirtál, de a gyakorlatban-úgy emlékszem- a szenzor 3:4 arányú, bármilyen másik formátum maszkolódik, ergo kevesebb pixelt használ, GH2-nél 16-ról 15 (2:3) és 14 (16:9), ami nem nevezhető veszteségmentesnek. Lehet, szőrszálhasogatásnak tűnik, de minden pici dolog lényeges lehet sokszor.
Nem akarom lebeszélni a többi gépről, nyugodtan tapogasson, fotózzon bármivel, ha hagyják. Viszont kezdésnek, kevés pénzből szerintem nincs igazán alternativája a D3100-nak, egy 18-105-tel. ( Nem Tamron és egyebek. És főként nem Canon, ami a régi pontos af működést az utóbbi időben úgy tiporja két lábbal, hogy az már bűn. ) És nem vagyok antifan, ami jól használható, azt szeretem és használom is. Pl. barátom EOS1 Mark IV /+2,8/400-asát... -
Lethal Gene
aktív tag
válasz Donald #20884 üzenetére
Kircsi a kép! Asszem jólesz nekem is a D5100 + 18-200 kombovics...
Egyébként kb 1 hónapja aktívan néztem a teszteket, fórumokat, hogy kiválasszam, hogy milyen gépem legyen....ez is olyan mint a Mountain Bike teleszkóp vásárlás...van az alap model...aztan a nem túl sokkal drágább, ami "sokkal jobb"...aztan annál már csak tényleg picit drágább, ami viszont "sokkaldesokkal jobb"...annyiért meg kihagyhatatlan..
Canon kilőve a pontatlan AF és a nekem nem tetsző kép miatt (kicsit fakóbb az én ízlésemnek)...indultam a D3100 ról...119 a váz...hasznaétam 110 körül...igen ám, de szar az LCD, nem az igazi a videjó mód sem...ok, akkor legyen D5000, az még olcsóbb...a D90 szenzora van benne, hoppá ez tök jó...DE a LCD ugyanugy béna, a videjó mégrosszabb...magas isonal meg jobb a D3100 képe...hm...akkor legyen D90? jobb lcd, több funkció, de mégroszabb vid...hoppá miez itt...D5100..és el is jutottunk a 110-es és pláne 80-90e D5000 ról a D5100-hez...ugyebér, szuper LCD, a D7000 világverő szenzorja, magas ISO-nal is szuper kép...fronyó videjó...ez lesz a tuti....ok, akkor ez lesz....aztan megszólalt a kis hang a fülemben, hogy néztem-e már a Canon 600D-t...hm...ez csak 500 font ebayról...parameterekben jobb, videoban jobb..(manual A és S videjo közben!) de magas ISO-nal rosszabb képminőség, a hírös pontatlan Canon AF...hm hm..melyik legyen... aztan győzött a D5100 képminősége (és a miniature effect a videóban ) úgyhogy ezt vettem...
Most az ojjektív vásárláson rágom az agyam...de szerintem 18-200 VR lesz...
Hobbi fotózás, család, gyerekek, kutya...a 3.5 induló blendébe besegít beltérben a D5100 magas ISO képminőségben, így talán majd sikerül végre normálisan lefotóznom a halaimataz akváriumban... (eddig a Pana TZ7-tel mindig bemozdultak... )
-
Real_Necro
veterán
válasz Lethal Gene #20885 üzenetére
Az általad leírtak pontosan tükrözik, hogy saját igényeid alapján választottad a géped. Anno sokat rágtam magam azon, hogy D5100-at válasszak a videó miatt, vagy D90-et a kezelhetőség miatt. Végül lemondtam a HD videóról, meg az effektekről, mert utóbbi gép annyira kézre állt, hogy nem tudtam letenni. Ízlések és pofonok kérdése. Mindkét gép szuper, egyik ebben jobb, másik meg abban.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #20886 üzenetére
Pontosan...nálam még a D5100 vs D90 vitát a szenzor is erősen befolyásolta.
Mivel még nincs obim, a gép a dobozában pihen, csak remélni tudom, hogy beváltja majd a hozzáfűzött reményeket a gyerköcök + fun fotózás és némi videózás terén...
-
madgie
titán
válasz Donald #20884 üzenetére
Figyelj, ha szerinted ez sima maszkolás, akkor megeszem a cipőmet. Az matek, hogy pixelre nem ugyanannyi lesz a három képarány, de nem fapados "vágjunk a 3:2 tetejéből 16:9-et oszt jóvan" technika, hanem olyan, mintha a 12-24-es nagylátó helyett 10-20-at raknál föl (szélességben persze, magasságban fordítva). Választhatsz, éppen mi kell és igenis k*rva jól használható dolog, csak hát persze Nagy Tükörreflexiában nem szokás semmit elfogadni, amit nem a NiCanon sz*rt ki. Az meg, hogy az utómunkát hozod fel, mint negatív dolgot... hol élsz? Már a fekete-fehér filmet maszkolták, keményítették nagyapámék. Ajánljunk Polaroid-ot? Az utómunka sokszor legalább olyan fontos része a jó képeknek, mint maga a hardver. Egyedül az eszet, a kreativitást nem lehet pótolni, minden más sokadlagos szempont. Ezekhez meg pont nem lényeg, milyen képarányú a géped, miért 20%-kal kisebb a szenzor benne, vagy miért nem XY van ráírva a vállszíjra, hanem ZW. A cipekedést meg hagyjuk meg a hangyás amatőrnek, én is az voltam, évekig 12 kilós szett-táskával jártam dolgozni, most meg bevágom az ebéd mellé a szimatszatyorba a komplett cuccot, oszt vígan elbringázok a világ végére (a képeim meg szemernyit sem lettek mások). Az, hogy neked kell a munkádhoz a 80-200/2.8, nem jelenti azt, hogy nekem, vagy más kocafotósnak is 24/7 cipelni kéne.
Félre ne érts, nem vitázni, vagy kioktatni akarlak, csak kivágta a "Jaaaj, 4/3-ast neeeee!", meg a 9x13 képre való dumád kivágta a biztosítékot. Ha az én képeim túlságosan utómunkásak, talán lesd meg az övéit, egy ideje már párhuzamosan használ Canon 7D-t, meg Oly E-3-at, a repülős képeinél képtelenség megállapítani, mikor melyiket használt. Meg egyébként is, a jajjnégyharmadne makrói már körbejárták az országot kiállítás formájában, ahol - mondanom sem kell - nem 9x13 méretben szokták kirakni a képeket a falra.
[ Szerkesztve ]
-
Danniel
tag
Kicsit eltérve a 4/3 vs. DSLR témától...
Két napja megjött a Yongnuo 467-es vakum ([link]). Csak ajánlani tudom mindenkinek. Beltérben eszményi, 10/9 kép tökéletes lesz vele (mármint élesség és egyéb technikai dolgok szempontjából, nem a kompozícióra gondolok). Ebay-ről 14-ért lehet rendelni, nekem meg sem vámolták szerencsére. Nagyon tetszik, mindenkinek ajánlom, aki kicsit is vaku vásárlásán gondolkodik. Annyit nem adnék érte, amennyibe egy jó nikon vaku kerül, de ennyiért ajándék. Kipróbálni, hogy milyen is a vakus világ, ideális.http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
Játékos
addikt
válasz Danniel #20890 üzenetére
Én nem vagyok ilyen bátor. Ha megbízhatóan tenné a dolgát, akkor nagyon megérne annyit, amennyibe kerül a tudása alapján, de sajna elég sok rosszat lehet hallani a minőségéről...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Danniel
tag
válasz Játékos #20891 üzenetére
Rosszat én eddig csak a 460-asról olvastam, a 467-ről nem találtam. Persze, nyilván nem kell egy sb800 minőségét várni... Na de az ára sem annyi. Ha két évig jól üzemel, akkor már megérte. Nekem arra, hogy megtapasztaljam a rendszervakuval fotózás előnyeit-hátrányait, arra tökéletes. Érdemes tényleg a yongnuo fórumon végigszaladni (link).
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
Játékos
addikt
Általában ez a probléma, hogy hirtelen "elhallgat". Több ilyet hallottam sajnos, anélkül, hogy kerestem volna...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Peethy
őstag
A pofátlanságnak is van határa: [link]
"Kategória: profi" Na meg az ára...
-
excalibur36
senior tag
válasz madgie #20893 üzenetére
Nem kell aggódni, könnyen javítható házilag is.
A problémát egy gyenge minőségű kondenzátor okozza.(47n/630V )
Filléres tétel.
Ha kicseréled működni fog.
Arra vigyázz, hogy a kondi napokig tudja tárolni a feszkót!Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest